کد خبر: ۴۹۳۰۵
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۷
انتقاد محمدعلی نجفی از رانت های ویژه در شهرداری تهران؛
محمدعلی نجفی یکی از کاندیداهای تصدی پست شهرداری تهران گفت: در کجای دنیا شهرداری یک روزنامه سراسری کاملا سیاسی دارد. البته این گفته من به این معنا نیست که همین فردا همشهری را تعطیل خواهیم کرد.
کجای دنیا شهرداری یک روزنامه کاملا سیاسی دارد؟!
محمدعلی نجفی یکی از کاندیداهای تصدی پست شهرداری تهران صبح چهارشنبه با حضور در شورای منتخبان پنجمین دوره شورای شهر تهران به تشریح برنامه‌های خود پرداخت و با اشاره به شعار «شهر امید، مشارکت و شکوفایی» به عنوان شعار اصلی خود گفت: قطعا با امید می‌توان آرامش و نشاط را در شهروندان ایجاد کرد. در پی آن باید با جلب مشارکت مردم، شهر را به شکوفایی رساند. قطعا امید، مقدمه ایجاد مشارکت خواهد بود.
وی افزود: باید در همان سال اول برنامه، شاخص‌هایی را به کار گیریم تا میزان امید و در پی آن مشارکت را افزایش دهیم و این معیارها نیز باید اندازه‌گیری شوند تا نهایتا شهر به طور کامل به شکوفایی برسد.
این کاندیدای تصدی پست شهرداری تهران با بیان اینکه «رویکرد اصلی و خطوط کلی شهرداری تهران در 8 سال آینده در برنامه‌ای که امروز تشریح خواهم کرد، اعلام می‌شود» گفت: البته این برنامه ضعف‌هایی نیز دارد، چراکه به بعضی از موارد می‌شد توجه بیشتری کرد که قطعا این موضوع لحاظ خواهد شد. هدف اصلی برنامه ارتقای زندگی شهروندان در همه جنبه‌های آن بوده است و در این راستا توجه ویژه‌ای به اسناد فرادست ملی و سیاست‌های کلی مربوط به اداره شهر شده است.
نجفی با تاکید بر اینکه چشم انداز ما 8 ساله بوده است، گفت: نمی‌شود ظرف چهار سال چشم‌انداز درستی را پیش‌بینی کرد لذا ما چشم‌انداز 8 ساله‌ای را برنامه‌ریزی کرده‌ایم. در حقیقت این چشم‌انداز در دو حوزه افق 1404 و برنامه های شهرداری تقسیم‌بندی شده است. همچنین جنبه‌های مدیریت شهر و ماموریت‌ها نیز به صورت تفکیک‌ شده در نظر گرفته شده‌اند. بی‌تردید در پی این تفکیک‌ها موضوع‌های راهبردی نیز در دو حوزه موضوعات راهبردی شهر و موضوعات راهبردی شهرداری تهران تقسیم‌بندی شده است.
محمدعلی نجفی همچنین درباره مناسبات خود با دولت و سایر دستگاه‌ها و نهادهای دولتی گفت: مناسبات مدیریت شهری و حاکمیت در دهه‌های اخیر در برنامه من با ذکر چالش‌ها و مسائل موجود مطرح شده است و راهکارهای آن نیز به طور مشخص ذکر شده، امروز در مدیریت شهری فعلی همگرایی وجود ندارد و یا بسیار ضعیف است. مدیریت هماهنگ شهری که سال‌ها با عنوان مدیریت یکپارچه شهری مطرح می‌شد تنها در وضعیت فعلی یک شعار محسوب می‌شود و هیچ اقدام عملی برای تحقق آن صورت نگرفته است.
وی تاکید کرد: حتی در خود شهرداری مدیریت یکپارچه شهری محقق نشده و معتقدم در گام اول باید به دنبال تحقق مدیریت هماهنگ شهری باشیم و با همه دستگاه‌ها در حوزه ارائه خدمات به شهروندان هماهنگی لازم را ایجاد کنیم.
نجفی در بخش دیگری از تشریح برنامه‌های خود برای تصدی پست شهرداری تهران به مسئله افزایش ظرفیت محلات و به تعبیری محله محوری اشاره کرد و افزود: تقویت شورایاری‌ها و مناطق باید در دستور کار قرار گیرد و قطعا اساس برنامه ریزی‌های شهرداری باشد. باید بهره وری در شهرداری تهران که امروز میزان آن بسیار پایین است افزایش پیدا کند و توجه به آن نیز به صورت ویژه مد نظر قرار گیرد.
کاندیدای شهرداری تهران به 63 هزار و 600 نیروی مشغول به کار مجموعه شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: آیا بهره وری این تعداد نیرو همین مقداری است که امروز مشاهده می‌کنیم و یا می‌توان بهره‌وری آنها را به چندین برابر افزایش دهیم. با مشاهده چارت سازمانی شهرداری تهران امروز نه تنها گیج بلکه وحشت زده می‌شویم؛ چرا که با تداخل‌های متعدد مواجه می‌شویم. برای مثال تمامی معاونت‌ها، بخش برنامه ریزی دارند و هر یک به صورت مجزا فعالیت می‌کنند.

*30 درصد مدیریت‌های سطوح مختلف را در اختیار زنان و جوانان قرار می‌دهم
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به توانمندسازی و ایجاد فرصت حضور زنان در شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: بی تردید 30 درصد مدیریت‌های سطوح مختلف در شهرداری تهران در صورت انتخاب من در اختیار زنان و جوانان قرار خواهد گرفت.
وی بر بازنگری فرآیندها و کاهش فرآیندهای موازی در ساختار سازمانی شهرداری تهران تاکید کرد و ادامه داد: در حال حاضر 1500 مدیر در شهرداری تهران حضور دارند که حتما می‌شود این رقم را کاهش داد و به این ترتیب به چابک سازی سازمان کمک کرد. به نظرم "دستگاه بازرسی موجود نیز کارا نیست، بر همین اساس طرحی برای ایجاد یک سیستم بازرسی مخفی با بهره گیری از توان کارکنان بازنشسته" مطرح کردم که موجب بهینه شدن منابع در حقیقت مدیریت منابع و مصارف در شهرداری تهران خواهد شد.

شخص نیست که میزان هولوگرام‌های داده شده به شهروندان تهرانی چقدر است
نجفی ادامه داد: در حال حاضر 22 درصد درآمدهای شهرداری تهران پایدار است و اگر رقمی بالاتر از این توسط شهردار تهران مطرح می شود مغایر گزارش‌های ارائه شده است. هنوز در شهر تهران مشخص نیست که میزان هولوگرام‌های داده شده به شهروندان چقدر است. در حقیقت دوستان در شهرداری یا می‌دانند و نمی‌خواهند آن را اعلام کنند و یا اصلا خود مجموعه شهرداری تهران نیز از تعداد آنها بی خبر است.
وی تاکید کرد: هیچ یکپارچگی اطلاعاتی در شهرداری تهران وجود ندارد و رقم مطالبات شهرداری به ویژه در حوزه وصول چک‌ها مشخص نیست و از آشفتگی بسیاری برخوردار است. وزارت اقتصاد و دارایی عقیده دارد که نه تنها دولت به شهرداری تهران بدهی ندارد بلکه 3230 میلیارد تومان هم از شهرداری طلبکار است.

*شهرداری از رانت امکانات خود استفاده می‌کند
وی با تاکید بر بهره گیری از تنوع تامین مالی پروژه‌ها در شهرداری تهران گفت: از برخی از مواردی در حوزه تامین مالی پروژه‌ها در سال‌های اخیر استفاده شده اما باید در جهت کاهش تصدی گری و برون سپاری که از اهمیت بسیاری برخوردار است گام‌های موثری برداشته شود. شهرداری الی ماشاءالله در تصدی‌های غیر ضروری وارد شده است. برای مثال امروز شهرداری تهران انتشارات به راه انداخته در حالیکه بسیاری از انتشارات‌های داخلی رو به ورشکستگی هستند؛ برای اینکه شهرداری از رانت امکانات خود استفاده می‌کند.
وی ادامه داد: در کجای دنیا شهرداری یک روزنامه سراسری کاملا سیاسی دارد. البته این گفته من به این معنا نیست که همین فردا همشهری را تعطیل خواهیم کرد. اما مقرر است که ما به شهر خدمت کنیم.

*در دل شهرداری تهران یک سیستم هوشمند یکپارچه وجود ندارد
نجفی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به هوشمندسازی شهر و شهرداری اشاره کرد و افزود: این موضوع می‌تواند یکی از مزیت‌های شهر تهران محسوب شود. در دل شهرداری تهران یک سیستم هوشمند یکپارچه وجود ندارد و از سامانه‌های نرم افزاری استفاده درستی نمی‌شود. باید خدمات و ماموریت‌های شهرداری تهران تا جایی که امکان دارد بر روی فضای وب قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه  دفاتر خدمات شهر از اهداف اولیه خود منحرف شده‌اند افزود: امروز این دفاتر یک شکل کاریکاتوری از ارتباط شهروندان با شهرداری را به نمایش گذاشتند لذا لزوم بازنگری اساسی در این کار و روند فعالیت آنها وجود دارد.
این کاندیدای شهرداری تهران تقویت سرمایه اجتماعی و مشارکت عمومی را یکی از موضوعات مهم برنامه خود خواند و اظهار کرد: برای استفاده از همه ظرفیت‌های شهر باید تقویت سرمایه اجتماعی و مشارکت عمومی محقق شود. امروز چالش واقعی ما عدم امنیت در شهر است. بی تردید باید احساس امنیت در شهر را ایجاد کنیم و این امنیت نیز باید در دو بعد فیزیکی و روانی محقق شود. محله محوری، استقرار نظام شایسته سالاری که موجب ارتقای رضایتمندی کارمندان می‌شود و توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر، همه و همه باید به طور جد در کلانشهر تهران مد نظر باشد و ما این موضوعات را اولویت‌های برنامه خود قرار داده‌ایم.

*می‌توانستیم امروز تهران را به یک باغ شهر تبدیل کنیم
وی تاکید کرد: می‌توانستیم امروز تهران را به یک باغ شهر تبدیل کنیم؛ البته با وضعی که دنبال شده است این کار دیگر به سادگی انجام نخواهد شد؛ اما باید به سمتی حرکت کنیم که با هر نوع تعرض با باغات شورا و شهرداری قاطعانه برخورد کنند. باید در جهت صیانت از باغات گام‌های بلندی برداشته شود.
نجفی بر مدیریت علمی منابع آب به عنوان یک چالش جهانی در سطح شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: هدف راهبردی مدیریت بهینه منابع آب باید در هر دو بخش آب‌های خام و آشامیدنی اجرایی شود. باید در حوزه فاضلاب و برگشت آب به چرخه مصرف از ظرفیت سرمایه گذاری خارجی و داخلی بهره بگیریم.


نام:
ایمیل:
* نظر: