کد خبر: ۱۱۹۰۰۱
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۵
نگاهی به زندگی استاد محمدعلی کشاورز
استاد «محمدعلی کشاورز» هنرمند مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون روز یکشنبه، ۲۵ خرداد و در سن نودسالگی بعد از تحمل دوره‌ای بیماری درگذشت. نقش آفرینی خاص او در مجموعه پدرسالار سبب شد تا تا به یکی از پرطرفدارترین بازیگرذان ایرانی سینما و تلویزیون تبدیل شود و لقب پدرسالار همیشه با او بماند.

پایان نقش آفرینی پدرسالار + عکس

استاد «محمدعلی کشاورز» هنرمند مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون روز یکشنبه، ۲۵ خرداد و در سن نودسالگی بعد از تحمل دوره‌ای بیماری درگذشت. نقش آفرینی خاص او در مجموعه پدرسالار سبب شد تا  تا به یکی از پرطرفدارترین بازیگرذان ایرانی سینما و تلویزیون تبدیل شود و لقب پدرسالار همیشه با او بماند.

محمدعلی کشاورز یکی از چند بازیگر مطرح و نسل اول تئاتر ایران و فعال در حوزه های دیگر نمایشی از جمله سینما و تلویزیون در ۲۶ فروردین ۱۳۰۹ در اصفهان متولد شد. این هنرمند که دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود، در سینما، تئاتر و تلویزیون بارها در نقش‌ها و ژانرهای گوناگون حضور داشته است.

او در بازیگری، همراهِ علی نصیریان، زنده‌یاد جمشید مشایخی، زنده‌یاد داود رشیدی و زنده‌یاد عزت‌الله انتظامی پنج بازیگر مرد ماندگار تاریخ تئاتر و سینما و تلویزیون ایران به‌شمار می‌آیند.


زندگی‌نامه
او در شهر اصفهان، محلۀ سیچان (سیچون) به دنیا آمد و فرزند دوم خانوادۀ «کشاورز» است. خاندان وی اصالتاً از گرجستان بوده که در زمان شاه عباس به ایران آمده و مسلمان شده‌اند. نام خانوادگی قبلی او اصلانی بوده‌است. وی فارغ‌التحصیل هنرستان هنرپیشگی تهران و دانشکده هنرهای دراماتیک است. او از فارغ التحصیلان رشته نقشه برداری نیز می باشد و مجری‌گری برخی برنامه‌های مربوط به نقشه‌برداری در صدا و سیما به عهده‌ی ایشان بوده است.

فعالیت هنری‌اش را از سال ۱۳۳۹ با حضور در نمایش «ویولن‌ساز کره‌مونا» آغاز کرد و سپس با ایفای نقش در نمایش‌هایی همچون «آنتیگون»، «آندورا»، «ادیپوس شهریار»، «بازی استریندبرگ»، «دایی وانیا»، «عاشق مترسک»، «لبخند باشکوه آقای گیل» و شماری دیگر به بازیگری حرفه‌ای در تئاتر بدل شد. او در سال ۱۳۵۲ از همسرش جدا شد، بعد از آن هم دیگر ازدواج نکرد. حاصل آن ازدواج، دختری به‌نام نلی است.


مجموعه‌های تلویزیونی
در سال ۱۳۴۷ به تلویزیون رفت و کارگردانی هنری قسمت‌هایی از سریال «خانه قمر خانم» را به عهده گرفت. کشاورز در سریال‌های تلویزیونی زیادی همچون دایی جان ناپلئون، «آتش بدون دود»، «هزاردستان»، «سربداران»، «سلطان و شبان»، «گرگ‌ها»، «پدرسالار» و ... به نقش آفرینی پرداخته است.


فیلم‌های سینمایی
او برای نخستین بار در سال ۱۳۴۳ با فیلم شب قوزی ساخته فرخ غفاری بازیگری سینما را نیز تجربه کرد و تاکنون در ۴۷ فیلم سینمایی ایفای نقش کرده‌است. از جمله کارهای او:

رگبار، خشت و آینه، برزخی‌ها، کمال الملک، مردی که موش شد، کفش‌های میرزا نوروز، مادر، جستجو در جزیره، ناصرالدین شاه آکتور سینما، دلشدگان، آقای بخشدار، زیر درختان زیتون، روز واقعه و کمیته مجازات.

کشاورز برای بازی در فیلم مادر ساختۀ علی حاتمی نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد.  

استاد کشاورز اوایل خرداد جاری به دلیل عارضه کلیوی و بالا رفتن سطح کراتین خون در بیمارستان بستری شد و بلافاصله مراحل درمانی خود را زیر نظر تیم پزشکی آغاز کرد. پس از آن وی به دلیل عفونت ریه در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد.

پایان نقش آفرینی پدرسالار + عکس

پایان نقش آفرینی پدرسالار + عکس

پایان نقش آفرینی پدرسالار + عکس

پایان نقش آفرینی پدرسالار + عکس

پایان نقش آفرینی پدرسالار + عکس

پایان نقش آفرینی پدرسالار + عکس

پایان نقش آفرینی پدرسالار + عکس

 

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار