کد خبر: ۷۸۷۹۷
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۵
گزارش خبرگزاری برنا در کرمانشاه از علائم گرمازدگی؛
از علائم گرمازدگی با توجه به یافته های علمی پزشکان دو نوع گرمازدگی وجود دارد، نوع نخست آن خفیف و نوع دوم آن شدید و بسیار خطرناک تا آنجایی که ممکن است منجر به مرگ شود.

از علائم گرمازدگی با توجه به یافته های علمی پزشکان دو نوع گرمازدگی وجود دارد، نوع نخست آن خفیف است که در گرمازدگی نوع خفیف، بدن به شدت عرق کرده حجم خون کاهش می یابد و منجر به تعریق شدید، سردرد، سر گیجه، ضعف، تهوع و استفراغ، افزایش ضربان قلب و کاهش فشارخون می شود، پوست مرطوب، سرد و رنگ پریده شده و دمای بدن به 38 تا 39 درجه سلسیوس افزایش می یابد، رنگ ادرار نیز از بهترین شاخص های گرمازدگی به شمار می رود و رنگ زرد تیره نشانه دهیدراته شدن بدن است.

و نوع دوم گرمازدگی شدید بسیار خطرناک بوده و خطر مرگ را در پی دارد، در این حالت دمای مرکزی بدن به بیش از 5/40 درجه سانتی گراد فراتر رفته، ارگان های حیاتی بدن در معرض آسیب جدی قرار می گیرند و بایستی سریعاً دمای بدن فرد را کاهش داد، آسیب های جدی  در نوع شدید، شامل اثرات سوء بر سیستم عصبی مرکزی و صدمات مغزی ، آسیب به کلیه ها و قلب و تخریب عضلات است.

 دمای بالای بدن، 40 درجه سانتی گراد (یا 140 درجه فارنهایت) و یا بالاتر از آن از که با اندازه گیری دمای رکتوم، به دست می آید از علائم اصلی گرمازدگی است، وضعیت ذهنی یا تغییر در رفتار، سردرگمی و کلافگی، آشفتگی، بی حوصلگی ، تحریک پذیری، هذیان، تشنج و کما میتواند از نشانه های گرمازدگی باشد.

 تغییر در تعریق ناشی از گرما، پوست را گرم و خشک می کند و در تمرینات ورزشی شدید ممکن است احساس خشکی یا کمی رطوبت در پوست لمس شود. تهوع، استفراغ ، و احساس ناراحتی در معده و قرمزی پوست، نیز از علائم دیگر گرمازدگی است. تنفس در حین سریع و تند بودن ، کم عمق می شود وضربان قلب افزایش یافته و تقویت می گردد تا بدن را خنک کند.

در همین رابطه رئیس دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفته که وضعیت گرمازدگی فرد گرمازده را با استفاده از حوله خنک و نوشاندن آهسته و جرعه جرعه آب و املاح معدنی باید به دمای متعادل رسانید. وقتی که مکانیسم های تنظیم حرارت در بدن نتواند گرما را در فصل تابستان کنترل کند و دمای بدن فرد به 40 درجه برسد دچار گرما زدگی‌ شده است.

دکتر حسین بیگلری اضافه کرده است که معمولا سالمندان به واسطه آسیب پذیر بودن،کودکان و افرادی که مبتلا به بیماری های مزمن کلیوی، قلبی و کبدی هستند بیشتر در معرض خطر ابتلا به گرما زدگی هستند. طیف علایم گرمازدگی متفاوت است، عطش زیاد ضعف و بی حالی، تعریق، گرفتگی های عضلانی و حتی کاهش سطح هوشیاری و عدم تعادل می تواند از علایم گرما زدگی باشد.

بر اساس گزارش خبرگزاری برنا در کرمانشاه، جهت پیشگیری از گرمازدگی، لباسهای سبک، راحت و رنگ روشن توصیه می شود، از پوشیدن لباس های اضافه که مانع از عرق کردن و خنک شدن می شود اجتناب کنید، همچنین از نوشیدن الکل و کافئین که می تواند توانایی بدن را برای تنظیم حرارت بدن تحت تاثیر قرار دهد پرهیز کنید. قبل از اینکه احساس تشنگی کنید آب بنوشید، مایعات خنک به همراه داشته باشید و در فواصل زمانی معین در حین فعالیت ورزشی استراحت و همچنین از وسایل حفاظتی مانند چتر، کلاه و عینک آفتاب استفاده کنید، استفاده از کرم های ضدآفتاب را فراموش نکنید و جهت انجام فعالیت های خارج از منزل برنامه ریزی و ساعاتی از روز را انتخاب کنید که شدت گرما کمترین میزان باشد.

 

 

 

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار