کد خبر: ۶۴۹۱۸
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۹
رییس مرکز ملی فرش ایران خبر داد:
رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: در سال ٩٦ ارزش صادرات فرش ایران ١٧.٥ درصد رشد نسبت به سال قبل داشته است.
رشد ١٧.٥ درصد ارزش صادرات فرش ایران در سال 96

به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین، فرشته دست پاک رییس مرکز ملی فرش ایران در نشست خبری بیست و هفتمین نمایشگاه بزرگ فرش دستباف ایران گفت: در سال 1395 میزان صادرات 5741 تن به ارزش 359 میلیون دلار و در سال 1396 این میزان 5397 تن به ارزش 425 میلیون دلار بوده است.
در این نشست آقای مجتبی فیض اللهی قائم مقام مرکز، آقای مهدی فرشچی موحد معاون امور اقتصادی و بازاریابی مرکز و خانم فروغ اسماعیلی معاون امور تحقیق و ترویج مرکز ملی فرش وی را همراهی می کردند. 
رییس مرکز ملی فرش خاطرنشان کرد که کشور آمریکا با سهم ٣٠ درصدی رتبه نخست وارات فرش از ایران در سال ٩٦ را داشته است و کشورهای آلمان با ١٣.٦ درصد، لبنان با ٧.١ درصد، انگلیس با ٥.٥ درصد و ژاپن با ٥.٤ درصد در رده های بهدی قرار داشته اند.
وی خاطرنشان کرد که ایران رتبه نخست تولید و صادرات فرش دست باف را با فاصله زیاد از هند در اختیار دارد و ٦٠ درصد سهم بازار فرش صادراتی را در دست دارد. دست پاک با مقایسه آمار صادراتی چهار ماهه نخست سال ٩٦ با ٩٧ گفت: در چهار ماهه نخست سال گذشته ١٩٨٣ تن فرش با ارزش ٩٩.٦ میلیون دلار صادر شد که در سال جاری ارزش فرش صادراتی رشدی ٢١.٤ درصدی داشته است.
رییس مرکز ملی فرش درباره میزان صادرات فرش به آمریکا در چهارماهه نخست سال جاری با سال گذشته گفت: در چهارماهه نخست سال گذشته ٢٩٢.٥ تن فرش به ارزش ٢١ میلیون دلار صادرات به آمریکا داشتیم که این رقم برای سال جاری به ٣٨ میلیون دلار داشتیم که رشدی ٨٠.٩ درصدی داشته است.
دست پاک با بیان اینکه طی دو سال اخیر با بر طرف شدن تحریم ها صادرات فرش ایران به آمریکا افزایش یافته خاطرنشان کرد: سناریوهای متفاوتی را به منظور مقابله با تحریم های آمریکا در دستور کار داریم که بر این اساس کشورهای دیگری را نیز جایگزین خوهیم کرد این در شرایطی است که ترامپ در یک اقدام غیرمنطقی فرش دستباف ایرانی را جزو اولین فهرست کالاهایی قرار داد که تحریم شده اند در حالی که فرش جزو مالکیت معنوی و فکری مردم ایران بوده و نماد آن نیز متعلق به ملت ایران است و باید از تحریم فرش ایران دست برداشته شود.
وی خاطرنشان کرد: صادرکنندگان احساس کرده اند با اجرای تحریم ها راه صادرات شان به آمریکا بسته خواهد شد که بر این اساس صادرات را بیشتر کرده اند این در شرایطی است که در گذشته دور زدن تحریم ها برای صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا از طریق کشورهای ثانویه از جمله کانادا و امارات صورت می گرفت اما اکنون چنین امکانی وجود ندارد اما به هر حال فرش جزو هنر صنعتی است که راه خود را در صادرات پیدا خواهد کرد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: براین اساس با همکاری سازمان توسعه تجارت به دنبال آن هستیم که صادرات فرش از مسیرهایی که با مشکل مواجه است را از طریق صادرات کالا به کالا صادر کنیم.
دست‌پاک در مورد واردات فرش دستباف از چین گفت: این اتفاق در فاصله زمانی سالهای 73 تا 76 اتفاق افتاده بود اما اکنون بسیار کمرنگ و محدود شده است، زیرا صادرات این محصول به کل به کشورمان ممنوع و مواردی احتمالی صورت گرفته از مسیر قاچاق است.
وی به تلاش این مرکز برای استفاده از پیمان سپاری ارزی برای افزایش تجارت فرش اشاره کرد و گفت: ما به ازای صادرات فرش تنها میزان کنی پشم و ابریشم وارد می کنیم اما در حال مذاکره با سازمان توسعه تجارت هستیم تا به ازای صادرات فرش، واردات کالا انجام دهیم.
وی تاکید کرد که هرگونه واردات فرش به کشور قاچاق محسوب می شود. مراسم افتتاحیه این نمایشگاه روز سوم شهریورماه با حضور وزرای مختلف، استانداران و سفرای خارجی در محل نمایشگاه های بین المللی برگزار می شود.
دست پاک از رونمایی از فرش صلح و دوستی در این نمایشگاه خبر داد و اظهار داشت: یکی از مهم ترین اشتباهات دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا تحریم فرش ایران بود. وی خاطرنشان کرد که تعدادی از تشکل های بخش خصوصی با توجه به عضویت ایران در کنوانسیون های مختلف در تلاش هستند تا تحریم واردات فرش ایران به آمریکا را از نظر حقوقی پیگیری و رفع کنند.
رییس مرکز ملی فرش اعلام کردکه فرش ١.٥ در ١.٥ متری صلح و دوستی که به شکل تمام ابریشم در قم بافته شده قرار است در محل دفتر سازمان ملل متحد در ژنو نصب شود. دست پاک گفت: فرش اصیل ترین و قدیمی ترین کالای ایرانی است و در توسعه اجتماعی و فرهنگی کشور نقش مهم و بارزی دارد. وی افزود: امسال سال حمایت از کالای تولید داخلی است و ما به عنوان سیاستگذار تلاش می کنیم تا در جهت رونق اقتصادی در این صنعت گام برداریم.
دست پاک به تاریخچه فرش و نقش آن در اشتغال به ویژه برای زنان اشاره کردو گفت: فرش تا سال ها جزو سه کالای صادراتی اول غیر نفتی کشور بوده است. وی فضای بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی فرش تهران را  بیش از ٣٠ هزار متر مربع اعلام کرد و گفت: ٧٨٠ غرفه در این نمایشگاه حضور دارند.
دست پاک ادامه داد: فرش دستباف نقش مهمی در توسعه و اشتغال دارد که بر این اساس هم اکنون بر اساس آمارهای رسمی بیش از یک تا یک و نیم میلیون نفر در حوزه فرش فعالیت دارند که البته آمارهای غیررسمی رقم دو و میلیون نفری را به ثبت رسانده اند اما بیش از ۶ میلیون نفر از حوزه فرش ارتزاق و نان آوری دارند.
وی در بخش دیگری از این نشست خبری اظهار داشت که ٣٢٠ هزار نفر بیمه قالیبافی هستند. رییس مرکز ملی فرش توضیح داد که برای بیمه قالیبافان کشور به بودجه یک هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان بودجه نیاز است ولی بودجه تخصیصی دولت برای این موضوع در سال جاری ٧٧٦ میلیارد تومان بوده است.

نام:
ایمیل:
* نظر: