کد خبر: ۱۲۱۴۳۶
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
مردم روسیه به اصلاحات قانون اساسی رای مثبت دادند
کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه پس از شمارش ۱۰۰ درصد از آرای اخذ شده اعلام کرد، ۷۷.۹۲ درصد از روس‌ها از اصلاحات قانون اساسی این کشور حمایت کردند.

تمدید امپراتوری پوتین در رفراندوم تا سال ۲۰۳۶

اکثر شهروندان شرکت کننده در همه‌پرسی اصلاح قانون اساسی روسیه موافقت خود را با اینکه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری کنونی این کشور تا سال ۲۰۳۶ میلادی همچنان در قدرت باقی بماند، اعلام کردند.

کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه پس از شمارش ۱۰۰ درصد از آرای اخذ شده اعلام کرد، ۷۷.۹۲ درصد از روس‌ها از اصلاحات قانون اساسی این کشور حمایت کردند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه گفت: ۲۱.۳۷ درصد از رای‌دهندگان نیز مخالف این اصلاحات قانون اساسی هستند.

با این میزان رای به دست آمده ولادیمیر پوتین در رفراندومی که به او اجازه ماندن در قدرت تا ۲۰۳۶ را می‌دهد، پیروز شد.

پوتین ۶۷ ساله از دو دهه پیش به عنوان رئیس‌جمهوری و نخست وزیر در قدرت است. او در حال حاضر از زمان ژوزف استالین بیشترین حضور را در راس قدرت داشته است.

رفراندوم سراسری روسیه درخصوص اصلاحات قانون اساسی این کشور ابتدا برای ۲۲ آوریل سال جاری میلادی برنامه‌ریزی شده بود اما به خاطر شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد.

کمی بعد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که این رفراندوم اول ژوئیه (۱۱ تیرماه) برگزار می‌شود. ساکنین مسکو و نیژنی نووگورود در این انتخابات از طریق رای‌گیری از راه دور که از ۲۵ تا ۳۰ ژوئن برگزار شد، شرکت کردند.  

پوتین ژانویه به طور غیرمنتظره اصلاح قانون اساسی را اعلام کرد، قبل از اینکه در دقیقه نود بندهایی را به آن بیفزاید که به لحاظ تئوری به او اجازه نامزدی برای دو دوره دیگر ریاست‌جمهوری بعد از پایان دوره کنونی‌اش در سال ۲۰۲۴ را می‌دهند.

قانون اساسی اصلاح شده همچنین برخی اصلاحات اصلی دربرگیرنده اصول اجتماعی نظیر ایمان به خدا و ازدواج به عنوان تنها مجوز قرار گرفتن زن و مرد در کنار یکدیگر و مخالفت با ازدواج همجنسگرایان را تقویت می‌کند.

اصلاحات پیشنهاد شده همچنین قصد دارند تا از حاکمیت و تمامیت ارضی روسیه حفاظت کنند و هرگونه تلاش یا درخواست برای واگذاری بخشی از خاک این کشور را ممنوع می‌کنند.

در جریان این همه‌پرسی، برای اولین بار در روسیه مراکز اخذ رای به مدت یک هفته باز بودند و آرای شهروندان را جمع‌آوری می کردند.

مسکو اعلام کرد که هدف از این کار جلوگیری از ازدحام جمعیت در مراکز اخذ رای با توجه به شیوع ویروس کرونا بوده است. با این وجود منتقدان کرملین، رای گیری یک هفته‌ای را ترفند دیگری برای افزایش امکان دستکاری در آراء اعلام کردند.

تبلیغات گسترده حکومت و در مقابل شکست مخالفان پوتین در هماهنگی با یکدیگر، به رئیس جمهوری روسیه کمک کرد تا نتیجه‌ای را که می‌خواهد به دست آورد.

در شبه‌جزیرهٔ چوکچی که شرقی‌ترین نقطه روسیه محسوب می‌شود، ۹ ساعت زودتر از مسکو نتایج رسمی شمارش اولیه آراء اعلام شد که نشان می‌داد ۸۰ درصد از رای دهندگان این منطقه از اصلاحات مدنظر پوتین حمایت کرده‌اند.

در آنسوی دیگر خاک روسیه در غربی‌ترین نقطه آن نیز میزان حمایت شهروندان از تغییرات قانون اساسی بیش از ۷۰ درصد اعلام شد.

ولادیمیر پوتین ۶۷ ساله که اولین بار در دسامبر سال ۱۹۹۹ میلادی در پی استعفای بوریس یلتسین به مقام رئیس جمهوری روسیه رسید، اکنون بیش از دو دهه است که قدرت را در کرملین در اختیار دارد.

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار