کد خبر: ۵۲۷۲۰
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۵
اعتراض ها دامن آیین اختتامیه را گرفت؛
آیین اختتامیه نمایشگاه مطبوعات با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تنی چند از مدیران و فعالان رسانه‌ای کشور در فضایی پرحاشیه و اعتراضی برگزار شد.
پایان پرحاشیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات

آیین اختتامیه نمایشگاه مطبوعات با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تنی چند از مدیران و فعالان رسانه‌ای کشور از ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه جمعه ـ ۱۲ آبان ماه ـ آغاز شد.

ترجیح می‌دهیم به عنوان مهمان در نمایشگاه مطبوعات بنشینیم

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها با اعتقاد بر اینکه حضور مردم در نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته جهش قابل توجهی داشته است، گفت: نسبت به این اعتماد باید قدردان باشیم. رسانه‌ها خودشان را برای حضور در نمایشگاه نیازمند می‌دانند؛ چرا که به واسطه نمایشگاه نبض جامعه را می‌شناسند.

حسین انتظامی در ابتدای مراسم در سخنانی با اشاره به اینکه نمایشگاه امسال مطبوعات هم به ایستگاه آخر رسید، گزارش‌هایی را درخصوص تلاش‌های اهالی رسانه ارائه داد.

وی با اشاره به سه گروه از اقشار مختلف که به واسطه آنها بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها شکل گرفت، گفت: مردم صاحبان واقعی رسانه‌ها بودند، کسانی که سرمایه‌ساز رسانه هستند و همه ما مرهون این لطف هستیم که نسبت به سال گذشته هم حضور مردم جهش قابل توجهی داشته است.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود از شورای هماهنگی تشکل‌های مدیریتی و سیاستگذاری مطبوعات تشکر و قدردانی کرد اما در عین حال گفت: سال گذشته اعلام کردیم که ترجیح می‌دهیم امسال به عنوان مهمان در نمایشگاه مطبوعات بنشینیم و رسانه‌ها را تشویق کنیم اما این آمادگی در تشکل‌ها به وجود نیامد.

انتظامی سپس با اشاره به حضور میزان رسانه‌هایی که در نمایشگاه مطبوعات امسال شرکت کردند، گفت: هزار رسانه در قالب ۶۰۰ غرفه در نمایشگاه امسال حضور داشتند و یکی از ویژگی های نمایشگاه که آن را برجسته تر از سابق می کند این است که نشست های قابل توجهی در آن برگزار شد که عمده این نشست ها توسط خود اصحاب رسانه در تالارهای گفت وگو برگزار شد که به ۴۰۰ عنوان نشست می‌رسید.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره تجمعاتی که در روزهای گذشته در نمایشگاه مطبوعات شکل گرفت نیز گفت: خوب است به تجمعاتی که در نمایشگاه برگزار شد، از جنبه فرصت بنگریم. اینکه این افراد که به محفل رسانه‌ای ما آمدند و رسانه‌ها را محرم خود دانستند.

انتظامی همچنین گزارشی از عملکرد دولت در چهار سال گذشته از باب تنوع و تکثر رسانه‌ها ارائه داد و گفت: در حال حاضر بالغ بر هشت هزار عنوان رسانه مجوز دارند، ۲۸۰۰ عنوان رسانه به سایت‌ها و مابقی به رسانه‌های چاپی تعلق دارند و به نوعی ۲۴ درصد رسانه‌ها برخط هستند، این نسبت در ابتدای دولت سه درصد بود. یکی از سیاست‌های دولت قاعدتا رشد پایگاه‌های خبری بود. در این میان نشریات چاپی هم ۳۳ درصد را به خود اختصاص دادند. همچنین در حال حاضر ۳۹ درصد از رسانه‌های کشور تخصصی و اختصاصی هستند که در چهار سال گذشته این رقم ۲۵ درصد بود و این افزایش رشد به معنای این رویکرد دولت است که از حضور رسانه‌های تخصصی استقبال کرده است.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال درباره وعده مسؤولان در قبال تدوین دو لایحه قانون مطبوعات و خبرگزاری‌ها و همچنین سازمان نظام رسانه‌ای نیز مطالبی را عنوان کرد و گفت: این دو لایحه به نحوی مکمل هم هستند. در لایحه قانون مطبوعات که بخش عمده آن در هیات دولت تصویب شده است، رژیم افتراق حقوق مطرح است؛ یعنی برای رسانه‌ها جرایم خاصی همراه است که پنج عنوان جرم نسبت به این جرایم برشمرده می‌شود بنابراین این قانون در جهت جرم زدایی حرکت می‌کند.

او همچنین درباره قانون نظام رسانه‌ای نیز گفت: این قانون نیز مراحل عملیاتی شدن آن در دولت شروع شده است. این قانون رابطه بین روزنامه‌نگاران را مشخص می‌کند. در حال حاضر نظرات مخالف و موافق این لایحه جمع آوری شدده است و برای قانون رسانه‌ای همچنان با توجه به اینکه در دستور کار دولت است نظرات مخالف و موافق در حال جمع آوری است و جلسه ای برگزار خواهد شد تا جمع بندی ها را داشته باشیم.

انتظامی در پایان سخنانش با اعلام خبری گفت: با مساعدت قوه قضاییه در حوزه رسانه‌ها قرار است از این پس دادگاه حل اختلاف داشته باشیم.

انتقاد حدادعادل از لغت‌هایی که برای خنده به فرهنگستان نسبت می‌دهد

حداد عادل یکی از برکت‌های جشنواره مطبوعات در پنج سال اخیر را توجه ویژه به زبان فارسی برشمرد و گفت: زبان ابزار اصلی کار رسانه‌هاست؛ بنابراین توجه و اهتمام درست‌نویسی از بایستگی‌های مهم در حوزه مطبوعات است.

او با بیان اینکه رابطه مستقیمی بین اقتدار ملی و اقتدار زبان و ادبیات هر ملت وجود دارد، تصریح کرد: هر چه انضباط زبانی بیشتر باشد، انضباط فکری هم بیشتر می‌شود و بین این دو یک رابطه دوسویه وجود دارد. علاوه بر این هویت ملی ما هم بستگی به حفظ زبان و پاسداری از ادبیات ما دارد.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی یادآور شد: در پنج سال اخیر بخت با ما یار بوده از همکاری خوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد برای درست‌نویسی مطبوعات برخوردار بوده‌ایم.

حداد عادل گفت: فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی آماده است برای هر یک از مطبوعات و رسانه‌ها که مایل به برگزاری دوره تخصصی باشند اقدام کند.

وی در عین حال با انتقاد از برخی خبرها که به خروجی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی نسبت داده می‌شود، گفت: گاهی در رسانه‌ها و غالبا در فضای مجازی به فرهنگستان و ادبیات فارسی جفا می‌شود و لغاتی که مصوب فرهنگستان نیست برخی‌ها برای خنداندن به فرهنگستان نسبت می‌دهند که روح ما از آن خبر ندارد. از مطبوعات انتظار داریم به فرهنگستان کمک کنند، این کمک، کمک به زبان فارسی است که هویت ملی و پرچم فرهنگ ما در همه جهان و سرتاسر تاریخ بوده و خواهد بود.

در حین صحبت‌های حداد عادل، معترضان پدیده مشهد، کاسپین و پلاسکو برای دقایقی اعتراض خود را نشان دادند که رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در پاسخ به اعتراض آنها، گفت: من سکوت کردم که صدای شما شنیده شود، شما هم سکوت کنید که صدای ما شنیده شود.

حسین انتظامی نیز همزمان با سخنرانی حدادعادل و فریادهای اعتراض، به روی سن محل برگزاری اختتامیه آمد و در توضیحاتی خطاب به معترضان، گفت: خواهش می‌کنم مراسم صنفی ما را با آسیب مواجه نکنید. از معاون جناب آقای شمخانی تقاضا کرده‌ام در پایان مراسم پذیرای شما باشند؛ بنابراین این انتظار را متقابلا از شما دارم که مراسم صنفی ما را با آسیب مواجه نکنید.

اعلام برندگان نهایی جایزه درست‌نویسی

فرهنگستان زبان و ادب فارسی در اختتامیه نمایشگاه مطبوعات برندگان نهایی پنجمین جایزه درست‌نویسی را اعلام کرد.

نتایج نیز به شرح زیر اعلام شد:
۱. روزنامه‌های سراسری
- روزنامه همشهری رتبه اول شناخته شد.
- روزنامه شهروند و ایران، مشترک رتبه دوم شدند.
-روزنامه قدس و کیهان نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.


۲. روزنامه های استانی
-خبر جنوب رتبه اول شناخته شد.
-اصفهان امروز رتبه دوم شناخته شد.


۳. روزنامه‌های ورزشی
-خبر ورزشی رتبه اول شناخته شد.
-گل رتبه دوم شناخته شد.


۴.خبرگزاریهای تخصصی
- دفاع مقدس رتبه اول شناخته شد.
-تقریب و بین المللی قرآن (ایکنا) مشترک رتبه دوم شدند.


۵.خبرگزاری های عمومی
- مهر رتبه اول شناخته شد.
- دانشجویان ایران (ایسنا) و کار ایران (ایلنا) مشترک رتبه دوم شدند.
- خبرآنلاین شایسته تقدیر شناخته شد.


۶. پایگاه‌های خبری
-دیار میرزا رتبه اول شناخته شد.
- اقتصاد آنلاین و شفقنا مشترک رتبه دوم شدند.
- ۵۹۸ و افکارنیوز شایسته تقدیر شدند.


۷. نشریات فرهنگی اجتماعی
- کرگدن رتبه اول شناخته شد.
- زنان امروز رتبه دوم شناخته شد.


۸. نشریات با موضوع افزایش سواد علمی جامعه
- شهرکتاب رتبه اول شناخته شد.
- صبح زندگی رتبه دوم شناخته شد

چرا شمخانی به مراسم اختتامیه نمایشگاه مطبوعات آمد؟

مراسم اختتامیه همزمان با صحبت‌های علی شمخانی، بار دیگر با اختلال در برگزاری به دلیل اعتراض‌ها مواجه شد که دبیر شورای امنیت ملی در ابتدای سخنانش خطاب به مالباختگان موسسات مالی گفت: در جلسه اخیر روسای قوا مشکل شما به نوعی مطرح و مقرر شد سه گروه سپرده‌گذار، هیات مدیره واحد پولی و هیات نظارت بانک مرکزی در اقداماتی مشترک برای رفع مشکل مالباختگان اقدام کنند.

شمخانی سپس با اشاره به اهمیت شعار نمایشگاه مطبوعات گفت: توسعه و پیشرفت جز با انسجام اجتماعی ممکن نیست.

او حضور خود در اختتامیه نمایشگاه مطبوعات را نشانه ارتباط رسانه و امنیت ملی دانست و گفت:

ـ شعار بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات در سال جاری رسانه‌های آزاد، انسجام اجتماعی و پیشرفت ملی مهم است.
ـ توسعه و پیشرفت جز با انسجام اجتماعی ممکن نیست
ـ در جامعه‌ای که تعالی اجتماعی فراهم نباشد نمی‌توان انسجام اجتماعی را به دست آورد
ـ بدون گفت و گو، مفاهمه و اغنا سازی نمی‌توان به توسعه و تعالی اجتماعی دست یافت
ـ رسانه‌ها محور و پیشران اصلی و زمینه ساز گفت و گو در جامعه هستند
ـ بدون تعاریف مشخص از وظایف حاکمیت و رسانه‌ها نمی‌توان به نقش مهم رسانه‌ها در امنیت ملی دست یافت.
ـ با تقویت مولفه‌های امنیت ملی نشاط و امنیت جامعه تامین می‌شود و رسانه‌ها متقابلاً باید بلوغ سیاسی و تخصصی خودشان را بیش از گذشته به منصه ظهور برسانند و نشان دهند آزادی برابر با ولنگاری نیست.

رسانه‌های برتر و فعال بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات

رسانه‌های برتر و فعال نمایشگاه بر اساس ارزشیابی انجام شده اعلام شد که بر این اساس، علاوه بر لوح تقدیر، ۱۰۰ میلیون ریال هدیه نقدی دریافت خواهند کرد.
همچنین غرفه‌های فعال نیز بر اساس جدول امتیاز بندی ۴۰ تا ۸۰ میلیون ریال هدیه نقدی دریافت خواهند کرد.

شورای هماهنگی تشکل های مدیریتی مطبوعات با تقدیر از تمامی رسانه‌های حاضر در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات، بعد از بررسی فعالیت‌های غرفه‌های مختلف حاضر در نمایشگاه، و امتیازبندی بر اساس شاخص‌های منتشرشده قبل از آغاز نمایشگاه، رسانه‌های برتر را در ۱۰ گروه شرکت کننده به شرح زیر اعلام کرد:
 
شایان ذکر است در جلسه بررسی عملکر غرفه‌ها، ۴ نماینده از ۵ تشکل عضو شورای هماهنگی تشکل‌های مدیریتی مطبوعات حضور داشتند و عملکرد غرفه‌ها بدون احتساب (جمعه ۱۲ آبان) بررسی شده است.

مدیران انجمن صنفی مدیران روزنامه های غیردولتی استان تهران
انجمن صنفی مدیران نشریات ایران
انجمن صنفی مدیران رسانه‌
انجمن صنفی نشریات تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی کشور
شورای مرکزی خانه‎های مطبوعات کشور
و تعاونی مطبوعات
در بیانیه خود ضمن سپاس از حضور فعال تمامی رسانه‌ها در نمایشگاه مطبوعات، رقابت در ارائه برنامه‌های کیفی و صنفی را مهمترین وجه تمایز دوره بیست و سوم نمایشگاه در مقایسه با دوره‌های پیشین عنوان کردند.
همچنین در این بیانیه با سپاس ویژه از مدیریت محترم خبرگزاری جمهوری اسلامی و مؤسسه مطبوعاتی ایران که با وجود حضور گرم و فعالیت چشمگیر، داوطلبانه از رقابت با سایر رسانه‌ها خارج شدند. 

برترین غرفه‌های نمایشگاه بیست و دوم به این شرح اعلام شدند:

در گروه نشریات استانی و منطقه‌ای، غرفه نشریه پیام عسلویه به مدیرمسئولی آقای مازیار هوشمند  به عنوان غرفه برتر اعلام شد

در این گروه همچنین رسانه‌های زیر به عنوان رسانه های فعال اعلام شدند «مردم کویر، همدان پیام، تیتر یک نجف آباد، هزاردستان، اتفاقیه خراسان شمالی، سپهر غرب، هاناخبر، به فکر شهر، خزر آنلاین»
 
در گروه نشریات کودک و نوجوان، غرفه نشریه نبات به مدیر مسئولی آقای مجتبی سادات  به عنوان غرفه برتر و غرفه های «داروگ و رشد کودک» به عنوان غرفه فعال معرفی شدند.
 
در گروه دین و اندیشه به طور مشترک به خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) به مدیرمسئولی حمید فرزام و خبرگزاری تقریب به مدیرمسئولی رضا شاکری به عنوان غرفه برتر و غرفه های «پایگاه همکاری های خبری شیعه(شفقنا) و خبرگزاری شبستان، خبرگزاری حوزه، خبرگزاری رسا و نشریه آموزه های قرآنی» به عنوان غرفه های فعال اعلام شدند.
 
در گروه فرهنگی هنری مجله موفقیت، به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی آقای احمد حلت به عنوان غرفه برتر شناخته شد.

همچنین غرفه های «هنر آنلاین، تئاتر ایران، اندیشه پویا، شما نیوز، فرتاک نیوز، لیزنا، مشق تندرستی، هنر و تجربه، عصر زمان، پیشخوان، قلمیاران پویا اندیش، چمدان» به عنوان فعال اعلام شدند.

در گروه تخصصی و اختصاصی، پایگاه خبری سلامت آنلاین به مدیر مسئولی آقای کوروش اسعدی بیگی به عنوان غرفه برتر اعلام می شود.

همچنین غرفه‌های «وبدا، دنیای هوادار، ساروس، آهن و فولاد، دنیای عکس و گرافیگ، کانون، سرآمد کیفیت» به عنوان غرفه های فعال اعلام شدند.
 
در گروه خانواده، غرفه خانواده سبز به صاحب امتیازی آقای هرمز شجاعی مهر به عنوان غرفه برتر شناخته شد.
و غرفه های  «تگ، شاهد جوان، نابغه، پیشخوان پیشگیری، پیک توانا، خانواده، ساناز و سانیا» به عنوان فعال می شوند.

در گروه سیاسی اقتصادی
غرفه پایگاه خبری پارسینه به مدیر مسئولی فریماه شیخ الاسلامی به عنوان غرفه برتر
و غرفه های « جماران، جامعه خبر، مهر نامه، تجارت جنوب، اقتصاد آنلاین، تین، اقتصاد و بانک ایران، رویداد ۲۴، خبرنامه دانشجویان ایران، روبه رو، افکارنیوز، تدبیر ۲۴» به عنوان غرفه فعال معرفی شدند.
 
در گروه روزنامه ها، به طور مشترک روزنامه های شهروند به مدیر مسئولی عبدالرسول وصال و روزنامه شهرآرا به مدیر مسئولی مجید خرمی به به طور مشترک عنوان غرفه برتر شناخته شدند.
و روزنامه های « اصفهان زیبا، مستقل، صبا، هفت صبح، عصر اقتصاد، ۱۹دی» به عنوان غرفه های فعال شناخته شدند.
 
در گروه خبرگزاری‌ها، خبرگزاری دفاع مقدس به مدیرمسئولی مجید هاشمی دانا غرفه برتر و
و خبرگزاری‌های «دانشجویان ایران(ایسنا)، دانشجو، مهر، برنا» به عنوان غرفه فعال اعلام شدند.
 
در بخش موسسات مطبوعاتی، موسسه مطبوعاتی صمت به مدیریت ناصر بزرگمهر به عنوان غرفه برتر
و غرفه‌های «گروه رسانه‌های دانشگاه آزاد، خبر، سپید» به عنوان غرفه فعال اعلام شدند.

به گزارش ایسنا، بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات پنجم آبان ماه کار خود را آغاز کرد و ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه امروز ـ جمعه ـ پس از هشت روز به کار خود پایان داد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار