کد خبر: ۷۵۳۳۴
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۷
چه چیزی خواب را از چشمان نگران ملک سلمان گرفته است؟
«اجلاس اضطراری» نهم خرداد ماه مکه که از سوی ملک سلمان درخواست شده نیز به تنهایی از به هم‌ریختگی حکومت عربستان پس از عملیات برق‌آسا و حیرت انگیز بندر حساس «فجیره» و عملیات دیگری که فردای آن روز دو بندر سعودی حاشیه دریای سرخ را هدف قرار داد و برای ساعاتی صادرات نفت عربستان را به صفر رسانید، حکایت می‌کند.

پهپادهای یمن؛ کابوس وحشتناک پادشاه سعودی

تب و تاب مقامات سعودی برای «اجلاس اضطراری» مکه از اوضاع کاملا آشفته این روز‌های عربستان خبر می‌دهد.

دومین حمله پهپادی یمن به فرودگاه نجران طی ۲۴ ساعت نشان از تغییر راهبرد یمنی‌ها در تنوع عملیات هوایی و اثرگذاری بر افکار عمومی ائتلاف سعودی- اماراتی دارد. «اجلاس اضطراری» نهم خرداد ماه مکه که از سوی ملک سلمان درخواست شده نیز به تنهایی از به هم‌ریختگی حکومت عربستان پس از عملیات برق‌آسا و حیرت انگیز بندر حساس «فجیره» و عملیات دیگری که فردای آن روز دو بندر سعودی حاشیه دریای سرخ را هدف قرار داد و برای ساعاتی صادرات نفت عربستان را به صفر رسانید، حکایت می‌کند.

حتی وزیر مشاور در امور خارجی عربستان می‌گوید: ملک سلمان از حمله پهپادی یمنی‌ها به دو بندر مهم صادرات نفت عربستان یعنی «الدوادمی» و «عفیف» به شدت نگران شده است. دلیل نگرانی پادشاه هم واضح بود. رویترز خسارت‌های وارد شده بر بورس عربستان پس از عملیات را ۱۰ میلیارد دلار دانست که موجب شد، عربستان سعودی حدود ۲ درصد از ارزش کل بازار بورس جهانی مربوط به سهام شرکت آرامکو را از دست بدهد که این میزان حدود ۵۲۰ میلیارد دلار است.

CNBC نیز خسارت‌های بورس عربستان در دو روز بعد از حمله را ۲۱ میلیارد دلار اعلام کرد.

پهپاد‌ها به طور روزافزونی در عملیات نیرو‌های انصارالله علیه مواضع عربستان سعودی و امارات استفاده می‌شوند؛ سال ۲۰۱۸ فرودگاه ابوظبی از سوی نیرو‌های انصارالله هدف قرار گرفته شد، این حمله خسارت جزئی بر جای گذاشت، اما این پیام را برای امارات داشت که تأسیسات آن آسیب ناپذیر است.

ژانویه سال ۲۰۱۹ نیز «محمد صالح طماح» رئیس کمیته اطلاعات و تحقیقات دولت مستعفی یمن در این حمله پهپادی به پایگاه نظامی «العند» در استان «لحج» زخمی شده بود و شبکه الجزیره در پی این عملیات اعلام کرد که محمد صالح طماح کشته شده است. در پی این حمله چند تن از فرماندهان دولت مستعفی و فراری یمن کشته و زخمی شدند.

درباره این موضوع که چگونه نیرو‌های انصارالله چگونه به این سطح از پیشرفت در زمینه پهپاد دست یافته‌اند موضوعات زیادی مطرح است، اما بسیاری از کارشناسان می‌گویند که این پهپاد‌ها تا حد قابل توجهی بومی هستند و علاوه بر این قطعات استفاده شده در آن‌ها به آسانی در بازار‌های بین‌المللی یافت می‌شود.

اخیرا روزنامه وال‌استریت ژورنال در گزارشی به نقل از منابع آگاه نوشت: عملیات پهپادی انصارالله بسیار دقیق‌تر و مؤثرتر از آن چیزی صورت می‌گیرد که آمریکا و متحدان آن در منطقه به طور علنی به آن اذعان کرده‌اند و این موضوع نشان می‌دهد فناوری موجود به سرعت در حال ایجاد یک تهدید برای آمریکا و متحدان آن در منطقه است.

وال استریت در گزارش خود نوشت: انصارالله یمن طی سال‌های اخیر به یکی از ماهرترین گروه‌های استفاده کننده از پهپاد در جنگ تبدیل شده‌اند؛ فناوری آن‌ها از کوچکترین هواپیما‌های بدون سرنشین نظارتی شکل گرفته و امروز به پهپاد‌هایی ارتقا یافته که قدرت طی کردن مسافتی بالغ بر ۹۰۰ مایل با سرعت ۱۵۰ مایل بر ساعت را دارند.

هفته گذشته علاوه بر هدف قرار گرفتن تأسیاست نفتی آرامکو، شبکه المیادین به نقل از منابع آگاه گزارش داد که یمنی‌ها بیش از ۱۰ عملیات نظامی علیه اهدافی مهم در عمق عربستان انجام داده‌اند.

در پی هدف قرار گرفتن تأسیسات نفتی عربستان شبکه الجزیره با انتشار چندین تصویر ماهواره‌ای اعلام کرد که تصاویر گرفته شده نشان می‌دهد شکستگی ۴ متری در خط لوله عربستان ایجاد شده و روز بعد از حمله نفت در مساحتی بالغ بر ۱۰۰۰ متر مربع نشت کرده است. علاوه بر این تصاویر نشان می‌دهند که «حمله به طور مستقیم و دقیق خط لوله را هدف قرار داده است».

الجزیره در گزارش خود می‎گوید تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که این حمله برای محدوده ۱۱ متر مربعی در اطراف خط لوله هدف‌گذاری شده که در مقایسه با مساحت کل ایستگاه پمپاژ شماره ۸ که ۱۱۵ هزار متر مربع است ناحیه بسیار محدودی به شمار می‌رود. این بدین معنا است که خط لوله به صورت تصادفی هدف قرار نگرفته و هدف‌گذاری به اندازه کافی دقیق بوده تا بتواند بدون وارد کردن خسارت به مناطق اداری و مسکونی اطراف، موجب قطع خط لوله شود.

در همین حال طی روز‌های گذشته نیز یک مقام وزارت دفاع یمن اعلام کرد: بانکی شامل ۳۰۰ هدف را در جغرافیای عربستان و امارات تهیه کرده‎ایم.

وی اظهار کرد حمله به پمپاژ نفت آرامکو یکی از این ۳۰۰ هدف بوده و در حال حاضر ۲۹۹ هدف دیگر شامل اهداف حیاتی، نظامی و اقتصادی در طول جغرافیای امارات و عربستان در دست داریم که با ادامه تجاوزات ائتلاف سعودی به آن‌ها حمله خواهد شد.

به هرروی، حرکت پهپاد‌های یمنی در ارتفاع پایین و در عین حال عبور در یک مسیر طولانی بدون آن که شناسایی شوند و این مسیر طولانی باعث اتمام سوخت آن‌ها شود، به سعودی‌ها یادآور می‌شود که یمنی‌ها به موقعیت جدیدی دست یافته اند و واقعاً می‌توانند صادرات نفت عربستان را به صفر برسانند. در واقع پهپاد‌هایی که توانستند علاوه بر حفظ سوخت، موشک‌هایی را حمل و با دقت به ایستگاه‌های نفتی عربستان در دو بندر واقع در شمال دریای سرخ شلیک کنند، به یک کابوس برای سران سعودی- اماراتی تبدیل شده‌اند.

 

 

 

برچسب ها: پهپاد ، یمن ، عربستان
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار