کد خبر: ۱۶۴۴۸۱
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۳
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

سلامت نیوز: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب و اشباع در رگها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می‌شود.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از وبدا، زهرا عبداللهی افزود: بر اساس نتایج آخرین یافته های علمی در جهان، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا، خطر بروز سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش می دهد.


وی با بیان اینکه مصرف خانگی روغن های جامد به هیچ عنوان توصیه نمی شود، ادامه داد: روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینی ها، عمدتاً در قنادی ها کاربرد دارد و مصرف آن در خانه به افزایش دریافت این روغن دامن می زند. اسید های چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و انواع سرطان ها را به دنبال دارد.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: روغن های جامد در ایران با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده اند که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، ولی باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارند و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون LDL ، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سکته قلبی را به دنبال دارد. به ویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.


عبداللهی افزود: توصیه می شود برای پیشگیری از بیماری های قلبی، عروقی از روغن های مایع با منشاء گیاهی استفاده شود. چربی های مایع، روند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کند می کند.


وی اظهار داشت: روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه ای اسید های چرب غیر اشباع دارند که برای حفظ سلامت قلب ضروری است. میزان اسید چرب ترانس این روغن ها کمتر از ۲ درصد است و در بعضی از روغن های مایع تقریبا صفر است که زیرو ترانس نامیده می شوند.

برچسب ها: روغن
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار