بهره برداری ۲ میلیارد دلار طرح پتروشیمی تا پایان 98

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از افتتاح فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید ماهشهر خبر داد و گفت: نزدیک به ۲ میلیارد دلار طرح پتروشیمی تا پایان سال ۹۸ به بهره‌برداری می‌رسد.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بهزاد محمدی معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: سه‌شنبه، ۲۴ دی‌ فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید ماهشهر به عنوان بزرگ‌ترین واحد تولیدکننده ماده اولیه لاستیک (پلی بوتادین رابر) که کاربرد بسیاری در صنایع پایین‌دستی دارد به بهره‌برداری می‌رسد.وی با بیان اینکه با بهره‌برداری از فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید سالانه ۵۵ هزار تن محصول خاص پلیمری (پی‌بی‌آر) تولید خواهد شد، افزود: این محصول در صنایع تکمیلی پتروشیمی به‌ویژه صنایع تولید تایر و لاستیک دارای کاربرد‌های متعددی است و کشور را از واردات برخی از انواع (گریدهای) خاص پلیمری بی‌نیاز خواهد کرد.

 

دوگانه سوز کردن خودورها با ارائه وام تسهیل می‌شود

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به ضرورت در نظر گرفتن منابعی برای ارائه تسهیلات و وام به متقاضیان دوگانه‌سوز کردن خودروها در لایحه بودجه سال 99، گفت: با توجه به افزایش قیمت بنزین تقاضا برای دوگانه‌سوز کردن خودروها افزایش یافته است به همین دلیل ارائه تسهیلات کم‌بهره به مردم ازسوی بانک‌ها برای دوگانه‌سوز کردن خودروها ضروری است، این کار علاوه بر کمک به مردم در وضعیت نامناسب اقتصادی کنونی، مصرف بنزین را نیز کاهش داده و به دنبال آن از آلودگی هوا کاسته می‌شود.هدایت الله خادمی در گفت‌وگو با خانه ملت گفت: ایران دومین تولیدکننده گاز جهان است به همین دلیل گاز سوخت پاک و در دسترسی است بنابراین کمک به گازسوز کردن خودروها برای دولت کار غیرممکنی نیست.

 

جریمه سنگین مالی مجازات خرید و فروش کارت سوخت

مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه کارت هوشمند سوخت غیر قابل واگذاری است، تصریح کرد: بعد از اصلاح نرخ قیمت حامل‌های انرژی؛ سهمیه موجود در کارت‌های هوشمند سوخت خودرو‌های شخصی و عمومی به مالک خودرو اختصاص یافته است و واگذاری آن به شخص دیگر کاری غیر قانونی است.شهرام رضایی در گفتگو با میزان، گفت: مکانیزم‌هایی برای شناسایی نحوه استفاده از کارت سوخت وجود دارد و درصورت اثبات تخلف فرد جرایمی برای مالک کارت اعمال خواهد شد.رضایی همچنین گفت: در صورت احراز تخلف از سوی متصدی پمپ بنزین جریمه نقدی سنگینی برای آنها در کمیته تخلفات شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی در نظر گرفته می‌شود.

آمریکا بار دیگر چین را
در مورد خرید نفت ایران تهدید کرد

یک تارنمای آمریکایی اعلام کرد که واشنگتن چین را تهدید کرده در صورت تداوم خرید نفت ایران، با تحریم روبرو خواهد شد. به گزارش تارنمای فاکس بیزنس، استیو منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا روز گذشته مدعی شد که در حال همکاری با پکن برای قطع انتقال حداقلی صادرات نفت ایران به چین است.وی عنوان کرد که بخش عمده باقی مانده خریدهای نفتی از ایران توسط چین انجام می شود. با مقامات چینی مذاکره کردم. آنها با هیاتی برای دیدار و مذاکره با ما و مقامات وزارت خارجه به آمریکا سفر کردند. آنها تمامی خریدهای نفتی شرکت های دولتی را قطع کردند و ما در حال همکاری نزدیک با چینی ها برای حصول اطمینان در قطع تمامی فعالیت های نفتی بیشتر هستیم.وی افزود: چین نیز همانند دیکر کشورها و نهادها ممکن است با این تحریم ها روبرو شود. ما برخی از شرکت های کشتیرانی آنها را تحریم کرده ایم و اگر پکن یا هر کس دیگری در سراسر دنیا به تجارت با ایران ادامه دهند، همچنان تحت تحریم های ما خواهند بود.

آغاز روند بازسازی خطوط آب و برق
در سیستان و بلوچستان

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: روند بازسازی خطوط آب و برق در سیستان و بلوچستان توسط گروه‌های امدادی آغاز شده اما مسیرهای دسترسی بسیاری از روستاها کماکان مسدود است و امکانی برای حضور نیروهای عملیاتی وجود ندارد.میثم جعفرزاده در گفت‌و‌گو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو ، با اشاره به اینکه بر اساس آخرین به‌روزرسانی اطلاعات منطقه، 240 روستا دچار قطعی آب و 120 روستا بی‌برق شده است، افزود: به‌دلیل شدت سیلاب، برخی از روستاها دچار قطعی ارتباط مواصلاتی و تلفنی شده و به همین دلیل احتمال گسترش قطعی آب در این مناطق وجود دارد.وی افزود: اکنون تیم های عملیاتی به همراه تجهیزات کامل در منطقه در حالت آماده باش هستند اما با توجه به مسدود بودن راه های دسترسی، شرایط انجام عملیات بسیار دشوار است.

شبکه گاز در مناطق سیل‌زده پایدار است

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران گفت: شبکه گاز در مناطق سیل زده استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان مشکلی ندارد و پایدار است. محمد عسگری در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه وضعیت شبکه گاز در سراسر کشور و همچنین مناطق سیل‌زده پایدار است، ‌ادامه داد: حادثه‌ای در خطوط انتقال و مجموعه شبکه گاز تا کنون گزارش نشده است.وی با بیان اینکه شکستگی در خطوط گاز نیز به وجود نیامده است،‌ افزود: جریان گاز در استان‌های سیستان و بلوچستان به صورت عادی ادامه دارد.

وزیر نفت مطرح کرد:

وزیر نفت گفت: اگرچه برای بهینه‌سازی تمام پالایشگاه‌های کشور طراحی‌های لازم انجام شده اما اینکار به ۱۰ هزار میلیارد تومان تامین منابع نیاز دارد که در شرایط تحریم
امکان‌پذیر نیست.

به گزارش ایسنا، بیژن نامدار زنگنه در جلسه‌ علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال علی اکبر کریمی نماینده اراک درباره‌ چگونگی تامین سوخت با سولفور کم گفت: این سوال یک بار دیگر در اردیبهشت سال جاری از سوی آقای ساری نماینده اهواز مطرح شده و من به آن پاسخ دادم. اما ظاهرا از نظر آیین نامه داخلی مجلس هر چند بار سوالی مطرح شود باید به آن پاسخ دهیم.

وی افزود:‌ در سال ۲۰۱۷ یک میلیون تن در روز تولید نفت کوره جهان بوده که ۲ درصد حاوی گوگرد کمتر از نیم درصد بوده و با استاندارد وضع شده تطابق داشته است. در مجموع دو سوم نفت کوره تولیدی جهان که به عنوان سوخت کشتی‌ها مصرف می‌شود گوگرد بالای دو و نیم درصد دارد.

وی ادامه داد:‌ در حال حاضر که قرار است گوگرد نفت کوره زیر نیم درصد بیاید قیمت مازوت کاهش و قیمت نفت کوره کم سولفور افزایش یافته است. کشور ما هم در شرایط عادی فعالیت پالایشگاهها مقدار نفت کوره‌ای که در روز تولید می‌کند ۴۰ هزار تن است که ۱۳ هزار تن مربوط به آبادان است و تصفیه مجدد می‌شود و تقریبا ۲۰ هزار تن نفت کوره با سولفور بالا داریم.

  • نیاز ۱۰ میلیارد دلاری برای بهینه‌سازی پالایشگاه‌ها

زنگنه یاد آور شد: راه حل تهیه نفت کوره با سولفور کم بهینه سازی پالایشگاهها است تا هم گوگرد نفت کوره و هم تولید نفت کوره کاهش یابد که این نیازمند ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری است و در شرایط فعلی دسترسی به آن به این سادگی امکان پذیر نیست.

وزیر نفت تاکید کرد:‌ من بارها گفتم که قیمت سوخت یا نفت کوره کم سولفور به شدت بالا می‌رود و این واقعیت بازار است. قیمت کشتیرانی در دنیا هم بالا رفته ما راه حل هایی داریم که من آنها را خدمت وزیر راه نوشتم. یکی استناد به قانونی که به کشتی‌ها تکلیف می‌کند باید سوخت با گوگرد زیر نیم درصد استفاده کند. اما اگر کشتی بگوید امکان تامین سوخت کم سولفور را ندارد می‌تواند از سوخت با سولفور بالا استفاده کند. جمهوری اسلامی هم می‌تواند به دلیل شرایط اضطراری به این قانون استناد کند این حق قانونی و حقوقی ما است.

وزیر نفت یکی از راه حل ها را تجهیز کشتی‌ها به اسکرابر عنوان و خاطر نشان کرد:‌ این سیستمی است که بین ۲ تا ۷ میلیون دلار هزینه دارد. حتی از بهینه سازی پالایشگاهها نیز به لحاظ اقتصادی بهتر است ولی هیچ کشتی ایرانی این کار را نکردند. کشتی‌ها در سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۰ فرصت داشتند اسکرابر نصب کنند. چرا این کار را نکردند. اخیرا هم ضمنی می‌گویند سوخت ارزان و یارانه‌ای به ما بدهید.

زنگنه خاطرنشان کرد:‌ روش بعدی اختلاط است. ما در این باره جلسات متعدد داشتیم و با همکاری شرکت نفت کش به ترکیب سوختی رسیدیم که در موتورهای فعلی جواب می دهد. موتوری که نفت کوره مصرف می‌کند نمی‌تواند نفت گاز مصرف کند لذا یک سوخت ترکیبی تولید شد که ۴۰ تا ۵۰ هزار تن در ماه قابل تامین است. حتی سوخت از بیرون ایران هم قابل تامین است. روش‌های دیگری هم هست مثل این که با روش‌های شیمیایی مازوت را مخلوط می‌کنند که جدا شود بخش خصوصی در این زمینه فعال شده که مازوت با سولفور بالا را از ما بگیرد و مازوتی بدهد که سولفورش کم است.

  • مشکل سوخت اختلالی در کشتیرانی ایجاد نمی‌کند

وی با بیان این که مشکل تامین سوخت با سولفور کم اختلالی در کشتیرانی ایجاد نمی‌کند، یادآور شد: مهمترین بخش کشتیرانی نفت‌کش است که اختلالی در آن ایجاد نمی‌شود. زیرا اگر این چنین باشد صادرات ما هم دچار مشکل خواهد شد. البته مسائل دیگری هم است که به تحریم‌ها بر می‌گردد و ذکر آن به مصلحت نیست.

زنگنه افزایش قیمت حمل و نقل را به دلیل افزایش قیمت‌های بین‌المللی عنوان و خاطرنشان کرد:‌ وقتی نرخ‌های آن طرف آزاد است فکر نمی‌کنم نمایندگان دنبال این باشند که از منابع محدود بودجه یارانه‌ای برای سوخت نفتکش بگذاریم. من اجازه ندارم به کسی که تولید می‌کنم بگویم تولید را از قیمت جهانی کمتر بفروش. مگر این که شما در بودجه چنین چیزی تصویب کنید و دو سه هزار میلیارد تومان یارانه برای آن قرار دهید.

وزیر نفت در پایان گفت: شما در دنیا هر هیدروکربنی را بخواهید می‌توانید بخرید اما قیمتش متفاوت است. ما فعلا می‌توانیم نیاز کشتی‌های اقیانوس پیما را با سوخت سولفور زیر نیم درصد تامین کنیم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: کمبود آب، بهره وری پایین و ناپایداری منابع تولید سه چالش مهم بخش کشاورزی کشور ما است.به گزارش ایلنا، عباس کشاورز در گردهمایی ملی مدیران ستادی و استانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان اینکه به طور کلی تا این لحظه از بخش کشاورزی در دنیا ٣ انتظار می‌رود، اظهار کرد: یکی از این انتظارات حفظ امنیت غذایی است که به جز در کشور هلند و لوکزامبرگ مسئله اصلی در تمام کشورها از جمله کشورما است.وی ادامه داد: انتظار دیگر از بخش کشاورزی حفاظت از منابع تولید است که در این مورد هم کشاورزان و هم دولت مسئول آن هستند.کشاورز با تاکید بر اینکه در حفاظت از منابع تولید ما مکلف به توجه به محیط زیست نیز هستیم، افزود: سومین انتظار که عمدتا متوجه دولت است افزایش در آمد کشاورزان است. کشاورز این سه چالش مهم کمبود آب، بهره وری پایین و ناپایداری منابع تولید نام برد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با بیان اینکه جزئیات تحریم‌های اعمال شده بر صنعت نساجی هنوز مشخص نیست گفت که اگر در اثر اعمال این تحریم‌ها شرکت‌های تامین کننده مواد اولیه و ماشین‌آلات صنعت نساجی همکاری خود با ایران را قطع کنند، قیمت مواد اولیه افزایش خواهد یافت، ‌اما احتمالا صادرات این بخش تاثیر چندانی از این تحریم‌ها نخواهد پذیرفت.به گزارش ایسنا، به گفته مجید نامی عدم تحریم صنایع نساجی در سال‌های اخیر باعث شد برخی کشورها به اشکال مختلف مشکلات بانکی را حل کنند و به عنوان تامین کنندگان اصلی مواد اولیه و ماشین آلات صنایع نساجی به همکاری خود با ایران ادامه دهند.نامی تصریح کرد: ممکن است تحریم های جدید نیز شامل مواد اولیه با استفاده دوگانه باشد. اما اگر تحریم‌های گسترده‌تری اعمال شده باشد باید منتظر تصمیم شرکت‌ها در رابطه با ادامه یا قطع همکاری با ایران بمانیم.

سقوط قیمت مرغ ادامه دار شد

رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی از افت ۵۰۰ تومانی نرخ مرغ نسبت به هفته گذشته در بازار خبر داد و گفت: نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۹۰۰ تومان، مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان، توزیع در واحد‌های صنفی ۱۱ هزار و ۴۰۰ و خرده فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.به گفته مهدی یوسف خانی، نرخ هر کیلو ران مرغ با کمر ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان و ران مرغ بدون کمر برابر با ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی نبود تقاضا و کشش بازار را دلیل اصلی کاهش قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به ازدیاد عرضه ناشی از تخلیه واحد‌های مرغداری برای جوجه ریزی شب عید و کاهش خرید خانوارها، قیمت مرغ نسبت به هفته گذشته کاهش داشته است.

سرانه مصرف عسل در ایران
چهاربرابر متوسط جهانی

رییس بخش تحقیقات زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با بیان اینکه سرانه مصرف عسل در ایران یک کیلوگرم است، گفت:‌ این میزان مصرف چهار برابر متوسط سرانه جهانی است.غلامحسین طهماسبی در آستانه برگزاری دومین کنگره بین المللی و دهمین کنگره ملی زنبور عسل،افزود:سرانه متوسط مصرف جهانی ۲۵۰ گرم است. با توجه به شرایط خوبی که در تولید عسل داریم متاسفانه صادرات آن عدد قابل قبولی را نشان نمیدهد.وی اظهار داشت: طبق آخرین آمار ارایه شده امسال فقط حدود یک هزار تن عسل از ایران به دیگر کشورها صادر شده درحالیکه پیش از این به پنج هزار تن صادرات در سال رسیده بودیم. بایستی اقدام لازم برای باز شدن راه صادرات را داشته باشیم که یکی از آن ها اجباری شدن استاندارد عسل است.وی افزود: اگر این استاندارد اجباری شود در بهبود کیفیت عسل تاثیر بسزایی دارد در حالیکه اکنون با عدم کنترل بسته بندی و ارسال محموله های با کیفیت بالا بازار خوبی برای صادرات نداریم.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی:

 

گروه اصناف: مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ابتدای اجرای طرح تاکنون با حمایت‌های دولت دو میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری مجهز شده است.

به گزارش ایرنا ، عباس زارع در نشست خبری خود با ارایه گزارش عملکردی از وضعیت اجرای عملیات سامانه های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی کشور افزود: طبق آمارها فرایند کشاورزی در ۸.۷ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور انجام می شود که از این میزان ٣.٢ میلیون هکتارآن اراضی پایاب سدها و ٥.٥ میلیون هکتار اراضی غیرپایاب و سنتی هستند.

وی اظهار داشت: از این میزان اجرای عملیات حدود دو میلیون هکتار اراضی کشاورزی و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی مدرن تحت پوشش سامانه های نوین آبیاری قرار گرفته اند و حدود ١٣٠ هزار هکتار نیز در دست اجراست.

مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای اجرای این عملیات ١٥٠ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی و ٥٠٠ میلیارد تومان از بودجه سنواتی سال ٩٨ برای تجهیز اراضی به سامانه‌های نوین آبیاری در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۲۰ درصد اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است گفت: با این میزان تخصیص اعتبار امسال بین ۱۶۰ تا ١٧٠ هزار هکتار از اراضی به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز می‌شوند.

به گفته وی، طبق قانون برنامه ششم توسعه سالانه باید ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری مجهز شود اما در اقتصاد مقاومتی به دلیل کمبود اعتبارات این میزان را به ۲۵۰ هزار هکتار در سال کاهش داده اند که با وجود تخصیص فعلی اعتبارات تنها می توان سالانه بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار هکتار آن را اجرایی کرد. زارع اضافه کرد: طبق قانون ۸۵ درصد تسهیلات این عملیات باید توسط دولت و نزدیک ۱۵ درصد از محل آورده کشاورزان باشد.

وی با بیان اینکه بخش عمده اراضی کشاورزی کشور ما خرد مالکی و سنتی است گفت: ۵۲ درصد بهره برداران به دلیل خرد بودن اراضی کشاورزی برای اجرای عملیات سامانه های نوین آبیاری با مشکل مواجه هستند بنابراین در طرح تجمیع اراضی خرد بهره وری از آب مشترک را برایشان در نظر گرفته ایم.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: در سالهای گذشته تصور براین بود که بین سه تا چهار میلیون هکتار از اراضی کشاورزی قابلیت اجرای سامانه های نوین آبیاری را دارد، اما امروز با پیشرفت علم و تکنولوژی به نظر می رسد که اجرای سامانه های نوین آبیاری در بخش عمده اراضی کشاورزی قابل اجراست.

وی اجرای طرح سامانه های آبیاری بارانی را مربوط به سال ۶۹ دانست و اظهارداشت: از ابتدای طرح تا پایان سال ۹۳، این نوع روش آبیاری در اراضی کشاورزی ۵۷ درصد بود که در سال ۹۷ میزان بکارگیری ان به ۲۴ درصد رسید که همین امر نشان می دهد که به سمت آبیاری موضعی گام برداشته ایم.

مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری گفت: با توجه به تحریم ها و نرخ تورم هر ساله شاهد افزایش ۳۰ درصدی هزینه هایی تجهیزات و امکانات در اجرای سیستم های نوین آبیاری هستیم.

وی درباره اجرای سیستم آبیاری هوشمند در کشور افزود: سیستم هوشمند آبیاری نقش میراب در قنوات ایران را دارد که طبق نیاز گیاه دقیق عمل می کند و خطای مدیریت انسانی را ندارد بنابراین سال گذشته حجتی وزیر پیشین وزارت جهاد کشاورزی و وزیر ارتباطات طی تفاهمی قرار شد این سیستم را در اراضی کشاورزی کشور اجرا کنند که در دستور کار است.

زارع از برگزاری چهارمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی سامانه های نوین آبیاری ، ماشین آلات و نهاده ها از ۲۴ تا ۲۷ دی ماه در نمایشگاه بین المللی تهران خبرداد و گفت: برگزاری چنین نمایشگاه هایی علاوه بر توانمندسازی بهره برداران و بخش کشاورزی در انتقال دانش و تکنولوژی بخش کشاورزی نقش موثری دارد.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه تاکنون ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار مبارزه با ملخ صحرایی انجام شده است، گفت: فاز اصلی حمله ملخ ها به کشور از اواخر دی و اوایل بهمن ماه آغاز می شود.محمدرضا میر در گفتگو با مهر با اشاره به تصویب تخصیص ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ملخ صحرایی درباره اینکه آیا این اعتبار برای مبارزه با ملخ صحرایی کافی است؟، گفت: باید دید وضعیت مبارزه به چه صورت خواهد بود؟ ضمن اینکه پیش بینی می‌شود در فاز جدید نیاز به مبارزه در سطح ۸۰۰ هزار تا یک میلیون هکتار باشد.وی توضیح داد: ملخ در حال برگشت به شبه جزیره عربستان و حاشیه دریای سرخ که خاستگاه اصلی آنان است، هستند و در این میان برخی در ایران ریزش می‌کنند و در حال حاضر نیز عمده این حمله در استان هرمزگان و بخش کوچکی از سیستان و بلوچستان اتفاق افتاده است.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر گفت: در ۹ ماه سال جاری ۲۱ هزار تن آبزی صادراتی شامل ماهی و میگو پس از انجام نظارت‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای توسط این اداره‌کل از طریق این استان به خارج صادر شد.مرتضی بحرانی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: از این میزان آبزی صادرات ۱۵ هزارتن میگوی پرورشی شامل ۱۳هزار و ۵۰۰ تن میگوی منجمد و یکهزار و ۵۰۰ تن میگوی تازه و مابقی ماهی غیر خوارکی است.وی بیان کرد: این میزان محصول آبزی به مقصد کشورهای اتریش، انگلستان، ایتالیا، بلژیک، امارات متحده عربی، قطر، عمان، کویت، تایلند، ویتنام، هنگ کنگ، مالزی،چین، سریلانکا، کره جنوبی، تایوان، پاکستان و لبنان صادر شده‌است.بحرانی اضافه کرد: برای صادرات این میزان محصول یکهزار و ۲۰۰ فقره گواهی بهداشتی بین‌المللی از استان بوشهر صادر و ۲هزار و ۹۰۴ مورد آزمایش میکروبی و شیمیایی برای تایید سلامت این محصولات انجام گرفت.