وزارت نيرو دست به دامن مردم شد
به دنبال گرمتر شدن هوا در كشور و پيش بيني سازمان هواشناسي مبني بر افزايش و تداوم هواي گرم در هفته آينده، روابط عمومي‌توانير اطلاعيه‌اي را صادر كرد.به گزارش پايگاه خبري توانير؛ به دنبال گرمتر شدن هوا در كشور و پيش بيني سازمان هواشناسي مبني بر افزايش و تداوم هواي گرم در هفته آينده، مصرف برق در كشور افزايش يافت.از آحاد مردم عزيز كشور در بخش‌هاي مختلف خانگي، تجاري، مجتمع‌هاي توليدي و صنعتي و كشاورزان تقاضا دارد تا با پيش گرفتن راهكارهاي مديريت مصرف برق به ويژه در ساعت‌هاي اوج بار (12 الي 16 و 20 الي 23)، كاركنان صنعت برق را تنها با 10 درصد صرفه جويي، در ارائه هرچه بيشتر خدمات ياري نماييد.






عراق به بزرگترين صادرکننده نفت به هند تبديل شد
براي نخستين بار در ساليان گذشته، عراق با پشت سر گذاشتن عربستان سعودي به بزرگترين صادرکننده نفت به هند تبديل شد.
به گزارش پايگاه تحليلي 'انرژي ورلد' که به رصد تحولات مربوط به نفت مي‌پردازد، هند به عنوان کشوري که داراي سريع‌ترين نرخ رشد اقتصادي در جهان است در سال مالي گذشته بيشترين نياز خود به نفت خام و نفت سنگين را از عراق تامين کرد.
هند يکي از بزرگترين مصرف کنندگان نفت در جهان است و پالايشگاه‌هاي اين کشور بيشتر نفت خام مورد نياز خود را از منطقه‌اي که در نزديکي کشورشان قرار دارد يعني کشورهاي خليج فارس تامين مي‌کنند.




نامه رييس اوپک به ايران درباره سهميه توليد نفت
وزير انرژي امارات متحده عربي در نامه‌اي به بيژن زنگنه، وزير نفت نوشت: کميته نظارت بر توافق عرضه اوپک و غيراوپک، نحوه اقدام اين گروه ائتلافي براي کاهش سطح پايبندي به ۱۰۰درصد را مورد ارزيابي و رصد قرار خواهد داد.
به گزارش ايسنا، سهيل المزروعي که امسال رياست اوپک را در دست دارد، در نامه‌اي به بيژن زنگنه که از سوي "اس اند پي گلوبال پلاتس" مشاهده شد، نوشت: مي‌توانم قطعا اطمينان دهم که کميتهبر توافق عرضه اوپک و غيراوپک، به دقت بر وضعيت و هدف پايبندي ۱۰۰ درصدي اعضاي اوپک به توافق کاهش توليد ۱.۲ ميليون بشکه در روز نظارت خواهد کرد
تاکنون اقدامي‌براي سهميه‌بندي بنزين انجام نشده است
يک عضو کميسيون انرژي مجلس گفت: تاکنون دولت تصميمي‌براي سهميه‌بندي بنزين نداشته و کميسيون نيز در اين زمينه جلسه‌اي برگزار نکرده است اما اين امکان وجود دارد تا در آينده براي مديريت اين بخش اين اتفاق افتد.
علي بختيار در گفت‌وگو با ايسنا ،درباره احتمال سهميه‌بندي بنزين، بيان کرد: تاکنون دولت در اين زمينه تصميمي‌نداشته است و کميسيون نيز براي سهميه‌بندي بنزين جلسه‌اي برگزار نکرده است اما اگر در آينده شرايطي پيش آيد اين امکان وجود دارد که اين اتفاق بيفتد. وي در ادامه گفت: در بودجه امسال قرار شد تا قيمت حامل‌هاي انرژي نيز افزايش نيابد. امروز نيز در زمينه تهيه بنزين دچار مشکلي نيستيم، فاز دوم پالايشگاه ستاره خليج‌فارس نيز به بهره‌برداري رسيد، اما به هر حال بايد برنامه‌ريزي براي مصرف درست سوخت و مديريت کردن اين بخش انجام شود. بختيار در پايان گفت: دولت تاکنون در اين زمينه تصميمي‌نداشته است اما امکانش است براي مديريت اين بخش اين تصميم گرفته شود.
چرا توتال براي خروج از فاز ۱۱ جريمه نشد؟
از امضاي قرارداد بين شرکت ملي نفت ايران و شرکت فرانسوي توتال براي توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبي حدود يک سال مي‌گذرد. اتفاقي که مخالفان بسياري داشت و شايد اگر آن سنگ اندازي‌ها نبود قرارداد زودتر امضا مي‌شد و توسعه اين فاز سرعت بيشتري مي‌گرفت. طي زماني که توتال در ايران فعاليت کرد اولين جکت فاز ۱۱ پارس جنوبي توسط شرکت‌هاي ايراني ساخته شد، دفتر توتال در ايران شروع به کار کرد، کار توتال در فاز ۱۱ طبق زمان بندي پيش رفت، مناقصه برگزار شد و توتال ۹۰ ميليون دلار در فاز ۱۱ هزينه کرد. با خروج ترامپ از برجام فعاليت توتال در پارس جنوبي متوقف شد و هرچند مديرعامل اين شرکت از مذاکره با ترامپ براي ادامه فعاليت در ايران خبر داد و زنگنه (وزير نفت) هم به توتال فرصت ۹۰ روزه داد، اما اين غول نفتي فرانسوي سرنوشتي جز خروج از فاز ۱۱ نداشت. در اين شرايط يکي از انتقاداتي که مخالفان قراردادهاي جديد نفتي و همچنين امضاي قرارداد با توتال مطرح کردند اين بود که چرا وزارت نفت در قراردادهاي IPC بندي را به عنوان جريمه براي شرکت‌هاي مقابل در نظر نگرفت تا اين شرکت‌ها نتوانند به راحتي قرارداد را نيمه تمام رها کنند. سيدمهدي حسيني - رييس سابق کميته بازنگري قراردادهاي نفتي - توضيحاتي را ارائه کرد و از وجود جريمه براي شرکت‌هاي مقابل خبر داد. وي گفت: برخي گمان مي‌کنند حتما بايد در قرارداد ذکر شده باشد که اگر شرکت مقابل از پروژه رفت سرش را لبه باغچه مي‌گذاريم و مي‌بريم؟ اما بايد گفت هم در IPC و هم در قراردادهاي بيع متقابل طرف ايران خرج نمي‌کند و همه هزينه‌ها توسط طرف مقابل است؛ بنابراين اگر کسي کار را نيمه تمام رها کند هزينه‌اي که پرداخت کرده را پس نمي‌گيرد.
وزیر نیرو با اشاره به مصرف 5800مگاواتی برق هشدار داد؛
وزير نيرو گفت: در روزهاي اخيرو با افزايش دماي هوا مصرف برق در کشور به ۵۸ هزار مگاوات رسيده است.
وزير نيرو گفت: در روزهاي اخيرو با افزايش دماي هوا مصرف برق در کشور به ۵۸ هزار مگاوات رسيده است.
به گزارش ايسنا، رضا اردکانيان در مراسم بهره‌برداري از پست ۲۳۰ کيلوولت نصيرلوي گرمي‌اظهار کرد: امسال يکي از خشک‌ترين سال‌هاي نيم قرن اخير را تجربه مي‌کنيم به طوري که در تمام دنيا اين وضعيت خشکسالي و کم‌آبي وضعيت متفاوتي را رقم زده است و در اکثر کشورها بحران آبي اتفاقات عجيبي را رقم زده به طوري که در کشوري نظير کانادا در روزهاي گذشته بيش از ۵۴ نفر بر اثر گرمازدگي تلف شدند.
وي با بيان اينکه بايد خودمان را سازگار با شرايط اقليمي‌کم آبي و محدوديت منابع زيست محيطي کنيم، خاطرنشان کرد: براي غلبه بر اين شرايط بايد اصلاح الگوي مصرف انجام شده و زمينه‌اي فراهم آيد تا همه به مصرف کم نه تنها در تابستان بلکه در ساير فصول عادت کنيم.
وزير نيرو بيان کرد: شيوه مصرف ما در آب بايد در کشور اصلاح شود به طوري که ما نه تنها در مصرف آب بلکه در بخش انرژي نيز با نارسائي‌هايي روبرو هستيم به طوري که مصرف انرژي نيز در کشورمان در بهترين حالت بايد به کمتر از ۵۲ هزار مگاوات برسد که در اين ايام اين رقم به ۵۸ هزار مگاوات رسيده است.
اردکانيان ظرفيت توليد برق را در کشور ۵۲ هزار مگاوات اعلام کرد و افزود: ما چهار تا ۶ هزار مگاوت بيشتر از توليدمان مصرف برق داريم و اين امر سبب شده تا خاموشي‌هايي در کشور اعمال شود که ضرورت دارد همه مردم به ويژه در بخش خانگي و تجاري مصرف خود را تا ۱۰ درصد کاهش دهند تا تابستان گرم را سپري کنيم.
وي ادامه داد: به رغم همه اين شرايط فشار در سيستم برق کشور ما با کمترين اختلال و آسيب‌ها در شبکه‌هاي انتقال و توزيع روبرو هستيم در حالي که در همين کشور همسايه آذربايجان با افزايش دماي هوا کل شبکه به دليل استفاده مردم از سيستم‌هاي سرمايشي فروپاشيده و همکاران ما در بخش صنعت آب و برق مشغول رفع مشکلات هستند.
وزير نيرو تصريح کرد: ما راه چاره‌اي جز صرفه‌جوئي در مصرف آب و برق و همچنين توجه به توسعه پايدار در اين زمينه نداريم و ما با کنترل مصرف در ادارات که اين کار را با تغيير ساعات ادارات آغاز کرديم تلاشي جدي انجام مي‌دهيم تا برخي بي‌توجهي‌ها و غفلت‌ها در مصرف برق در ادارات کاهش يافته و اصلاح الگوي مصرف در ادارات با بسته‌هاي ارائه شده در کنار صنايع و بخش کشاورزي مورد توجه قرار گيرد.
اردکانيان ادامه داد: ما در بخش آب نيز با کم بارشي شديد در کشور روبرو هستيم به طوري که در برخي از استان‌هاي کشور بارش تا ۸۰ درصد کاهش پيدا کرده و به طور متوسط ۲۶ درصد کم بارشي در کشور اتفاق افتاده است. عضو کابينه دوازدهم اضافه کرد: البته در اين بين استان‌هاي شمالغرب کشور نظير استان اردبيل وضعيت به مراتب بهتري در نزولات آسماني دارند ولي به هر حال بايد در افزايش بهره‌وري آب و مصرف کم کمک کنيم تا الگوي مناسبي را در تامين نيازهاي کشور ارائه کنيم. وزير نيرو گفت: توليد برق خورشيدي در مناطق مرکزي ايران در اولويت برنامه‌هاي اين وزارتخانه است و سرمايه گذاران داخلي و خارجي مي‌تواند با توليد انرژي برق علاوه بر تامين نياز کشور در زمينه صادرات نيز فعال باشند. وي اضافه کرد: با وجود اجراي طرح‌هاي مختلف هم اکنون در کشور حدود 5000 مگاوات کمبود برق وجود دارد که بايد با صرفه جويي بيشتر از اين دوره پرمصرف که عمدتا ناشي از گرماي هواست، عبور کنيم. او اظهار داشت: امسال به علت گرماي هوا، مشکل کمبود برق نه تنها در ايران بلکه در کشورهاي همسايه نيز وجود دارد بطوريکه در روزهاي اخير در کشور جمهوري آذربايجان کل شبکه برق براي مدتي قطع و از مدار خارج شد.
هدر رفت آب از مشکلات کشور است
وزير نيرو با اشاره به اينکه هدررفت آب از بزرگترين مشکلات موجود در مديريت منابع آب کشور است، گفت: متاسفانه طبق گزارش‌هاي رسمي‌فقط در منطقه مغان بيش از 120 ميليون مترمکعب آب در شبکه‌هاي انتقال آب از بين مي‌رود.
اردکانيان ادامه داد: کم آبي واقعيتي کتمان ناپذير و جزيي از واقعيت اقليم ايران است، امسال نيز بارش‌ها به طور ميانگين 26 درصد کمتر از سال قبل بوده ، تامين آب مطمئن وظيفه دولت مي‌باشد اما مديريت مصرف وظيفه‌اي ميان بخشي بوده و بايد همه عوامل موثر در آن مشارکت کنند. وي تاکيد کرد که هيچ برنامه و طرحي براي صادرات يا فروش آب به هيچ کشوري وجود ندارد و در روزهاي اخير که مردم براي تامين آب و برق مورد نياز در زحمت هستند عده‌اي مغرضانه شايعه صادرات راه انداخته اند.
اردکانيان بيان کرد: با عنايت مقام معظم رهبري و دستور رييس جمهوري تقريبا تمام آب‌هاي مرزي کشور با رعايت ضوابط بين المللي مهار شده و بجز حقابه‌هاي متعارف کشورهاي همسايه آبي از کشورخارج نمي‌شود. به گفته وي، مهار آب‌هاي مرزي محدود به مرزهاي کشور بوده وما بايد در داخل کشور و بين استان‌ها به دنبال مديريت بهينه آب باشيم. او اضافه کرد: در عمل نمي‌توان آب‌هاي داخل يک استان را محصور کرد و اگر نتوانيم آب موجود را عادلانه تقسيم کنيم بسياري از جمعيت کشور بايد از سرزمين خود کوچ کنند.
طرح‌هاي آب و برق به ارزش 60 هزار ميليارد ريال در استان اردبيل در حال اجراست
وزير نيرو همچنين گفت: هم اکنون هفت طرح تامين آب ، سد سازي و شبکه آبياري و زهکشي در استان اردبيل با سرمايه گذاري حدود 60 هزار ميليارد ريال در حال اجرا بوده و در دولت دوازدهم به بهره برداري خواهد رسيد. اردکانيان افزود: با توجه به منابع آب موجود در استان با تکميل شبکه‌ها و مديريت و استفاده بهينه از منابع موجود؛ براي تامين آب مطمئن و پايدار مورد نياز بخش‌هاي مختلف شرب،کشاورزي و صنعت اين استان به جمع بندي‌هاي خوبي رسيده ايم. وي اضافه کرد :استان اردبيل در برخورداري از شبکه آب روستايي نسبت به ميانگين کشوري وضعيت بهتري دارد اما وضعيت موجود مطلوب نبوده و براي تامين آب و منابع مالي لازم جهت توسعه شبکه‌هاي روستايي اقدام خواهيم نمود.
به گفته او ، با انجام کار کارشناسي به طرح‌هاي در دست اجراي استان کمک خواهد شد و با فضاي خوب همکاري که در بين مديران وجود دارد نتايج خوب و تعيين کننده‌اي بدست خواهد آمد. بازديد هوايي از سد خدا آفرين و رود خانه ارس ، بهره برداري از پست ۲۳۰ کيلو ولت نصيرلو گرمي‌، بازديد از سد عمارت و احمد بيگلو ، بازديد از تصفيه خانه فاضلاب نير و سد گيوي و ديدار با امام جمعه از جمله برنامه‌هاي سفر ۲ روزه وزير نيرو به استان اردبيل است.
بر پايه جديدترين گزارش ماهانه اوپک، توليد نفت ايران در ژوئن سال ميلادي جاري با اندکي کاهش، به ۳.۷۹۹ ميليون بشکه در روز رسيد.
به گزارش ايسنا، گزارش اوپک بر مبناي اطلاعات منابع ثانويه نشان داد توليد نفت ايران در ژوئن به ۳.۷۹۹ ميليون بشکه در روز رسيد که در مقايسه با ۳.۸۲۲ ميليون بشکه در روز در ماه مه، ۲۲.۷ هزار بشکه در روز کاهش داشت.
ميانگين توليد نفت خام ايران در سه ماهه دوم سال ميلادي جاري ۳.۸۱۵ ميليون بشکه در روز در مقايسه با ۳.۸۱۳ ميليون بشکه در روز در سه ماهه اول بود.
آمار توليد اوپک بر مبناي اطلاعاتي که از سوي ايران ارائه شده است، نشان مي‌دهد که توليد کشور در ماه ميلادي گذشته ۳.۸۰۲ ميليون بشکه در روز بوده که در مقايسه با ۳.۸۰۶ ميليون بشکه در روز در ماه مه، ۴۰۰۰ بشکه در روز کاهش داشته است.
طبق آمار منابع ثانويه، توليد نفت اوپک که متشکل از ۱۵ عضو است، در ژوئن مجموعا به ۳۲.۳۳ ميليون بشکه در روز رسيد که ۱۷۳ هزار بشکه در روز نسبت به ماه پيش از آن افزايش داشت. توليد نفت خام عمدتا در عربستان سعودي، عراق، نيجريه، کويت و امارات متحده عربي افزايش پيدا کرد، در حالي که توليد در ليبي، ونزوئلا و آنگولا کاهش داشت.
عضو کارگروه فرهنگي اجتماعي اتاق فکر توسعه مازندران با اشاره به نظر يکي از اساتيد دانشگاه کاليفرنيا در مورد طرح انتقال آب درياي خزر به اروميه گفت: ترکيب درياي خزر و اروميه هر دو آن‌ها را نابود خواهد کرد و به محض ترکيب ديگر امکان تغيير وجود ندارد.
به گزارش زيست آنلاين، محمود شارع پور در سومين نشست علمي‌تخصصي بررسي مسائل آب در مازندران که از سوي کارگروه فرهنگي اجتماعي اتاق فکر توسعه و تعالي استان در سالن همايش آب منطقه‌اي استان برگزار شد با بيان اينکه انتقال آب خزر بسيار آسيب زننده است، تصريح کرد: در اين صورت فساد مالي اتفاق مي‌افتد و از آنجايي که در کشور ما دستگاه‌هاي کنترل ضعيف عمل مي‌کنند و شرم گناه پايين آمده، فساد مالي بالا مي‌رود.
منطقه " شهر لندن" واقع در منطقه تاريخي " ميدان مايل" در مرکز لندن، بزودي انرژي خود را از منابع پاک و تجديد پذير تامين خواهد کرد.
از ماه اکتبر سال جاري، "شهر لندن" صد در صد انرژي مورد نياز خود را از منابع انرژي تجديد پذير و از طريق نصب پنل‌هاي خورشيدي بر روي ساختمان‌ها، سرمايه گذاري در احداث نيروگاه‌هاي خورشيدي و بادي با مقياس بزرگ و خريد انرژي پاک از شبکه، تامين خواهد کرد. شهر لندن يک مرکز مهم مالي در شهر و حتي جهان است. اين حرکت به سمت انرژي سبز، اين پيام شفاف را به جهانيان ارسال مي‌کند که لندن قصد دارد گام‌هايي بزرگ و قوي براي ايفاي نقشي پر رنگ در برابر تغييرات اقليم بردارد. در اين طرح و براي تغيير سيستم انرژي اين منطقه، شرکت شهر لندن با چندين مکان در سراسر لندن مانند خانه‌ها، مدارس، بازار‌ها و مغازه و حدود ۱۱ هزار هکتار فضاي سبز که ظرفيت نصب انرژي تجديد پذير دارند مشارکت خواهد داشت. شهر لندن" منطقه‌اي در مرکز لندن که تا اکتبر ۲۰۱۸ صد در صد انرژي خود را از منابع تجديدپذير تامين خواهد کرد کاترين مک گينس، مدير کميته سياست‌ها و منابع مجموعه شهر لندن در يک بياينه اشاره کرد که " تامين صد در صد انرژي تجديد پذير ما را پاک تر و سبز تر خواهد کرد، وابستگي ما را به خطوط شبکه کاهش خواهد داد و برخي از ساختمان‌هاي ما بوسيله برق بدون کربن فعاليت خواهند کرد. ما هميشه نظاره گر اثرات فعاليت‌هاي خود بر محيط زيست هستيم و آرزو مي‌کنيم که همرا با ارگان‌هاي ديگر اين مسير را با موفقيت ادامه بدهيم.