بسته جديد ارزي دولت يک پله علمي‌تر شده است
استاد سابق اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: بسته جديد ارزي نسبت به سياست‌هاي پيشين دولت يک پله علمي‌تر شده و جاي تقدير دارد و بايد از آن دفاع کرد، اما سياست ارزي کشور نيازمند قانون است.
به گزارش ايسنا، عبدالحسين ساسان، در خصوص تاثير بسته جديد ارزي دولت براي مديريت تحريم‌ها، اظهار کرد: بايد توجه داشت که بحث تحريم جداي از ارز است، چرا که سوريه علاوه بر جنگ در تحريم بود، اما توانسته بود بهاي ارز و نرخ پول خود را ثابت نگه دارد، بنابراين هيچ ارتباط منطقي بين تحريم‌ها و افزايش قيمت‌هايي که در بحث ارز ايجاد شد، وجود ندارد.





ستاد بودجه 98 تشکيل شد
رييس سازمان برنامه و بودجه از تشکيل ستاد بودجه 98 در اين سازمان خبر داد.
به گزارش ايسنا، محمد باقر نوبخت نوبخت گفت: اقدام ديگري که صورت مي‌گيرد ستاد بودجه سال 1398 است براي اين‌که سازمان بتواند در هماهنگي با دولت و از طريق آن و در مهلت قانوني که تا 15 آذرماه است لايحه بودجه را به مجلس شوراي اسلامي‌تقديم کند ستاد بودجه را تشکيل داده‌ايم.
رييس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: براساس آنچه که مربوط به عملکرد چهار ماهه اخير است ما چيزي حدود 105 ميليارد تومان منابعي بود که به خزانه واريز کرديم و خوشبختانه اين رقم 58 درصد نسبت به چهار ماهه اول سال گذشته بيشتر است.





آي.تي اولين رشته بيکار ايران است
معاون اشتغال وزارت کار درباره بازار کار رشته آي.تي گفت: آي.تي اولين رشته بيکار ايران است و بخش اعظمي‌از فارغ التحصيلان اين رشته فاقد مهارت‌هاي مورد نياز بازار کار هستند. به گزارش ايسنا، عيسي منصوري منصوري گفت: بخش قابل توجهي از ارزش افزوده در دنيا در بخش آي.تي است؛ به نحوي که در دنيا ۳۰ درصد زيرساخت حوزه آي.سي.تي است و ۷۰ درصد در حوزه آي.تي و توليد محتوا است ولي ما برعکس هستيم. آيا نظام حکمراني الان امکان درست کردن آن را دارد؟ به طور حتم نه.
معاون اشتغال وزارت کار افزود: امروز سهم ارزش افزوده در حوزه آي.تي را ۵۰ هزار ميليارد تومان تخمين مي‌زنند.
يارانه نقدي ۲۵ مرداد در حساب سرپرستان خانوار است
نودمين يارانه نقدي ۴۵۵۰۰ توماني، پنج شنبه ۲۵ مرداد ماه به حساب سرپرستان خانوار واريز خواهد شد.
به گزارش مهر، يارانه نقدي ۴۵۵۰۰ توماني در حالي پنج شنبه ۲۵ مرداد ماه با ورود به ايستگاه نودم به حساب سرپرستان خانوار واريز خواهد شد، که طي اين سال‌ها همواره قرار بر اصلاح روند واريز اين مبلغ بوده است.
با آغاز به کار دولت يازدهم و وعده متوليان جهت غربالگري يارانه بگيران، اميدها براي ساماندهي قانون هدفمندي قوت گرفت اما طي چهار سال اتفاق خاصي در اين حوزه رخ نداد و پرداخت يارانه نقدي به روال سابق ادامه يافت.
جذب نقدينگي در بخش توليد
منوط به ارائه مشوق
سخنگوي کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي، گفت:هدايت نقدينگي به بخش‌هاي واقعي و مولد اقتصادي با دستور و بخشنامه امکانپذير نيست.
به گزارش خانه ملت، محمدمهدي مفتح گفت:يکي از مهمترين مشکلات اقتصاد کشور بحث عدم مديريت نقدينگي بوده و تجربه بيانگر اين است کم توجهي به حجم بالاي نقدينگي در سال‌هاي گذشته مشکلاتي براي اقتصاد کشور به همراه داشته است.
سخنگوي کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي‌بيان کرد:براي مقابله با غول نقدينگي بايد از راهکارهاي کارشناسي و تخصصي استفاده شود چرا که عدم برنامه‌ريزي صحيح براي سوق نقدينگي به بخش توليد تداوم تلاطم در بازارهاي ارز و طلا را در پي دارد. نماينده مردم تويسرکان در مجلس شوراي اسلامي‌ادامه داد:نقدينگي به جاي اينکه روانه بخش سفته بازي و سوداگري شود بايد به سمت کارهاي توليدي و سازنده انتقال داده شود تا حداقل بخشي از مشکلات موجود در اقتصاد رفع شود.مفتح در ادامه گفت و گوي خود با خبرنگار خبرگزاري خانه ملت، تصريح کرد:براي خروج نقدينگي از بخش سوداگري بايد مشوق و جذابيت در بخش‌هاي توليدي ارائه شود.هدايت نقدينگي به بخش‌هاي واقعي و مولد اقتصادي با دستور و بخشنامه امکانپذير نيست و در اين راستا بايد مجموعه دولت از ساز وکارهاي صحيح و نظرات کارشناسان مختلف در حوزه‌هاي مانند بخش مالي، بانکي،راه و انرژي استفاده کند.
تحريم‌ها قيمت کالاهاي اساسي مردم را
افزايش نمي‌دهد
رييس کميسيون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس، با بيان اينکه قيمت کالاهاي اساسي مردم افزايش نمي‌يابد، گفت:وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است بر اقلامي‌که با ارز دولتي به آنها تخصيص مي‌يابد تا مرحله رسيدن به دست مصرف کننده نظارت کند.به گزارش خانه ملت، غلامرضا تاجگردون ، با اشاره به اعمال تحريم‌هاي جديد آمريکا عليه ايران، گفت: بنابر تصميمي‌که در بسته جديد سياست‌هاي ارزي اخذ شد، کالاهاي اساسي و اقلام خوراکي مردم با منابع ارزي تامين مي‌شود؛اما برخي با ايجاد فضاي رواني به اين موضوع دامن مي‌زنند که مشکلاتي در اين بخش وجود دارد.
تجارت بررسی کرد؛
گروه اقتصاد کلان: درحالي‌که يکي از مطالبات جامعه و اغلب کارشناسان و منتقدان در وضعيت بحراني اقتصاد کشور، تغيير تيم اقتصادي دولت بود؛ ربيعي ديروز در مجلس براي سومين بار استيضاح شد؛ اما اين بار نتوانست نمايندگان موافق برکناري خود را متقاعد کند و ديروز صندلي وزارت را ترک کرد.
ديروز نمايندگان مجلس با 129 رأي مثبت به طرح استيضاح وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي، اعتمادشان را از ربيعي برداشتند.
دلايل استيضاح اين بار نمايندگان
همان‌طور که عيسي منصوري يکي از معاونان علي ربيعي در يادداشتي که بر روي تارنماي خبرگزاري مهر منتشر شد، يکي از دلايل تکرار استيضاح وزير کار وجود هلدينگ‌ها و شرکت‌هاي متعدد در زيرمجموعه وزارتخانه مربوطه است. او نوشته بود: سرمايه‌گذاري‌هاي بزرگ در کشور ما اغلب توسط شرکت‌هاي بزرگ دولتي صورت مي‌گيرد. هريک از نمايندگان در حفظ و افزايش منافع و سهم منطقه خود، از وزير مي‌خواهند که يکي از اين شرکت‌ها در منطقه آنها سرمايه‌گذاري کند. عدم پاسخ مثبت به درخواست‌هاي نمايندگان موجب نارضايتي آنها مي‌شود. پذيرش بي‌قاعده خواسته‌ها نيز سبب شکل‌گيري تراژدي منابع مشترک است، چيزي که کم‌وبيش در کشور با آن مواجه هستيم. در حوزه انتخاب مديران اين شرکت‌ها نيز شايد به همين ترتيب است. براي ايجاد تمايل به سرمايه‌گذاري در مناطق مورد نظر، برخي نمايندگان مسير معرفي مدير از مناطق خود را انتخاب مي‌کنند، اما در سوي مقابل به‌حق واکنش صاحبان اصلي اين منابع يعني برخي ديگر از نمايندگان و مردم را به دنبال دارد.
دلايل ديگر
آنچه ديروز نمايندگان مجلس از وزير سؤال کردند و موردانتقاد قرار گرفت؛ پيرامون همين موضوعات بود. حالا در کنار آنها مسائلي ديگري مثل ورود 10 هزار گوشي غيرمجاز به کشور، عدم تأمين نقدينگي از طريق شستا و مشکلات بازنشستگان و تأمين اجتماعي نيز مطرح شد.
سه وزارت در يک وزارتخانه
اما چرا وزير کار 3 بار از سوي نمايندگان مجلس استيضاح شد و جالب آنکه در فاصله نزديک به شش ماه دو بار اين وزير براي بررسي صلاحيتش به مجلس رفت.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي که در دولت دهم ايجاد شد از سه وزارتخانه تعاون، کار و امور اجتماعي و رفاه و تأمين اجتماعي تشکيل شد، وزارتي که نشان مي‌دهد چه اندازه حجم فعاليتش بزرگ و چه اندازه رابطه گسترده‌اي با ديگر وزارتخانه‌هاي دولت دارد. همواره فعاليت‌هاي وزراي وزارت کار به دليل آنکه با همه وزارتخانه‌هاي ديگر اقتصادي ارتباط سازماني داشته موردنقد قرارگرفته و بيشترين حجم انتقادها نيز متوجه آنها شده است، با ادغام اين سه وزارتخانه حجم انتقادها بيشتر شد، به‌طوري‌که اين ميزان انتقادها در دولت يازدهم و دوازدهم و در دوران وزارت علي ربيعي به اوج خود رسيد. طوري که سه بار علاوه بر دو باري که براي رأي اعتماد به کابينه به مجلس رفته بود، براي بررسي صلاحيتش به بهارستان پا گذاشت و سه با از چهار بار نيز به‌سلامت از در خروجي مجلس عبور کرد.
نگاهي به عملکرد علي ربيعي و موضوع استيضاح اخير مي‌تواند زواياي ديگري از دوران وي بر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي را بيان کند.
عملکرد علي ربيعي
علي دهقان کيا، نايب‌رئيس کانون بازنشستگان تأمين اجتماعي شهر تهران درباره کارنامه وزارت علي ربيعي گفته است: از اول انقلاب دو قانون کار و تأمين اجتماعي را داشتيم که هر دو نسبت به دوره قبل از انقلاب نسبتاً ضعيف بودند. دولت‌هاي مختلف آمدند و رفتند و قوانيني در مجالس تصويب شد که معافيت بيمه‌اي قاليبافان، رانندگان، صيادان و ... از اين جمله است. به‌اين‌ترتيب اکنون سه ميليون و ۴۰۰ هزار نفر با پرداخت حق بيمه هفت‌درصدي سر سفره تأمين اجتماعي نشسته‌اند.
وي به ايسنا گفته است: اکنون به‌جايي رسيديم که بدهي دولت در پايان سال قبل به ۱۸۲ هزار ميليارد تومان رسيده و تأمين اجتماعي بايد براي پرداخت حقوق وام بانکي با ۳۵ درصد بهره بگيرد و يا اموال سازمان از طريق شستا بفروش برسد تا بخشي از منابع حقوق و مستمري تأمين شود. نايب‌رئيس کانون بازنشستگان تأمين اجتماعي شهر تهران بابيان اينکه با اين حساب اخير دولت عنوان کرده که بدهي تأمين اجتماعي با بهره مرکب محاسبه‌شده و بايد با بهره ساده حساب شود و به‌اين‌ترتيب ۱۰۰ هزار ميليارد تومان از بدهي تأمين اجتماعي مي‌افتد و به هوا مي‌رود. تيم وزارت رفاه تدبيري در اين مدت براي اين موضوع نداشته‌اند و ما عقب‌مانده‌ايم. از سوي ديگر ۷۹ قلم داروهاي ما را از شمول بيمه تأمين اجتماعي خارج کرده‌اند. اکنون وضعيت تأمين اجتماعي مناسب نيست و ما به اين کارنامه عملکردي اعتراض داريم و نه به شخص. وزير رفاه انساني خوب و انقلابي است ولي توان تيمش در حد همين کارنامه بوده است. انتظار ما حفظ استقلال تأمين اجتماعي و سه‌جانبه گرايي بود. مسئله ديگري که منتقدان به عملکرد ريبعي وارد مي‌دانند، به عملکرد غير شفاف و ابهام‌آميز مديريت مجموعه شستا و پتروشيمي‌هايي است که زير نظر وي بودند و گفته مي‌شود که در اين مجموعه رانت و فساد افزايش‌يافته است. عدم جذب نقدينگي کشور توسط شستا از ديگر موضوعاتي است گه عملکرد ربيعي در اين زمينه موردانتقاد قرارگرفته است. مسئله ديگر درباره روابط کار و همچنين اشتغال هست، به اعتقاد منتقدان، علي ربيعي در دوران وزارتش هيچ‌گاه نتوانست در حوزه تنظيم مقررات کار و همچنين ساماندهي بيمه‌هاي اجتماعي و کارگران عملکرد موفقيت‌آميزي داشته باشد. به باور کارشناسان طرح‌هاي اشتغال‌زايي که وزارت کار مسئول آن بوده نيز ناکام مانده و هنوز آماري در اين زمينه به‌صورت شفاف درباره ميزان اشتغال بر اساس اين طرح‌ها ارائه نشده است.
استيضاح حاصل يک تفکر اقتصادي
بااين‌وجود گروهي از کارشناسان اقتصادي، استيضاح وزير کار را حاصل يک تفکر غالب اقتصادي مي‌دانند که بدر بدنه دولت نفوذ گسترده‌اي دارند. به گفته اين کارشناسان اقتصادي، هرچند که علي ربعي عملکرد مطلوبي نداشته اما وي قرباني يک تفکر شده که علي طيب نيا وزير سابق اقتصاد نيز مجبور شد تا در کابينه دولت دوازدهم حضور نداشته باشد. پيش‌تر يک اقتصاددان در گفت‌وگو با ايسنا، استيضاح ربيعي را استيضاح يک تفکر دانسته و گفته بود: ساده‌انديش است که باور کنيم دلايل استيضاح صرفاً همان بود که گفته شد چراکه همين نمايندگان چند ماه قبل به ربيعي رأي اعتماد دادند و بعيد بود از نمايندگان که در فرصتي اين‌چنين کوتاه انتظار برآورده شدن موارد استيضاح را داشته باشند. مرتضي افقه، گفت: دقيقاً به نظر مي‌رسد که علي ربيعي در يک توافق ناگفته استيضاح شد. ربيعي وصله نا چسب به برخي تفکرات اقتصادي است که بدون توجه به واقعيات اجتماعي، سياسي و فرهنگي کشور و در خلأ، ادعاي حل مشکلات اقتصادي رادارند و در اين مسير به له‌شده طبقات فقير و محروم هم اعتنايي ندارند. اين تفکر در دهه هفتاد هم نسخه‌هايي تجويز کرد که نتيجه آن شکست و ناکامي‌در اهداف بود و تورمي‌بي‌سابقه به کشور تحميل کرد. وي تصريح کرد: گروه‌هايي که عزم خود را براي در دست گرفتن تمام گلوگاه‌هاي اقتصادي کشور جزم کرده‌اند، ربيعي را در وزارت رفاه تحمل نکردند. او گفت: به نظر مي‌رسد که وزير رفاه به همان دليلي استيضاح شد که طيب‌نيا تحمل نشد.
علي ربيعي در حالي اين وزارت کار را ترک کرد، که انبوهي از برنامه‌هاي تدوين شده و در حال اجرا در اين وزارتخانه وجود دارد که تغيير او در وضعيت کنوني اقتصاد کشور يک چالش ايجاد خواهد کرد.
فعال بازار سرمایه درخواست کرد؛
همکاری بورس با بانک مرکزی متحول شود
علي تيموري مديرعامل تامين سرمايه لوتوس پارسيان اعلام کرد: انتظار داريم که با انتخاب رييس کل جديد بانک مرکزي شاهد تحول در تعامل و شکل گيري فرصت‌هاي تازه بين بازار سرمايه و بازار پول باشيم.
علي تيموري در پاسخ به سوال ايبِنا، درباره انتظارات بازار سرمايه از بانک مرکزي بعد از انتخاب عبدالناصر همتي به عنوان رييس کل جديد اظهار داشت: ابتدا بانک مرکزي مي‌بايست با ايجاد يک تعامل متفاوت و جديد با بازار سرمايه زمينه همکاري‌هاي توسعه گرا را ايجاد کنند.
وي در ادامه افزود : بانک مرکزي مي‌بايست براي مديريت بحران‌ها از ظرفيت همه بازارها به خصوص بازار سرمايه به خوبي استفاده کند و در سويي ديگر بانک مرکزي مي‌بايست با رعايت انضباط پولي، جلوگيري از ايجاد سودهاي نا متعارف و با استفاده از ابزارهاي کنترلي بازار سرمايه نسبت به مهار و کنترل بحران‌هاي موجود اقدام کند.
تيموري در ادامه پاسخ به سوال خبرنگار ايبِنا، اظهار داشت: بحران مالي اسپانيا که در چند سال گذشته به وجود آمد دقيقا با همگرايي و هماهنگي تعامل‌هاي همه بازارهاي پولي و مالي در اين کشور مهار شد و اين يک نمونه عيني از نقش همه بازارها در ايجاد يک بستر شفاف و منسجم است.
وي درباره ديگر انتظارات از بانک مرکزي گفت: تغيير تفسير اعطاي مجوز براي تامين سرمايه‌هاي بانکي يکي از ضروري‌ترين انتظار از بانک مرکزي است و اميدواريم با تسهيل در اين بخش اين گونه تامين سرمايه‌ها بتوانند با ابزارهاي متنوع تري در خدمت بازارهاي مالي و سرمايه‌اي باشند.
تيموري در ادامه اين نشست افزود: در سال ۹۶ بيش از ۱۸۰۰ ميليارد تومان تامين مالي در حوزه‌هاي خودرو، سلامت، IT و ... صورت گرفته که تامين مالي لوتوس پارسيان نيز بخش عمده آن را از مسير انتشار اوراق شرکتي در بازار سرمايه انجام داده است. وي در ادامه افزود آخرين آمارها نشان مي‌دهد که از ابتداي سال ۹۷ تا به ديروز ۱۶۰۰ ميليارد تومان تامين مالي انجام شده است.
مديرعامل لوتوس پارسيان گفت: بايد با تکميل زير ساخت‌ها، تسهيل قوانين و تکميل کردن زنجيره خدمات نقش بازار سرمايه در اقتصاد ايران تقويت شود. استفاده از ابزارهاي آنلاين يکي ديگر از سياست‌هاي اصلي لوتوس پارسيان است و در حال حاضر ۱۵۰۰۰ ميليارد تومان حجم کل صندوق‌هاي لوتوس پارسيان است که بيش از ۲۰۰ هزار سرمايه گذار را شامل مي‌شود و تراکنش‌هاي سرمايه گذاران حداقل روزانه ۵۰ ميليارد تومان در داده‌هاي آماري به ثبت رسيده است.
همچنين وي افزود: ارزش صندوق کالايي طلا لوتوس پارسيان در حال حاضر بيش از ۱۰۰ ميليارد تومان است و در سال ۹۷ حداقل ۱۲۰۰ ميليارد تومان معامله با بيش از ۴۰۰ هزار سکه در اين صندوق شکل گرفته است.



ريزش ۲۰۰۰ واحدي بورس
معاملات بازار سهام روز گذشته با ريزش بيش از ۲ هزار واحدي شاخص کل بورس به پايان رسيد. به گزارش خبرنگار ايبِنا، دو روز بعد از اجراي بسته ارزي و يک روز بعد از آغاز دور تازه تحريم‌ها، برخلاف قبل از آن که شاخص بورس با افزايش همراه شده بود، در پايان داد و ستدهاي ديروز علاوه بر نماگر اصلي، ساير شاخص‌هاي تالار شيشه‌اي نيز با افت مواجه شدند.
بر اساس آمارهاي معاملاتي، روز گذشته شاخص‌هاي بورس با نوسان مواجه شدند به طوري که شاخص کل با (۲۰۶۲) واحد ريزش معادل (۱.۵۴) درصد به ۱۳۱ هزار ۵۲۱ واحد، شاخص قيمت «وزني-ارزشي» با (۶۰۴) واحد کاهش معادل (۱.۵۴) درصد به ۳۸ هزار ۵۶۲ واحد، شاخص کل «هم وزن» با (۳۶) واحد افت معادل (۰.۱۹) درصد به ۱۸ هزار و ۹۱۳ واحد، شاخص قيمت «هم وزن» با (۲۵) واحد کاهش، معادل (۰.۱۹) درصد به ۱۳ هزار و ۳۸۶ واحد، شاخص آزاد شناور با (۱۶۲۴) واحد ريزش، معادل (۱.۱۴) درصد به ۱۴۰ هزار و ۳۷۰ واحد، شاخص بازار اول با (۱۳۳۵) واحد کاهش معادل (۱.۳۸) درصد به ۹۵ هزار و ۷۷۰ واحد و شاخص بازار دوم با (۴۹۸۵) واحد ريزش معادل (۱.۸۳) درصد، به ۲۶۷ هزار و ۳۰۱ واحد رسيد.
از سويي ديگر ديروز ۷ نماد «فارس با (۴۳۹) واحد، فولاد با (۲۲۱) واحد، پارس با (۲۰۸) واحد، وکگل با (۱۹۴) واحد، کچاد با (۱۳۲) واحد، وغدير با (۱۱۵) واحد و شبندر با (۱۱۲) واحد» افت، بيشترين تاثير منفي را بر شاخص کل بورس بر جاي گذاشتند.
اين گزارش مي‌افزايد، اکثر شاخص‌هاي صنايع تالار شيشه‌اي با ريزش مواجه شدند به طوري که شاخص صنايع «زراعت با ۲۵۱ واحد رشد معادل ۴.۹۵ درصد به يک هزار و ۵ هزار و ۳۳۷ واحد، وسايل ارتباطي با ۷۰ واحد افزايش معادل ۴.۹۵ درصد به يک هزار و ۴۹۹ واحد، محصولات چوبي با ۳۱۸۲ واحد رشد معادل ۴.۴۶ درصد به ۷۴ هزار و ۵۹۸ واحد، فني مهندسي با (۲۱) واحد افت معادل (۳.۲۹) درصد به ۶۲۹ واحد، فرآورده نفتي با (۱۷۶۸۱) واحد ريزش، معادل (۳.۳۹) درصد به ۵۰۴ هزار و ۲۴۳ هزار واحد، کانه فلزي با (۱۴۶۱) واحد کاهش معادل (۳.۷۱) درصد به ۳۷ هزار و ۹۸۰ واحد، محصولات فلزي با (۱۹۳۳) واحد ريزش معادل (۹.۱۴) درصد به ۱۹ هزار و ۲۲۲ واحد» رسيد.



افزايش تعداد شرکت‌هاي کارگزاري بورس انرژي
تعداد شرکت‌هاي کارگزاري عضو بورس انرژي ايران به عدد ۶۵ رسيد. به گزارش ايبِنا، پس از پيوستن شرکت کارگزاري بانک خاورميانه به جمع شرکت‌هاي کارگزاري عضو بورس انرژي ايران، تعداد کارگزاران عضو اين بورس به ۶۵ رسيد، اين در حالي است که تعداد کارگزاري‌هاي عضو اين بورس در پايان سال گذشته، ۶۱ شرکت بوده که از ابتداي سال جاري و با به عضويت درآمدن شرکت‌هاي کارگزاري بورس بهگزين، امين سهم، بانک دي و بانک خاورميانه اين تعداد به عدد ۶۵ رسيده است. محمود کريمي، رئيس اداره بازرسي، امور اعضاء و نظارت بورس انرژي، ضمن بيان مطلب فوق خاطرنشان کرد با افزايش تعداد شرکت‌هاي کارگزاري عضو در زمينه ارائه خدمات به مشتريان اين بورس و با تلاش و گسترش فعاليت‌هاي بازاريابي اين شرکت‌ها، ارزش کل معاملات بورس انرژي از ابتداي سال جاري تا نيمه مرداد ماه به حدود ۳۴ هزار ميليارد ريال رسيده که اين مقدار ۴۵ درصد از معاملات اين بورس در کل سال گذشته را پوشش داده است.
بر اساس اين گزارش، در اين دوره، ارزش معاملات بازار فيزيکي حدود ۳۰ هزار ميليارد ريال، بازار مشتقه افزون بر ۳.۸ هزار ميليارد ريال و بازار ساير اوراق بهادار قابل معامله نيز بالغ بر ۴۴۲ ميليارد ريال بوده است که اين مقادير نمودي از پيگيري و همراهي شرکت‌هاي کارگزاري عضو مي‌باشد.
معاون علمي‌و فناوري رئیس‌جمهور تاکید کرد؛
رشد اقتصاد با کسب‌وکارهای نوپا
سورنا ستاري معاون علمي‌و فناوري معتقد است که رشد اقتصاد کشور در گرو پول دولت نيست و مي‌توان پيشرفت کشور در اين زمينه را با کارآفريني و کسب و کارهاي نو محقق کرد.
وي در پاسخ به اين سوال که معاونت علمي‌و فناوري به عنوان يک نهاد فعال در اين حوزه چه شرايطي را براي راحتي شرکتهاي دانش بنيان و توسعه شان انجام مي‌دهد گفت: ما فقط محيط کسب و کار را تسهيل کرديم. اين شرکت‌ها به زور وام کم بهره بالا نيامده اند. آنقدر خلاقيت دارند که از اين فضاي تحريم عبور مي‌کنند؛ اين يک جور امتحان است.
وي افزود: جامعه‌اي که استارتاپي نيست از دولت انتظار دارد ولي کشور با ديدگاه استارتاپي با يک ايده مشکلات را برطرف مي‌کنند و به واسطه آن با ارائه خدمات به مردم اشتغال زايي مي‌کند. بايد به نوعي مشکلات جامعه را تجاري کنيم و مدل کسب و کار روي آن پياده کنيم.
سورنا ستاري گفت: با پول دولت نمي‌توان مشکل را رفع کنيم. اگر بتوانيم روندسازي کنيم که کلي شرکت در قبال اين مسائل کسب و کار راه بياندازند و اشتغال ايجاد کنند موفق هستيم؛ در اين خصوص ستادهاي معاونت علمي‌اقداماتي انجام مي‌دهند.
البته براي حل مسائل و مشکلات کشور نياز به مدل سازي اقتصادي نيز هست که معمولا ستادهاي معاونت علمي‌يک الي دو تا پروژه شاخص دارند که دولت بايد روي آن سرمايه گذاري کند؛ اين پروژه‌ها مرز دانش هستند و قرار نيست تا ۵-۱۰ سال ديگر تجاري سازي شوند.
در بخشي از پژوهش‌ها که مربوط به آينده و سياستگذاري است دولت بايد ورود پيدا کند اما آن بخشي که به تجاري سازي مربوط مي‌شود نبايد دولت درگير شود بلکه دولت بايد محيط کسب و کار را براي آنها فراهم کند که اين شرکت‌ها براي حل مسئله وارد شوند.
سياست ما در معاونت علمي‌حل مسائل توسط خود جوانهاي نوآور است. اکنون اين روند در جامعه درست شده و جوانان علاقمند شده‌اند که وارد اين حوزه ‌ها شوند.
در نمايشگاه الکامپ امسال نزديک به ۴۲۰ استارتاپ حضور داشت که شلوغترين سالن‌ها هم مربوط به همين استارتاپ‌ها بود. اين استارتاپ‌ها در راستاي حل مسائل شرکت‌ها ايده‌هايي داشتند تا بتوانند خدمات ارائه کنند.
وي افزود: شهر تهران بهترين فرصت براي انجام کارهاي دانش بنيان است. تهران جزو ۵۰ منطقه برتر علم و فناوري در جهان است و بهترين ظرفيتي است که مي‌تواند ضمن پرورش ذهن‌هاي خلاق دانشجويان، زمينه ساز تحول اقتصادي شود.
آينده پايتخت در دستان نوآوري است. با وجود دانشگاه‌هاي توانمند در اين شهر، تمامي‌زيرساخت‌هاي لازم در تهران براي شکل‌گيري يک شهر خلاق و هوشمند از جمله نيروي انساني جوان و تحصيل‌کرده فراهم است.
اين رتبه و ظرفيت نشان مي‌دهد که اتفاقي در تهران در حال رخ دادن است؛ هيچ شهري در ايران پيدا نمي‌کنيد که اين همه دانشگاه معتبر و همچنين بازار عالي براي کسب و کارهاي فناورانه داشته باشد.
وي ادامه داد: اولويت‌هاي ما از اين به بعد در بحث غذا، سلامت الکترونيکي و بهداشت است که البته همين الان هم استارتاپ‌هايي در حوزه‌هاي خدماتي و ... به اين عرصه ورود پيدا کرده اند.



۱۴۵ اپليکيشن حاوي بدافزار از فروشگاه گوگل حذف شدند
اين اپليکيشن‌ها حاوي بدافزاري هستند که به دستگاه‌هاي اندرويد آسيبي نمي‌رساند اما پس از اتصال دستگاه به رايانه پي سي اطلاعات کاربر را سرقت مي‌کنند.
به گزارش خبرگزاري مهر، گوگل اعلام کرده ۱۴۵ اپليکيشن در فروشگاه گوگل اين شرکت آپلود شده‌اند که حاوي فايل‌هاي مخرب هستند. اين فايل‌ها براي حمله به رايانه‌هاي کاربران طراحي شده اند. اين اپليکيشن‌ها که برخي از آنها هزاران بار دانلود شده‌اند اکنون از پلي استور حذف شده‌اند اما هنوز هم ممکن است در برخي از گجت‌هاي کاربران وجود داشته باشد. اين بدافزار به دستگاه‌هاي اندرويد آسيب نمي‌رساند اما اگر گجت مبتلا به بدافزار به رايانه ويندوز متصل شود، اطلاعات شخصي کاربر را سرقت مي‌کند.



اولين‌هارد ۴ ترابايتي در جهان
بيش از يک دهه قبل شرکت سامسونگ براي اولين بار لپ تاپي با حافظه‌هاي فلش ناند ۳۲ گيگابايتي عرضه کرد و حالا اين موفقيت را به گونه ديگري تکرار کرده است. به گزارش خبرگزاري مهر، اين شرکت از توليد انبوه اولين‌هاردديسک حالت جامد ساتاي ۴ ترابايتي براي استفاده عموم مصرف کنندگان خبر داده است. مديران اين شرکت معتقدند اختراع يادشده راه را براي توليد حافظه‌هاي پرظرفيت به منظور استفاده خانگي هموار مي‌سازد.براي توليد اين حافظه‌هاي جديد از فناوري موسوم به کيو اس سي استفاده شده که ظرفيت ذخيره سازي اطلاعات بر روي هر سلول حافظه را از سه بيت به چهار بيت افزايش مي‌دهد. سامسونگ اميدوار است که با عرضه اين حافظه‌هاي جديد صنعت توليد سخت افزارهاي ذخيره سازي اطلاعات را متحول کند. سرعت خواندن اطلاعات در اين حافظه‌ها برابر با ۵۴۰ مگابايت در ثانيه و سرعت نگارش آنها ۵۲۰ مگابايت در ثانيه است. البته به نظر مي‌رسد هنوز تا توليد انبوه اين نوع حافظه‌ها راه درازي در پيش باشد. زيرا قيمت آنها هنوز بالاست و بعيد به نظر مي‌رسد عموم از خريد چنين حافظه‌هايي استقبال کنند. البته هنوز قيمت دقيق و زمان عرضه حافظه مذکور در بازار اعلام نشده است.



تلفن همراه در ايران ۲۴ ساله شد
روز جمعه ۱۹مرداد ماه ۱۳۹۷، سيم‌کارت در کشور ۲۴ساله مي‌شود. به گزارش باشگاه پويا؛ 19 مرداد سال 1373 با واگذاري چهار سيم‌کارت به کارکنان نهاد رياست جمهوري، عرضه سيم‌کارت تلفن همراه در ايران رسماً آغاز شد. بهره‌برداري از نخستين فاز شبکه تلفن همراه کشور در مرداد ماه آن سال در شهر تهران با 24 سايت BTS و با ظرفيت 9200 شماره آغاز شد. به دنبال استقبال غيرمنتظره مردم از اين پديده، شرکت مخابرات ايران درصدد گسترش پوشش آن از تهران به کل کشور بر آمد؛ بنابراين با توجه به نياز و تقاضاي مردم به اين پديده، فعاليت‌هايي متناسب با جهت‌گيري جهاني براي توسعه شبکه تلفن همراه در مجموعه مخابرات هدف‌گذاري شد و در راستاي همين هدف، هيأت وزيران به پيشنهاد وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، اساسنامه شرکت ارتباطات سيار را با سرمايه دو هزار ميليارد ريال تصويب کرد و تمامي‌وظايف امور ارتباطات سيار شرکت مخابرات ايران را به اين شرکت واگذار کرد تا جاييکه اکنون وضعيت ارتباطات همراه کشور با حضور سه اپراتور رسمي‌موبايل وارد فضاي رقابتي شده است.