کد خبر: ۱۲۲۵۶۹
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۰
ائتلاف سعودی-اماراتی همه گذرگاه‌های دریایی یمن از جمله آنهایی را که در تصرف دولت مستعفی یمن است در کنترل خود دارد و با خیانت به این دولت سرسپرده خود، نقشه‌های جدیدی برای یمن طرح کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، تحریم‌های ائتلاف سعودی-اماراتی در یمن فقط محدود به گروه انصار الله و دولت نجات ملی یمن نیست، زیرا دولت مستعفی و فراری منصور هادی که فرض بر این بود که ائتلاف برای کمک به آن به یمن حمله نظامی کرده است، نیز زیر فشار محاصره دریایی قرار دارد به گونه‌ای که در مناطق تحت کنترل خود هم هیچ فاکتور قدرتی در اختیار ندارد و عناصر نظامی تحت فرمان آن هم چهارمین ماه متوالی است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.

به دنبال تسلط نیروهای شورای انتقالی جنوب (تحت حمایت امارات) بر «عدن» شهری در جنوب یمن که پایتخت دولت مستعفی این کشور خوانده شد، دولت مستعفی خود را با بن بست بزرگی برای رساندن پول‌های به چاپ رسیده یمن به بنادری مواجه دید که در ظاهر کاملا تحت کنترل خودش قرار دارد و وقتی هم تلاش کرد از بندر «المکلا» در دورترین نقطه شرق یمن، اقدام به رساندن پول‌ها کند، آنجا را هم خارج از کنترل خود و تحت کنترل نیروهای طرفدار امارات دید.
دولت مستعفی یمن، بر روی کاغذ کنترل بنادر «عدن»، «المکلا»، «المخا»، «الشحر»، «نشطون» و «بلحاف» در یمن را در اختیار دارد؛ اما همه این‌ها در واقع امر، تحت کنترل نیروهای طرفدار امارات یا نیروهای سعودی است چیزی که درباره بنادر استان «المهره» در مرز با  کشورعمان هم صدق می‌کند.

ائتلاف سعودی منصور هادی را از  همه عوامل قدرت خلع کرد

العربی الجدید به نقل از ناظران یمن نوشت: «بنادر یمن تحت اشغال واقعی است و ائتلاف سعودی همه عوامل قدرت را از دولت مستعفی سلب کرده است، چه حاکمیت، چه پول و چه ارتشی که چهار ماه بدون حقوق به سر می‌برد و همین موجب پایین آمدن روحیه نیروهایش و شکست در جبهه‌های مختلف شده است».

دولت مستعفی یمن اخیرا تلاش کرد که حدود هشتاد میلیارد ریال یمنی که معادل با 120 میلیون دلار است از پول ملی این کشور که در روسیه چاپ می‌شود به بانک مرکزی در عدن انتقال دهد، اما نیروهای شورای انتقالی در ژوئیه گذشته آن را به چنگ آوردند و هنوز هم پس نداده‌اند.

یک مقام دولت مستعفی منصور هادی نیز در گفت‌وگو با پایگاه خبری العربی الجدید اعتراف کرد که این دولت فراری هیچ کدام از گذرگاه‌های دریایی را در کنترل خود ندارد به خصوص از زمانی که عدن را از دست داد و این شهر به دست متحدان امارات افتاد.

این مقام دولت مستعفی که خواست نامش فاش نشود، گفت که یمن تنها چهار بندر بین المللی دارد که دو بندر آن بندر «الحدیده» و «الصلیف» تحت کنترل انصار الله است، اما بنادر عدن و المکلا تحت کنترل نیروهای طرفدار امارات است.

وی افزود: «یمن همچنین بنادری نفتی نظیر الضبه در المکلا و بلحاف در شبوه دارد که آن هم تحت کنترل نیروهای اماراتی است و و بنادر محلی کوچکی هم هستند نظیر بندر المخا که تحت کنترل نیروهای طارق صالح است که آنها هم مورد حمایت امارات هستند و همچنین بندر الشحر که تحت کنترل نیروهای ویژه حضرموت است».

این نیروهای ویژه حضرموت هم طی روزهای گذشته از دست محمد الحضرمی وزیر خارجه یمن دلخور شده بودند که آنها را شبه نظامیان مورد حمایت امارات خوانده بود. آنها در یک پیام اعتراضی به منصور هادی خود را نیروهایی قانونی خواندند که بر اساس تصمیم منصور هادی تشکیل شده‌اند.
اما گذرگاه الحدیده هم که در اختیار نیروهای دولت نجات ملی است، عملا در محاصره است و هیچ کشتی به این بندر واقع در ساحل دریای سرخ بدون اجازه ائتلاف نمی‌رسد.

شورای انتقالی هم  که استان‌های عدن، لحج، الضالع و أبین را در کنترل خود دارد، بنادر آنجا تحت کنترل کامل ائتلاف است و آنها کشتی و محموله‌هایی را که به آنجا می‌رسد، تحت نظر دارند.

منصور هادی هیچ گذرگاه دریایی را در کنترل خود ندارد

«عبدالسلام محمد» رئیس مرکز مطالعات راهبردی در یمن موسوم به «أبعاد» می‌گوید ائتلاف سعودی با دولت مستعفی یمن هم مثل دیگر گروه‌های شبه نظامی در یمن رفتار کرده و هیچ گذرگاه دریایی را در اختیار آن نگذاشته، بلکه کنترل همه گذرگاه‌ها به دست ائتلاف است.

او افزود: «دولت مستعفی تنها کنترل بندر نفتی النشیمه را در اختیار دارد که برای صادرات نفت است و آن هم گهگاه توسط ائتلاف کنترل می‌شود».

این پژوهشگر یمنی تاکید کرد که راهبرد ائتلاف سعودی اشغالگری واقعی است و چه بسا ائتلاف برای چیزی فراتر از تسلط بر بنادر نقشه می‌کشد و چه بسا قصد رسیدن به منطقه دریای عرب و باب المندب را داشته باشد.

عبدالسلام محمد ادامه داد: ائتلاف سعودی علاوه بر اینکه دولت منصورهادی را از گذرگاه های دریایی و دو گذرگاه هوایی بین المللی یعنی فرودگاه‌های عدن و المکلا محروم کرده است می‌خواهد همه مظاهر قدرت را از منصور هادی بگیرد تا هیچ قدرتی در دست او نماند یعنی او را از صادرات نفت ممنوع کرده و ارتش آن هم ماه‌هاست که حقوق نگرفته است.

وی با اشاره به درماندگی و بی پولی نیروهای منصور هادی که توسط ائتلاف سعودی به جبهه نوار مرزی شمال یمن با عربستان گسیل شده اند، گفت:  نقشه ائتلاف ضعیف کردن ارتش منصور هادی و حمایت از شورای انتقالی برای تسلط بر استان شبوه است و در این بین کاری به پیشروی های انصار الله در مأرب هم ندارد.

رئیس مرکز ابعاد گفت ائتلاف سعودی درصدد متلاشی کردن دولت منصور هادی و تشکیل دولت جدیدی است که در آن از منصور هادی یا حزب الاصلاح خبری نباشد یعنی دولتی که کاملا سرسپرده عربستان و امارات باشد و از حزب «المؤتمر» و نیروهای طارق صالح و شورای انتقالی تشکیل شده باشد.

انتهای پیام/.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار