کد خبر: ۴۷۴۳۱
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۲
در حال حاضر شرکت هلدینگ معدن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) به یک غول معدنی در ایران و منطقه تبدیل شده است.
میدکو هم اکنون با سرمایه‌گذاری 15 هزار میلیارد تومانی و با اجرای 23 پروژه در حوزه معدن و صنایع توانسته‌است به یک گروه معدنی بزرگ در بازار تبدیل شود. سرمایه‌گذاری بر روی معادن سنگ‌آهن، مس و زغالسنگ در داخل و خارج کشور اولویت اصلی این هلدینگ بزرگ معدنی است. مهندس علی‌اصغر پورمند مدیرعامل شرکت میدکو با اشاره به هدف این شرکت که رسیدن به ظرفیت تولید سالانه 4.2 میلیون تن شمش فولاد و 50 هزارتن مس کاتدی همراه با تأمین کلیه مواد اولیه و کمکی عمده برای رسیدن به این حجم از تولید است، در خصوص عملکرد این شرکت در 4 سال گذشته گفت: برای نیل به این هدف، شرکت میدکو نسبت به طرح و اجرای 23 پروژه از معدن تا محصول نهایی، با حجم سرمایه‌گذاری بیش از 15 هزار میلیارد تومان اقدام کرده‌است. از این تعداد، طی 5 سال گذشته تاکنون، تعداد 11 پروژه به بهره‌برداری رسیده و در حال تولید است. سایر پروژه‌های باقیمانده نیز مطابق برنامه زمانبندی‌شده در دست احداث بوده و بخش عمده‌ای از این پروژه‌ها تا پایان سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی ادامه داد: علاوه بر این، با هدف تأمین مواد اولیه کارخانجات مذکور، گروه میدکو نسبت به بهره‌برداری از معادن مختلف با مجموعاً بیش از 550 میلیون تن ذخیره معدنی اقدام کرده و نیز عملیات اکتشاف مواد معدنی را در محدوده‌های اکتشافی به وسعت حدود 3500 کیلومتر مربع، آغاز کرده‌است.
مهندس پورمند در ادامه در خصوص اولویت‌های شرکت میدکو در خصوص سرمایه‌گذاری بر روی بخش‌های معدن و صنایع معدنی خاطرنشان کرد: اولویت اصلی میدکو در چهار سال آینده، اتمام پروژه‌های در دست اجرای این شرکت، تکمیل زنجیره ارزش تعریف شده برای شرکت و رسیدن به هدف تولید 4.2 میلیون تن شمش فولادی و 50 هزار تن مس کاتدی است. علاوه بر این، تمرکز بر توسعه بخش معدن و اکتشافات در سال‌های پیش‌رو، در دستور کار میدکو قرار دارد.
وی با اشاره به طرح‌هایی که در سال 1396 اجرا خواهد شد تأکید کرد: مطابق با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، تلاش خواهد شد که کارخانجات تولید کاتد مس (با ظرفیت 50 هزارتن)، فولاد سازی بردسیر (با ظرفیت 1 میلیون تن)، فرآوری زغال طبس (با ظرفیت 550 هزارتن)، کارخانه تولید آهک و دولومیت (با ظرفیت 400 هزارتن)، گندله‌سازی بوتیا (با ظرفیت 2.5 میلیون تن) و خردایش مجدد کنسانتره سیرجان در سال جاری به بهره‌برداری رسیده و وارد مرحله تولید شوند.
مدیرعامل شرکت میدکو به حجم سرمایه‌گذاری صورت گرفته در این شرکت اشاره کرد و ادامه داد: حجم کل سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای اجرای کل پروژه‌های این شرکت، بیش از 15 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود و از این میزان تاکنون بیش از 10 هزار میلیارد تومان هزینه شده‌است. از این میزان، حدود 2700 میلیارد تومان آورده نقدی سهامداران است و مابقی از طریق جذب اعتبارات خارجی به شکل فاینانس و یوزانس و تسهیلات بانکی است.
وی در خصوص برنامه‌ی شرکت میدکو در امر صادرات در سال 96 تصریح کرد: بر اساس برنامه تولید و فروش محصولات میدکو در سال جاری، صادرات 800 هزار تن کنسانتره سنگ‌آهن، 400 هزار تن آهن اسفنجی و 100 تن فروسیلیسیوم در دستور کار شرکت میدکو قرار دارد و مقصدهای صادراتی عموماً کشورهای منطقه و کشور چین هستند.
پورمند همچنین در مورد برنامه و عملکرد تولید در سال 95 توضیح داد و گفت: در سال 1395 در گروه میدکو جمعاً حدود سه میلیون و صد هزار تن کنسانتره سنگ آهن، 1.2 میلیون تن گندله سنگ‌آهن، حدود 67 هزار تن آهن اسفنجی، 130 هزار تن کک متالورژیکی، 135 هزار تن زغالسنگ فرآوری شده و 400 تن کاتد مس تولید شده‌است. ارزش محصولات تولیدی گروه میدکو در سال 1395 نسبت به سال 1394 بیش از 40 درصد افزایش یافته‌است.
وی در خصوص تولیدات میدکو در سال 96 ادامه داد: در سال 1396 گروه میدکو برای تولید 5.6 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن، حدود 4.2 میلیون تن گندله آهن، 800 هزار تن آهن اسفنجی، 310 هزار تن زغالسنگ فرآوری شده، 500 هزار تن کک متالورژیکی 13 هزار تن فروسیلیس، 9 هزار تن کاتد مسی، 7 هزار تن لوله مسی و 60 هزار تن شمش فولادی برنامه‌ریزی کرده‌است.
وی اظهار داشت: با حمایت و همکاری بانک‌پاسارگاد این فرصت برای شرکت میدکو فراهم شده‌است تا در خصوص تملک و بهره‌برداری از معادن خارج از کشور در حوزه مس و زغالسنگ در کشورهای شیلی، استرالیا و کانادا اقداماتی آغاز کند.
مهندس پورمند در پایان خبر داد که در آینده نزدیک، طی یک مصاحبه مطبوعاتی، روند رو به رشد فعالیت‌های شرکت میدکو را تشریح می‌کند.

نام:
ایمیل:
* نظر: