کد خبر: ۶۶۵۱۲
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۶
بازار در شوک سقوط آزاد قیمت دلار
باور کردنی نیست اما از دیروز تا حالا خبرها حاکی از صف بستن مردمی است که برای فروش دلارهایشان به بازار آمده اند. زمزمه های کاهش قیمت دلار از دیروز باعث سیل دلارهای خانگی به بازار شده و قیمت دلار هر ثانیه دارد پایین تر می آید.
دلار تا چه قیمتی پایین می آید؟
باور کردنی نیست اما از دیروز تا حالا خبرها حاکی از صف بستن مردمی است که برای فروش دلارهایشان به بازار آمده اند.
زمزمه های کاهش قیمت دلار از دیروز باعث سیل دلارهای خانگی به بازار شده و قیمت دلار هر ثانیه دارد پایین تر می آید.
دلالان نرخ های متفاوتی از ۱۲ تا ۱۶ هزار تومان را پیشنهاد می دادند.
بازار ارز از ظهر دیروز شاهد رفت و آمد افرادی است که این روزها برای حفظ دارایی خود دلار خریده اند، فارغ از اینکه آنقدرها هم این بازار قابل اطمینان نبوده و مشخص نیست که دلارهای خریداری شده آنها بتواند سود منطقی برایشان به ارمغان آورد.
گزارش های میدانی از فاصله میدان فردوسی تا چهارراه استانبول  حاکی است بیش از آنکه در بازار حضور پررنگ دلالان مشهود باشد، افرادی خودنمایی می کنند که به میزان اندک ارز در اختیار داشته و با شنیدن پیش بینی هایی مبنی بر کاهش قیمت طی روزهای آینده روانه بازار شده اند تا دلارهای خود را بفروشند.
دلالان هم دو دسته اند؛ آنهایی که هنوز هم بر این باورند که می توانند از بازار ارز سودهای جذابی به چنگ آورند و دسته دیگر افرادی که نگران از دست دادن بخشی از مال خود هستند؛ چرا که دیروزاقدام به خرید دلار از مشتریان با نرخ های بسیار بالا نموده اند اما حالا که روز به ساعات پایانی خود نزدیک می شود، با افت قیمت مواجه شده اند.
یکی از این دلالان در گفتگو با مهر گفت: از صبح میلیون ها تومان ضرر کرده ام، چرا که دلار به نرخ بالا از مردم خریده ام و اکنون اگر بخواهم آن را بفروشم حتما باید ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان روی هر دلار ضرر بدهم.
وی افزود: نرخ از ساعات ابتدایی دیروز روند نوسانی را تجربه کرد و از ساعت ۱۴ ظهر به بعد کاملا کاهشی شد، به نحوی که حتی برخی از همکاران دلار را تا ۱۲ هزار تومان هم از افراد خریداری کرده و حداکثر ۱۵ هزار تومان می فروختند.
هستند در این میان افرادی هم که همچنان به افزایشی شدن نرخ ارز امیدوارند و حاضرند بابت خرید هر دلار از مشتریان ۱۷ هزارتومان را هم بپردازند اما جو حاکم بر بازار یک نااطمینانی را برای دلالان رقم زده است.
گزارش  مهر حکایت از آن دارد که برخی صرافی های دارای مجوز از بانک مرکزی نیز تابلوهای قیمتی خود را خاموش کرده و از خرید دلارهای عرضه شده به بازارخودداری می کنند؛ چرا که نرخ را مشخص نمی دانند و خرید و فروش را در چنین شرایطی به صرفه نمی بینند اما در این میان برخی صرافی ها،  هم نرخ می دهند، هم معامله می کنند.
خبرها حاکی از نرخ های متفاوت در بازار است. برخی دلالان دلار را ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان می خرند و ۱۶ هزار و ۲۰۰ تومان می فروشند و برخی دیگر۱۶ هزار تومان می خرند و ۱۶ هزار و ۳۲۰ تومان می فروشند اما آن دسته ای که دلار را ۱۷ هزار تومان می خرند بابت فروش آن ۱۷ هزار و ۹۰۰ تومان از متقاضیان طلب می کنند.
هستند افرادی هم که نرخ دلار را برای خرید از مردم ۱۵ هزار تومان و برای فروش به آنها ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان نرخ می دهند، البته در مواردی نادر، برخی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان می خرند و ۱۵ هزار تومان می فروشند.
یکی از صرافی های دارای مجوز بانک مرکزی نرخ خرید دلار را ۱۴ هزار و ۴۳۸ تومان و فروش را ۱۴ هزار و ۵۳۰ تومان اعلام کرد و یکی دیگر ۱۵ هزار و ۱۰۰ تومان برای فروش و ۱۵ هزار و ۲۵۰ تومان برای خرید.
حالا البته سوال همه در بازار این است که دلار تا چه قیمتی قرار است پایین بیاید.

*دلار تا چه قیمتی پایین می آید؟
در همین رابطه یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به روند کاهشی قیمت دلار در بازار، پیش بینی کرد روند کاهشی فعلا ادامه داشته باشد و گفت: به نظر می‌رسد قیمت هشت هزار تومان برای دلار قیمت منطقی باشد.
دکتر علی حیات‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، از روند کاهشی نرخ ارز که طی چند روز اخیر در کشور آغاز شده و به اوج خود رسیده یاد کرد و افزود: یکی از مهمترین دلایل کاهش نرخ دلار، تضمین اتحادیه اروپا برای مبادلات تجاری و مالی با ایران است.
وی برخورد جدی با اخلال‌گران اقتصادی را از دیگر عوامل موثر بر کاهش نرخ دلار در بازار دانست و اظهار کرد: عامل دیگری که بر کاهش نرخ دلار اثر دارد لایحه FATF (مبارزه با پولشویی) است که دوباره بحث آن داغ شده و احتمال تصویب آن زیاد است.
حیات نیا خاطرنشان کرد: ظاهرا دولت طی چند روز اخیر تزریق ارز به بازار داشته که این کار نیز بر کاهش قیمت دلار بی‌تاثیر نبوده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی از تاثیر قابل توجه جو روانی هم بر کاهش قیمت دلار یاد کرد و با بیان اینکه با شروع کاهش قیمت دلار مردم ارزهایی که داشتند را وارد بازار کرده‌اند، گفت: این روند عرضه دلار در بازار می‌تواند بر تداوم کاهش قیمت دلار اثر داشته باشد.
حیات‌نیا ادامه داد: آینده بازار ارز به تصمیمات و سیاست‌های ارزی آینده دولت و همچنین مسائل بین‌المللی بستگی دارد.
وی پیش‌بینی کرد با مجموعه این عوامل فعلا روند کاهش قیمت دلار ادامه داشته باشد و خاطرنشان کرد: اگرچه عوامل و متغییرهای متعددی بر روی نرخ دلار اثرگذار است، اما به نظر می‌رسد همانطور که بسیاری از کارشناسان اعلام کردند نرخ حدود هشت هزار تومانی برای دلار منطقی باشد و قیمت تا این میزان پایین بیاید.
حیات‌نیا خاطرنشان کرد: طی شش تا هشت ماه اخیر قیمت دلار آنقدر به طور مداوم بالا رفته و دچار حباب شده که بعید است این کاهش قیمت‌‎ها به زودی متوقف شود.
به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی به تدریج و در بلندمدت حباب دلار به طور کامل خالی خواهد شد و شاهد به ثبات رسیدن قیمت‌ها در بازار خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید سیاست‌های بلندمدت مشخصی برای مدیریت ارز داشته باشد، گفت: نباید فراموش کرد 90 تا 93 درصد سیاست‌گذاری  بازار ارز در اختیار بانک مرکزی و فقط هفت تا 10 درصد سهم بازار آزاد و دلالی است.
حیات‌نیا معتقد است، با توجه به اینکه از نظر وزنی اثرگذاری بانک مرکزی بر مدیریت ارز بسیار زیاد است خود دولت به عنوان متولی اصلی ارز می‌تواند این بازار را برای بلندمدت کنترل کند.
وی اظهار کرد: دولت باید برای دو مقطع زمانی پیش رو که احتمالا با افزایش تقاضای ارز مواجه خواهیم بود برنامه داشته باشد که یک مقطع در ایام اربعین و دیگری 13 آبان و شروع تحریم‌ها است که می‌تواند جو بازار را دوباره مختل کند.
وی از مردم هم خواست از وارد کردن سرمایه خود به بازارهای دلالی، واسطه‌گری و سفته‌بازی خودداری کنند، زیرا اگر سودی داشته باشد کوتاه مدت خواهد بود و گفت: به نظر می‌رسد بازارهای موازی مانند بازار سهام بهترین گزینه برای ورود سرمایه مردم باشد.


نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار