کد خبر: ۶۶۹۰۶
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۲
نامزد خاشقجی دست به دامن ترامپ و ملانیا شد
نامزد روزنامه‌نگار منتقد عربستانی از روابط خود با او و برنامه‌هایی که برای آینده داشتند، پرده برداشته و از ترامپ، ملانیا و نیز ولیعهد عربستان برای روشن شدن وضعیت خاشقجی درخواست کمک کرد.
انتشار عکس مظنونان به قتل جمال خاشقجی در ترکیه
نامزد روزنامه‌نگار منتقد عربستانی از روابط خود با او و برنامه‌هایی که برای آینده داشتند، پرده برداشته و از ترامپ، ملانیا و نیز ولیعهد عربستان برای روشن شدن وضعیت خاشقجی درخواست کمک کرد.
به گزارش روزنامه رای‌الیوم، خدیجه چنگیز، نامزد جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار و نویسنده عربستانی که از دوم اکتبر پس از ورودش به کنسلولگری این کشور در استانبول ترکیه ناپدیده شده، از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای روشن شدن این موضوع درخواست کمک کرد.
خدیجه در مقاله ای برای روزنامه واشنگتن پست که نامزدش با آن همکاری داشت، نوشت: از ترامپ و ملانیا ترامپ، بانوی اول آمریکا می‌خواهم برای بررسی ناپدید شدن جمال کمک کنند.
خاشقجی پس از انتقاد از تصمیمات محمد بن سلمان، ولیعهد جوان عربستان، از ترس بازداشت شدن در سال ۲۰۱۷ برای زندگی به آمریکا رفت.
نامزد ترکیه‌ای خاشقجی در این مقاله از ولیعهد عربستان هم خواست تصاویر ثبت شده در دوربین‌های مداربسته کنسولگری این کشور در استانبول را منتشر کند،‌ او نوشت: با وجودی که این حادثه ممکن است بحران سیاسی میان دو کشور به پا کند، نباید از جنبه انسانی آن غفلت شود.
خدیجه می‌افزاید، به همراه جمال برای ازدواج آماده می‌شدند و به همین دلیل این روزنامه نگار به کنسولگری رفت، تنها چیزی که آنها به آن نیاز داشتند یک برگه بود.
وی در ادامه نوشته است: خاشقجی پس از دیدار مثبتی که با کارمندان کنسولگری چند روز پیش از ناپدید شدنش داشته، دوم اکتبر بدون کوچکترین شک درباره امنیتش به آنجا بازگشت. من سه ساعت جلوی ساختمان کنسولگری منتظر بازگشت جمال بودم و پس از این همه انتظار به بعضی از دوستان خبر داده و درباره جمال در ساختمان کنسولگری پرسیدم و پاسخ‌هایی دریافت کردم که مرا را نگرانتر کرد. آنها به من گفتند: جمال همین الان اینجا را ترک کرد، شاید به شما توجه نکرده است. پس از آن من با یاسین اوکتای، مشاور رئیس جمهوری ترکیه و یکی از دوستان قدیمی جمال تماس گرفتم و بعد مساله ناپدید شدن او همه جا پخش شد.
وی بار دیگر تکرار کرد که خاشقجی وارد کنسولگری شد و به هیچ وجه از این ساختمان خارج نشد.
خدیجه می‌گوید، با هم توافق کرده بودند که پس از پایان مسائل مربوط به کنسولگری وسایلی که برای خانه جدیدشان نیاز دارند بخرند و از بستگان خود برای مهمانی و شرکت در مراسم ازدواج دعوت کنند.
وی ادامه می‌دهد، خاشقجی بیش از یک سال در تبعید اختیاری به دور از کشور و خانواده‌اش در آمریکا سر کرده و این مساله تاثیر زیادی روی او گذاشته بود و به او می‌گفت که دلش برای کشور، خانواده و دوستانش تنگ شده و هر لحظه به دور از کشورش احساس درد می‌کند و هنگامی که خدیجه از او پرسیده چرا تصمیم گرفته در آمریکا زندگی کند، پاسخ شنیده که این کشور قوی‌ترین کشور دنیاست و انسان می‌تواند نبض سیاسی را در آن احساس کند.
خدیجه در مقاله خود تاکید کرد که خاشقجی درخواست دریافت تابعیت آمریکایی داده و دلیل سفرش به ترکیه ازدواجشان بوده است. بیست و هشتم سپتامبر خاشقجی برای نخستین بار به کنسولگری عربستان در استانبول رفته با وجود خطرهایی که وجود داشت، نگران بود اما در آن زمان دستوری از کشورش برای دستگیری وی صادر نشده بود.
وی می‌گوید، با وجود اینکه آرای خاشقجی در میان برخی از مردم باعث خشم شده تنش‌های موجود میان او و کشورش در حد کینه و تهدید نبوده اما نگرانی‌های خاشقجی اخیرا به ویژه در سایه موج بازداشت‌های بی‌سابقه در عربستان تشدید یافته بود.
خدیجه در پایان مقاله‌اش می‌نویسد، با وجودی که هر روز امیدش را از دست می‌دهد اما همچنان اطمینان دارد که جمال زنده است.
انتشار عکس مظنونان به قتل جمال خاشقجی در ترکیه
در همین رابطه ترکیه نام و تصاویر ۱۵ شهروند سعودی که مظنون به دست داشتن در ناپدید شدن و قتل جمال خاشقجی روزنامه‌گار منتقد سعودی هستند را منتشر کرد.
روزنامه «دیلی صباح» چاپ ترکیه امروز چهارشنبه با انتشار تصاویر ۱۵ شخصی که گفته می‌شود از اتباع عربستان سعودی هستند، گزارش داد که این افراد پیش از ورود خاشقجی به کنسولگری عربستان در استانبول، وارد این ساختمان شده و یک ساعت پس از ورود وی، از آن خارج شدند.
بر اساس گزارش منابع امنیتی ترکیه، این ۱۵ نفر که در بین آن‌ها مقامات سعودی نیز دیده می‌شود، در تاریخ سوم اکتبر با دو هواپیمای جت خصوصی وارد استانبول شده و بعد از ناپدید شدن خاشقجی، ضمن تقسیم شدن به دو گروه، به دبی و قاهره پرواز کردند.
دیلی صبباح ضمن دخیل دانستن این ۱۵ نفر در شکنجه و سپس به قتل رساندن روزنامه‌نگار سعودی در ساختمان کنسولگری در استانبول، نام آن‌ها را به شرح ذیل عنوان کرد:
مشعل سعد البوستانی، صالح محمد الدبیخی، نایف حسن العریفی، محمد سعد الزهرانی، خالد عیضة العتیبی، منصور عثمان باحسین، عبد العزیز محمد الحساوی، ولید عبد الله الشهری، ترکی مسرف الشهری، ثائر غالب الحربی، ماهر عبد العزیز مترب، فهد شبیب البلوی، بدر لافی العتیبی، مصطفى محمد المدنی، سیف سعد القحطانی
نام و تصویر «صلاح محمد الطبیقی» به عنوان یکی از این ۱۵ نفر، با نام و چهره مدیر بخش پزشکی قانونی در اداره‌کل مدارک جنایی در سازمان امنیت عمومی عربستان سعودی تطابق کامل دارد.
یک مقام ترکیه‌ای نیز بامداد چهارشنبه به روزنامه «نیویورک تایمز» گفت که این ۱۵ مظنون همگی تبعه عربستان سعودی و سرویس‌های امنیتی بوده‌اند. وی تایید کرد که یکی از آن‌ها متخصص کالبدشکافی بوده که به احتمال زیاد برای قطعه قطعه کردن بدن خاشقجی به کنسولگری ریاض در استانبول رفته بود.



نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار