کد خبر: ۱۸۰۲۶۳
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۹
بازار سرمایه همچنان در ریل نزول در حرکت است؛ به طوری که شاخص کل بورس امروز بیش از ۲۹ هزار واحد کاهش یافت. اما راز سقوط آزاد بورس چیست؟

راز سقوط ازاد بورس چیست؟

بازار سرمایه همچنان در ریل نزول در حرکت است؛ به طوری که شاخص کل بورس امروز بیش از ۲۹ هزار واحد کاهش یافت.

شاخص کل بورس در معاملات امروز با ۲۹ هزار و ۷۴۱ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۴۲۰ واحد ایستاد.

شاخص کل با معیار هم وزن هم ۸۹۳۸ واحد کاهش یافت و رقم ۴۳۱ هزار و ۲ واحد را ثبت کرد.

معامله گران این بازار ۶۷۴ هزار معامله به ارزش ۵۳ هزار و ۶۴۱ میلیارد ریال انجام دادند.

در این بازار ۷۲ نماد مثبت و ۳۱۸ نماد منفی بودند که از میان آنها صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، معدنی و صنعتی گلگهر، معدنی و صنعتی چادرملو و توسعه معادن و فلزات نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس نیز با ۳۲۱ واحد نزول تا رقم ۲۱ هزار و ۱۴۶ واحد کاهش یافت.

معامله گران این بازار ۵۳۳ هزار معامله به ارزش ۱۴۲ هزار و ۱۷۹ میلیارد ریال انجام دادند.

به طور کلی ۷۱ نماد فرابورسی مثبت و ۱۸۴ نماد منفی بودند که از میان آنها پلیمر آریاساسول، بیمه پاسارگاد، فولاد هرمزگان جنوب، پتروشیمی زاگرس و پتروشیمی تندگویان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل مجتمع جهان فولاد سیرجان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.

در همین حال خبرگزاری صدا و سیما نوشت: نگرانی بازارهای جهانی از کاهش قیمت کامودیتی‌ها، بحث بر سر افزایش نرخ بهره و انتظار معامله‌گران برای انتشار گزارشات ۶ ماهه شرکت‌ها، سه عامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه است.

همایون دارابی افزود: در بازارهای داخلی نشانه‌های افزایش نرخ بهره وجود دارد که این عامل بر بازار تاثیر زیادی داشته و سبب افت بازار شده است.

یک کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: نگرانی بازارهای جهانی از قیمت برخی از کالاها مثل سنگ آهن و همچنین روند رو به کاهش قیمت کامودیتی‌ها (کالاهای اولیه) یکی دیگر از عوامل افت بازار طی روزهای اخیر است.

دارابی افزود: معامله‌گران به دلایل ذکر شده در لاک امنیتی فرو رفته و به همین دلیل در صف فروش قرار گرفته و سبب ریزش بازار شده‌اند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار نیز منتظر انتشار گزارش‌های شش ماهه شرکت‌هاست تا معامله‌گران با ارزیابی‌های خود اقدام به خرید و فروش کنند.

وی افزود: افت روزهای اخیر بازار سرمایه فقط اصلاح قیمت‌ها بوده و در صورتی که نرخ بهره به شدت بالا برود و یا گزارش‌های شرکت‌ها مناسب نبوده و یا بازارهای جهانی در قیمت برخی از کالاها روند کاهشی به خود بگیرد ما شاهد افت بازار سرمایه خواهیم بود.

دارابی خاطرنشان کرد: فعالان بازار سرمایه باید تا مهرماه منتظر بمانند تا شاهد اتفاقات جدیدی در بازار سرمایه با انتشار گزارش شش ماهه شرکت‌ها باشند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار