کد خبر: ۱۱۷۰۰۵
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۷
سرمنشا کدو منطقه ای بین گواتمالا و مکزیک است. از آنجایی که کدو بیش از 10000 سال است که مصرف می‌شود، در ادامه به یکی از مهم ترین خواص آن اشاره می شود

سرمنشا کدو منطقه ای بین گواتمالا و مکزیک است. از آنجایی که کدو بیش از 10000 سال است که مصرف می‌شود، در ادامه به یکی از مهم ترین خواص آن اشاره می شود

کدوی زمستانی طعمی خوش و مزه ای نسبتاً شیرین دارد،  سبزجاتی که زمانی بخشی از غذای آمریکایی های بومی ‌بوده و حتی آن را همراه مردگان خود بعنوان غذای سفر آخرت دفن می‌کردند.  از ماه آگوست تا مارس کدو زمستانی در بازار موجود می‌باشد اما از ماه اکتبر تا نوامبر کدوها تازه تر هستند. 

کدو زمستانی جزء خانواده cucurbitaceae هستند که از این گروه می‌توان به گرمک و خیار اشاره نمود.  کدو در هر شکل،  رنگ،  اندازه و مزه پوستی سفت دارد که به راحتی شکافته نمی‌شود.  این پوست باعث می‌شود تا کدو به مدت 6 ماه سالم بماند.

بیشتر بدانید : خواص فوق العاده کدو حلوایی، از تقویت بینایی تا تقویت قلب

بیشتر بدانید : کدو تنبل دشمن آنفولانزا و سرماخوردگی

بیشتر بدانید : دیابت، 20 غذایی که دشمن دیابت هستند

 تاریخچه

سرمنشا کدو منطقه ای بین گواتمالا و مکزیک است. از آنجایی که کدو بیش از 10000 سال است که مصرف می‌شود در ابتدا به خاطر دانه هایشان کشت می‌شد چون کدوی اولیه گوشت زیادی نداشت و مزه آن تلخ بود. با گذشت زمان کدو در سرتاسر آمریکا گسترش یافت و کدوهای گوناگونی با گوشتهای شیرین کشت می‌شدند. کریستف کلمب کدو را از سرزمین نوین(new world) به اروپا آورد و همانند دیگر غذاهای محلی آنجا کشت شد و ازآنجا به سرتاسر دنیا توسط مکتشفان معرفی شدند. امروزه تولیدکنندگان اصلی کدودر دنیا، چین، ژاپن، رومانی، ترکیه، ایتالیا، مصر و آرژانتین هستند.

مواد موجود در 100 گرم کدو زمستانی

ویتامین A

7291.85 واحد

ویتامین C

19.68 میلی گرم

پتاسیم

895.85 میلی گرم

فیبر

5.74 گرم

منگنز

0.43 میلی گرم

فولات

57.40 میکرو گرم

امگا 3

0.34 گرم

ویتامینB1(تیامین)

0.17 میلی گرم

مس

0.19 میلی گرم

تریپتوفان

0.03 گرم

ویتامین B6(پیرود‌کسین)

0.15میلی گرم

ویتامینB3 (نیاسین)

1.44 میلی گرم

ویتامین B5

0.72 میلی گرم

فوائد کدو زمستانی

 اگرچه مانند سبزیجات ریشه ای مثل بابا آدم، سیر و پیازمقوی نیست اما در کدو تاثیرات ضد سرطانی یافت شده است.  بعضی بررسیهای آزمایشگاهی نشان داده است که آب گرفته شده از کدو با آب تره فرنگی، کدو تنبل و تربچه از لحاظ جلوگیری از جهش سلولی(تغییرات سرطانی)یکسان است.

سلامت مردان را افزایش می‌دهد.

در بررسیهای پژوهشی،  عصاره گرفته شده از کدو به کاهش اثر حالتی در مردان به نام benign prostatic hypertrophy یا BPH(بزرگ شدن غده پروستات) کمک می‌کند. در این وضعیت، غده پروستات به طور مشکوکی بزرگ می‌شود که می‌تواند باعث ایجاد مشکل ادراری و فعالیت جنسی شود. به خصوص در ترکیب با دیگر مواد غذایی گیاهی، کدو در کاهش علائم BPH نقش موثری دارد.

سلامت ریه را افزایش می‌دهد.

مصرف غذاهای غنی از بتا-کریپتوزانتین(یک کروتنوئید قرمز مایل به نارنجی یافت شده در کدو تنبل) ذرت، پاپایا، پرتقال و هلو به طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می‌دهد. به خصوص در افراد سیگاری که خوردن ویتامین A برای بدن آنها لازم و ضروری است. زیرا در دود سیگارbenzo(a)pyrene  وجود دارد که باعث کمبود ویتامین A در بدن می‌شود، و خوردن غذاهای سرشار از ویتامین A این کمبود را رفع می‌کند.

بیشتر بدانید : ویتامین A منابع, فواید و عوارض جانبی ویتامین A

کدو یک ماده مغذی متنوع که باعث بهبود سلامت بدن می‌شود.
کدوتنبل

کدو زمستانی را برخلاف کدو تابستانی می‌توان در اواخر پائیز نیز برداشت کرد و آن را برای مدت طولانی ذخیره کرد بطوری که مواد مغذی خود را از دست ندهد.

بتاکروتین، از مواد مغذی که به وفور در کدو یافت می‌شود، خاصیت ضد التهابی دارد و یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است. بتاکروتین می‌تواند مانع از اکسید شدن کلسترول در بدن شود.  تحریک کلسترول اکسید شده در دیواره‌های رگهای خونی باعث حمله قلبی یا سکته مغزی می‌شود. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که داشتن بتاکروتین اضافی در غذا می‌تواند مانع از پیشرفت سفت شدن رگها شود. همچنین می‌تواندباعث جلوگیری از بیماریهای قلبی در بیماران دیابتی و دیگر اثرات ایجاد شده توسط رادیکالهای آزاد در افرادی که به مدت طولانی دیابت دارند شود. علاوه بر آن خوردن غذایی مانند کدو زمستانی که سرشار از شبه کاروتن است ممکن است در تنظیم خون موثر باشد. مصرف بتاکروتین در کاهش ابتلا به سرطان روده نیز موثر است. بتا کروتن می‌تواند سلولهای روده را در برابر مواد شیمیایی که باعث سرطان می‌شوند مصون نگهدارد. اثرات ضد التهابی کراتین می‌تواند به کم کردن شدت بیماریهایی مانند آسم، التهاب استخوان، روماتیسم مفصلی که در همه آنها التهاب وجود دارد کمک کند.  پتاسیم در کدو می‌تواند به کاهش فشار خون و ویتامین C می‌تواند از پیشرفت بیماریهایی مانند تصلب شرائین و بیماریهای قلبی در بیماران دیابتی جلوگیری نماید.

فیبر غذایی که با بیماریهای قلبی و سرطان روده مقابله می‌کند.  علاوه بر توانایی‌اش در کم کردن کلسترول که باعث کاهش بیماریهای قلبی می‌شود،  فیبر یافت شده در این نوع کدو همچنین می‌تواند باعث جلوگیری از نفوذ سلولهای سرطانی به سلولهای روده شود.  فولات می‌تواند از بیماریهای مادرزادی و بیماریهای قلبی جلوگیری کند و سلامت روده را بهبود بخشد.  اگر مادر قبل و بعد از حاملگی از کدو استفاده کند فولات یافت شده در کدو می‌تواند از بعضی بیماریهای مادرزادی خاص جلوگیری نماید .  بدن برای از بین بردن یک محصول خطرناک به نام Homo که می‌تواند باعث آسیب رساندن به دیواره رگهای خونی شود به فولات نیاز دارد.  از آنجا که مقدارزیادی از Homo ممکن است منجر به حمله قلبی شود وجود فولات در مواد غذایی و مصرف آن ایده‌ای مناسب است .

فولات به دفاع از سلولهای روده در برابر سلولهای سرطانی می‌پردازد.  در حقیقت رژیمهای غذایی سرشار از فولات باعث کم شدن خطر ابتلا به سرطان روده می‌شود به خصوص درافرادی که از مشروبات الکلی استفاده می‌کنند.

بیشتر بدانید : نارنجی ها را دریابید

چگونه انتخاب و ذخیره کنیم.

کدو زمستانی سریع خراب می‌شود.  بنابراین قبل از خریداری آن را بدرستی نگاه کنید .  آنهایی را که سفت و به نسبت اندازه ‌شان سنگین ترند و خیلی بی ریخت اند را انتخاب کنید.  کدوهایی که نشانه‌های گندزدگی دارند را خریداری نکنید . عمر کدوی زمستانی برای ذخیره بیشتر از کدوی تابستانی است .  بسته به نوع کدو می‌توان آن را بین 1 تا 6 ماه ذخیره کرد .  نباید آنها را در معرض مستقیم نور ،  گرما یا سرمای زیاد قرار داد .  دمای ایده ال نگهداری کدوی زمستانی 50 تا 60 درجه فارنهایت ( 10 تا 15 درجه سلسیوس ) است.  تکه های کدو را به محض اینکه بریدید در کیسه های پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهدارید.  در این صورت به مدت 1 تا 2 روز می‌توان آنرا تازه نگهداشت.  بهترین راه فریز کردن کدو این است که آنها را در سایزهای مناسب برای بسته بندی‌های مختلف تکه کنیم .

بیشتر بدانید : خواص تخمه کدو تنبل، از افزایش میل جنسی تا درمان یبوست

بیشتر بدانید : به راحتی کلسترول خود را پایین بیاورید!!

بیشتر بدانید : خواص کدو برای کاهش وزن و کلسترول

بیشتر بدانید : اگر دیابت درمان نشود چه تاثیراتی مخربی بر مغز می گذارد؟

 تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
 seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ   

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار