کد خبر: ۳۳۶۳۶
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۶
تاثیر چهار عامل گرانی بر بازار
هرچیزی باید حساب و کتاب داشته باشد تا بتوان به مردم هر تغییری را توضیح داد. اما گویا گرانی مرغ شرایط خودش را دارد و کسی نمی تواند در این مورد اظهار نظر کند.
کورش شرفشاهی - هرچیزی باید حساب و کتاب داشته باشد تا بتوان به مردم هر تغییری را توضیح داد. اما گویا گرانی مرغ شرایط خودش را دارد و کسی نمی تواند در این مورد اظهار نظر کند. یک روز به بهانه ماه مبارک رمضان قیمت مرغ گران میشود در حالی که معلوم نیست به چه دلیل همه ساله درماه رمضان باید قیمت بالا برود. از سوی دیگر مسوولان وعده می دهند که با گذشت ماه رمضان، قیمت مرغ کاهش پیدا میکند، اما از این هم خبری نمی شود و نه تنها وعده مسوولان محقق نمی شود، بلکه گرانی راه خودش را می رود و توجهی به وعده های مسوولان ندارد. اکنون قیمت مرغ بالاست و از هشت هزار تومان تا نقطه ای که به انصاف فروشنده معروف است، فروخته می شود.

در این رابطه مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ایران، افزایش 100 درصدی قیمت جوجه یک روزه، رشد 35 درصد نرخ ذرت، افزایش تقاضا و کاهش 10 درصدی وزن گیری به دلیل گرمای هوا را عامل اصلی گرانی مرغ گرم بیان کرد.عظیم حجت در گفت و گو با ایرنا افزود: در 40 روز اخیر قیمت جوجه یک روزه از 11 هزار تا 12 هزار ریال به یکباره به 21 هزار ریال افزایش یافت.وی اظهارداشت: در دو تا سه ماه اخیر نیز قیمت ذرت از کیلویی هفت هزار ریال به 96 هزار ریال رسید که حدود 35 درصد افزایش نرخ داشته و این امر روی قیمت مرغ مادر و جوجه یک روزه نیز تاثیرگذار است.به گفته مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ایران، با افزایش دمای هوا وزن گیری جوجه های مرغ گوشتی در سالن ها بین پنج تا 10 درصد نسبت به دو ماه گذشته کاهش یافته است که به طور احتمالی این وضعیت تا پایان مردادماه امسال ادامه می یابد.

حجت خاطرنشان ساخت: در واقع این سه عامل منجر به افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر شده است و انتظار می رود وزارت جهاد کشاورزی وارد عمل شده و برای کاهش نرخ مرغ مادر، جوجه یک روزه و مرغ زنده، قیمت ذرت را کنترل کند؛ زیرا با کنترل قیمت نهاده ها، به طور قطع قیمت محصول نهایی نیز متعادل می شود.وی با بیان اینکه اکنون قیمت کنونی عرضه ذرت در کشور با نرخ جهانی این محصول فاصله معناداری دارد، گفت: اکنون قیمت جهانی هر تن ذرت 210 تا 215 دلار است که اگر با ارز معادل 34 هزار ریال نیز خریداری شود با احتساب هزینه های گمرکی، هر کیلوگرم ذرت باید در داخل کشور به قیمت 75 تا 76 هزار ریال به دست تولیدکنندگان برسد در حالی که قیمت فروش 96 هزار ریال است.

وی در ادامه گفت: اعتباراتی که به صورت خرد به واحدهای تولیدی داده می شود از دیگر مشکلات واحدهای مرغداری کشور است زیرا این اعتبارات به هیچ وجه نمی تواند سبب کاهش هزینه های تولید شود.وی اضافه کرد: به نظر می رسد دولت و مجلس شورای اسلامی باید اعتباراتی را به شکل ترجیحی در اختیار استان ها قرار دهند تا با مدیریت استانی، این اعتبارات به بخش های مورد نیاز اختصاص یابد تا نیاز استان در بخش محصولات مصرفی واردات تامین شود.

وی براین باور است که در صورت تخصیص اعتبارات ترجیحی به استان ها و مدیریت استانی، به طور حتم با کاهش هزینه های ذرت، کنجاله سویا و جوجه یک روزه در واحدهای تولیدی مواجه خواهیم شد که به تبع آن موقعیت صادراتی ما ارتقاء و تداوم پیدا می کند و همچنین عرضه نرخ محصول نهایی در بازار داخلی متناسب با قیمت های جهانی خواهد شد و هرکیلوگرم مرغ با قیمت حدود 1.8 تا 2 دلار به دست مصرف کننده می رسد.مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ایران، میانگین مرغ زنده در بازار امروز را 58 تا 59 هزار ریال اعلام کرد که با قیمت 85 تا 87 هزار ریال به مصرف کننده عرضه می شود؛ البته در برخی مناطق بالای شهر استان های بزرگ می تواند بیش از این قیمت نیز باشد.وی اظهار داشت: طبق بررسی های کارشناسی وزارت جهاد کشاورزی حتی تا چند ماه گذشته قیمت منطقی تولید مرغ زنده 45 هزار ریال و برای مصرف کنندگان 70 هزارریال بود اما با افزایش نرخ عوامل تولید، حداقل قیمت مرغ بین 10 تا 15 هزار ریال افزایش یافته است.

عرضه بیش از 6 هزارتن مرغ منجمد در بورس

از سوی دیگر مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام نیز آب پاکی را روی دست مردم ریخت و گفت: برای کنترل قیمت مرغ گرم، امروز این شرکت بیش از 6 هزار تن مرغ منجمد با قیمت 51 هزار ریال به بورس کالا و بازار میوه و تره بار عرضه کرد. علیرضا ولی در گفت وگو با ایرنا با تاکید بر اینکه کشور از تولید مرغ گرم اشباع است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم، افزود: برای کاهش قیمت مرغ گرم، امروز پنج هزار تن مرغ منجمد در بورس کالا و یک هزار تن مرغ منجمد به بازار و میادین میوه و تره بار عرضه شد. وی اظهارداشت: البته دیروز نیز پنج هزار تن مرغ منجمد به بورس کالا عرضه شد که از این میزان یک هزار تن به فروش رسید؛ همچنین روز گذشته 500 تن مرغ نیز در میادین میوه و تره بار عرضه شد.

اگر چه پس از پایان ماه رمضان قیمت مرغ کاهش پیدا کرد وانتظار می رفت این کاهش ادامه داشته باشد، اما باز هم بهانه هایی برای افزایش قیمت پیدا شد که جای تعجب و تاسف دارد. البته هنوز مشخص نشده که افزایش قیمت ذرت و جوجه یک روزه به چه دلیل بوده و چرا یک باره قیمت جوجه یک روزه دوبرابر می شود یا اینکه چه اتفاقی افتاده که ذرت 35 درصد گران شده است، اما سوال دیگر این است که چرا تقاضا برای خرید مرغ بالا رفته است؟ مگر چه اتفاقی افتاده در کشور افتاده که باید تقاضا برای خرید مرغ بالا برود. نه هنگام انتخابات است که بگوییم ولیمه های جذب رای مردم باعث بالا رفتن تقاضا شده نه موضوع خاصی برای ان تقاضا وجود دارد. به هر حال چشم مردم به دست ستادهایی همچون تعزیرات و حمایت از مصرف کننده است که آنها نیز واکنش تاثیرگذاری از خود نشان نداده اند.

برچسب ها: مرغ ، گرانی ، حجت
نام:
ایمیل:
* نظر: