کد خبر: ۷۶۴۴۰
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۰
حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: هدف از تشکیل نهاد جهاد پاسخگویی به بخشی از انتظارات جامعه و مردم بوده که این مجموعه نهاد ارزشی و جوشیده از متن جامعه و مردم بوده است.

به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین، نشست خبری نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی به مناسبت سالروز تأسیس جهاد سازندگی و هفته جهاد کشاورزی برگزار شد که حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی به تشریح تشکیل و عملکرد جهاد سازندگی و در ادامه جهادکشاورزی پرداخت.
وی افزود: باید از زحمات حوزه کشاورزی تشکر کرد و بنده این وزارتخانه را حوزه معیشت مردمی می‌دانم که توانسته در این شرایط نیاز کشور را تامین کند. وزارت جهاد کشاورزی، وزارتخانه‌ای به تمام علمی و تحقیقاتی است که البته این به آن معنا نیست که همه کشاورزان ما علمی هستند اما حرکت در این وزارتخانه در مسیر علم قرار دارد به طوریکه اکنون 5 هزار محقق در بخش کشاورزی وجود دارد که بسیاری از آنها جزو برترین‌های دنیا هستند.
تقوی تصریح کرد: کشت گلخانه‌ای،‌ فعالیت کشاورزی علمی است و می‌تواند تولیدات این بخش را تا هزار برابر افزایش دهد و نیاز به مصرف آب در این فعالیت نیز بسیار کم است.
وی ادامه داد: برای اصلاح دام در وزارت جهاد کشاورزی قدم‌های خوبی برداشته شده است و ما اکنون در حال تبدیل دام‌های موجود کشور به وضعیت بهینه هستیم.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی افزود: در صورتی که بخواهیم تولید محصولات کشاورزی را با قبل از پیروزی انقلاب مقایسه کنیم تاثیرات شگرفی را در این بخش می‌بینیم به طوریکه تولید محصولات باغی و زراعی از 15 میلیون تن به 120 میلیون تن رسیده است.
تقوی گفت: مصرف سرانه آبزیان بعد از پیروزی انقلاب با توجه به افزایش تولیدی که وجود داشت 11 برابر شده است و میزان تولید عسل در 6 هزار و 500 تن در سال 57 به 81 هزار تن رسیده که 12 برابر رشد داشته است.
وی ادامه داد: تولیدات طیور نیز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از 160 هزار تن به 2 میلیون تن رسیده و 12.5 برابر افزایش دارد. همچنین تولید تخم مرغ نیز با افزایش 6 برابری از 160 هزار تن به 940 هزار تن رسیده است.
تقوی گفت: در شرایط فعلی وضعیت ذخایر کالاهای اساسی بسیار مطلوب است به طوریکه به اندازه 6 ماه کالای اساسی ذخیره داریم اما این مقدار قبل از پیروزی انقلاب تنها 30 روز بود.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط با کوچ کشاورزان به شهرها و مشکلات اقتصاد روستایی گفت: درباره اینکه بخش زیادی از کشاورزان از روستاها به شهرها آمده‌اند و اقدامات صورت گرفته در این ارتباط باید اذعان داشت که وزارت جهاد کشاورزی توانایی‌های خاصی در این ارتباط دارد و برخی مشکلاتی وجود دارد که دیگر در اختیار این وزارتخانه نیست.
وی افزود: 300 هزار حلقه چاه بدون پروانه در کشور وجود دارد که همه این چاه‌ها باعث تخلیه شدن منابع زیرزمین کشور شده است و کشاورزان برخی مناطق را با بی‌آبی مواجه کرده است بنابراین اگر جایی آب برای کشاورزی وجود داشت اما وزارت جهاد کشاورزی اقدامی انجام نداد آن موقع می‌توان به آنها خرده گرفت.
تقوی اظهار داشت: تقسیم اراضی کشاورزی نیز از جمله دلایلی است که باعث از بین رفتن کشاورزی می‌شود و تا جایی که امکان دارد نباید اجازه دهیم که زمین‌های ارزشمند کشاورزی تکه تکه شود و کشاورزی‌مان از حالت اقتصادی خارج شود که همین مسائل است که باعث کوچ کشاورزان و روستائیان از روستاها می‌شود.
وی افزود:‌ بنده در یک روستا حضور داشتم مشاهده کردم که عمده افراد این روستا جمعیتی بالای 60 سال داشتند و تنها 2 نفر آنها 45 ساله بودند و همه آنها برای به دست آوردن امکانات به شهر رفته بودند.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به اینکه امنیت غذایی در دو بخش سلامت غذایی و حلال و حرام بودن تعریف می‌شود، تصریح کرد: گردش مالی در بخش غذای حلال رقم بسیار بالایی است، اما سهم ایران کمتر از یک درصد است که علت آن بی توجهی سیاست‌گذاران به این بخش است.
وی با بیان اینکه با توجه به حضور جمعیت ۳۷۰ میلیونی در کشورهای اطراف ایران، رونق در بازار حلال می‌تواند منجر به صادرات و ارزآوری شود، اظهار کرد: نظارت بر بخش حلال چند تکه شده به طوری که وزارت بهداشت، اتاق بازرگانی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد در این بخش فعال هستند، اما برای توسعه در این بخش باید مسئولیت به یک ارگان واگذار شود.
حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی با اشاره به سهم کمتر از یک درصدی ایران در بازار حلال در جهان از آماده شدن طرحی برای احیای جهاد سازندگی خبر داد.
وی محور اصلی طرح جهاد سازندگی را تولید و اشتغال عنوان کرد و گفت: پیشنهادات مختلفی برای تشکیل این نهاد ارائه شد و در نهایت طرحی آماده شد که در آن جهاد سازندگی متکی بر مردم است و منجر به توسعه تشکیلاتی نمی‌شود.
وی با اشاره به حضور ۱۲ تا ۱۵ هزار گروه جهادی خودجوش در کشور، تصریح کرد: پیشنهاداتی برای چگونگی استفاده این نهاد از امکانات دولتی در نظر گرفته شده است؛ برای تصمیم‌گیری در این مورد باید بررسی کنیم که چگونه از ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان استفاده می‌شود.
تقوی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال رونق تولید اظهار کرد که طرح جهاد سازندگی برای تشکیل یک نهاد مردمی همچون سایر سمن‌ها است و می‌تواند از امکانات دولتی نیز استفاده کند.

نام:
ایمیل:
* نظر: