کد خبر: ۵۷۲۷۳
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۴
با اتخاذ روش‌های نظارت و مدیریت بازار ارز فرار مالیاتی برای دلالان ارز سخت‌تر خواهد شد.
مدیر روابط عمومی بانک مرکزی خبر داد: دریافت مالیات از معامله‌گران بازار ارز تشدید شد

به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین به نقل از ایبِنا، محمدعلی کریمی درباره اقدام بانک مرکزی در معرفی خریداران اصلی ارز به سازمان امور مالیاتی گفت: هدف اصلی این بخشنامه، حرکت به سمت ایجاد شفافیت بیشتر در حوزه اقتصاد کشور و مدیریت بازار ارز است.
وی افزود: دولت و بانک مرکزی در سال های اخیر تلاش کردند بیشتر به سمت این شفافیت حرکت کنند و نتیجه آن پیش بینی پذیرتر شدن اقتصاد ماست.
وی اضافه کرد: بانک برای مدیریت بازار ارز و در پی توافقی که با سازمان امور مالیاتی داشت و تکالیف قانونی که بر عهده او گذاشته شده موظف است که این شفافیت را ایجاد کند از این جهت برای این هدف و جلوگیری از اقدامات سوداگرانه، دلالی و یا قاچاق ارز، با توجه به اطلاعات و گزارش هایی که برگرفته از سامانه نظارت ارزی (سنا) است گزارشی را به سازمان امور مالیاتی تقدیم کرد.
کریمی افزود: بازار ارز از ابتدای امسال تا ۱۷ دی ۱۳۹۶ رصد شده است و تعداد محدودی از معامله‌گران شامل اشخاص حقیقی و برخی اشخاص حقوقی حجم بالایی از معاملات دلار را انجام دادند و این دلارها خریداری شده و بعضاً به چرخه بازار برنگشته است.
مدیر روابط عمومی بانک مرکزی ادامه داد: لازم است سازمان امور مالیاتی این ها را بررسی کند و در صورتی که اطلاعات و مدارک مثبته ای وجود دارد در خصوص مسائل مالیاتی تصمیم بگیرد.
کریمی در پاسخ به این پرسش که معیار بانک مرکزی از خریدار عمده ارز چیست؟ گفت: نیاز عرفی دلار از جمله برای هزینه های درمان یا دانشجویی برای افراد، مشخص است و بانک مرکزی در این زمینه ورود نمی‌کند اما معیار، عدد غیرمتعارفی است که در بازار، خرید و فروش می‌شود کسی که حجم عمده را خرید می‌کند باید ببینیم او بازرگان است یا تاجر و یا صراف؟
وی تأکید کرد: همه معاملات بازار، شبکه صرافی مجاز و بازار آزاد را شامل می شود و بانک مرکزی آنها را رصد و پایش می کند.
کریمی افزود: در تعامل نزدیکی که با سازمان امور مالیاتی وجود دارد و ابزارهای قانونی این سازمان، وظیفه ماست که این معاملات را رصد کنیم و در جهت تأمین و وصول درآمدهای مالیاتی کار کنیم و جلوی دلالی، سوداگری و قاچاق ارز را بگیریم.
وی اضافه کرد: قطعاً این تعامل میان دستگاه ها بر روی بازار تأثیر خواهد گذاشت و تأمین ارز با تأمین نیازهای واقعی صورت می‌گیرد.

نام:
ایمیل:
* نظر: