کد خبر: ۶۴۰۶۸
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۶
تحولات سیاسی بازار طلای سیاه را به هم ریخته است
پال کیارا، کارشناس بانک آمریکایی مریل لینچ، اعلام کرد دو نمودار خاص وجود دارد که نشان‌دهنده احتمال رشد قیمت نفت است و می‌تواند در ۶ تا ۱۲ ماه آینده، سود سرشاری را نصیب سرمایه‌گذاران نفتی کند. اما ...
قیمت نفت بر سر دوراهی سقوط یا جهش بزرگ
یک کارشناس بین‌المللی نفت گفت: تحلیل فنی نمودارهای بازار نفت نشان می‌دهد قیمت‌ها در آستانه جهش قرار دارد.
به گزارش  سی ان بی سی، پال کیارا، کارشناس بانک آمریکایی مریل لینچ، اعلام کرد دو نمودار خاص وجود دارد که نشان‌دهنده احتمال رشد قیمت نفت است و می‌تواند در ۶ تا ۱۲ ماه آینده، سود سرشاری را نصیب سرمایه‌گذاران نفتی کند.
وی گفت: اکنون دقیقا در مقطعی هستیم که فعالان بازار باید روی کاهش ارزش اوراق قرضه و افزایش قیمت کالاها حساب باز کنند.
این کارشناس همچنین با اشاره به رشد قیمت شاخص دبلیو تی آی آمریکا به حدود ۶۹ دلار، پیش‌بینی کرد قیمت این شاخص به سرعت به ۷۷ دلار برای هر بشکه نزدیک می‌شود.
این پیش بینی در حالی افتاق می افتد که در سوی دیگر ماجرا یک کارشناس معتقد است قیمت نفت به ۴۵ دلار سقوط می‌کند!
اد مورس، مدیر تحقیقات کالای "سیتی گروپ" در مصاحبه با فایننشیال پست خاطرنشان کرد نفت ممکن است تا ۱۲ ماه آینده به ۴۵ دلار در هر بشکه بازگردد و خوش‌بینی به قیمت‌های بالاتر بر مبنای تحلیل اشتباه است.
به گزارش بیزنس اینسایدر، این پیش‌بینی کننده بزرگ نفت که نسبت به ریزش قیمت نفت در سال ۲۰۱۴ هشدار داده بود و همچنین به درستی پیش‌بینی کرده بود که گروه اوپک پلاس توافق کاهش تولید خود را زودتر از زمانی که همه انتظار دارند پایان خواهد داد، اظهار کرده است بهره‌وری سرمایه و پیشرفت‌های فناوری که بازیابی نفت را بهبود بخشیده است بر ضد سناریوهای خوش بینانه برای افزایش قیمت‌ها عمل می‌کند زیرا هر چه نرخ بازیابی بهتر باشد، نفت بیشتری می‌تواند با هزینه ارزان تولید شود. همچنین کسانی که به افزایش قیمت نفت خوش بین هستند، در ارزیابی خود از تسریع افت تولید نفت جهانی اشتباه کردند زیرا تسریع افت تولید تنها در میادین قدیمی روی داده است که حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد از تولید جهانی را تشکیل می‌دهند.
مورس گفت: این غیرمنطقی است که کاهش تولید را در مناطقی مانند نفت شنی کانادا که تولید افت نخواهد کرد پیش‌بینی کنیم. این تحلیلگر همچنین خاطرنشان کرد اوپک در مدت بیش از ۵۰ سال، همواره به طور میانگین ۳۵ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده است.
به گفته مورس، حتی اگر فرض کنیم نرخ افت ۵ درصد برای این میادین قدیمی، باعث کمبود عرضه دو تا سه میلیون بشکه در روز می‌شود، همچنان حدود نصف میزان کاهشی است که افراد خوش بین به بالا رفتن قیمت‌ها انتظار دارند.
مدیر بخش تحقیقات کالای "سیتی گروپ" تایید کرد که مسئله ظرفیت شناور تولید، یک نگرانی به حق در بازار نفت جهانی است اما وی افزود: امکان تحویل مسئله واقعی است و در حال حاضر، به نظر می‌رسد وضعیت مطلوبی دارد. عربستان سعودی می‌تواند ۱۵ میلیون بشکه در روز نفت از طریق بنادر خود تحویل دهد و حدود ۳۰۰ میلیون بشکه نفت در مخازن خود در داخل کشور و همچنین ذخایر دیگری در خارج دارد. به عبارت دیگر عربستان می‌تواند ۱۵ میلیون بشکه در روز نفت صادر کند اما تنها ۱۰.۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید می‌کند.
با این حال مورس تایید کرد که در میان مدت قیمت نفت به دلیل اختلالات عرضه احتمالی در لیبی و ونزوئلا، تحریم‌های ایران و جنگ تجاری میان آمریکا و چین همچنان بالا خواهد ماند اما در سال آینده قیمت نفت برنت ممکن است به محدوده بین ۴۵ تا ۶۵ دلار در هر بشکه سقوط کند.


نام:
ایمیل:
* نظر: