کد خبر: ۸۹۵۷۶
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۵
بازار سرمایه در نیمه اول سال گوی سبقت را از بازارهای موازی خود ربود و با ۶۰ درصد رشد، بیشترین میزان بازدهی را نشان داد؛ رشدی که گرچه طی روزهای اخیر از شدت آن کاسته شده، اما طبق پیش‌بینی کارشناسی افزایش قیمت سهم‌ها همچنان ادامه خواهد داشت.

منتظر رشد چشمگیر قیمت‌ سهام در بورس باشید!

شاخص بورس تهران در نخستین روز هفته درحالی با رشد ۵۰۹۶ واحدی همراه بود که نه تنها تعداد و ارزش معاملات انجام شده نسبت به هفته گذشته افزایش یافته، بلکه امروز هیچ شرکتی تاثیر منفی بر عملکرد این بازار نداشت.

به گزارش ایسنا، با پایان یافتن معاملات در بازار بورس و اوراق بهادار تهران، روند افزایشی بازار همانند هفته گذشته حفظ شد و امروز (شنبه) شاخص کل بازار با رشد ۵۰۹۶ واحدی نسبت به هفته گذشته به ۳۲۷ هزار و ۶۲۴ رسید.

شاخص کل با معیار هم وزن نیز امروز افزایشی بود و به ۱۰۱ هزار و ۶۲ رسید که نسبت به آخرین روز هفته گذشته، رشد ۱۷۵۰ واحدی را نشان می‌دهد.

همچنین ارزش بازار امروز به بیش از یک میلیون و ۱۹۵ هزار میلیارد تومان رسید.

بازار بورس و اوراق بهادار تهران در حالی در روند رشد قرار گرفته که تعداد معاملات نیز امروز نسبت به آخرین روز هفته گذشته با افزایش همراه بوده است؛ به طوریکه معامله‌گران بورس امروز ۵۱۸ هزار معامله به ارزش ۲۰۳۳ میلیارد تومان انجام دادند، در صورتی که آمار روز چهارشنبه هفته گذشته حاکی از انجام ۴۰۵ هزار و ۳۳۰ معامله به ارزش ۱۶۲۵ میلیارد تومان بود.

امروز هیچ‌کدام از شرکت‌ها تاثیر منفی در بازار نداشتند و فولاد مبارکه اصفهان، شرکت ملی‌ صنایع‌ مس‌ ایران‌، گروه مپنا، فولاد خوزستان، فولاد خراسان، معدنی‌وصنعتی‌ چادرملو و گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید شاخص بورس را بالا بردند.

بانک‌های تجارت، ملت و اقتصاد نوین، داروسازی زهراوی، سایپا، گروه مپنا و فولاد مبارکه اصفهان  به عنوان نمادهای پربیننده در بورس اوراق بهادار تهران ثبت شده‌اند.

فرابورس هم رشد کرد

امروز در فرابورس نیز شاخص همچون آخرین روز هفته گذشته افزایشی بود و با رشد ۶۹ واحدی به رقم ۴۲۲۸ رسید.

در فرابورس امروز، معامله‌گران بیش از ۳۵۰ هزار معامله به ارزش ۲۴۳۳ میلیارد تومان انجام دادند که نسبت به روز چهارشنبه هفته گذشته هم تعداد و هم ارزش معاملات که به ترتیب ۲۹۴ هزار و ۷۲۶ و ۲۴۱۴ میلیارد تومان بوده افزایش داشته است.

امروز هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، پتروشیمی مارون، پتروشیمی زاگرس، توسعه مولد نیروگاهی جهرم، سهامی ذوب آهن اصفهان و فولاد هرمزگان جنوب  سهم عمده را در مثبت شدن بازار داشتند و سرمایه‌گذاری مس سرچشمه به تنهایی بیشترین تاثیر منفی را در شاخص فرابورس ایران گذاشت.

گروه صنایع کاغذ پارس، شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان، گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، توسعه مولد نیروگاهی جهرم، توزیع دارو پخش، جنرال مکانیک و صنایع ماشین‌های اداری ایران از نمادهای پربیننده امروز در فرابورس بودند.

پیش‌بینی رشد چشمگیر قیمت‌ سهام در بورس

بازار سرمایه در نیمه اول سال گوی سبقت را از بازارهای موازی خود ربود و با ۶۰ درصد رشد، بیشترین میزان بازدهی را نشان داد؛ رشدی که گرچه طی روزهای اخیر از شدت آن کاسته شده، اما طبق پیش‌بینی کارشناسی افزایش قیمت سهم‌ها همچنان ادامه خواهد داشت.

در نیمه نخست سال جاری، شاخص کل بورس رشدی بیش از ۶۰ درصد را ثبت کرده است که در مقایسه با بازارهای موازی، بهترین بازدهی را نشان می دهد؛ از سوی دیگر شاخص کل هم وزن نیز رشد بی سابقه حدودا ۱۳۲ درصدی را طی مدت مذکور به ثبت رساند که حاکی از بازدهی بالاتر شرکت های فعال در صنایع کوچکتر بازار است.

در این میان کارشناسان عوامل مختلفی را محرک رشد بازار سرمایه می‌دانند که یکی از مهم‌ترین محرک‌ها در بازار، دلار نیمایی بود که قیمت آن به دلار آزاد نزدیک شد.

کارشناسان همچنین قانون رفع موانع تولید را دیگر محرک بازار می‌دانند و بر این باورند که ارزش بازار بورس و فرابورس در ابتدای سال حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بود که پس از رشد نقدینگی، شاهد روند صعودی ۸۵ درصدی ارزش بازار بورس و فرابورس بودیم.

تغییر رفتار مردم در سرمایه‌گذاری

در این راستا، عباس هشی - کارشناس بازار سرمایه - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مردم پیش از این پول خود را به عنوان سپرده نزد بانک‌ها می‌گذاشتند، اظهار کرد: بانک‌ها در آن شرایط این پول را به زیر مجموعه‌های خودشان قرض می‌دادند و از ارزش افزوده آن استفاده می‌کردند.

وی ادامه داد: در پی تغییر نرخ ارز و تغییر قیمت‌ها، شرکت‌ها هم قیمت فروش خود را بالا بردند. در این شرایط پیش‌بینی سود یک امر عادی است. به همین دلیل مردم به بازار سرمایه حجوم بردند و خریدار شدند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: این موضوع باعث شد شاخص به صورت اتوماتیک بالا رود اما در این سوی ماجرا ارزش پولی که مردم در سپرده گذاشته بودند، کاهش یافت. بنابراین مردم پول خود را از سپرده خارج و وارد بازار سرمایه کردند.

وی با بیان اینکه با افزایش تقاضا، قیمت هم بالا می‌رود، اظهار کرد: در مقطعی تقاضا برای سهام شرکت‌هایی که زیان‌شان بیشتر از سودشان بود نیز ایجاد شد.

هشی در ادامه با تاکید بر اینکه قیمت سهام همیشه آخر سال مالی افزایش می‌یابد، توضیح داد: شرکت‌هایی که سهامشان در بورس است، مایل هستند که زمان ارزیابی، قیمت بالا باشد که سود را شناسایی کنند؛ بنابراین همیشه در مقاطع ۲۹ اسفند، ۳۱ خرداد، ۳۱ شهریور و ۳۰ آذر شاهد رشد قیمت سهام هستیم.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار