کد خبر: ۷۸۲۶۵
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۵
مدیرعامل شهرآفتاب خبر داد: اولین نمایشگاه بین المللی رباتیک و هایتک ایران (آیرکس) با حضور شرکت های داخلی و خارجی از ۹ تا ۱۲ آبانماه در شهر آفتاب برگزار خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین، صبح امروز در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب نشست خبری اولین نمایشگاه بین المللی رباتیک و هایتک ایران (آیرکس) با حضور سعید عواطفی امجد، مدیر بخش فناوری مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، محمد رئوف قادری مدیرعامل شهر آفتاب، علیرضا غلامی مدیر اجرایی اولین نمایشگاه بین المللی رباتیک و هایتک ایران و اصحاب رسانه برگزار شد.

در شاخص چگالی رباتیک در حد 6 هستیم که رقمی بسیار پائین تر از میانگین کشورهای توسعه‌یافته است
در این نشست خبری عواطفی‌امجد با اشاره به سهم پایین رباتیک و فناوری‌های نوین از جی دی پی عنوان کرد: حوزه رباتیک و هایتک در ایران در لایه‌های علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی از پشتوانه مناسبی برخوردار است. استارت‌آپ‌های متفاوتی در این حوزه ایجاد شده‌اند و 100 شرکت نیز در حوزه رباتیک فعال هستند اما در اجرا و جذب آنها از برنامه‌ریزی‌ها عقب هستیم.
وی افزود: شرکت‌هایی نیز در حوزه آموزش رباتیک فعال شده‌اند و در حوزه ربات‌های زیردریایی که تحت عنوان آی او وی فعال هستند تلاش شده است تا سرمایه‌گذاری شرکت‌ها به ساخت و تجاری سازی آنها جلب و جذب شود.
مدیر بخش فناوری مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری با بیان اینکه بیش از 300 سد در حال بهره‌برداری در کشور وجود دارد، گفت: استفاده از ربات‌های کنترل از راه دور می‌تواند مخاطرات انسانی در بازرسی از این سدها را کاهش دهد. همچنین ایران اولین کشور خاورمیانه در طول خطوط لوله و نفت است و سالانه 600 میلیون دلار صرف بازرسی از این خطوط می‌شود درحالی که با استفاده از ابزارهای فناورانه و رباتیک می‌توان پایش و بازرسی را با هزینه‌های حداقلی انجام داد.
وی با اشاره به اینکه 10 شرکت دانش‌بنیان وجود دارد که از محل فروش ابزار رباتیک درحال فعالیت هستند، گفت: تلاش می‌شود تا شرکت‌های فعال دعوت شوند و محصولاتی بسازند که بتواند بخشی از فعالیت بازرسی و پایش را در صنایع بزرگ به انجام رسانند.
عواطفی‌امجد با بیان اینکه حوزه رباتیک شامل چهار بخش است، گفت:‌ ربات صنعتی، خدماتی، دفاعی و نظامی و ربات‌های فضایی انواعی از ربات‌ها هستد که در برخی از آنها موفقیت‌های خوبی در کشور حاصل شده است.
وی اضافه کرد:‌چگالی رباتیک شاخصی است که جایگزینی 10 هزار نیروی کار به ازای یک شاخص رباتیک است اما این شاخص در ایران رقمی بسیار پائین و در حد 6 است درحالی که میانگین کشورهای توسعه‌یافته در جهان شاخص 64 است.
وی با بیان اینکه بخش فناوری ریاست جمهوری نهادی نوپا است اما در همین زمان کم نیز موفق شده است در حوزه تجاری‌سازی فناوری اقدام‌های مناسبی انجام دهد گفت:‌ ادبیات پارک‌های فناوری، شتاب‌دهنده‌های رشد و بسیاری از عنوان‌ها اکنون در این حوزه جا افتاده است و جایگاه مناسبی در حوزه تولید علم و فناوری به دست آمده است اما واقعیت آن است که در بهره‌برداری از این دانش در حوزه‌های اجرایی اقدام چندانی صورت نگرفته است تا بتوان جایگاه ایران را در این زمینه ارتقا دهد.

ساخت منطقه آزاد تجاری و اقتصادی در جنوب پایتخت
در ادامه مدیرعامل نمایشگاه شهر آفتاب در نشست خبری امروز خود اعلام کرد منطقه آزاد تجاری و اقتصادی در جنوب تهران توسط شهرداری پایتخت ایجاد خواهد شد. و افزایش واردات مستقیم کالا به بازار مصرف تهران و رشد بیشتر کالبدی پایتخت شود.
محمد رئوف قادری مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب : هیچ فعالیت اقتصادی و سیاسی در کشور بدون حمایت رسانه‌ها موفق نمی‌شود و برگزاری نمایشگاه‌ها و توسعه کشور نیازمند این است که ایده‌ها مطرح شود، تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
او با بیان اینکه نمایشگاه رباتیک در شهر آفتاب در حال برگزاری است، افزود: این موضوع ایده جدیدی است که قرار است در حوزه رباتیک فعالیت کند.
مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب گفت: امروز در کشور با تکنولوژی جدیدی روبرو هستیم که فعالیت‌های اقتصادی را به سمتی می‌برد که به جای انسان‌ها ربات‌ها مشغول کار می‌شوند.
به گفته قادری جایگزینی ربات از یک جهت خوب و از سوی دیگر بد است. در کشور‌هایی که مشکل بیکاری دارند، کمتر از ربات استفاده می‌شود. اگر بخواهیم ربات را جایگزین انسان کنیم، شاید در جذب انسان به اشتغال کمک نکرده باشیم، اما نمی‌توانیم از فناوری‌های روز دنیا هم دور بمانیم و تکنولوژی‌های روز دنیا را در زندگی به کار نبریم.
مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب با بیان اینکه امروزه در دنیا حرف اول را تکنولوژی می‌زند، گفت: اگر بخواهیم از توسعه حرف بزنم تکنولوژی بزرگ‌ترین عامل توسعه هر کشور است و در همه حوزه‌ها باید به تکنولوژی روز دنیا مجهز باشیم.
او با بیان اینکه ما نسبت به خیلی از کشور‌ها در این حوزه عقب هستیم، گفت: علی رغم اینکه جوانان ما در حوزه‌های رباتیک پیشرفت داشته‌اند، اما در حوزه بهره‌برداری بسیار ضعیف هستیم.
به گفته قادری باید در کشور رقابتی را در این حوزه ایجاد کنیم تا افراد توانمندی‌های خود را به نمایش گذارند، در غیر این صورت امکان رشد و توسعه وجود ندارد.
مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب با بیان اینکه جوانان ما اختراعات خیلی مهمی دارند، اما به جامعه معرفی نشده‌اند، گفت: نمایشگاه‌ها مکان‌های مناسبی برای معرفی این نوع اختراعات هستند.
او با اشاره به اینکه تاکنون ۶۰ نمایشگاه در شهر آفتاب برگزار شده است، گفت: در سال جاری ۲۶ نمایشگاه دیگر هم برگزار خواهد شد و در حوزه فناوری و رباتیک هم برای اولین بار این نمایشگاه برگزار شده است و اگر پایه‌های نمایشگاه را خوب قرار دهیم، مخاطبان خاطره خوبی از نمایشگاه خواهند داشت.
قادری افزود: اگر بتوانیم شرکت‌های خارجی را به نمایشگاه بکشانیم، هم خودمان رشد کرده‌ایم و هم می‌توانیم با تعامل از تکنولوژی دنیا توانمند شویم.
مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب با بیان اینکه توان علمی ما بالا رفته و در خاورمیانه حرف اول را می‌زنیم، گفت: در دنیا بعد از آمریکا و هند در حوزه رباتیک رتبه سوم را داریم.
قادری با بیان اینکه در نمایشگاه امسال شرکت کنندگانی از چین، چک، استرالیا و کانادا حضور دارند، گفت: در سال جاری علی رغم بحث تحریم‌ها با رشد ۲ برابری در حوزه متراژ روبرو خواهیم بود و در ۲۱۰ هزار متر نمایشگاه را برگزار می‌کنیم.
او با بیان اینکه بزرگ‌ترین مشکل ما در حوزه صادرات، برندسازی است، گفت: نتوانسته‌ایم برندسازی کنیم، در حالی که بخشی از تولیدات ما جزء تولیدات با کیفیت است، اما در حوزه برندسازی ضعیف بوده‌ایم.
قادری با تأکید بر اینکه خواسته مردم تهران این است که نمایشگاه‌های پر مخاطب به خارج تهران منتقل شوند تا از ترافیک و مسائل محیط زیستی رنج نبرند، گفت: هدف اولیه از ساخت شهر آفتاب حل دو موضوع ترافیک و آلودگی تهران بوده است و بر اساس مطالعات کارشناسی انتقال نمایشگاه‌های پر مخاطب به خارج از تهران، ۲۵ درصد از بار ترافیکی تهران را کاهش می‌دهد.
مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب با بیان اینکه با خروج نمایشگاه‌های پر مخاطب از شهر تهران ۵۰۰ هزار سفر درون شهری کاهش می‌یابد، گفت: آلودگی صوتی و زیست محیطی از اتفاقات خطرناکی است که سلامت روحی و جسمی شهروندان تهرانی را تهدید می‌کند.
وی با بیان اینکه مصوبه ساخت شهر آفتاب با تأیید فرمانداری و وزارت کشور اجرا شد، گفت: علی رغم اینکه شهرداری و دولت در گذشته نسبت به هم گارد داشتند، هزینه بالایی برای شهر آفتاب انجام شد، اما در نهایت نمایشگاه به شهر آفتاب منتقل نشد و خوشبختانه در حال حاضر تعامل خوبی بین دولت و شهرداری انجام شده است.
قادری با بیان اینکه برای اجرای این قانون به یک نقطه مشترک با دولت رسیدیم، افزود: با وزارت صنعت به تفاهم رسیدیم تا نمایشگاه‌های پر مخاطب به شهر آفتاب بیاید و به دنبال آن برگزاری هرگونه نمایشگاه پر مخاطب در تهران ممنوع شد.
مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب گفت: حناچی با درک درستی که از توسعه زیرساخت‌های شهر تهران داشت، طی درخواست رسمی از رئیس جمهور این موارد را مطرح کرد و رئیس جمهور دستور طرح آن را صادر کرد.
وی خاطرنشان کرد: در ۲۰ فروردین ۹۸ من به نمایندگی از شهرداری در کمیسیون زیربنایی دولت شرکت کردم و همه با عملیاتی شدن این طرح موافقت کردند تا در نتیجه آن همه نمایشگاه‌های پر مخاطب به شهر آفتاب بیاید و هیچ دستگاهی حتی دولت نباید در نمایشگاه داری تهران تصدی‌گری کند.
قادری از موافقت با تاسیس منطقه آزاد تجاری در شهر آفتاب خبر داد و گفت: در حال مذاکره برای انتخاب مشاور قابل صلاحیت و تدوین لایحه پیشنهادی و ارائه آن به هیات دولت هستیم.
گفتنی است آیرکس ۲۰۱۹ از تاریخ ۹ الی ۱۲ آبان ماه در محل سایت آفتاب برگزار می‌شود که شامل نمایشگاه سمینار و همایش‌های علمی و مسابقه‌ای رباتیک است.
مجری اولین نمایشگاه بین‌المللی رباتیک و فناوری‌های برتر ایران: تجارت مبتنی بر فناوری‌های نوین موجب تولید سرمایه در‌ آینده می‌شود.

فناوری و رباتیک باعث کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت و بهره وری می شود
در ادامه علیرضا غلامی مدیر اجرایی اولین نمایشگاه بین المللی رباتیک و هایتک ایران ادامه داد: اهداف برگزاری این نمایشگاه ورود به دنیای فناوری و تشویق بر آن است و در این نمایشگاه حوزه های مختلف مثل آموزش فناوریهای صنعتی، پزشکی، خانگی و غیره قرار است معرفی شود. ضمن اینکه این نمایشگاه در راستای رونق تولید که نام سال 1398 است می باشد.
غلامی ادامه داد: در کشور حدود 192 شرکت در زمینه رباتیک و فناوری فعال هستند که از این تعداد 140 شرکت در نمایشگاه حضور خواهند داشت همچنین 60 شرکت نیز از کشور های مختلف در نمایشگاه حاضر خواهند شد. در بخش علمی نیز از 16 دانشگاه مطرح از کشورهای مختلف به عنوان حامی علمی دعوت کردیم که بتوانیم مبادلات علمی مناسبی داشته و در نهایت این دستاوردها در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
از دیگر اهداف استفاده از فناوری رباتیک، فعال سازی و احیای واحدهای صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل است که بتوانیم با رباتیک هزینه ها را کاهش و کیفیت، بهره وری را افزایش دهیم همچنین با راه اندازی آنها اشتغالزایی نیز نموده باشیم. البته باور غلطی در بین برخی از مردم وجود دارد که ورود رباتیک اشتغالزدایی می کند که باید بگویم به هیچ وجه اینگونه نیست بلکه فناوی می تواند تقویت تولید وسپس عرضه و حتی صادرات را تقویت و ایجا اشتغال نماید.
وی با بیان اینکه ۸۶ درصد صنایع در ژاپن رباتیک هستند، گفت: با این وجود نرخ بیکاری در این کشور کمتر از ۳ درصد است بنابراین استفاده از ربات‌ها و فناوری‌های نوین نه تنها اشتغال را از بین نمی‌برد بلکه تولید اشتغال جدید خواهد کرد و با خلق ثروت رفاه بیشتری را برای مردم یک کشور فراهم خواهد کرد.
در پایان مدیرعامل شرکت تیراژه سازان سحر اضافه نمود: ما برای رشد فناوری و رباتیک نیاز به حمایت داریم و از بخش های مختلف از جمله دولتی، نیمه دولتی و خصوصی برای این حمایت دعوت می کنیم چون قطعا ورود به بحث فناوری و رباتیک باعث کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت و بهره وری می شود.

نام:
ایمیل:
* نظر: