کد خبر: ۴۹۵۶۶
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۸
موافقان و مخالفان کابینه دوازدهم در صحن بهارستان چه گفتند؟
اولین جلسه رای اعتماد به کابینه دوازدهم به صف آرایی تمام عیار موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی تبدیل شد و از بازی موافقان وزرا با برگ برنده برجام تا رو کردن آمار واردات شیلنگ از سوی مخالفان کابینه را در خود داشت.
از بازی با برگ برنده برجام تا رو کردن آمار واردات شیلنگ!
مجلس شورای اسلامی صبح سه شنبه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم را با سخنرانی رئیس‌جمهور در دفاع از این وزرا آغاز کرد.
اولین جلسه رای اعتماد به کابینه دوازدهم در حالی برگزار شد که برخی نمایندگان عدم معرفی وزیر پیشنهادی وزیر علوم را خلاف قانون می‌دانستند اما رئیس مجلس تاکید کرد که این موضوع ایراد قانونی ندارد.
ساعتی پیش از آغاز اولین جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در اطراف ساختمان پارلمان تمهیدات امنیتی و حضور چشمگیر نیروهای پلیس به چشم می‌خورد.
اولین جلسه رای اعتماد به کابینه دوازدهم به صف آرایی تمام عیار موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی تبدیل شد و از بازی موافقان وزرا با برگ برنده برجام تا رو کردن آمار واردات شیلنگ از سوی مخالفان کابینه را در خود داشت.
در ابتدای جلسه علنی صبح مجلس که با دستور کار رای اعتماد به کابینه دوازدهم برگزار شد، رئیس‌جمهور و وزرای پیشنهادی وی در صحن علنی مجلس حضور داشتند. البته در میان وزرای پیشنهادی علی ربیعی وزیر پیشنهادی کار غایب بود که ساعتی بعد علی لاریجانی با اشاره به تاخیر وی برای حضور در جلسه گفت که وزیر پیشنهادی کار در مسیر دچار سانحه تصادف شده که البته به خیر گذشته است.
در ابتدای جلسه علنی امروز فهرست نمایندگان موافق و مخالف کلیات کابینه اعلام شد و سپس رئیس‌جمهور سخنرانی دو ساعته‌ای را در دفاع از کابینه پیشنهادی خود ایراد کرد.
 در جریان بررسی کابینه دوازدهم، پس از صحبت‌های رئیس جمهور،‌ نوبت به نمایندگان مخالف رسید تا در مورد کلیت کابینه صحبت کنند.
محمدرضا صباغیان نماینده مهریز، حميدرضا فولادگر نماينده اصفهان، حشمت الله فلاحت پیشه نماینده اسلام آباد غرب، محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز، سیدجواد حسینی‌کیا نماینده سنقر و محمدمهدی زاهدی نماینده کرمان، پنج نماينده اي بودند كه در قامت نماينده مخالف، پشت تريبون رفتند تا به انتقاد از کابينه پيشنهادي بپردازند.
محمدرضا صباغيان نخستين مخالف کليت کابينه بود که اهم سخنان وي از اين قرار است:
*به نظر مي آيد برنامه پيشنهادي دولت بيشتر بايد با برنامه توسعه ششم تطبيق داده مي‌شد، اما به اين امر مهم كمتر توجه شده است. وزراي محترم كه برنامه هايشان را ارائه كرده اند احساس مي شود نسبيت لازم با برنامه ششم را ندارند. همانطور كه با سرپنجه تدبير، شما موفق شديد فروش نفت را از يك ميليون بشكه به 4 ميليون بشكه برسانيد و آمار مي دهيد؛ ما مي‎خواهيم بدانيم وضعيت اعتياد و فساد اقتصادي در ابتداي دولت شما چگونه بود و الان چقدر بهبود يافته است و در 4 سال آينده چه وضعيتي خواهد يافت؟ در برنامه ششم مي خواهيم وضعيت بانكداري اسلامي، كارتن خواب‌ها،‌ بدهي دولت به بانك ها و وضعيت بيمه، آمار بيكاري، آمايش سرزمين چه كرده ايد و چه خواهيد كرد؟
*آقاي روحاني اگر كارگران و اصناف صاحب تشكل صنفي قدرتمند نباشند، شما نمي توانيد عدالت را اجرا كنيد. هنوز كارگران قرارداد سفيد امضا دارند. براي اين قشر چه كرده ايد؟ اگر ما اين آمار ها را ندانيم و اين نظارت انجام نشود، چه بايد بکنيم؟ وزرا به گونه اي گزارش مي دهند كه انگار بهترين كارها انجام شده است، اما پايان دوره مي بنيم كه موضوع به گونه ديگري است.
*شما براي احياي حقوق شهروند، لايحه مديريت جامع شهري را دنبال كنيد،‌ مطمئن باشيد كه اتوماتيك حقوق شهروندي دنبال خواهد شد. صرف كلمات قشنگ، اتفاقي نخواهد افتاد. ما ديديم كه شوراها بوسيله آقاي خاتمي ايجاد شد و مردم در سرنوشتشان سهيم شدند.
*براي تقويت بخش خصوصي و جلوگيري از فساد از كساني كه در بخش خصوصي هستند حمايت كنيد اما در قدرت سياسي شريكشان نكنيد،‌ همه چيز حل خواهد شد. به مردم در اول و آخر دوره‎تان بگوييد كه سرمايه مالي تان چقدر است. بسياري از مفاسد در كشور به رانت هاي اطلاعاتي بر مي گردد كه اصولا نمي گذارند بخش هاي اقتصادي خصوصي رشد كنند. اين موارد در برنامه ها مورد توجه قرار گيرد.
*تاكيد شما بر آزادي و لايحه حمايت افشاگري مالياتي قابل تقدير است. پيشنهاد مي كنم لايحه افشاگري فساد را هم پيگيري كنيد. براي شفاف سازي بايد سامانه دريافت حقوق وزرا حتما راه اندازي شود. برنامه شما بسيار عالي ولي بيشتر توصيه اي است. از شما مي خواهيم اين برنامه به شكل كمي باشد. به تيمور لنگ گفتند چطور شد در اين مملكت وسيع امنيت را برقرار كردي،‌ گفت هرجا دزدي شد، دست داروغه را قطع كردم اما امروز داروغه ها بازخواست نمي شوند! در كشورهاي پيشرفته هم دست داروغه را قطع مي كنند.‌ كاسپين را ببينيد كه چه بلايي سر مردم آورده است، اما بانك مركزي هيچ برخوردي نمي كند.
صباغيان بخشي از فرصت خود را در اختيار حميدرضا فولادگر قرار داد و اين نماينده هم در مخالفت با كليات كابينه به اين موارد اشاره کرد:
*آيا دولت ارزيابي دقيقي از برنامه 4 ساله خود دارد و بودجه سال 96 مبتني بر آسيب شناسي برنامه قبلي است؟ كابينه معرفي شده آيا با وعده هاي خود رئيس جمهور در دوره انتخابات همخواني دارد؟ اين كابينه محصول رايزني با سران اعتدال و اصلاحات است. منتقدين اين انتظار را ندارند كه تيم دولت از تيم منتقدين تشكيل شود اما بايد اين برنامه ها را كه گفته است، بپذيريد و انجام دهد.
*متوسط سني دولت در اين دوره از دوره قبل بيشتر است. تحولي در تيم اقتصادي دولت نديديم. كل برنامه دولت و تيم اقتصادي را با تواني كه براي 5 ابر چالش اشتغال،‌ اصلاح نظام بانكي،‌ صندوق بازنشستگي،‌ بودجه دولت و محيط زيست هماهنگ است يا خير؟ آيا دولت توان حل اين ابر چالش ها را دارد؟
*اين سياست زدايي از اقتصاد را با خود دولت شروع كنيم و با منتقدين مهربان تر باشيم. خيلي بحث هايي كه در زمان انتخابات مطرح شد در برنامه خود دولت است. اشتغال يك ميليون نفر همين الان در برنامه دولت است، اما در زمان انتخابات برخي آن را شعار پوپوليستي مي دانستند. بحث حمايت از توليد داخل است، اما همين سه ماه گذشته آمار وارادات افزايش و صادرات كاهش يافته است.

حشمت الله فلاحت پيشه هم در مخالفت با كابينه نكاتي را طرح كرد. اهم صحبت‌هاي اين نماينده به اين شرح است:
*ما بعد از اينكه به کابينه راي مي دهيم، هم شريك ثوابش هستيم، هم شريك جرمش. من مي خواهم در مورد همكاري مشترك مجلس و دولت حرف بزنم وگرنه به قاطبه وزرا راي مي‎دهم. مي خواهم صحبت كنم كه مجلس و دولت بدانند اگر برنامه كلاني مي خواهد پيگيري شود، بايد با هم همراه باشند.
*آقاي روحاني و دولت وارث تمام گذشتگان و مسئول آينده هستند. ما مسئوليم كه سالي يك و نيم ميليون شغل ايجاد كنيم كه 300 هزار موردش جبران گذشته است. ما تعهد شرعي و قانوني داريم،‌ بايد سهم تك تك وزارتخانه ها در اين حوزه مشخص مي شد اما در برنامه كلي گفته شده است.
*مردم ما از تكرار شعارهايي همچون اشتغال و مبارزه با قاچاق و ... خسته شده اند،‌ دليلش اين است كه نمي گويند در چه زماني اين وعده ها اجرا مي شود. مشكل اصلي در همان جايي است كه دولت گفته است هدف كاهش تصدي گري دولت و حركت به سمت دولت توسعه گرا است. من از همين دولت توسعه گرا نگرانم. دولت توسعه گرا، دولتي است كه دخالتش زماني مشروع است كه نتيجه مثبت بدهد؛ اما هر زمان دولت دخالت كرده است، نتيجه منفي گرفته ايم. دولت به اسم توسعه گرا بودن، دخالت مي كند اما يك عده براي خود رانت ايجاد مي كنند.
*در حوزه کار بانك‎ها با دو گروه مواجهيم،‌ ورشكستگان كوچك و فراريان بزرگ مالي. الان 104 هزار ميليارد بدهي وصول نشده داريم، فراريان بزرگ مالي كار خود را انجام مي دهند، اما ورشكستگان كوچك افرادي هستند كه براي دو ميليون معطلند.
*براي تصدي وزارت آموزش و پرورش، چرا ژنرال هاي بزرگ را معرفي نمي كنند؟ بودجه فرهنگي هم،‌ فقط يكبار در مجلس هشتم بعد از اينكه خدمت رهبري رفتيم، با دستور ايشان اضافه شد.
*هنوز احزاب در ايران زير پاي جناح هاي سياسي له مي شوند و براي همين فضاي سياسي ما روشن نيست.

فلاحت پيشه نيمي از زمان مخالفتش را در اختيار جواد ابطحي نماينده خميني شهر، قرار داد. مهمترين محورهاي سخنان اين نماينده از اين قرار است:
*بهترين فرمانروا كسي است كه ظلم را از بين ببرد و عدل را زنده كند. قانون برنامه ششم بايد اجرا شود و براي اجرايش بايد شاخص ها را تعيين كنيد. دولت چه تلاشي براي برنامه ششم مي كند كه مثل برنامه پنجم نشود؟
*تنها هيئت وزيران نيستند كه راي اعتماد مي گيرند، بلكه معاونان را هم كنار اين افراد بايد بگذاريم. هماهنگي بين وزرا و اين ها را نبايد ناديده گرفت. تركيب نمي خواهم بگويم که ترکيب فعلي كابينه،‌ ضعيف يا قوي است اما مقبول است.
*آقاي روحاني گفتند كه براي معرفي وزرا تحت فشار نبوده است، انشاءاله كه تحت فشار نبودند اما ما اخبار لابي هاي اعتدال و اصلاحات را داريم.
*من معتقدم آقاي جهرمي سن كابينه را معتدل كرده هر چند برخي مي گويند اين دوره پيرتر شده است. اما اصلا بحث جوان ها نيست بحث فاميل بازي است! اين موضوع نه تنها در سطح وزرا، بلكه در سطوح پايين تر نيز وجود دارد.
*اگر قرار باشد با مخالفين جز با زبان ادب صحبت نشود، شكايت متعدد از نمايندگان مجلس در دستگاه قضايي چه معني مي دهد؟
* اين دولت،‌ دولت روان گراست! يعني به دنبال حفظ وضعيت موجود است و تيم اقتصادي در دور نخست اشتباه عمل كرده است. وزراي راه،‌ نفت، اقتصاد نشان مي دهد كه عدم حمايت از توليد داخلي ادامه خواهد يافت.
*ما هنوز واردات از چين داريم. سنگ پا، قلوه سنگ، تله موش،‌ شلنگ،‌ بيل و كلنگ و ... وارد مي شود. وعده هاي دور اول دولت محقق نشده است. آقاي ظريف دارند ميخندند! انشاءالله يك گوشه اي به ايشان بزنم و در مخالفت با ايشان مفصل صحبت مي كنم. من معتقدم اگر بجاي آقاي ظريف يك وزير اقتصاد دان مي آوردند، مشكلات راحت تر حل مي شد! چون ما هرچه مي گوييم مي گويند سرمايه گذاري خارجي، خب اين محقق نشده است! ‌پس ديپلماسي اقتصادي وزارت خارجه كجاست؟ اين تركيب دولت ناهمگون است آقاي روحاني با اين تيم شما نمي توانيد مشكلات كشور را حل كنيد.محمد حسین فرهنگی نماینده مردم تبریز، اسکو و آذر شهر یکی دیگر از مخالفان کابینه پیشنهادی بود که با بیان اینکه کابینه قبلی کابینه موفقی نبود، گفت: در دولت قبلی در اشتغال گام موثری برنداشته نشد که این موضوع در مورد بخش مسکن هم صدق می کند.

در ادامه اظهارات مخالفان کابينه پيشنهادي دوازدهم اهم اظهارات محمدحسین فرهنگی را در زیر می خوانید؛
*در مبارزه با فساد، انضباط موسسات مالی روش سیاسی حاکم بود و ما شاهد هیچ تحولی در این زمینه نبودیم. گام اساسی برای محرومان برداشته نشد، بخش عمران عملا تعطیل شد و رکود بیداد می کرد.
*فرهنگیان از شرایط معیشتی خود ناراحت هستند و این موضوع تاثیرش را در 16 میلیون رای به رقیب روحانی نشان داده است. هرچند در جلب آرای موافق نیز از همان روش هایی که دوستان شما در سال 88 راه انداختند و جان ها از بین رفت، بهره بردند. بعضی از دوستان شما از مدعیان آن حوادث تلخ و پیگیری کنندگان حمایت می کنند و رییس حمهور هم از آن ها مشورت می گیرد. پول پاشی در انتخابات از جمله روش هایی بود که در انتخابات به کار گرفته شد که در نوع خود کم سابقه بود.
*حال که انتخابات گدشته بعضی از مسوولان آن روش ها را رها نمی کنند. ارتقای اعضای هیات علمی را مانع می شوند کارمندان را تبعید می کنند که این روش ها باید متوقف شود.
*تیم اقتصادی دولت تحول اساسی پیدا نکرده است ودر نتیجه نباید منتظر تحولات اساسی در این زمینه باشیم. گرفتاری ها در حوزه مسکن ادامه خواهد داشت و عدم تحول در بافت های فرسوده شهرها و سامان ندادن حاشیه شهرها دورنمای خوبی را نشان نمی دهد.
*بی برنامگی در بخش اشتغال هم استمرار دارد. بنابر آمار بین 1 میلیون و 1 و ننم میلیون در سال وارد حوزه اشتغال می شوند و باید برنامه ریزی ها باید بر اساس یک میلیون و 400 هزار شغل باشد. اجزای دقیق برنامه ششم باید مورد توجه رییس جمهور باشد.
* توجیهی که برای عدم استفاده از زنان در کابینه گفته شد پذیرفته نیست. نیمی از جمعیت زنان هستند و بیش از نیمی از فارغ التحصیلان هم زن هستند که باید از آن ها بهره برد. کاهش استفاده از آذری ها در کابینه موضوع دیگری که انتظار می رود در معرفی وزیر علوم در نظر گرفت شود.
*میانگین سنی کابینه با دولت قبلی تفاوتی نکرده است. امیدواریم جریان های سیاسی پشت کابینه نتایج را بپذیرند. ما در دریاچه ارومیه شاهد اتفاقات خاصی نیستیم. توجه به اهل سنت در عمل و نه شعار و توجه به جوانان در بخش های مختلف توصیه بعدی است که امیدواریم با برطرف ضعف ها به این بخش ها توجه شود.
*انتظار ما از دولت این است که به انتظارات عمومی و خواسته های رای دهندگانی که انتظار تحول داشتند و آن هایی که به علت ناامیدی در انتخابات شرکت نکردند توجه نشان دهد. انتظار تحولات مثبت در حوزه های مختلف است. همه کسانی که امیدوار به آینده هستند انتظار خاصی از کابینه جدید دارند.

حسن کامران، نماینده مردم اصفهان دیگر نماینده مخالفی که در مخالفت با کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم گفت: رییس جمهور گفت که طرح مهارت آموزی و کارورزی را مورد توجه قرار می دهد. این در حالی است که در دولت دهم یک طرح استاد و شاگردی را درآوردند که با مخالفت کارگران مواجه شد. یعد وزارت کار این طرح را به اسم دیگری آورد و دیوان عدالت رد کرد و حالا این طرح با اسم دیگری آمده است. ما کارگرانی داریم که نه بیمه ای دارند و نه امنیت شغلی.
او ادامه داد: ما باید امنیت شغلی ایجاد کنیم. رشد 50 درصدی دولت به تامین اجتماعی وجود دارد. تامین اجتماعی حیاط خلوت دولت ها بوده است. وزیر کار باید پاسخگوی صندوق های کارگیری و بازنشستگی باشد. یکی از بحث های اشتغال سرمایه گذاری است. ما می گوییم باید حقوق شهروندی رعایت کنیم اما وزارت کار نه با نهادهای کار مشورت می کند و هیچ کدام از اعضای این نهادهای کارگری را در جلسات راه می دهد که قابل بررسی است.

در ادامه اظهارات مخالفان کابينه پيشنهادي دوازدهم سيدجواد حسيني كيا نماينده مردم سنقر کلیایی هم به اين موارد اشاره کرد:
*به نظر مي‌رسد، اين تيم مثل تيم قبلي نتواند برنامه دولت را اجرا كند. در اين سال ها نقدينگي دو و نيم برابر شده است. ميزان سرمايه گذاري خارجي افزايش يافته است پس مشكل ما تامين مالي نيست بلكه دكترين دولت در حوزه اقتصادي است.
*اگر قرار باشد، هزينه توليد كاهش نيابد، جهت گيري توليد صادرات محور نباشد، ‌كاركرد نظام بيمه اي تغيير نكند و... بحران به ما نزديك خواهد شد.
*آقاي روحاني! شما در برنامه به جوانگرايي اشاره كرديد اما در عمل يكسال سن كابينه را بالا برديد. شيوه اجراي برنامه ششم را در برنامه نياورديد. چگونه مي خواهيد يك و نيم ميليون شغل ايجاد كنيد؟ در حوزه فرهنگ به سبك زندگي اسلامي و ايراني توجهي نكرده ايد در حالي كه اين موضوع از تاكيدات رهبري است.
*نبايد آموزش و پرورش و دانشگاهيان اولويت آخر ما باشند.
*دعواي وزارت كار و بهداشت به اين دليل است كه هزينه هاي دولت در حوزه سلامت بالا رفته است. بايد چاره انديشي مي كرديم كه در حوزه بيمه ها سطح درآمد را بالا مي آورديم تا بين دو وزارتخانه بهداشت و كار اين مشكلات ايجاد نشود.

محسن كوهكن نماينده لنجان نيز هم از وقت باقي مانده حسيني كيا براي مخالفت با کابينه دوازدهم استفاده و به اين موارد اشاره كرد:
*كلماتي كه در برنامه استفاده شده، مثلا آنجا كه بحث حقوق شهروندي است بايد تمام حقوق شهروندي كه در قانون آمده است مورد توجه قرار بگيرد. اشكالي ندارد كه براي تبليغات از كلماتي استفاده شود اما وقتي مي خواهيم قانوني حرف بزنيم موضوع فرق دارد.
*به بعضي از مشكلات در برنامه دولت دوازدهم اشاره شده اما درادامه برنامه اين موارد كالبد شكافي نشده است. سالي يك ميليون نفر به آموزش و پرورش اضافه شده است و هر سال اجازه استخدام 33 هزار معلم هم مي دهيم. ما از 7 ميليون دانش آموز به 20 ميليون رسيديم اما كم كم اين ميزان كاسته شد. در اين سال ها، دقت كنيد 9 ميليون نفر دانش آموز كم شده است، ‌اما باز در قانون برنامه، بودجه درخواست مي شود. در حالي كه تعداد دانش آموزها كم شده، بودجه 15 هزار ميلياردي وزارت آموزش و پرورش به 31 ميليارد رسيده است، اما نه معلم راضي است نه والدين!
*در برنامه هايي كه وزرا دادند به چالش ها اشاره داشتند. حل اين چالش ها مستلزم اين است كه منابع را در برنامه ارائه دهيم. دولت بايد در برنامه اش تاكيد بر قانون و اجراي مر قوانين دائمي داشته باشد.

مجتبي ذوالنور نماينده قم، در مخالفت با كليات كابينه دوازدهم پشت تريبون رفت و گفت:
*اي كاش رئيس جمهور با توجه به اينكه در طول 4 سال چنين جلسه اي يكبار تكرار ميشود در مجلس حضور داشتند و نظر موافقان و مخالفان برنامه را استماع ميكردند. آقاي روحاني! شما دولت اوليه نيستيد،‌ دولت دوم در استمرار دولت اول است. اي كاش گزارشي از عملكرد 4 ساله ارائه مي كرديد. امروز ما خيلي تشابهي بين اين دو مقطع 4 ساله نمي بينيم. عمل به وعده ها،‌خواسته حداقل مردم است.
*آقاي رئيس جمهور حدود 9 و 20 دقيقه گفتند بر من براي تعيين كابينه فشاري نبوده است اما حدود 9:40 دقيقه گفتند سه كانديداي زن معرفي كردم اما به دليل فشارهاي نشد كه اين اتفاق بيفتد اگر بناست در 20 دقيقه حرف عوض شود چگونه بايد به مطالبات پاسخ داد.
*حدود 100 هزار هيئت علمي داريم، شايد با شأن جامعه علمي و نخبگان سازگاري نداشته باشد كه اين تلقي ايجاد شود كه ما يك نفر نداشتيم از بين صدهزار هيئت علمي،‌ كه امروز شاهد معرفي ناقص كابينه نباشيم. حدس من اين است كه اگر ما براي اين جايگاه حساس مسئولي را مي خواهيم انتخاب ميكنيم اين مسئول بايد يا عملي يا اجرايي باشد كه گزينه هاي اينچنين كم نبودند. شايد دنبال سهم خواهي ها و آن يارگيري ها از عرصه علمي كشور هستيم كه وزير معرفي نشد.
*در حوزه فرهنگ، هر چه برنامه را مرور كردم تا رنگ و بويي از دين پيدا كنم،‌ پيدا نكردم و اگر همين برنامه را بگوييم برنامه يك دولت سكولار و لائيك است،‌ چه تفاوتي با جمهوري اسلامي داشت. در اين برنامه جاي دين كجاست؟ حوزه فرهنگي كه هميشه دغدغه رهبر بود در كجاي برنامه به آن پاسخ داده شده است؟ در بررسي معضلات اجتماعي به كدام نسخه ديني توجه شده است؟ اگر بنده ايرادي مطرح ميكنم معنيش اين نيست كه نمي خواهم با دولت همكاري كنم، وظيفه مجلس است كه هر چه در توان دارد به دولت كمك كند، ولي بايد ببينيم كه به كجا حركت مي كنيم. اگر من مسئله فرهنگ را مطرح ميكنم خدايي نكرده مخالفت با وزير پيشنهادي آقاي عباسي نيست. خود من با افتخار به ايشان راي خواهم داد.
*فضاي مجازي مهم ترين دغدغه مردم ديندار است. آقاي رئيس جمهور شما رئيس شوراي مجازي هستيد،‌ در دوره 4 ساله شما يك پنجم جلسات را تشكيل داديد. براي عرصه فرهنگ چه كرديد؟ حق مردم ما، اينترنت به وضع فعلي نيست. امروز هيچ كجاي دنياي وضعيت اينترنت كشور ما را ندارد.گران ترين،‌ناامن ترين و بي كيفيت ترين اينترنت را به مردم عرضه مي كنيم.
*كجا بيمه هنرمندان را حل كرديم؟ با حلوا حلوا دهن شيرين نمي شود. با راه اندازي شبكه ملي يك ميليون شغل در كشور ايجاد مي شود. آقاي رئيس جمهور در چهار سال گذشته بدترين وضعيت عملكردي در وزارتخانه هاي حوزه فرهنگ را داشتيد. عرصه آموزش و پروش متزلزلترين عرصه را تجربه كرده است.
*اگر آقاي رئيس جمهور اينقدر تكيه بر برجام نمي كردند من نمي خواستم، يك سري حرفها را بگويم. اگر آمريكا نقض برجام كرد، كه اين كار را انجام داد، ما چه مي كنيم؟ سه راه داريم، بگذريم- در اين صورت هم چوب را خورديم هم پياز- يا به آمريكا بگويند بگذرد كه آنها نميگذرند. يا اينكه موضوع به شوراي عالي امنيت ميرود و قطعنامه صادر ميكنند و تحريم ها باز ميگردد. در اين صورت چه به مردم ميخواهيد بگوييد؟
*آيا ما با بانك هاي كوچك دنيا ارتباط داريم؟ اگر بگوييد نه. پس بايد گفت كه چطور مي گوييد برجام اجرايي شده است. چرا با بانك هاي «درپيت» مي توانيم ارتباط داشته باشيم اما با بانك هاي بزرگ نمي توانيم ارتباط بگيريم؟ جواب اين است،‌چون برجام كارش را انجام نداده است. اين تضمين هايي كه ما بايد براساس سه اصل حكمت و مصلحت و عزت كسب ميكرديم،‌كجاي جاي دارد؟
*كاهش تورم جاي تقدير دارد اما رئيس جمهور تورم و ركود دو كفه يك ترازو هستند‌،‌ وقتي مسكن در كشور تعطيل است،‌كالاي توليدي مسكن چه فايده اي دارند؟ اگر ركود را شكستيد و بعد تورم هم كنترل كرديد،‌ باريك الله بهتري خواهيد داشت.

*حمایت موافقان کابینه از وزرای پیشنهادی؛ چرا برجام را زیر سوال می برید؟ !
نمایندگان موافق کلیات برنامه‌های دولت آینده و وزرای پیشنهادی هنگام طرح دیدگاه‌های خود، به رویکرد کابینه دوازدهم به مولفه‌های ثبات و توسعه اقتصادی، رفع مشکلات محیط زیستی، تقویت تعاملات با کشورهای خارجی اشاره کردند.
امروز بعد از صحبت حجت الاسلام حسن روحانی در تشریح برنامه های دولت و معرفی وزرای پیشنهادی، نمایندگان موافق با کليات کابينه دوازدهم به طرح دیدگاه های خود پرداختند.
طبق اعلام نخست هیأت رئیسه مجلس قرار بود یوناتن بت کلیا، زهرا ساعی، بهروز نعمتی، نبی هزارجیریبی و احمد همتی به عنوان موافقان کابينه پيشنهادي صحبت کنند، اما هر کدام از اين نمايندگان بخشي یا کل زمان خود را به نماینده دیگري واگذار کردند. از جمله زهرا ساعي که وقتش را به محمدرضا عارف ارائه داد تا در دفاع از دولت دوازدهم سخن بگويد.

اهم اظهارات یوناتن بت کلیا به شرح زیر است:
* حمایت خودم را از طرف همه ادیان ابراهیمی اعلام می کنم. اصول به‌سازی، بازآفرینی ظرفیت دولت، پایداری محیط زیست، توجه به نسل جوان و خانواده مدنظر دولت دوازدهم است.
*دولت از یک سو تلاش می کند اقتصاد در متغیرهای کلان اصلاح نظام پولی و بانکی، نظام مالیاتی، حوزه انرژی، تقویت بخش خصوصی، برون گرایی تصدی گری ها و صندوق بازنشستگی در حالت ثبات قرار گیرد. ضمن آنکه برنامه اقتصادی دولت تک بُعدی نیست و حمایت هایی نیز در نظر است برای اصلاح بازار و کاهش فقر انجام شود.
*توجه ویژه به بهداشت و درمان، زنان، کودکان، خانواده های ضربه خورده از اعتیاد، حاشیه نشینان، حقوق شهروندی و اقلیت ها در دستور کار دولت است.
*دولت به درستی یک تصمیم استراتژیک برای مردمی کردن فرهنگ و هنر را در دستور کار قرار داد. در سیاست داخلی نیز هدف کسب مشارکت جامعه در اداره امور است. بر همین اساس سیاست های ضدفساد و شفاف سازی را دنبال می کند.
*سیاست خارجی تنش زدایی و پیوند با همه کشورها در دستورکار دولت قرار دارد و دولت تلاش می کند با حفظ برجام از ظرفیت های اقتصادی استفاده کند.
*عدالت آموزشی و روزآمدن کردن محتوای آموزش، توسعه فناوری، تسهیل ایجاد زمینه نوآوری، محیط زیست، تدوین قانون جامعه آب، استفاده از انرژی تجدید پذیر و بازیافت زباله از دیگر برنامه های دولت است.

اهم اظهارات احمدی لاشکی در موافقت با کابينه پيشنهادي نيز به شرح زیر است:
*وزرا این دوره خیلی نیاز به برنامه ندارند، چند ماه پیش برنامه پنج ساله ششم تصویب شد و هر کسی وزیر شود مبنای کارش اجرای همین برنامه باشد.
* کتابچه معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی چاپ شد، این معاونت تمام برنامه های وزرا را تطبیق داد و گفت هیچ مغایریتی با برنامه و اسناد فرادستی دیده نشده است. پس مبنای برنامه ای که وزرای پیشنهادی اعلام کردند صرفا قانون بوده و قانون برای دولت هم فصل الخطاب قانون است.
* توجه به معاش، نان، بیکاری، رشد اقتصادی فراگیر، اشتغال زایی و رفع فقر از اولویت های اصلی دولت است. معتقدم انسجام فکری و هماهنگی اجرایی بیشتری در دولت دوازدهم است.
*وزرا از داخل وزارتخانه ها معرفی شدند. یعنی همه کار را می دانند و کارشناس هستند. البته وزیر هم باید سیاستمدار باشد چون در دولت موضوعات عام مطرح می شود.

محمدرضا عارف از دیگر نمایندگانی بود که در موافقت با کابینه پیشنهادی روحانی پشت تریبون قرار گرفت.
وی که به جای زهرا ساعی پشت تریبون قرار گرفته بود، گفت: شرایط خوبی برای کار دولت دوم روحانی فراهم است، از یک سو عملکرد خوب دولت یازدهم، و از سوی دیگر تغییر شرایط کشور به نسبت چهارسال گذشته کمک خوبی برای دولت دوم اقای روحانی است. نکته مهمتر همکاری و همراهی مجلس با دولت است که می تواند به عملکرد ارزشمند دولت کمک کند.
رئیس فراکسیون امید تصریح کرد: ضمن حمایت کلی از مجموعه وزرای پیشنهادی، می گویم که انتخاب های بهتری هم احتمالا دولت می توانست داشته باشد به خصوص عدم حضور وزیر زن را یکی از ایرادهای کابینه می دانیم. با این وجود دولت برای اجرای برنامه های خود نیازمند همدلی و تفاهم است. باید از دولت یک صدا شنیده شود.
اهم اظهارات محمدرضا عارف را در ادامه بخوانید؛
*صمیمانه از دولت بخاطر برنامه و خط مشی پیشنهادی‌اش تشکر می کنم ، این برنامه بیانگر شناخت دقیق دولت از مسائل و اولویت‌های کشور دارد. از جمله این برنامه ها که در 16 بند مطرح شده است توجه به منافع ملی، تعامل سازنده با دنیا، رعایت حقوق شهروندی مبارزه با فساد، حمایت از زنان و جوانان، توسعه پایدار محیط زیست و ... است. این برنامه بیانگر جهت گیری درست و صحیح دولت در چارچوب اسناد بالادستی است. در واقع برنامه های دولت منطبق با سند چشم انداز و دیگر سیاست های کلی در بخش های مختلف چون سیاست های کلی اصل 44 یا اقتصاد مقاومتی است.
* اما آنچه که امروز به عنوان یک ضرورت مطرح است و وظیفه سازمان برنامه و بودجه نیز هست که به آن رسیدگی کند نداشتن شاخص های کمی برای ارزیابی عملکرد برنامه دولت و وزرا است. انتظار ما این است که در برنامه های خوبی که دولت ارائه کرده شاخص های کمی ارزیابی هم توسط سازمان برنامه و بودجه در چارچوب احکام برنامه شششم تدوین شود.
*جهت گیری اصلی اقتصاد دولت بر اصلاح ساختار باید باشد. در بخش اقتصاد اغلب مشکلات ریشه در مسائل و مشکلاتی است که در مسائل اقتصادی داریم. اصلاح اقتصادی برای دستیابی بر رشد اقتصادی فراگیر و مستمر و ضد فقر مهمترین مساله امروزکشور است. ثبات اقتصادی اهمیت زیادی دارد و باید زمینه رشد اقتصادی پایدار فراهم شود.
*توسعه بخش خصوصی یک ضرورت است، باید به مفهوم واقعی بخش خصوصی میدان دار باشد. افزایش درون زایی اقتصاد، اصلاح سیاست های پولی، مالی و ارزی و انرژی برنامه های مهمی هستند که دولت آنها را در برنامه خود لحاظ کرده است. اصلاح ساختار اقتصاد بخصوص نظام بانکی کشور اهمیت زیادی دارد. متاسفانه نظام بانکی کشور در وضعیت نگران کننده است. نمی خواهم واژه تندتر را بگوییم. حقیقتا باید اولویت اول دولت اصلاح نظام بانکی کشور باشد. تغییر ساختار نظام مالیاتی باید مدنظر قرار بگیرد. فرارمالیاتی یک معضل اقتصادی است. ما تجربه موفقی برای تک نرخی کردن ارز هم داریم، امروز هم باید این ضرورت تبدیل به یک اولویت شود. اصلاح قوانین بازنشستگی، جذب سرمایه گذاری خارجی از دیگر اولویت های مهمی است که باید مدنظر باشد و دولت به آن توجه کرده است.
*در بخش اجتماعی هم جهت گیری اصلی دولت مقابله با اسیب های اجتماعی است. با اهداف خوبی که دولت دیده است می شود امیدوار بود که در 4 سال اینده وضعیت خوبی داشته باشیم. در همین بخش بازنگری در ساختار و فرایند نظام آموزشی دیده شده است. باید به سند بنیادین تحول آموزش و پرورش که سندی مترقی است توجه کرد و دغدغه کل دولت باشد. گا م های خوبی در دولت اول برداشته شده است و باید ادامه یابد.
*در بخش فرهنگی واگذاری اغلب تصدی ها به بخش ها غیردولتی مدنظر است. وعده هایی صنفی خوبی به هنرمندان داده شده است. مردمی کردن فرهنگ و هنر از دیگر برنامه های دولت است.
*در بخش سیاست خارجی جهت گیری خوبی در راستای تعامل سازنده با دنیا مطرح شده است. اصلی که مورد تاکید رهبری هم است. به نظر می رسد در دولت دوم اولویت سیاست خارجی توسعه روابط با کشورهای همسایه و اسلامی باشد که دولت برنامه خوبی دارد.
*در بخش سیاست داخلی احکام خوبی دیده شده است. مطالبات بسیاری از مردم و نخبگان و تشکل های سیاسی و مردمی اجرای حقوق شهروندی است. باید به طور جدی این منشور باید اجرایی شود. اجرای قانون دسترسی آزادانه به اطلاعات هم یک مطالبه جدی است. اگر شعار مبارزه با فساد می دهیم راهی نداریم جز اینکه راه دسترسی ازاد به اطلاعات را باز کنیم. تمرکز زدایی و واگذاری تصدی گری های دولت جز راهبردهای حیاتی برای کشور است و دولت باید جدی تر تصدی ها را به استان ها و بخش های غیردولتی واگذار کند.عدم دخالت در زندگی خصوصی مردم و انسجام بین همه اقوام و ...از دیگر امور مهمی است.
*در رابطه با ترکیب کابینه خوشحالیم که تعدادی از چهره های برجسته دولت قبل هنوزم در کابینه هستند. در بین وزرای پیشنهادی چهره های برجسته ای که سابقه ارزشمند و خوب اجرایی دارند دیده می شود. البته اینکه در آستانه سال تحصیلی وزیر علوم معرفی نشده یک اشکال است و امیدواریم وزیر علوم سریعتر معرفی شود.
*ما حقیقتا نیازمند اتاق های فکر در کشور هستیم، در قالب اتاق فکر یا شورای عالی باید مرتب افرادی از دولت، بخش خصوصی و دانشگاه ها با هم همفکری و رایزنی کنند.
*دولت باید جدی تر در ارتباط با حضور زنان در سطوح مختلف به یک باور برسد و وزرا هم این مهم را دنبال کنند.

اهم اظهارات بهروز نعمتی نماينده تهران در موافقت با کابينه دوازدهم نيز به شرح زیر است:
* امروز آقای روحانی رئیس جمهور همه مردم ایران است. انتخاب وزرای پیشنهادی براساس تجربه، اعتدال رویه، پرهیز از حاشیه و پرداختن به متن موضوعات انجام شد که از نقاط قوت کابینه است.
*9 وزیری که از دولت یازدهم به مجلس معرفی شدند وظیفه شان سنگین تر از گذشته است. 9 وزیر جدیدی هم که معرفی شدند باید در چارچوب شعارهای رئیس جمهور عمل کنند. معرفی وزیر جوان برای وزارت ارتباطات مایه نشاط و امید شده است. او در معاونت زیرساخت وزارت ارتباطات خدمات زیادی انجام داد.
*در حوزه سیاست داخلی وزرای معرفی شده باتجربه، توانمند و شریف هستند و عملکرد مناسب داشتند. توقع داریم حقوق شهروندی بسیار مورد توجه قرار گیرد. کسانی که مسئول نیستند و تصمیمات غیرمسئولانه ای را به دولت تحمیل می کنند باید مراقبشان بود که این مشکلات را به نظام تحمیل نکنند. ما در مجامع بین المللی به لحاظ رعایت حقوق شهروندی زیر سوال هستیم و باید توجه کنیم رعایت حقوق شهروندی مورد توجه قرار گیرد.
*واقع گرایی و واقع بینی دولت در حوزه رفع مشکلات اقتصادی حتما به صورت برنامه محور باشد. صداهای ناکوکی از وزارتخانه ها به ویژه وزارتخانه های اقتصادی و بخش سلامت شنیده می شود که باید با هم کوک شود.
*توقع استفاده از بانوان، جوانان و اقوام در کابینه نيز وجود دارد.

اهم اظهارات زهرا ساعی نماينده تبريز در موافقت با کابينه پيشنهادي دوازدهم نیز به شرح زیر است:
* رئیس جمهور با رویکرد خردمندانه کابینه فراجناحی را معرفی کرد تا همچون دولت یازدهم حرکت دولت در راه اعتدال باشد. گفتمان اعتدال را مردم پذیرفتند و این گفتمان برخواسته از مکتب امام و رهنمودهای رهبری است.
*تدوام حرکت در مسیر توسعه پایدار و تحقق آرمان های کشور نیازمند تعامل، تعاقل و انسجام است.
* تدوین برنامه دولت دوازدهم دانش محور و از روش های آزمون و خطا فاصله گرفت و به شناسایی وضع موجود پرداخت تا هنجارها و بایدها را تبیین کند.
* وضعيت جمعیتی کشور را می توان از تهدید به فرصت تبدیل کرد. عدالت جنسیتی و اشتغال زنان بايد مورد توجه قرار گيرد. زنانی که تا امروز بیشتر در حوزه‎های فرهنگی و اجتماعی تمرکز داشتند، حالا باید در حوزه های اقتصادی و سیاسی هم نقش آفرینی داشته باشند تا نگاه دولت در حوزه عدالت جنسیتی با هدف نیل به توسعه پایدار محقق شود. اگرچه در دولت شاهد حضور زنان در سطح وزارت نبودیم، اما وزرا باید رعایت عدالت جنسیتی در انتصاب معاونان را مورد عنایت قرار دهند.
*توجه به بازنشستگان، پایداری مالی در صندوق های بازنشستگی و مطالبات کارگری از دیگر موضوعاتی است که در برنامه دولت دیده می شود.
*سیاستگذاری دولت دوازدهم و غیردولتی بودن تصدی گری ها در حوزه فرهنگ و استفاده از ظرفیت های اقوام در تقویت هویت و همبستگی ملی موثر است.

نبی هزارجریبی نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی از دیگر نمایندگان موافقی بود که پشت تریبون قرار گرفت.
اهم اظهارات این نماینده موافق را بخوانید؛
* از زحمات آقای روحانی و وزرا در دولت یازدهم کمال تقدیر و تشکر را دارم. دولت در حوزه اقتصادی زحماتی کشید اما در حوزه صنایع تبدیلی و تولید موفق نبود، دولت باید برنامه داشته باشد از قاچاق کالا و ارز جلوگیری و با مافیای اقتصادی سازمان یافته مبارزه کند.
*از طرح تحول سلامت که به داد مردم محروم رسید تشکر می کنم.
*توجه به دغدغه فارغ التحصیلان و به کارگیری بانوان و جوانان در ارکان اجرایی نظام ضرورت دارد.
*در حوزه فرهنگی توجه به سازمان های مردم نهاد که هدفشان خدمت است و برقراری عدالت در توجه ویژه به قومیت ها و اقلیت های دینی اهمیت دارد.
*توازن توزیع ثروت ها در همه نقاط کشور از دیگر مواردی است که باید به آن توجه شود در استان های حاشیه ای فقر و بیکاری بیداد می کند بنابراین وزرای پیشنهادی به وعده های خود عمل کنند.
*از ظریف و تیم دیپلماسی تشکر می کنم موقعیت خوبی را در تعاملات سیاسی و اقتصادی شاهد بودیم و در دولت جدید این را ادامه دهند و انشاءالله موفق باشند.
*در حوزه دفاعی اقدمامات خوبی داشتیم. نیروهای امنیتی نیز در برقراری امنیت واقعا سنگ تمام گذاشتند.
*در حوزه علم، آموزش و فناوری مشکلاتی داریم، بین آموزش با نیازهای کشور تناسبی نیست. جذب نیرو در وزارتخانه ها براساس ضوابط و نیاز باشد نه روابط.
*محیط زیست امانتی به دست ماست که باید به آیندگان بسپاریم، برداشت های بی رویه از جنگل ها پیامدهای سنگینی را به بار آورده است.

مهرداد بائوج لاهوتی نماینده مردم لنگرود هم از دیگر موافقان کابینه دولت بود هرچند برخی سخنان وی که رنگ و بوی انتقادی داشت با اعتراض نمایندگان روبرو شد.
اهم اظهارات نماینده لنگرود به شرح زیر است:
* در وضعیت آموزش رتبه ما در منطقه 16 و در جهان 92 است، در حوزه بهداشت و سلامت رتبه ما در منطقه 11، در مصرف انرژی رتبه ما در منطقه 14 و در جهان 121 است. در حوزه مقررات دست و پاگیر رتبه ما در منطقه 17 و در جهان 97 و به لحاظ جمعیت شهری رتبه ما در منطقه 2 و در جهان 12 است که افزایش جمعیت شهری و کاهش جمعیت روستایی خطرناک است.
* واردات باید کاهش و صادرات باید افزایش دهد. البته راهکار اصلاح همه اینها را آقای روحانی در برنامه های دولت دوازدهم دیده است.
*مالیات یکی از راه های کاهش وابستگی کشور به درآمدهای نفت است اما مالیات دارد در تولید آسیب وارد می کند. صنعت گردشگری رتبه سوم را در اقتصاد جهان است ما هم باید از این صنعت استفاده کنیم و تا سال 1404 ، 20 میلیون گردشگر وارد کشور شود.
* سرمایه گذاری خارجی طبق قانون برنامه توسعه ششم باید 65 میلیارد دلار در سال باشد. قبل از دولت اول روحانی سرمایه گذری خارجی زیر 1 میلیارد دلار بود الان به 11 میلیارد دلار رسید پس باید افزایش جذب سرمایه گذاری خارجی تقویت شود.

احمد همتی در موافقت با کابینه پشت تریبون رفت. اهم اظهارات احمد همتی به شرح زیر است:
*{در پاسخ به انتقادهای ذوالنور نماینده مخالف کلیات کابینه و برنامه های دولت یازدهم}: رئیس جمهور گفت سه وزیر خانم در نظر داشتیم که به هر دلیل یا دلایلی نشد، آقای رئیس جمهور آن دلایل را عرض نکرد. البته آقای ذوالنور گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تأیید کرد اما مرکز مرتبط با فرهنگ کشور فقط این وزارتخانه نیست.
* بودجه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان تبلیغات اسلامی، نهادهای فرهنگی و دینی و حوزوی، معاونت ها و سازمان های فرهنگی شهرداری ها، رسانه ها و خبرگزاری های حاکمیتی و دیگر مجموعه های خارج از دولت بیش از 85 درصد بودجه فرهنگی کشور است، آیا این مجموعه گفتند چه کار می کند؟ فرهنگ یک مقوله پیچیده است که به همه نهادها و دستگاه ها مرتبط است بنابراین نباید وزارتخانه، فرد یا دولتی را مقصر دانست.
* در کشور تنوع سلایق و دیدگاه وجود دارد. با سه فراکسیون اصلی مجلس، اشخاص حقیقی و حقوقی رایزنی و خیرالموجودین معرفی شدند. در برنامه ریزی دولت آینده در وهله اول به ثبات، آرامش و امنیت، مشارکت سیاسی و عمومی، رضایتمندی اجتماعی، عدالت، حقوق شهروندی و خردجمعی نیاز داریم که خوشبختانه در برنامه های دولت وجود دارد. برنامه هم براساس قوانین و اسناد بالادستی تنظیم شد. مشی و روش دولت نیز بر همین تأکید دارد چون راه نجات کشور است که مردم به آن صحه گذاشتند.

مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در موافقت با کابینه پیشنهادی با بیان اینکه مباحثی که بعضی از عزیزان مطرح می کنند خطبه های قبل از نماز جمعه است، گفت: اینجا مجلس است. اینکه ما بگوییم برنامه های دولت سکولار است یا معنی سکولار را نمی دانیم یا متوجه نیستیم که در راس این نظام مقام معظم رهبری هستند.
اهم اظهارات نماینده تهران را بخوانید؛
* رهبری چند روز پیش حکم رییس جمهور را تنفیذ کردند و رییس جمهور را تایید کرده اند. به علاوه افتخار دولت یازدهم برنامه محوری است. من زمانی که از آقای لاریجانی لقب پرفسور گرفتم، گفتم که برنامه را با دولت هماهنگ کنید اما دولت با برنامه هماهنگ حرکت کرده است.
* افتخار این دولت در حوزه فرهنگ این است که کار فرهنگی را به معنای درستش انجام می دهد این دولت امنیتی کردن فرهنگ را نمی خواهد. من می دانم که تلاش های دولت در شبکه ملی اطلاعات در جهت واکسینه کردن اطلاعات است. ما در برنامه نوشته ایم که باید سالانه 75 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی برای کشور صورت بگیرد. شما دیدید که عده ای برای توتال و هواپیما چه کردند.
* چرا ما برجام را زیر سوال می بریم؟ 240 نفر برای مقابله با آمریکا رای دادیم اما عده ای از روزنامه ها به شما توهین کردند. شما اگر تابع ولایت فقیه هستید باید برجام را تایید کنید.
* عده ای حرف از سهم خواهی اصلاح طلبان از دولت می زنند. ما کی سهم خواهی کردیم؟ روحانی گفت که ما در چینش کابینه جناحی عمل نکردیم و همینگونه بوده است. برنامه محوری از خصوصیات مثبت کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم که باید مورد توجه قرار بگیرد. همچنین دولت در طرح تحول سلامت موفق عمل کرده است.



نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار