کد خبر: ۶۳۳۷۰
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۱
بازار سهام شاهد اصلاح قیمت‌ها
در چند روز اخیر معامله گران بازار سهام شاهد روند اصلاحی قیمت‌ها بودند، این کاهش قیمت در حالی اتفاق افتاد که چندی پیش فعالان بورسی با سبز شدن کل بازار صف های خرید و رشد فزاینده قیمت سهم ها را تجربه کردند.
هیجان، بورس بازان تازه کار را نقره داغ کرد
در چند روز اخیر معامله گران بازار سهام شاهد روند اصلاحی قیمت‌ها بودند، این کاهش قیمت در حالی اتفاق افتاد که چندی پیش فعالان بورسی با سبز شدن کل بازار صف های خرید و رشد فزاینده قیمت سهم ها را تجربه کردند.

مدتی است که فعالان بازار سرمایه شاهد نوسان‌های غیرقابل پیش بینی در بازار سهام هستند به طوری که نماگر اصلی بازار در هفته های گذشته هر روز با رشد فزاینده و کانال شکنی‌های پی‌درپی مواجه می شد و در روزهایی نیز علیرغم آن رشد ها بیش از ۲۰۰۰ واحد افت را تجربه میکرد.

تعدادی از فعالان بازار که عمدتا نوسان گیران و سفته بازان بودند، از این روند بازار سهام ابراز خوشحالی می‌کردند چرا که این عده به سرمایه گذاری در بورس به دید یک سرمایه گذاری بلند مدت فکر نمی‌کنند و می‌خواهند در مدت زمان کوتاهی سود قابل توجهی را کسب کنند. این معامله گران با رفتار خود به بازار جهت داده و عده ای دیگر را به دنبال خود می‌کشانند که آن عده در نهایت با تشکیل صف خرید یا فروش عمدتا بازنده نهایی بودند چرا که فکر شده و با محاسبات واقعی اقدام به خرید یا فروش نکردند و صرفا هیجان موجود در بازار موجب تحرک آنها شده است.

در همین رابطه یک تحلیل‌گر بازارهای مالی از افراد خواست در شرایط کنونی و هیجانی بازار بورس از سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت در این بازار خودداری کنند.

محمد ماهیدشتی ، با اشاره به افزایش شاخص کل بورس که رکوردشکنی داشته، گفت: علاوه بر اینکه در این مدت بیشترین افزایش روزانه شاخص کل را داشتیم، شاخص کل نیز به بیش از ۱۰۰ هزار واحد رسید.

وی با اشاره به رشدی که اخیرا در بازارهای دیگر مانند مسکن، ارز، طلا و ... داشتیم، افزود: شاخص کل بورس نیز راهی را رفته که بازارهای دیگر رفتند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه شاخص کل بورس معمولا بر اساس شاخص شرکت‌های بزرگ مانند فولاد مبارکه، هلدینگ خلیج فارس، بانک ملت، مخابرات ایران و ... تعیین می‌شود، یادآوری کرد: تغییرات شاخص بورس معمولا حاصل تغییر شاخص این شرکت‌های بزرگ است و شرکت‌های کوچکتر حتی اگر رشد قیمت زیادی هم داشته باشند تاثیر چندانی بر شاخص کل نخواهند داشت.

ماهیدشتی خاطرنشان کرد: این بدان معناست که وقتی افزایش شاخص کل بورس را داشتیم، الزاما سهام تمام شرکت‌ها و آن هم به میزان یکسان بالا نرفته است.

ماهیدشتی درباره احتمال تداوم روند صعودی شاخص‌ها عنوان کرد: در این خصوص باید نگاهی هم به بازارهای جهانی داشته باشیم که فعلا در بخش سنگ آهن روند صعودی قیمت‌ها را نداشتیم و قیمت نفت نیز طی روزهای اخیر رو به افزایش نبوده است و ارزش سهام شرکت‌های وابسته به این صنایع نیز احتمالا رو به بالا نخواهد بود.

این تحلیل‌گر بازارهای مالی معتقد است در چنین شرایطی که بازار حالت هیجانی دارد و پیک رشد قیمت‌ها صورت گرفته، ریسک سرمایه‌گذاری خصوصا برای سهام‌داران خُرد و به صورت کوتاه مدت زیاد است.

ماهیدشتی با بیان اینکه تحلیل‌ها نشان می‌دهد بخشی از سرمایه‌های سرگردان مردم به سمت بازار سهام آمده است، عنوان کرد: نباید فراموش کرد بازار سهام به هیچ وجه مانند بازار طلا و ارز نیست که افراد شانسی وارد آن شوند و در مدت کوتاهی سود ببرند.

وی ادامه داد: افرادی که قصد دارند وارد بازار شوند باید نگاه بلندمدت و دانش کافی داشته باشند و از هجوم برای خرید سهم درشرایط کنونی خودداری کنند و اجازه بدهند قیمت‌ها کمی منطقی شود و افزایش قیمت فروکش کند.

این استاد دانشگاه گفت: افراد به هیچ عنوان نباید تمام دارایی و سرمایه خود مانند پول خانه‌ای که دارند و... را وارد بازار بورس کنند و با یک نوسان قمیت ناگهانی غافلگیر شوند و ضرر کنند.

ماهیدشتی با بیان اینکه نگاه به بازار بورس باید بلندمدت باشد، تصریح کرد: به علاوه نباید فراموش کرد در شرایط کنونی ریسک‌های سیاسی خصوصا در زمینه خروج آمریکا از برجام بالا است و می‌تواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد.

ماهیدشتی افزود: البته به آینده بازار در بلندمدت خصوصا طی سه چهار سال اخیر خوشبین هستم.

این تحلیل‌گر بازارهای مالی خاطرنشان کرد: معمولا بازار سهام در دوران هشت ساله یک رئیس جمهوری در دو سال اول مقداری رکود دارد و پس از آن وارد دوران رونق خواهد شد.

وی در پایان از تاثیر بالا بودن سود سپرده‌های بانکی بر بازار سهام هم یاد کرد که مانعی برای ورود سرمایه مردم به این بازار و تداوم رشد شاخص‌ها است و باید حتما کاهش پیدا کند.

یکی از بازیگران اصلی بازار سهام در این روزها قیمت دلار است که در بازار های غیر رسمی نرخ های بالایی را به خود اختصاص می‌دهد و بسیاری از شرکت های بورسی از جمله پتروشیمی‌ها، نفتی‌ها و معدنی‌ها صادرات محور هستند و امید دارند با افزایش نرخ دلار سود بیشتری به ریال کسب کنند و این موضوع باعث تحرک هر چه بیشتر بازار سهام شده است.

در ۵ روز کاری بورس تهران در هفته گذشته شاخص کل بازده نقدی و قیمتی به علت اصلاح قیمت ها در بازار،   با حدود ۳ هزار واحد کاهش رو به رو شد. به طوری که این نماگر در با اینکه در چهارشنبه ۱۳ تیرماه سال جاری در تراز ۱۱۲ هزار و ۴۹۰ واحدی قرار داشت تا نیمه کانال ۱۰۹ هزار واحدی پایین آمد.

شاخص آزاد شناور نیز در این مدت ۴ هزار و ۸۰ واحد افت کرد و تا رقم ۱۱۹ هزار و ۲۰۲ واحدی پایین رفت. در عین حال شاخص بازار اول بیش از ۲۵۰۰ واحد افت کرد و شاخص بازار دوم با افت حدود ۴ هزار واحدی همراه شد.

کاهش قیمت ها در حالی در بورس تهران صورت گرفت که در آخرین روز کاری بورس یک شرکت جدید وارد بازار سهام شد و تعدادی از کارشناسان معتقدند که بازار سهام در سال ۱۳۹۷ هنوز نتوانسته بازده مناسبی را نسبت به دیگر بازارها برای معامله گران این بازار داشته باشد.

نام:
ایمیل:
* نظر: