کد خبر: ۵۳۹۱۲
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۹
جولان زعفران‌های تقلبی در بازار
عضو شورای ملی زعفران گفت:همه ساله به سبب سودجویی برخی افراد، شاهد عرضه زعفران های آمیخته به رنگ های صنعتی در بازار هستیم. اما به راستی چگونه باید زعفران تقلبی را تشخیص دهیم؟
چگونه زعفران تقلبی را تشخیص دهیم؟
عضو شورای ملی زعفران گفت:همه ساله به سبب سودجویی برخی افراد، شاهد عرضه زعفران های آمیخته به رنگ های صنعتی در بازار هستیم.
علی حسینی عضو شورای ملی زعفران نسبت به جولان زعفران های تقلبی در بازار هشدار داد و اظهار کرد: همه ساله به سبب سودجویی برخی افراد، شاهد عرضه زعفران های آمیخته به رنگ های صنعتی در بازار هستیم.
وی، با اشاره به اینکه عرضه زعفران های تقلبی مربوط به امسال و سال گذشته نیست، افزود: دستگاه های نظارتی باید کنترل و نظارت خود را افزایش دهند چرا که عرضه زعفران های تقلبی تیر خلاصی به سلامت مصرف کنندگان است.
حسینی با بیان اینکه، زعفران، کالای پرطرفداری است که متقلبان وارد این حوزه می شوند، بیان کرد: اگر مردم نسبت به خرید زعفران احساس نا امنی کنند وهمواره این موضوع به بیرون از مرزها برسد، تولید این محصول استراتژیک زیر سوال می رود.
این مقام مسوول ادامه داد: اگر موضوع تقلب در زعفران جدی گرفته نشود، صادرات، دستخوش تحولاتی قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه مقابله با متقلبان زعفران، نیازمند عزم و اراده ملی است، اذعان کرد: مردم به دنبال خرید محصولات ارزان قیمت نباشندچرا که این امر می تواند سلامتی آنها را به مخاطره بیندازد.
عضو شورای ملی زعفران در پاسخ به این سوال که پودرهای زعفران موجود در بازار تقلبی هستند، یادآور شد: زعفران واقعی، چیزی جز کلاره های قرمز رنگ که توسط شرکت های معتبر عرضه می شود، نیست.
به گفته وی، از مردم تقاضا داریم که با هشیاری کامل از خرید پودر زعفران و همچنین زعفران های بی آرم و نشان خودداری کنند.

*چگونه زعفران تقلبی را تشخیص دهیم؟
چگونه زعفران تقلبی را تشخیص دهیم؟
 زعفران یکی از گیاهان معطر و خوش رنگ و در عین حال دارویی گرانقیمت است که انواع تقلبی آن در بازار موجود است و کمتر کسی هم می تواند به غیر اصل بودن آن پی ببرد، اما روش‌هایی وجود دارد که می توان به واسطه آن زعفران اصل را از غیراصل آن تشخیص داد.
زعفران که از پرچم گل گیاه آن تهیه می شود،  گاهی به روش‌های مختلف تقلبی هم تولید و روانه بازار می شود.
در انواع تقلبی، ریشک های اطراف ذرت یا بلال را با رنگ های مصنوعی به رنگ زعفران در می آورند یا خامه که قسمتی از مادگی گل گیاه زعفران است را با چوب برزیلی ، چوب صندل یا پودر گلرنگ که شباهت زیادی به زعفران دارد و یا با رنگ های مصنوعی نظیر «تارترازین» که بسیار حساسیت زا و سرطانزاست ، تولید می کنند.
 در نوع دیگر تقلب، زعفران را با انبار کردن در محیط های مرطوب یا اسپری ذرات ریز آب متورم و بر وزن آن می افزایند.
 اگر افراد از ویژگی ها و خصوصیات ظاهری و رنگ و بو و عطر زعفران اصیل بی اطلاع باشند،  بدون شک در دام سودجویان زعفران های تقلبی گرفتار می شوند. پس برای تشخیص زعفران اصیل از انواع تقلبی آن به این نکات ساده اما کاربردی توجه کنید.
 زعفران حقیقی و اصیل باید بوی منتشر مطبوعی داشته و فاقد بوی کهنگی و کپک زدگی باشد.
 مزه آن تند و تلخ نباشد و چنانچه پرچم های زعفران بین انگشتان دست فشرده و نرم شود انگشت ها را چرب کند.
 هر میلی گرم زعفران اصل می تواند ۷۰۰ سی سی آب را به صورت محسوس رنگین کند.
 زعفران حقیقی در تماس با آب داغ، رنگ قرمز مایل به نارنجی و زرد ایجاد می کند و با گذشت زمان به همان رنگ اولیه باقی می ماند در صورتی که زعفران تقلبی رنگ قرمز تیره تولید می کند و پس از مدتی رنگ اولیه خود را از دست می دهد.
 رنگدانه های زعفران اصیل در تماس با آب یا شیر پس از گذشت چند دقیقه آزاد می شوند در صورتی که نوع تقلبی آن بلافاصله آب را رنگین می کنند.
 به شکل ظاهری زعفران توجه کنید. برای اینکه ریشه های رنگ کرده بلال را به دست تان ندهند باید بدانید و آگاه باشید که پرچم زعفران منحنی شکل ولی ریشک های بلال صاف و مستقیم هستند.
معمولا برای تهیه پودر زعفران از پودر گلرنگ استفاده می کنند و چون این پودر قرمز رنگ است آن را با گرده ذرت مخلوط کرده تا رنگ آن تعدیل شود. برای تشخیص این نوع تقلب می توانید مقداری از این پودر را روی شعله گاز بوتان قرار دهیدۀ در این حالت زعفران خالص رنگ بنفش یا نارنجی ولی نوع تقلبی آن رنگ زرد ایجاد می کند.



نام:
ایمیل:
* نظر: