کد خبر: ۴۴۵۱۳
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۳
به دعوت پوتین انجام گرفت
رییس جمهوری ایران برای دیداری رسمی و به دعوت رییس جمهوری روسیه، بعد از ظهر دوشنبه تهران را به مقصد مسکو ترک کرد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی را در این سفر که با بدرقه رسمی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و علی اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین الملل انجام شد، وزرای صنعت، معدن و تجارت، نفت، امور خارجه، ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس کل بانک مرکزی همراهی می کنند.
رییس جمهوری در این سفر با همتای روسی خود و مقامات بلند پایه این کشور در خصوص موضوعات مهم دو جانبه، منطقه ای و بین المللی مذاکره خواهد داشت و اسناد و موافقتنامه های متعدد همکاری نیز در حوزه هایی چون حقوقی و قضایی، راه و شهرسازی، فناوری و ارتباطات، نیرو و انرژی، استاندارد و ورزش بین مقامات دو کشور به امضا خواهد رسید.
پسابرجام فضای مثبتی را در مناسبات دیپلماتیک ایران با دیگر کشورهای جهان ایجاد کرد و سبب شد تا تنش ها به روابط مسالمت آمیز تغییر یابد. رویکرد همسوی جمهوری اسلامی ایران و روسیه در تحولات منطقه ای چون تصویب برجام، مبارزه با گروه داعش و حمایت از دولت قانونی سوریه، زمینه ارتقای سطح روابط را فراهم آورده است.
برخی آمارهای منتشر شده، حجم مبادلات اقتصادی ایران و روسیه را در پنج ماه نخست 2016 معادل 855 میلیون دلار نشان می دهد. اسدالله عسگراولادی، رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با اشاره به وعده رییس جمهوری کشورمان، تاکید کرد که مبادلات تجاری این دو کشور باید تا نیمه برنامه ششم توسعه به مرز 10 میلیارد دلار برسد.
همچنین با توجه به حضور همزمان نمایندگان بخش خصوصی کشورمان در این سفر، بازرگانان و فعالان اقتصادی نیز جلسه مشترک و مذاکرات متعددی در حوزه های مختلف خواهند داشت و موافقتنامه هایی نیز برای همکاری بخش های خصوصی دو کشور به امضا می رسد.
با توجه به جایگاه خاص منطقه ای و بین المللی ایران و روسیه؛ بررسی، ادامه و توسعه همکاری ها میان تهران و مسکو در سطوح دو جانبه و نیز تعامل قدرت های اصلی منطقه برای ارتقای ثبات و امنیت منطقه‌، همکاری های چند جانبه و بین المللی، مقابله با تروریسم و سایر تهدیدات منطقه ای از اصلی ترین محورهای مذاکرات خواهد بود.
روسای جمهوری دو کشور طی سال های فعالیت دولت تدبیر و امید، 8 ملاقات به صورت دو جانبه و یا در حاشیه نشست های بین المللی داشته اند و همچنین تبادل هیات های عالی رتبه بین دو کشور، مناسبات فی مابین را در مسیر راهبردی قرار داده است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی بعدازظهر دوشنبه پیش از سفر به روسیه در جمع خبرنگاران افزود: کشور روسیه بعنوان یک کشور مهم در منطقه و همسایه ما است که تحولاتی را در روابط دو کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد هستیم.
وی ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، دولت ایران وابسته به آمریکا بود و نگرانی هایی را برای شوروی سابق ایجاد می کرد که بعد از پیروزی انقلاب وارد مرحله جدیدی از روابط دو کشور شدیم.
رییس جمهوری اظهار داشت: بعد از دوران هشت سال دفاع مقدس و سفر مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال 68 به روسیه، تحول دوم بوجود آمد که قراردادهای مهمی در آن سفر بین ایران و شوروی منعقد شد و مرحله سوم تشکیل مرحله جدید دولت روسیه بود که تحولاتی را در ر وابط دو جانبه ایجاد کرد.
روحانی گفت: روابط دو کشور در سال های اخیر وارد مرحله چهارم شده که در این مرحله هم در روابط بین الملل، روابط نزدیکی داریم که نمونه آن همکاری دو کشور در برجام و اجرای آن بود که روسیه کمک زیادی را صورت داد.
وی اضافه کرد: در زمینه فرستادن آب سنگین و تحویل کیک زرد به ایران، روسیه کمک های زیادی کرد و بعد از آن هم شاهد تحولات خوبی در زمینه مسائل هسته ای با روسیه خواهیم بود.
رییس جمهوری با بیان این که در مسائل منطقه ای در سال های اخیر دارای روابط نزدیک هستیم، افزود: دو کشور به مساله تروریسم نگاه مشترکی دارند و هر دو کشور برای ثبات منطقه نگاه مشابه داریم.
روحانی افزود: همچنین دو کشور مخالف تغییر مرزهای جغرافیایی در منطقه هستیم و نمونه روشن آن همکاری ایران و روسیه در مسئله سوریه و مبارزه با تروریسم وثبات در منطقه خاورمیانه است که نهایت همکاری را با یکدیگر داریم و باید حفظ کنیم.
وی ادامه داد: نیروگاه هسته ای بوشهر و روابط دفاعی بین دو کشور از نمادهای همکاری میان دو کشور است. ترانزیت را باید به نماد همکاری تبدیل کنیم. همچنین دو کشور می توانند همکاری های علمی و فرهنگی را به نماد جدیدی تبدیل کنند.
رییس جمهوری گفت: در زمینه اقتصادی ظرفیت های خوبی در دو کشور وجود دارد. هر دو کشور تولید کننده نفت در منطقه هستیم ولی می توانیم به جای رقابت ناسالم، روابط سازنده داشته باشیم.
روحانی افزود: در سال های اخیر شاهد بودیم که بین اوپک و غیر اوپک که در راس غیر اوپک روسیه قرار دارد، همکاری هایی صورت گرفت که همکاری در زمینه اوپک گازی می تواند سازنده باشد.
وی اضافه کرد: در زمینه سرمایه گذاری روسیه در ایران، در خصوص نفت و گاز همکاری هایی آغاز شده و بخش هایی را به طرف روسی معرفی کردیم که شاهد تحولات بزرگی در زمینه انرژی خواهیم بود.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه نیروگاه بندرعباس و نیروگاه دوم بوشهر یکی دیگر از زمینه های همکاری بین دو کشور است، اظهار کرد: صادرات ایران به روسیه در سال های اخیر حرکت خوبی را داشته و باید سرعت بیابد؛ در حال حاضر مواد غذایی و صنعتی به این کشور صادر می کنیم.
روحانی افزود: حجم تجارت در یک سال اخیر نسبت به سال گذشته 80 درصد افزایش داشته که به معنای آن است که دو کشور در مسیر پیشرفت حرکت می کنند.
وی با اشاره به اینکه دو کشور روابط چند جانبه را نیز دنبال می کنند، گفت: روابط ایران- روسیه، آذربایجان-ایران، روسیه و ترکیه در زمینه های سیاسی و منطقه ای از جمله مساله سوریه که در مذاکرات آستانه شاهد حرکت های خوبی هستیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه تلاش می کنیم تا روابط ما و روسیه و شبه قاره هند شکل بگیرد، گفت: با اوراسیا می توانیم در مرحله اول به روابط تجارت ترجیحی و بعد روابط آزاد برسیم.
روحانی با بیان این که مساله توریسم و گردشگری برای هر دو کشور مهم است که قدم هایی در این سفر برداشته خواهد شد، گفت: در زمینه روابط بانکی حرکت های خوبی بخصوص پس از برجام برداشته شده و در این سفر گام های خوبی بر خواهیم داشت.
وی افزود: روابط ایران و روسیه و پیشرفت در این روابط به نفع دو ملت و ثبات منطقه خواهد بود و همکاری های خوبی در سطح بین المللی با یکدیگر داریم.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه آمریکا پس از انتخاب رییس جمهوری با مشکلات جدیدی در درون خود و سایر کشورها مواجه شده است، گفت: در اروپا نیز شرایط سختی را مشاهده می کنیم و از طرفی در منطقه ما مشکلات و بی ثباتی و تروریسم را شاهد هستیم؛ امروز فرصت های خوبی برای توسعه روابط دو کشور در زمینه منطقه ای، بین المللی و دو جانبه وجود دارد.
روحانی اضافه کرد: تا کنون هشت دیدار با رییس جمهوری روسیه داشتیم و مذاکرات مفصلی در زمینه منطقه ای و دو جانبه ای صورت گرفته و این سفر به دعوت رسمی رییس جمهوری روسیه انجام می شود که در روابط دو جانبه تاثیر گذار خواهد بود.


نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار