کد خبر: ۵۸۵۴۰
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۶
جزییات جلسه دستمزد شورای عالی کار با حضور وزیر
رقم سبد معیشت یک خانوار کارگری در ماه از حاصل گزارش‌ها و تحقیقات میدانی، به رقم ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است و حالا بسیاری از خود می پرسند حقوق کارگران در سال 97 چقدر افزایش می یابد؟
حقوق و دستمزد کارگران در سال ۹۷ چقدر افزایش می یابد؟
به رسم هر سال در کمیته دستمزد کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، آخرین وضعیت معیشت خانوارهای کارگری و هزینه‌های زندگی آن‌ها را رصد و پس از جمع آوری آمار و اطلاعات و گزارش‌های به دست آمده، رقم سبد معیشت یک خانوار کارگری در ماه را استخراج شده و از حاصل گزارش‌ها و تحقیقات میدانی، به رقم ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.
این در حالی است که سال گذشته هزینه سبد معیشت خانوار چهار نفره کارگری ۳ میلیون و ۲۰۰ تومان بود که البته در شورای عالی کار به رقم ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده بود و ملاک تعیین حقوق، ارقام کف بازار و هزینه‌های ملموس زندگی کارگران است و بخشی از این هزینه حداقل کالری مورد نیاز بدن یک خانواده چهار نفره را شامل می‌شود که با محاسبه هزینه‌های ابتدایی و بدون تفریحات و سفر خرید اقلام لوکس محاسبه شده است.
به علاوه هزینه‌هایی که در سبد مصرفی خانوارهای کارگری لحاظ شد با اقلام اساسی معیشت کارگران سر و کار دارد و سفره کارگران را کوچکتر شده و با چنین شرایطی به رقم ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به عنوان خط معیشت کارگران رسیده است.
در این میان، اگر رقم ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی که سال گذشته در کمیته دستمزد شورای عالی کار توافق شد در نظر گرفته شود باز هم این عدد با پایه ۹۳۰ هزار تومانی حقوق کارگران فاصله زیادی دارد و در توان یک کارگر با عائله چهار نفره‌اش نیست که بتواند با چنین مبلغی زندگی کند.
شایان ذکر است، ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی که به عنوان رقم سبد معیشت کارگران به دست آمده ماحصل تحقیق و تفحص از کف بازار، بررسی قیمت‌ها و وضعیت خانوارها بوده است.
البته این سبد که قرار است پایه تعیین حقوق کارگران در سال آینده باشد حالا انگار دارد در هیاهوی جنجالهای تبصره بند "ز" به حاشیه می رود. چند هفته است نمایندگان کراگری و کارفرمایی در جلسه کمیته مزد شورای عالی کار به نشانه اعتراض شرکت نمی کنند تا همه 13 میلیون کارگر ایرانی حالا چشمهایشان به این صندلی های خالی و روزهایی که تند تند در تقویم می گذرند خیره بماند.
اگر چه روز گذشته و با اعلام حضور وزیر در نشست شورای عالی کار بالاخره نمایندگان کارگران و کارفرمایان به روند ترک جلسات پایان دادند اما هنور بازخورد مثبت و خبر خوشی از برگزاری این نشست ها به گوش کارگران نرسیده است.  در این رابطه امروز نماینده کارگران در شورای عالی کار جزییات آخرین جلسه دستمزد شورای عالی کار و مهمترین محورهای آن را تشریح کرد.
ابوالفضل فتح‌الهی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در این جلسه که با حضور وزیر کار و نمایندگان کارگری و کارفرمایی برگزار شد، اقدامات اولیه و کارهای مقدماتی درباره مزد انجام گرفت و گزارش کمیته‌های دستمزد ارائه شد. با توجه به اینکه مزد بحث مفصلی بود مقرر شد تا سه شنبه همین هفته پیگیری وضعیت دستمزد منحصرا اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: در این جلسه نماینده دولت گزارش مفصلی از مراحلی که برای رسیدن به سبد خوراکی‌ها باید طی شود، ارائه و به آمار و اطلاعاتی که از انستیتو تغذیه و مرکز آمار گرفته شده اشاره کرد.
رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: همچنین بحث اخذ قیمت‌گذاری کالاها از وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شد و جداولی در کمیته مزد به تصویب رسید که این جداول به معنای رقم مزد نیست بلکه جداولی است که همه ساله سهم خوراکی‌ها را از درآمد افراد مشخص می‌کند لذا تا همین مرحله در کمیته مزد پیش رفتیم و در مورد سبد خوراکی‌ها به رقم و عددی که بتوانیم اعلام کنیم، نرسیدیم.
فتح‌الهی افزود: اطلاعاتی که به کمیته دستمزد ارائه می‌شود به صورت خام است و شورای عالی کار هم گزارش مزد را می‌بیند و با توجه به اقداماتی که در کمیته مزد صورت‌ می‌گیرد تصمیم‌گیری می‌کند و در کنار آن به بحث سبد هم می‌پردازد.
وی با بیان اینکه بیشتر جلسه به بند " ز" تبصره ۷ بودجه سال ۱۳۹۷ معطوف شد، اظهار کرد: در جلسه درباره اتفاقاتی که طی هفته‌های اخیر افتاده و هجمه‌هایی که به جامعه کارگری وارد شده بود و همچنین اعتراضات گروههای کارگری و کارفرمایی بحث شد.
رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران درعین حال با اشاره به مباحث علمی و پژوهشی کمیته‌های مزد، افزود: در کمیته‌های دستمزد حضور نمایندگان دولت، وزارت امور اقتصاد و دارایی،صنعت، معدن و تجارت و سازمان تامین اجتماعی را داریم و از مرکز آمار و انستیتو تغذیه هم دعوت کرده‌ایم.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     این مقام ارشد کارگری با اشاره به استیضاح وزیر کار در جلسه روز سه شنبه مجلس، گفت: متاسفانه استیضاح وزیر کار در بدترین شکل ممکن و شرایط خاصی صورت گرفته است. نگاه کارگران در شرایط کنونی به مشخص شدن وضعیت معیشت و دستمزدشان دوخته شده و شایسته نیست که در چنین شرایط حساسی استیضاح وزیر کار مطرح شود.
وی ابراز امیدواری کرد: چنانچه جلسه استیضاح به شکل مطلوبی پایان یابد بعد از ظهر جلسه دستمزد با حضور نمایندگان گروه کارگری و کارفرمایی تشکیل شود.
فتح الهی درباره وقفه دو هفته‌ای جلسات دستمزد و ترک شورای عالی کار توسط نمایندگان کارگری و کارگری نیز اظهار کرد: واقعیت این است که در قانون پیش بینی شده که به شکل سه جانبه مسایل خود را پیش ببریم و تنها جایی که می‌توانستیم به این شکل اعتراض کنیم شورای عالی کار بود و اگر جلسه را ترک کردیم به این دلیل بود که تنها در این جایگاه می‌توانستیم از حقوق و مطالبات خود دفاع کنیم.
با وجود ابراز امیدواری نمایندگان جامعه کارگری اما گمانه زنی ها از افزایش اندک حقوق ها در سال اینده وفاصله بسیار ان با سبد معیشت حکایت دارد.

*حقوق و دستمزد کارگران در سال ۹۷ تغییر می‌کند؟
در همین راستا یک کارشناس اقتصادی گفت: موضوع حقوق و دستمزد کارگران قرار است در سال آینده مجددا بازبینی شود که امیدواریم با توجه به رشد قیمت‌ها در بازار درآمد افراد نیز رشد کند.
در این رابطه طاهری کارشناس اقتصادی گفت: تعیین حقوق ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی برای کارگران در سال، با واقعیت قیمت کالا و خدمات مصرفی خانوارها مطابقت ندارد، زیرا اگر این افراد دارای حداقل دارای دو فرزند باشند این کفاف حداقل معیشت را نیز نمی‌دهد.
وی در ادامه افزود: موضوع حقوق و دستمزد کارگران قرار است در سال آینده مجددا بازبینی شود که امیداواریم با توجه به رشد قیمت‌ها در بازار درآمد افراد نیز رشد کند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: پایه حقوق ۹۷۰ هزار تومان برای کارگران پایین بوده به همین دلیل باید در ابتدا موضوع پایه حقوق این افراد بازبینی و سپس مجموع درآمدها نیز اطلاح شود تا دخل و خرج خانوار کارگران با یکدیگر همخوانی داشته باشد.
با این تفاسیر، امید می‌رود موضوع در آمد خانوارهای کارگری در سال آینده با توجه به شرایط تورم و قیمت اقلام بازبینی شود تا دخل و خرج این افراد با توجه به تعدد اعضای خانواده همخوانی داشته باشد.


نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار