کد خبر: ۵۹۴۶۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۲
داشتن ارز بیش از ۱۰ هزار یورو قاچاق است
آخرین خبرها از بازار ارز حاکی از آن است که صف‌های خرید دلار طولانی‌تر شده و دلار ۴۹۰۰ تومانی در صرافی‌ها نیز جمع شده است اما هنوز خبری از دلار ۴۲۰۰ تومانی نیست و این قیمت روی تابلوی برخی صرافی‌ها درج شده و تابلوی اکثر صرافی‌ها هم خاموش شده است.
هشدار بانک مرکزی به خریداران دلار
آخرین خبرها از بازار ارز حاکی از آن است که صف‌های خرید دلار طولانی‌تر شده و دلار ۴۹۰۰ تومانی در صرافی‌ها نیز جمع شده است اما هنوز خبری از دلار ۴۲۰۰ تومانی نیست و این قیمت روی تابلوی برخی صرافی‌ها درج شده و تابلوی اکثر صرافی‌ها هم خاموش شده است.
گزارش ها از بازار ارز نشان می‌دهد که حضور مردم و متقاضیان در صف‌های خرید دلار بیشتر شده است و با توجه به صحبت‌های معاون اول رئیس جمهور در شب گذشته مبنی بر عرضه دلار ۴۲۰۰ تومانی، بسیاری از افراد برای خرید دلار با این قیمت به بازار هجوم آورده‌اند اما صرافی‌ها می‌گویند که "هنوز بانک مرکزی دلار با نرخ ۴۲۰۰ تومان به بازار تزریق نکرده است".
شب گذشته جلسه فوق‌العاده ستاد اقتصادی رئیس جمهور برگزار شد که طی آن معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد که از این به بعد دلار با نرخ ۴۲۰۰ تومان تک‌نرخی می‌شود و فروش آن با بیش از این قیمت قاچاق به حساب می‌آید.

*دلار در بازار دلالان ۵۵۰۰ تومان
در این شرایط از صبح امروز نشانه‌ها از بازار ارز حاکی از این بود که دلار با نرخ‌های متفاوتی به فروش رسیده است. در میان برخی از دستفروشان و دلالان دلار با نرخ حدود ۵۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد.
همچنین یکی از صرافی‌ها که صبح امروز دلار را با نرخ ۴۹۰۰ تومان عرضه می‌کرد با ورود نیروی انتظامی قیمت‌های خود را روی تابلو تغییر داد و بساط دلار ۴۹۰۰ تومانی جمع شد.

*تابلوی اعلان قیمت برخی صرافی‌ها خاموش شد
بیشتر صرافی‌ها تابلوی اعلان قیمت‌های خود را خاموش کرده‌اند یا برچسب خرید و فروش ارز نداریم را پشت شیشه‌هایشان چسبانده‌اند.
مقابل یکی از صرافی‌ها که جمعیت زیادی حضور دارند، گفته می‌شود که قرار است دلار را با نرخ ۴۲۰۰ تومان عرضه کند و افراد حاضر در صف می‌گویند که "به دلیل صحبت‌های معاون اول رئیس جمهور امروز برای تهیه ارز به بازار آمده‌اند و امیدوار هستند که دلار را با نرخ جدید خریداری کنند".
یکی از متقاضیان در صف که خانم جوانی است، می‌گوید "من دانشجوی خارج از کشور هستم و می‌خواهم برای تحصیل به فرانسه بروم. الان چند روز است که به دنبال تهیه دلار یا یورو هستم اما موفق نشده‌ام و اگر امروز نتوانم دلار تهیه کنم، سفرم کنسل می‌شود".
یکی دیگر از افراد حاضر در صف که مرد مسنی است، عنوان می‌کند "برای فرزندش دلار نیاز دارد و باید به هر شکلی شده، امروز دلار تهیه کند. او می‌گوید "اگر موفق نشود که دلار ۴۲۰۰ تومانی خریداری کند، مجبور است به سراغ دستفروشان برود و دلار را با قیمت غیر رسمی تهیه کند".
همچنین نکته قابل توجه دیگر در بازار امروز حضور نسبتا گسترده ماموران نیروی انتظامی و تعزیرات حکومتی است که برای کنترل فضا و قیمت‌ها در بازار ارز حضور یافته‌اند.

*داشتن ارز بیش از ۱۰ هزار یورو قاچاق است

در ادامه سیاست کنترل بازار ارز و اعلام یکسان سازی آن با بهای ۴۲۰۰ تومان از سوی ستاد اقتصادی دولت، بانک مرکزی اعلام کرد که آماده پاسخگویی به سوالات و ابهامات احتمالی تمام هموطنان است و در صورت لزوم، اطلاعیه‌های تکمیلی توسط این بانک منتشر خواهد شد.
در راستای اجرای تصمیم روز گذشته ستاد اقتصادی دولت مبنی بر یکسان سازی نرخ ارز با بهای ۴۲۰۰۰ ریال برای هر دلار  آمریکا که به منظور تثبیت بازار ارز اتخاذ شد، بانک مرکزی مطالبی را در راستای پاسخگویی به پرسش‌های احتمالی هموطنان و تبیین جزئیات تصمیم یاد شده منتشر کرد.
-  از تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ بانک مرکزی نسبت به تأمین ارز برای تمام نیازهای قانونی تجاری و تولیدی در چارچوب قوانین و مقررات صادرات و واردات و مقررات ارزی کشور بر مبنای هر دلار ۴۲۰۰۰ ریال اقدام  می کند.
-  بر اساس بند (خ) ماده ۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هر گونه خرید و فروش ارز خارج از سیستم بانکی و صرافی‌های مجاز  قاچاق محسوب شده و نهادهای ذیصلاح با مرتکب بر اساس قوانین و مقررات جاری از جمله قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برخورد می‌کنند.
-  میزان ارز قابل نگهداری توسط هر شخص بر اساس دستورالعمل صادره توسط بانک مرکزی در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ حداکثر ۱۰ هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها بوده و در صورت کشف میزان بیش از آن در اختیار هر شخص، با مرتکب بر اساس قانون برخورد خواهد شد.
-  تمام اشخاصی که سابقاً اقدام به خرید ارز به صورت اسکناس  کرده‌اند و در تاریخ صدور این اطلاعیه بیش از ۱۰ هزار یورو یا معادل آن ارز در اختیار دارند، حداکثر تا پایان ماه جاری نسبت به سپرده گذاری ارز  در بانک های مزبور یا فروش آن به بانکها اقدام کنند. بر اساس بخشنامه ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ بانک مرکزی، در صورت سپرده‌گذاری ارزی در بانک‌ها، سود ارزی بر اساس مقررات بانک مرکزی به سپرده‌های مزبور پرداخت خواهد شد. بازپرداخت اسکناس به سپرده‌گذاران ارزی در صورت مطالبه آنها تضمین  می‌شود.
- تأمین ارز تمام واردات به کشور پس از ثبت سفارش انجام می‌شود. ثبت سفارش صرفاً با پرداخت از طریق مسیر بانکی مجاز است.
-  بانک ها علاوه بر انجام حواله توسط خود می‌توانند پس از تشکیل پرونده و اخذ تعهد از وارد کننده، نسبت به ثبت درخواست ارز به صورت حواله در سامانه نیما  و همچنین حواله ارز از طریق صرافی ها اقدام کنند.
-   تمام صادرکنندگان موظفند ارز حاصل از صادرات را به جز مواردی که صرف واردات توسط خود، بازپرداخت بدهی ارزی و یا سپرده گذاری می‌کنند، از طریق سامانه نیما به بانک ها و صرافی های مجاز بفروشند.
- ضوابط مربوط به تأمین ارز برای مسافران به خارج از کشور، دانشجویی و درمانی و سایر موارد در مبادی خروجی همزمان با فراهم شدن تمهیدات آن اطلاع رسانی خواهد شد.

*مردم مقابل صرافی ها تجمع نکنند
در همین راستا یک مقام آگاه در بانک مرکزی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی صرفا برای متقاضیان واقعی از جمله واردکنندگان و صادرکنندگان کالا از طریق سامانه نیما و صرافی های مجاز تعلق می گیرد گفت: بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، هر گونه خرید و فروش ارز خارج از سیستم بانکی و صرافی های مجاز  قاچاق محسوب شده و نهادهای ذیصلاح با این اشخاص بر اساس قوانین و مقررات جاری از جمله قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برخورد می‌کنند.

وی از تصمیم گیری بانک مرکزی در روزهای آینده برای نحوه و میزان تخصیص ارز مسافری، دانشجویی و درمانی خبر داد و تاکید کرد: با توجه به تصمیمات اخیر بانک مرکزی و در راستای یکسان سازی نرخ ارز، خرید و فروش ارز با هدف مبادله در بازار آزاد و خارج از سیستم بانکی جرم محسوب می‌شود؛ لذا به شهروندان توصیه می شود از تجمع در مقابل صرافی ها خودداری کنند.

پس از اعلام تک نرخی شدن دلار در شب گذشته و تعیین رقم ۴۲۰۰ تومانی برای آن، امروز بسیاری از مردم در مقابل صرافی‌ها برای دریافت دلار صف کشیدند. این در حالی است که طبق بیانیه امروز بانک مرکزی تکلیف پرداخت دلار به فعالان بازرگانی و اقتصادی مشخص شده و سامانه "نیما" برای این منظور مشخص شده است. تامین ارز برای مسافران به خارج از کشور، دانشجویان، درمانی و سایر موارد هم قرار است در مبادی خروجی (فرودگاه‌ها) برآورده شود که طبق اعلام بانک مرکزی همزمان با فراهم شدن تمهیدات آن اطلاع رسانی خواهد شد.

با این اوصاف به نظر می‌رسد که دیگر بانک مرکزی به صرافی‌ها دلار نخواهد داد و با این کار به دنبال حذف واسطه‌گری و خرید و فروش ارز در بازار غیر رسمی است و با همین استدلال می‌توان گفت که تجمع مردم در مقابل صرافی‌ها برای دریافت دلار بی‌فایده است چون قرار نیست بانک مرکزی ارزی در اختیار آنان بگذارد. 

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
محمد راسخ نژاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۲
0
0
چرا همه در باره ی دلار کلی گویی میکنند !؟ چرا کسی از عاملان و مسببان حرفی نمیزند !؟
نام:
ایمیل:
* نظر: