کد خبر: ۴۶۹۰۴
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۴
قیمت گوشت به ۵۱ هزار تومان رسید
نرخ هر کیلو لاشه ۲۵ هزار تومان است که با احتساب هزینه‌های حمل و نقل، کشتار و سود مغازه دار با قیمت ۳۴ الی ۳۵ هزار تومان باید به مصرف کننده عرضه شود، این درحالی است که هر کیلو گوشت با نرخ ۵۱ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد.
رابطه تب کریمه کنگو با گرانی گوشت قرمز
با این وجود نرخ هر کیلو لاشه ۲۵ هزار تومان است که با احتساب هزینه‌های حمل و نقل، کشتار و سود مغازه دار با قیمت ۳۴ الی ۳۵ هزار تومان باید به مصرف کننده عرضه شود، این درحالی است که هر کیلو گوشت با نرخ ۵۱ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد.
احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران با اشاره به تأثیر شیوع تب کریمه کنگو در قیمت گوشت در بازار افزود: مافیای گوشت با شایعاتی مبنی بر تب کریمه کنگو به دنبال واردات گوشت هستند.
 به گفته وی با توجه به نوسانات شدید قیمت گوشت و عدم کنترل فاصله تولید تا مصرف، سودجویان از این طریق قصد ضربه به تولید داخل را دارند.
مقدسی با بیان اینکه برخی افراد با واردات قصد نابودی تولید داخل را دارند، اظهار کرد: سازمان حمایت کجاست که باید پاسخگو باشد و جلوی واسطه گری‌ها را بگیرد، این در حالی است که به اندازه نیاز گوشت در کشور وجود دارد.
رئیس انجمن صنفی گاوداران با اشاره به اینکه حداکثر نرخ هر کیلو گوساله نر ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است، افزود: با این وجود نرخ هر کیلو لاشه ۲۵ هزار تومان است که با احتساب هزینه‌های حمل و نقل، کشتار و سود مغازه دار با قیمت ۳۴ الی ۳۵ هزار تومان باید به مصرف کننده عرضه شود، این درحالی است که هر کیلو گوشت با نرخ ۵۱ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد.
این افزایش قیمت در حالی است عضو کار گروه تخصصی صنایع غذایی انجمن مدیریت کیفیت ایران در خصوص شایعه ارتباط تب کریمه کنگو و نوسانات فعلی قیمت بازار گوشت توضیحاتی را ارائه داد.
پریسا فلاح عضو کار گروه تخصصی صنایع غذایی انجمن مدیریت کیفیت ایران  گفت: تب کریمه هر چقدر هم تب دار تر شود گوشت کشتارگاهی با همان قیمت مصوب رسمی و دولتی توزیع می‌شود و در این میان قطعا مسئولین اجازه ای برای سوء استفاده سود جویان نمی‌دهند.
وی با بیان اینکه موضوع شیوع تب کریمه کنگو کذب نیست، گفت: این تب همیشه در فصول بهار و تابستان نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورها شایع می‌شود و ارتباطی با کاهش میزان گوشت در کشور ندارد.
فلاح ادامه داد: ناقل تب کریمه کنگو جزو حشرات انگلی بومی ایران است که در مناطق گرم و مرطوب بیشتر جولان می دهد.
وی افزود: متاسفانه اینبار به علت بی احتیاطی بسیاری از دامداران سنتی و حتی خود مردم این بیماری بین افراد شایع شد که البته نظارت ها خبر از کنترل وضعیت بیماران از سوی وزارت بهداشت می دهد.
عضو کارگروه تخصصی صنایع غذایی انجمن مدیریت کیفیت ایران، ادامه داد: اطلاع رسانی به مردم برای افزایش سطح آگاهی آنها در حوزه بیماری‌های مشترک انسان و دام باید انجام بگیرد اما اینکه مساله شیوع تب مالت برای ایجاد نوسانات جدی در بازار گوشت مطرح شده کاملا کذب است مگر اینکه این نوسان در بخش گوشت های فاقد مهر سازمان دامپزشکی و غیر کشتارگاهی ایجاد شود.
فلاح با تاکید بر اینکه شیوع تب کریمه همانند تب مالت اتفاق تازه ای نیست، افزود: بی توجهی و یا کم اطلاعی مردم منجر به افزایش شیوع این دو تب شد که آن هم متاسفانه به علت رخنه کنه ناقل بیماری در دامداری های فاقد مجوز روستایی یا سنتی است.
وی اظهار داشت: اگر مردم به جای خرید گوشت های دامداری های بی مجوز و روستایی، از گوشت کشتارگاهی که دارای مهر سازمان دامپزشکی است استفاده می کردند تب کریمه هم اینگونه تب دار تر نمی شد زیرا گوشت های کشتارگاهی به شدت تحت بازرسی کارشناسان بهداشت و سازمان دامپزشکی قرار دارند که در صورت وجود هرگونه مورد مشکوک به بیماری بلافاصله از گردونه فروش خارج و معدوم می‌شوند.
 


نام:
ایمیل:
* نظر: