کد خبر: ۱۲۲۷۲۴
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در نامه‌ای نوشت: اگر مجلس در انتخاب ریاست دیوان محاسبات وارد بازی سیاسی احزاب، گروه‌ها و افراد شود قطعا در آینده استقلال دیوان برای ورود به پرونده ها و برخورد با افراد زیرسوال خواهد رفت.

به گزارش حوزه تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان خطاب به قالیباف پیرامون دیوان محاسبات نوشت: اینکه انتخاب ریاست دیوان محاسبات نباید محلی برای منازعه احزاب سیاسی باشد لازم و ضروری است چراکه اگر مجلس وارد بازی سیاسی احزاب، گروه‌ها و افراد شود قطعا در آینده استقلال دیوان برای ورود به پرونده ها و برخورد با افراد زیرسوال خواهد رفت.

متن این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر قالیباف

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام؛

نیک مستحضرید که کارآمدی مجلس و برگشت به راس امور زمانی محقق خواهد شد که ساختارهای زائد و بعضا ناکارآمد پارلمان اصلاح گردد تا قطار پارلمان که مدت هاست از مسیر مشخص در قانون اساسی و موارد مورد تاکید مقام معظم رهبری خارج شده، به ریل درست بازگشته تا مردم برسر کار آمدن جبهه انقلاب را احساس کنند.

در این میان اما توجه به ساختار نظارتی مجلس یعنی دیوان محاسبات به عنوان یک نهاد مستقل و بدور از سیاسی کاری های معمول همچون قوه قضائیه برای انجام وظیفه نظارتی نمایندگان ملت نسبت به قوانین مصوب یکی از مهم ترین ساختارهای پارلمان است که باید اصلاح گردد.

در همین راستا اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان به عنوان بزرگترین اتحادیه دانشجویی ایران اسلامی مواردی را که بر اساس جلسات متعدد و مشورت با متخصصان این حوزه می‌باشد را جهت بررسی و اعمال از سوی جنابعالی در ادامه پیشنهاد می دهد‌:

1. قرائت گزارش بررسی‌ها: 

باید در نظر داشت که یکی از اصول مهم در برخورد با فساد این است که مفسدین همیشه وجود نهاد نظارتی را حس کنند. در همین راستا قرائت گزارش های مختلف در حوزه های گوناگون کمک شایانی خواهد نمود. آنچه مهم است پیگیری نمایندگان ملت و الزام ریاست مجلس برای دیوان محاسبات و شخص رئیس آن به جهت قرائت های منظم از بودجه و دیگر موضوعات مطرح شده در ماده 1 قانون دیوان محاسبات کشور می باشد. الزام قرائت و ارجاع به قوه قضائیه نقش مهم نظارتی مجلس را محقق که گام بلندی در راستای برگشت مجلس به راس امور است.

2. شفافیت در برخوردها و پرونده‌ها:

در راستای تحقق شفافیت در تمام ساختارهای مجلس شورای اسلامی، نقش و جایگاه این شفافیت در نهاد نظارتی مجلس یعنی دیوان محاسبات راهبردی و ضروری است. الزام دیوان به اطلاع رسانی و شفافیت برای مردم در پرونده ها و تخلفات صورت گرفته از سوی دستگاه های کشور و مسئولین عالی رتبه اقدامی است مهم که دوای درد این روزهای کشور است.

3. ارتباط مردمی

ضمن توجه به ماده 1و ماده 41 قانون دیوان محاسبات کشور که شرح وظایف این دستگاه است، ضروری است سامانه دریافت گزارشات مردمی توسعه یافته و با طراحی سامانه ای اقدام به دریافت گزارشات و تعیین شفاف مسیر پیگیری برای فرد گزارش دهنده شود. همچنین در نظر گرفتن موارد تشویقی برای افراد گزارش دهنده نیز اقدامی موثر در این راستا است.

4. انتخاب رئیس دیوان محاسبات:

اصلاح آئین نامه مجلس در دوره گذشته و ضوابط تعیین شده برای انتخاب رئیس دیوان محاسبات از جمله اقدامات مهمی بوده که صورت گرفته است. از جنابعالی انتظار داریم به جهت تخصصی بودن پست مذکور و نقش مهم آن در تحقق نقش نظارتی پارلمان، امتیازات کسب شده توسط گزینه های داوطلب در کمیسیون برنامه و بودجه شفاف برای مردم و رسانه ها اعلام گردد تا مشخص شود تا چه اندازه اراده مجلس در نظارت جدی است.

انتخاب مجلس برای پست ریاست دیوان محاسبات آزمون بزرگ دیگری است که جدیت مجلس در برخورد با مفاسد را نشان خواهد داد. انتخاب فردی با سلامت کامل در مسائل مالی و سابقه مشخص فعالیت در عرصه های نظارتی با در نظر گرفتن توان علمی و تخصصی از جمله ملاک های مهم برای نمایندگان ملت می باشد.

توجه به این نکته که انتخاب ریاست دیوان محاسبات نباید محلی برای منازعه احزاب سیاسی باشد لازم و ضروری است چراکه اگر مجلس وارد بازی سیاسی احزاب، گروه‌ها و افراد شود قطعا در آینده استقلال دیوان برای ورود به پرونده ها و برخورد با افراد زیر سوال خواهد رفت.

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان به عنوان بزرگترین اتحادیه دانشجویی ایران اسلامی آمادگی کامل خود برای همکاری به جهت اصلاح ساختارهای بعضا ناکارآمد پارلمان را خدمت جنابعالی اعلام نموده و امیدواریم با نگاه ویژه ریاست مجلس طرح های ارائه شده در کمیسیون‌های مربوطه با دستور جنابعالی به صورت ویژه بررسی و نتیجه آن به این اتحادیه اعلام گردد.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار