کد خبر: ۲۱۲۹۶۸
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۱
تاسوعای حسینی در نطنز با برگزاری چندین برنامه آئینی و سنتی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از نطنز، روز تاسوعا به احترام حضرت ابوالفضل (ع) در اقصی نقاط میهن اسلامی ایران و به احترام مقام علمدار کربلا با رسوم مختلف و سنتی برگزار می‌شود.

در نطنز نیز هیأت ابوالفضل حسینی مرکز شهر از صبح آماده عزاداری می‌شود و هیأت خود به حسینیه ارشاد رفته و به‌عنوان مهمان در آن مکان عزاداری کرده و در ادامه به محل هیأت حسینی حاجی‌ها می‌رود.

در این مکان در استقبال از هیأت گوسفند و شتر قربانی می‌کنند و در ادامه هیأت در سطح شهر به عزاداری پرداخته تا نماز ظهر تاسوعا در حسینیه مرکز شهر اقامه شود.

 

 

در شهر بادرود نیز صبح امروز همایش بزرگ سقا در مرکز هیأت حضرت ابوالفضل این شهر برگزار شد و مداحان به مرثیه‌سرایی و سینه‌زنی پرداختند.

در آستان مقدس آقا علی عباس هم همایش بزرگ عباسیون با حضور هیأت‌های مذهبی در حرم مطهر برگزار شد.

 

 

 

 

 سنگ‌زنی یا کرب زنی که مشابه جغجغه زنی است یکی از روش‌های عزاداری است که اجراکنندگان این مراسم در حین خواندن مرثیه در سوگ امام حسین (ع) همراه با ریتم خاص نوحه، با زدن دوتکه چوب دایره‌ای شکل به یکدیگر همراه با حرکت‌های همگون و ریتمیک به عزاداری می‌پردازند.

 

گر چه وجه اشتراک این مراسم در تمامی نقاط استفاده از دوتکه چوبی است که به هم می‌زنند اما در اجرا و زمان آن تفاوت‌های قابل‌توجهی به چشم می‌خورد.

 

پیر و جوان یک جفت جاغجاغا در دست گرفته‌اند و آماده حرکت دسته هستند، این مراسم بسیار باشکوه و زیبا است و دسته به‌طرف میدان پالیزا حرکت می‌کند.

نوحه‌خوان‌ها نیز همچون گذشته و با همان لحن قدیمی نوحه جاغجاغا را می‌خوانند و این دسته در سطح روستا باشکوه هرچه‌تمام‌تر حرکت می‌کند.

 

در این هنگام در میدان پالیزا، جاغجاغا زنی برای لحظاتی توقف می‌کند تا مردم این محله به پخش نذورات خود بپردازند، نوحه‌خوان‌ها برای درگذشتگان محل فاتحه تمنّا می‌کنند.

 

 

دسته جاغجاغا زنی مجدداً به سمت محله یسمون برمی‌گردد و پس از عبور از کوله باغی به سمت بالا و محله پخونگاه حرکت می‌کند، هر جا صاحبان عزا نشسته‌اند توقف می‌کند و قرائت فاتحه و حرکت مجدد، دسته پس از عبور از پخونگاه از مسیر راسته به سمت زیارت حرکت می‌کند،جاغجاغا زنی در زیارت هم بسیار باشکوه است.

 

 

مردم دور تا دور حوض زیارت به‌صورت منظم می‌ایستند و با نوحه‌خوانی و بحر طویل زیبا که می‌خوانند این مراسم را در این محل عرفانی باشکوه‌تر جلوه می‌دهند، پس از خروج از زیارت مجدداً به سمت مسجد جامع حرکت و به محله یوسمون برمی‌گردند و جاغجاغا زنی به پایان می‌رسد.

 

 

روز تاسوعا نخل پوشش قرمز و طلایی‌رنگ دارد؛ نخل را از مسیر تعیین‌شده به سمت پالیزا حرکت داده سپس به محله یسمون و در ادامه به پخونگاه و عبور از کوله علی صادق و سپس از مسیر راسته به حسینیه جایگاه نخل می‌رسند، در روز تاسوعا نخل از ابتدای حرکت تا برگشت بدون توقف است.

 

 

انتهای پیام/63025/ق/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار