کد خبر: ۵۵۳۷۶
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۵
وزیر راه با تاکید بر اینکه هدف دولت ارتقای سطح کیفیت است گفت: نگرش جدید ما حفظ ساکنین و احیای بافت‌ های فرسوده است.

به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا ، عباس آخوندی گفت: در سی سال گذشته ساخت مسکن بیشتر در حاشیه شهرها صورت گرفته و بافت شهر و بافت تاریخی شهرها فراموش شده آنچه که مهم و برای ما ارزشمند است بافت تاریخی شهرهاست.
نگرش جدید ما حفظ بافت و ساکنین و احیای بافت های فرسوده است. این بافت ها هنوز هم زنده اما در حال فرسایش و فرسودگی هستند، جمعیت این بافت ها مهاجرت کرده اند و مشکلاتی را بوجود آورده است که هدف ما ارتقای کیفیت و برگشت زندگی به بافت های فرسوده است.
آخوندی افزود: هر بافتی خصوصیات خود را دارد. به عنوان نمونه، سیروس مرکز شهر تهران است. بازار تهران در این منطقه است و بیشتر محله های قدیمی تهران در این منطقه واقع شده است که به دلیل گسترش در پیرامون شهر به صورت بیقوله درآمده و وضعیت نابهنجاری دارد.
در سال های گذشته تراکم های بیهوده ای داده شد که بهبود فرسوده نیست بلکه فرسوده سازی است بنابراین باید به سمت ساخت و سازهای کم تراکم برویم چون اصل کار ما کیفیت زندگی است.
این طرح نشان می دهد که چه رویکردهای مختلفی می توانیم نسبت به ساخت بافت فرسوده داشته باشیم.
در دهه 80 و اوایل دهه 90 ساختمان های هشت طبقه ساخته شد و در منطقه ده هزار متری تراکم 214 واحد تراکم بسیار بالایی ساخته شد اما در منطقه ای که کلنگ ساخت بافت جدید زده شد قصد ما این است که در ده هزار متری صدهزار واحد ساخته شود و به دنبال این هستیم که تراکم کمتری داشته باشیم تا به سمت ارتقای سطح کیفیت زندگی پیش برویم؛ در این طرح پیش بینی شده است که همه واحدها دارای حیاط باشند.
جمعیت پذیری شهر تهران حدود 10 و 8 دهم میلیون نفر است و جمعیت فعلی شهر تهران 8 و 7 دهم میلیون نفر است که بزرگترین مسئله در تهران بدون طراحی کار کردن و عدم استفاده از امکانات و ظرفیت هاست.
سیروس قلب تهران است که در حال حاضر آشفته و بهم ریخته است. پروژه جدید با تراکم 120 درصد قرار است ساخته شود. سعی ما این است که فضاهای عمومی مثل درمانگاه، مدرسه، حسینیه و تاسیسات زیربنایی مثل شبکه آب و برق و... را درست کنیم و وقتی منطقه منزلت اجتماعی پیدا کرد تمام واحد ها با کمک مردم ساخته می شود.
آخوندی در ادامه گفت: احیای حیات و زندگی در نقشه جدید معماری بافت های فرسوده در تهران از اهداف ماست. پروژه صد واحدی در منطقه سیروس قرار است دو ساله اجرا شود.
وی افزود: در ایران متاسفانه به دلیل فراموش کردن بافت های فرسوده در 543 شهر بافت های میانه و ارزشمند رو به خرابی است چون به جای توجه به بافت شهر به حاشیه ها توجه شده است.
آخوندی گفت: ساخت 1334 محله در برنامه ششم با هدف برگشت منزلت به محله های قدیمی پیش بینی شده است که میانگین سالانه 270 محله قرار است احیا شود.
وی گفت: هدف این است که در روش اجرای ساخت بافت های فرسوده، اراضی داخل شهر پشتوانه کار ما قرار گیرد و پروژه ها با همت و همکاری مردم تکمیل و ساخته شود.
ما با خرید ملک و خارج کردن مردم از محلات مخالفیم و سعی بر این است که محله و فضاهای عمومی احیا شود. در مسکن مهر پروژه عمرانی واجرایی است که در مناطق بیرون شهر ساخته شده اما احیای بافت های فرسوده یک پروژه اجتماعی است البته جلب اعتماد مردم نیز در این راه بسیار مهم است.
وی در ادامه افزود: در ایران 2700 محله ناکارآمد داریم که 19 میلیون نفر در این محلات زندگی می کنند بنابراین ما نمی توانیم این محلات را ویران کنیم بلکه هدف اصلی احیای بافت برای مردم ساکن در همین محلات فرسوده شهری است.
آخوندی گفت: در برنامه اول هدف این است که سالی 100 هزار واحد تسهیلات بدهیم مردم می توانند با پس انداز خود سالی دو برابر سپرده اصلی، سال دوم چهار برابر و سال سوم شش برابر سپرده با سود 8 درصد تسهیلات بگیرند، این در واقع برنامه ای تضمین شده است که تضمین آن نیز سپرده مردم است و فعلا برای طبقه متوسط جامعه در نظر گرفته شده است.
باز پرداخت این تسهیلات 12 ساله است اگر دو نفر (زوج) حساب پس انداز داشته باشند می توانند تا سطح 160 میلیون تومان تسهیلات بگیرندو قدرت خرید تا 240 میلیون تومان افزایش می یابد.
خدمات زیربنایی و نوسازی محله ها در این طرح وظیفه دولت است اما ساخت واحدهای مسکونی با مشارکت مردم و انبوه سازان انجام خواهد شد.
وی افزود: هدف دولت این است که به ارتقای سطح کیفیت در محله های فرسوده و ناکارآمد بسته به نیاز محلات کمک کند. در حال حاضر نیز خدمات انجام می شود اما پراکنده است که دولت به فکر منسجم کردن خدمات است.
آخوندی درباره ارکان برنامه های بازآفرینی شهری گفت: افراد در محلات با تشکیل تعاونی ها و یا توسعه گر با واسطه شدن بین مردم و بانک می تواند به طراحی بافت ها و گرفتن تسهیلات کمک کند.
دولت در خدمات زیربنایی و روبنایی کمک و در نمونه های اول مثل صد واحد محله سیروس ورود خواهد کرد اما در طرح های بعدی با ورود توسعه گر یا انبوه سازان و تعاونی ها می توان به توسعه شهری کمک کرد.
آخوندی در ادامه درباره آیین نامه کنترل ساختمان گفت: فروردین ماه گذشته این آیین نامه ارائه شد و به جلسات دولت رفته است و منتظر تصویب آن هستیم.
در این آیین نامه نکاتی مورد توجه است:
1- مالک باید خودش مهندس ساختمان را انتخاب کند.
2- اگر مالک مهندس را انتخاب کرد باید تمامی اختیارات را به مهندس بدهد تا راهکارهای درست ارائه شود
3- ساختمان باید حتما بیمه شود و مهندس باید کار را برای مالک بیمه کند تا کارآیی بهتری داشته باشد.
وی در ادامه درباره لایحه نظام مهندسی هم گفت: این لایحه تقدیم هیأت وزیران شده تا کم و کاستی ها برطرف شود.
نام:
ایمیل:
* نظر: