کد خبر: ۶۲۹۴۱
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۵
جولان دلار تقلبی در بازار سیاه
دبیر کمیسیون قاچاق کالا و مواد مخدر گفت: ۱۴۶ هزار دلار تقلبی کشف شد که از مسیر شبکه‌های مجازی و به صورت تلفنی توزیع شده بود، به همین دلیل دولت بازار ثانویه تامین ارز را مدنظر قرار داده است.
دلارفروش های تلفنی در کمین مشتری نشسته اند
دبیر کمیسیون قاچاق کالا و مواد مخدر گفت: ۱۴۶ هزار دلار تقلبی کشف شد که از مسیر شبکه‌های مجازی و به صورت تلفنی توزیع شده بود، به همین دلیل دولت بازار ثانویه تامین ارز را مدنظر قرار داده است.
علی‌اکبر پوراحمدنژاد اظهار داشت: از ابتدای سال‌تاکنون،¬ 121 نفر توسط نیروهای انتظامی دستگیر شدند که موارد بالایی از قاچاق ارز و کالا را از این افراد دریافت کردیم 10 صرافی غیرمجاز نیز در این ایام تعطیل شدند.
وی افزود: 221 صرافی در تعامل بانک مرکزی و نیروی انتظامی مورد بازرسی قرار گرفت و از مواردی که در این مدت با آن روبرو بوده‌ایم حجم بالای عرضه دلار تقلبی بود¬به همین دلیل دولت بازار ثانویه تامین ارز را مدنظر قرار داده که از هفته آینده اجرایی می شود. با استقرار دستگاه‌های امنیتی که در مراکز و فرودگاه‌ها گذاشته شده ورود و خروج طلا و ارز رصد ¬و 95 درصد جاسازهای طلا و ارز کشف می‌شود.
دبیر کمیسیون قاچاق کالا و مواد مخدر افزود: رصد ثبت سفارش‌ها و ارزیابی قیمت واردات با قیمت بازار در کالاهای مختلفی مانند تلفن همراه را داریم و با متخلفان برخورد می‌کنیم.
پوراحمدنژاد تاکید کرد: رهگیری ارز دولتی که برای واردات اختصاص یافته،¬ اما دریافت کنندگان از آن استفاده‌های دیگری کرده‌اند کار سختی نیست و امیدواریم با هوشیاری مردم و مسئولان بتوانیم آرامش را به سطح کشور بازگردانیم.
در همین رابطه چندی قبل کارشناس اقتصاد بین الملل گفت: پس از افزایش سرسام‌آور نرخ ارز‌های خارجی در ایران، دلار و یوروی تقلبی در بازار‌ سیاه به طور گسترده‌ رواج یافته است.
غلامحسن طاهری با اشاره به وضعیت دلار‌های تقلبی در بازارسیاه اظهار کرد: با داغ شدن بازار ارز‌های خارجی در ایران، اسکناس‌های تقلبی ۱۰۰، ۵۰ و ۲۰ دلاری رشد چشمگیری داشته و عده زیادی از مردم متأسفانه بدون آگاهی از این مسئله اقدام به خرید ارز کردند. گفته می‌شود در بازار فردوسی تهران که محل تجمع فروشندگان ارز است، روزانه ده‌ها هزار دلار و یوروی تقلبی دست‌به‌دست می‌شود.
وی ادامه داد: پس‌ از اینکه دولت صرافی‌ها را از خریدوفروش ارز منع کرد، تقاضا برای ارز به سمت بازار آزاد هدایت شده و این بازار به محلی برای خریدوفروش حجم عظیمی از دلار و یوروی تقلبی تبدیل شده است.
این کارشناس اقتصاد بین الملل یادآور شد: با افزایش تقاضای خرید و تشکیل صف‌های طولانی مقابل صرافی‌ها، دلالان و یا افراد دیگر به طرق مختلف و با شدت بیشتری دست به خرید و فروش دلار زدند که این امر توانست التهاباتی را رقم زند که موجب سوءاستفاده برخی افراد شد از این رو پلیس در رابطه با خرید دلار‌های تقلبی هشدار داد و به مخاطبان بازار ارز اعلام کرد که مراقب سوء استفاده‌های احتمالی باشند.
طاهری در پایان گفت: در رابطه با اینکه چگونه دلار غیرتقلبی خریداری و قابل شناسایی باشد، اولین مسئله آن است که باید به صرافی‌های مجاز و همچنین شعب ارزی و یا ارزی- ریالی بانک‌ها تا حد امکان برای خرید دلار مراجعه کرد تا از دریافت اصل این اسکناس اطمینان یافت. اما در مورد تشخیص اصل بودن اسکناس دلار بر اساس آنچه در سایت بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) در رابطه با فیوچر‌های امنیتی دلار اعلام شده، باید گفت که در حال حاضر این بانک هفت اسکناس یک دلاری، دو، پنج، ۱۰، ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ دلاری چاپ می‌کند که دارای هفت فاکتور امنیتی هستند که می‌توان آن را از نوع تقلبی دلار تشخیص داد.


نام:
ایمیل:
* نظر: