کد خبر: ۳۳۵۸۷
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۹
سخنگوی شورای نگهبان:
سخنگوی شورای نگهبان در خصوص وارد کردن اتهام سیاسی‌کاری به شورای نگهبان از سوی برخی در مقاطعی از جمله انتخابات گفت: برای شورای نگهبان فرقی بین اصولگرایی و اصلاح طلبی نیست، و ما هر دو را از خدمتگزاران نظام می‌دانیم اگر شورای نگهبان نظراتی دارد در راستای قوانین آن را اعلام می‌کند.
سخنگوی شورای نگهبان در خصوص وارد کردن اتهام سیاسی‌کاری به شورای نگهبان از سوی برخی در مقاطعی از جمله انتخابات گفت: برای شورای نگهبان فرقی بین اصولگرایی و اصلاح طلبی نیست، و ما هر دو را از خدمتگزاران نظام می‌دانیم اگر شورای نگهبان نظراتی دارد در راستای قوانین آن را اعلام می‌کند.

به گزارش ایسنا، عباسعلی کدخدایی در اولین نشست سخنگوی دوره جدید شورای نگهبان گفت که این شورا ادامه بررسی تاریخ پیشنهادی وزارت کشور درباره تاریخ انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم را در دستور جلسه آتی خود دارد.وی در پاسخ به این که بحث دریافتی‌های غیر متعارف ابعاد گسترده‌ای یافته، آیا مساله حقوق‌های غیر متعارف در بررسی‌ صلاحیت‌ها در انتخابات آینده و انتخابات بعدی در شورای نگهبان مطرح می‌شود؟ گفت: بنده نمی‌توانم پیش‌بینی خاصی درباره‌ این مساله داشته باشم ولی به صورت کلی می‌گویم که اگر تخلفی صورت گرفته مورد توجه اعضای شورای نگهبان است و امیدواریم در قانون انتخابات به صورت روشن مورد بررسی قرار گیرد.

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص این‌که انتخابات پیشین 12 هزار داوطلب داشت گفت: از ثبت‌نام زیاد می‌توان تعبیر به اقدام مثبت داشته باشیم که نشان می‌دهد مردم و جوانان به حضور در جایگاه‌های عالی نظام علاقه‌مند هستند. نباید همیشه تعبیر منفی داشته باشیم. ما در نظام انتخاباتی نیازمند این هستیم که مکانیسم روشنی را داشته باشیم. کشورهای دیگر با پرداخت وثیقه شرایطی را ایجاد می‌کنند که بازدارنده باشد. ما امیدواریم شرایطی را ایجاد کنیم که مقابل استقبال مردم نباشیم ولی انتخابات مطلوبی را ایجاد کنیم.

کدخدایی در پاسخ به این‌که شما در صحن علنی در رابطه با اعلام صلاحیت‌ها صحبت کردید آیا قرار است تغییرات در این زمینه صورت گیرد؟ گفت: من گفتم که هرگونه تغییر در قانون انتخابات نیازمند همکاری قوای مختلف اعم از دولت و مجلس و شورای نگهبان است. البته همکاری مجمع تشخیص مصلحت هم نیاز است؛ زیرا سیاست‌های کلی در مجمع مطرح است و مجمع تشخیص نظرات خود را به اتمام می‌رساند و اگر ما بتوانیم سیاست‌های کلی را در فاصله‌ کوتاهی داشته باشیم ان‌شاء الله مجلس می‌تواند آن را تغییر دهد. اگر سیاست‌ها به دست‌مان برسد می‌توانیم قانون جامعی برای انتخابات داشته باشیم. اما این که آیا این موضوع به انتخابات سال 96 می‌رسد یا خیر، منوط به دولت و مجلس محترم است.سخنگوی شورای نگهبان در مورد جایگاه کارشناسی شورای نگهبان و چرایی رد صلاحیت برخی از چهره‌ها مانند سید حسن خمینی، مینو خالقی و هاشمی، گفت: باید از نظرات شورای نگهبان دفاع کنیم. قطعا شورای نگهبان بر اساس مستندات ، پرونده‌های افراد را بررسی می‌کند سعی کردیم که دلایل رد صلاحیت را خدمت همه کسانی که نامزد بودند اعلام کنیم. در این دوره به خودافراد ابلاغ شده است و از این که گفته می‌شود شورای نگهبان کار کارشناسی را انجام نمی‌دهد انصاف نیست.

وی در مورد فعالیت‌های سیاسی احمدی‌نژاد و احتمال کاندیداتوری‌اش با وجود پرونده‌هایی که در قوه قضاییه مطرح است، گفت: گمانه‌زنی در رابطه با این‌که شورای نگهبان چه تصمیمی می‌گیرد زود است. هر کس می‌تواند اعلام نظر کند اما هیچ کدام نباید منتسب به شورای نگهبان باشد. شورای نگهبان نظر خود را بعد از ثبت نام و رسیدگی قانونی به بررسی صلاحیت‌ها اعلام می‌کند، موضوع مطرح شده در حد گمانه‌زنی است.وی درباره اعلام نشدن برخی دلایل رد صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان در انتخابات مجلس دهم اظهار کرد: شما اسامی را اعلام کنید تا با ما تماس بگیرند و بنده با معاونت اجرایی انتخابات هماهنگ می‌کنم که نظرات شورا به آن‌ها اعلام شود.

کدخدایی درباره این‌که اگر مجلس فعلی اصلاح قانون انتخابات را برساند آیا شورای نگهبان کاهش اختیارات را قبول می‌کند؟ خاطرنشان کرد: بحث تجاری نیست، بحث بر سر اختیارات قانونی است، هر مصوبه‌ای هم مجلس داشته باشد و منطبق با قانون باشد شورای نگهبان از آن استقبال می‌کند و در صدد اجرای آن بر می‌آید.سخنگوی شورای نگهبان افزود: دوستان ما در مجلس در دوره‌ای که بنده خدمت‌شان بودم می‌دانند که در آن زمان درب شورای نگهبان باز بود. قطعا این دوره هم به همین صورت است و تلاش داریم اگر بر اساس قانون دست‌مان بسته است و ناچاریم صلاحیت کسی را تایید نکنیم، دلایل را به صورت شفاف و روشن در اختیار داوطلب بگذاریم.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار