کد خبر: ۷۷۰۰۵
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۱
وزیر امور اقتصادی و دارایی:
فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی در اولین شنست خبری خود ، توضیحاتی در خصوص قیمت ارز نیز داد و گفت: بررسی هایی در خصوص قیمت ارز صورت رگفته و مدل هایی برای تعیین قیمت ارز تدوین شده است، گفت: با عادی شدن شرایط، قیمت ارز بالاتر از هشت هزار تومان نخواهد بود.

راه اندازی بازار متشکل ارزی تاثیری مثبت بر بازار ارز به جا خواهد گذاشت .

 فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی در اولین نشست خبری خود ، توضیحاتی در خصوص قیمت ارز نیز داد و گفت: بررسی هایی در خصوص قیمت ارز صورت رگفته و مدل هایی برای تعیین قیمت ارز تدوین شده است، گفت: با عادی شدن شرایط، قیمت ارز بالاتر از هشت هزار تومان نخواهد بود.

فرهاد دژپسند

 وی تاکید کرد: در مدل هایی که برای تعیین قیمت ارز مطرح شده در هیچکدام از مدل ها به قیمت بالای ۱۰ هزار تومان اشاره نشده است و عمده مدلهای اقتصادی قیمت زیر ۸ هزار تومان را برای اقتصاد ایران پیش بینی کرده است.به گفته اقتصاددانان اگر به شرایط نرمال اقتصادی برگردیم حتماً قیمت ارز به زیر ۸ هزار تومان خواهد رسید.

در همین رابطه همزمان با اظهارنظر وزیر اقتصاد دلار در همان ابتدای روز با قیمت ۱۳ هزار و ۲۵۰ تومان معاملات خود را آغاز کرد که نشان‌دهنده کاهش ۱۰۰ تومانی نسبت به قیمت ساعت ۴ بعدازظهر روز دوشنبه بود. روند کاهشی دلار در ادامه روز منجر به افت قیمتی آن تا محدوده ۱۳ هزار و ۱۶۰ تومان شد. از آن نقطه میزان خریدها کمی بیشتر شد و در نهایت حدود ساعت ۴ بعدازظهر شاخص ارزی روی عدد ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان قرار گرفت. این قیمت ۵۰ تومان کمتر از روز دوشنبه بود. بررسی نوسانات بازار ارز نشان می‌دهد که دلار طی ۱۲ روز گذشته نوسان چندانی را تجربه نکرده و در بازه مشخص ۱۳ تا ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومانی نوسان کرده است. میزان نوسانات حتی در روزهای اخیر محدودتر شده است و در ۷ روز اخیر قیمت دلار تغییر بالای ۲۰۰ تومان را طی روز تجربه نکرده است. این در حالی بود که برخی نوسان‌گیران انتظار داشتند تحت‌تاثیر تحریم‌های جدید آمریکا که دوشنبه اعلام شد، قیمت دلار در روز سه شنبه با نوسانات زیاد افزایشی مواجه شود. در برابر این دیدگاه، شماری از فعالان دیگر قرار داشتند که عنوان می‌کردند، معامله‌گران پس از تحریم‌های آمریکا برخلاف انتظار فروش‌های خود را افزایش دادند و همین موضوع موجب شد که قیمت روز سه شنبه با گپ منفی نیز نسبت به روز دوشنبه باز شود. به گفته آنها، معامله‌گران تصور می‌کردند، به دلیل اعلام آمریکا، بازارساز در روز سه شنبه میزان عرضه خود را افزایش خواهد داد؛ به همین دلیل آنها پیش از شروع به کار بازار خود اقدام به فروش کردند. البته این نظر را تنها در صورتی می‌توان قبول کرد که باور داشته باشیم، میزان تقاضا در بازار چندان بالا نیست، چراکه اگر میزان تقاضا در بازار بالا بود، می‌توانست در برابر عرضه بازارساز ایستادگی کند و در این شرایط، ورود تقاضای نوسان‌گیران می‌توانست توان بیشتری را برای ورود قیمت به سطوح بالاتر ایجاد کند. به بیان دیگر می‌توان گفت نوسان‌گیران از آنجا که باور داشتند در شرایط فعلی تقاضای چندانی در بازار وجود ندارد، تصمیم گرفتند به جای مقابله با عرضه بازارساز خود رفتار متمایزی در پیش بگیرند و با فروش ارز زمینه را برای ورود قیمت به سطوح پایین تر فراهم کنند. به طور کلی در روزهای اخیر نوسان‌گیران بیشتر از آنکه به دنبال سفته بازی باشند، قصد دارند از رفت و برگشت قیمتی در دامنه محدوده کسب سود کنند؛ با این حال به دلیل محدود شدن تغییرات قیمتی، بخش زیادی از معامله‌گران تمایلی برای ورود به بازار ندارند. روزهای ملال‌انگیز برای نوسان‌گیران دلار در‌صورتی‌که بیشتر ادامه پیدا کند، می‌تواند زمینه ساز خروج بیشتر آنها از بازار شود و به ثبات بیشتر بازار کمک کند. این در حالی است که بخشی از معامله‌گران معتقدند در‌صورتی‌که توان عرضه بازارساز پایین بیاید، قیمت می‌تواند بار دیگر با شیب‌های بیشتر افزایشی شود. این دسته باور دارند در‌صورتی‌که کاهش درآمدهای نفتی ادامه پیدا کند و جایگزینی پیدا نکند، طی ماه‌های پیش‌رو مدیریت نوسانات دشوارتر خواهد شد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار