کد خبر: ۸۲۱۹۱
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۶
رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران گفت: بازار خودرو دیگر گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاران نیست و با کاهش قیمت‌ها به تدریج مشتریان واقعی وارد بازار می‌شوند.

خودرو بخریم یا نخریم؟

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران گفت: بازار خودرو دیگر گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاران نیست و با کاهش قیمت‌ها به تدریج مشتریان واقعی وارد بازار می‌شوند.

سعید موتمنی در گفتگو با خبرآنلاین افزود: بازار خودرو دراین هفته به دلیل تعطیلات روزهای عاشورا و تاسوعا نیمه تعطیل است و خرید کم تر شده است اما ازشنبه هفته آینده فعالیت ها از سرگرفته ‌می‌شود. "

وی افزود:قیمت ها به صورت آهسته روند کاهشی را در پیش گرفته اند و دردرازمدت اثرش را نشان می دهد.

 موتمنی در ادامه گفت: به هرحال خودرو نیز کالای مصرفی است اگر کسی نیاز داشته باشد می خرد اما کسانی که قصد این را دارند که خودروی خود را تبدیل به احسن کنند الان زمان مناسبی برای این کار نیست باید کمی صبر کنند.

 وی با اشاره به اینکه پیش بینی می شود روند کاهشی حاکم بر بازار طی یک ماه اخیر، در هفته آتی هم تداوم یابد، ادامه داد: با افزایش تولید خودرو و افزایش عرضه خودروهای تولیدی به بازر، این روند تشدید می شود و برری ها نشان می دهد تولید خودرو در نیمه دوم سال بیش از نیمه اول سال خواهد بود.

موتمنی تاکید کرد: بسیاری از کسانی که خودرو به قصد سرمایه گذاری خریده‌اند، هنوز خودروهایشان را وارد بازار نکرده‌اند چون هم مشتری در بازار نیست و هم قیمت های اعلامی شان طرفداری ندارد اما بی تردید مجبورند به قیمت های پایین تر نیز خودروهایشان را بفروشند.

در همین راستا فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو در خصوص این موضوع که بازار خودرو در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ با چه شرایطی روبه‌رو خواهد شد؟ می‌گوید: «بازار از حیث معامله قاعدتا به سمت کاهش تقاضا می‌رود و حجم خرید و فروش کاهش پیدا می‌کند؛ البته سیاست‌های پولی و اقتصادی می‌تواند در این موضوع تاثیرگذار باشد و جهت بازار را مجددا تغییر دهد، ولی فعلا با سیاست‌های بانک مرکزی و کاهش نرخ رشد تورم در کشور و امید به پایین آمدن نرخ تورم، بازار از هیجان سرمایه‌گذاری خالی می‌شود و مشتریان، مصرف‌کننده باقی می‌مانند. »

وی می‌افزاید: «درصد زیادی از مشتریان خودروسازی‌ها هم همچنان به محصولاتی با نرخ پایین‌تر دسترسی دارند که همان پیش‌فروش‌های دستوری دولت است. این حجم تقاضا با توجه به دستور حفظ قیمت قبلی توسط دولت و اختلاف زیاد با بازار، خودروها را تحویل می‌گیرند و احتمالا به بازار عرضه می‌کنند، بنابراین اتفاقی که می‌افتد، این است که سمت عرضه هم پررنگ‌تر می‌شود و فروشنده‌ها افزایش پیدا می‌کنند. »

این کارشناس صنعت خودرو تصریح می‌کند: «این اتفاق در بازارهای مشابه هم کم و بیش در حال رخ دادن است. برای مثال، در بازار مسکن حتی موج بازگشت هم آغاز شده است ... این موضوع در حوزه خودرو هم اتفاق خواهد افتاد؛ به خصوص که فعلا روند تحویل و تکمیل خودروهای ناقص مطلوب است. »

زاوه با بیان این‌که اگر شرایط به همین منوال باشد، باید انتظار کاهش محدود قیمت هم داشت، عنوان کرد: «اما اگر سیاست‌های پولی و اقتصادی تغییر کند، روند عرضه مجددا مختل شود، ممکن است موج تورمی جدیدی در کشور ایجاد کند که نتیجه آن، افزایش مجدد قیمت است. »

وی متذکر شد: «با توجه به کسری سنگین بودجه و این‌که علامتی از سمت دولت برای حل این مساله هنوز دیده نمی‌شود و به نظر می‌رسد دولت بیشتر امیدوار به حل مشکل فروش نفت و بازگشت درآمد است و سیاست ریاضت اقتصادی داخل دولت و انضباط مالی را قصد ندارد اجرا کند؛ از طرفی معضلاتی مثل یارانه‌های سوخت و انرژی و نقدی را هم حتی اصلاح نمی‌کند؛ این خطر وجود دارد که تلاش‌های بانک مرکزی در کننرل تورم و نرخ ارز پایدار نباشد و مجددا موج جدید تورمی در کشور راه بیافتد. »

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: «این موج تبعا اثرات و تبعات سنگینی بر بازار خودرو هم خواهد داشت؛ اما اگر سیاست‌ها در سازمان برنامه اصلاح شود، هزینه‌کردهای بیهوده متوقف شود، دولت انضباط مالی را در پیش بگیرد و اصلاح یارانه پرداختی را انجام بدهد، می‌توان به روند تعدیل قیمت‌ها امیدوار بود. »

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار