کد خبر: ۱۱۴۸۷۸
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۶
القدس العربی بررسی کرد؛
یک رسانه عرب زبان از نقشی که امارات در روی کار آوردن مهره های همسو با سیاست های ابوظبی در کشورهای جهان عرب دارد، پرده برداشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، القدس العربی در مطلبی با عنوان «امارات سران عرب را تعیین می کند»، آورده است: واکنش برخی از شخصیتهای مشهور در امارات ، در حمایت از تصمیمات مقامات یا حمله به مخالفان آن ، گواه پدیده جدیدی در سیاست عربی است که ابدا سبک و سیاق سیاسی اخیر امارات و با تاریخ سابق آن در دوران زاید بن سلطان آل نهیان و بقیه شاهزادگان به عنوان میانجی در موضوعات جهان عرب و نه با کشور ثروتمند که اقتصاد آن علاوه بر نفت به سرمایه گذاری خارجی، گردشگری و خدماتی وابسته است، سازگار نیست.

این رسانه می نویسد: مخالفت تشکیلات خودگردان فلسطین با حرکت مشتاقانه امارات در عادی سازی روابط با اسرائیل شامل ارسال هواپیمای شرکت الاتحاد به فرودگاه بن گورین و تعامل با فلسطینی هایی که روزهای سختی در نزاع با اسرائیل دارند به عنوان دکور برای تزئین این عادی سازی فاحش، بسیار منطقی بود؛ اما به جای اینکه مقامات ابوظبی به خاطر این رسوایی مورد سرزنش قرار گیرند؛ زیرا فلسطینی ها که مدعی حمایت از آنهاست را نادیده گرفته است؛ برخی از اماراتی ها حمله شدیدی به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان و فلسطینی ها کردند و نام محمد دحلان را به عنوان رئیس دولت فلسطین بر سر زبان آوردند.

القدس العربی بیان کرد: دحلان از مسئولان سابق فتح مورد حمایت ابوظبی است و طمع ایفای نقش ریاستی با فلوس و پول های حامی خلیج فارسی خود را در سر دارد.

این رسانه می نویسد:  موضوع یک پدیده است نه حادثه ای که فلسطینی هایی که با زورگویی های اسرائیل و آمریکا و تبانی روسیه و چین و هد و عادی سازی حکومت های عربی میانه رو هستند، مورد آزمایش قرار گیرند.

القدس العربی در ادامه آورده است:  دخالت های ابوظبی محدود به فلسطین نیست و مداخله جویی امارات و تلاش برای روی کار آوردن افراد مورد نظر و مرتبط با ابوظبی در جغرافیای عربی وجود دارددخالت های ابوظبی محدود به فلسطین نیست و مداخله جویی امارات و تلاش برای روی کار آوردن افراد مورد نظر و مرتبط با ابوظبی در جغرافیایی عربی وجود دارد که گواه آن در مالزی  رخ داد و ارتباط نخست وزیر سابق و رسوایی فساد وی در روابط با ابوظبی و ریاض به از دست رفتن پست نخست وزیری و محاکمه وی منجر شد.

این رسانه گزارش داد: ما این وضعیت را در مورد مصر  و نقشی که امارات در تحریک نظامیان و نخبگان علیه محمد مرسی رئیس جمهور سابق داشتند، شاهد بودیم و نیز در اقدام امارات در روی کار آوردن عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور کنونی مصر. همچنین این مورد را درباره خلیفه حفتر ژنرالی که از مشارکت در سرنگونی حکومت معمر قذافی( بعد از آنکه یکی از شرکایش در کودتای سال ۱۹۶۹ علیه حکومت ادریس اول بود) به فرمانده ارتش ملی لیبی رسید، هم شاهد هستیم و سیکنالهایی آشکاری درباره تعیین وی به عنوان رئیس لیبی وجود دارد.

القدس العربی در ادامه با اشاره به نقش مخرب امارات در روی کار آوردن افراد دست نشانده خود در دیگر کشورهای عربی، به یمن اشاره کرده و آورده است: این پدیده را در یمن هم از طریق عیدروس الزبیدی رئیس شورای انتقالی جنوب یمن شاهد هستیم که حامیانش وی را رهبر و رئیس هم می خوانند و احتمالا مورد حمایت ائتلاف تحت سرکردگی سعودی که ابوظبی شریک در آن است، قرار گیرد.

این رسانه می نویسد: این در حالی است که امارات به منافع متحدان توجهی ندارد و همچنین به منافع کشوری که قصد روی کار آوردن مهره های خود را در آنها دارد، وقعی نمی نهد. بدتر از آن اینکه این سیاست برای امارات هم سودمند نیست بلکه بر مشکلات اقتصادی و سیاسی و نظامی انباشته شده آن می افزاید و رهبران آن را مترداف با ویرانی، فاجعه، خرابی و مخالفت با انقلابها مطرح می کند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار