عزت‌الله ضرغامی گفت: در دولت برای اینکه همه را با خود همراه کنیم، خیلی شمشیر زدیم. حال که دیوار محدودیت میان ۳۰ کشور برداشته شده است، تبلیغ سفر به ایران را افزایش دهید. از طرفی، باید این نوع تفکر رایج در مردم را که شادی و نشاط در خارج از کشور است، معکوس کنیم. به گزارش ایسنا، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور در مراسم افطاری انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران، گفت: خداوند می‌فرماید از کسانی نباشید که متفرق شدند و اختلاف کردند. علامه طباطبایی نیز در جایی گفته است که تفرقوا به معنای تفرقه ابدان است و ابدان نیز جمع کلمه بدن است. به این معنا که آدم‌ها وقتی از هم دور می‌شوند با یکدیگر دچار اختلاف می‌شوند. ضرغامی با بیان اینکه برخی از افکار تندرو گمان می‌کنند بعضی از دعواها و اختلافات فقط در حوزه فکر و اندیشه است، اظهار کرد: این افراد اشتباه می‌کنند؛ چراکه خدا در قرآن فرموده کنار هم‌ باشید و اختلافات را حل کنید. شهید مطهری نیز در جایی عنوان کرده که بسیاری از این مکتب‌ها ساختگی است. بسیاری از جناح‌های سیاسی درگیر شایعه و حرف‌های نادرست در یک رسانه هستند، اما اگر کنار هم قرار بگیرند و با هم وقت بگذرانند متوجه می‌شوند که اصلا اختلاف و مشکلی وجود ندارد. او در ادامه اظهار کرد: دفاتر خدمات مسافرتی کشور همواره‌ خواستار همکاری با وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است و ما نیز در پاسخ به آنها می‌گوییم که این وزارتخانه کاملاً آماده است. تمام کارهایی که بر عهده حوزه گردشگری کشور است، به نوعی به این جامعه نیز ارتباط دارد. این وزارتخانه آماده هر نوع تشریک مساعی و همکاری است. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به جلسه اخیری که با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشته است، افزود: قانون بودجه روز چهارشنبه به دولت آمد و من در کنار عده‌ای از دوستان انتقادات خود را به آن مطرح کردیم. قرار شد با منتقدان جلسات مستقل برگزار شود و مسائل بررسی شود. دیروز این جلسه در سازمان برنامه و بودجه با ما برگزار شد و هم‌فکری‌های بسیار مهمی نیز صورت گرفت و بیشتر درخواست‌ها و پیشنهادات ما نیز مورد استقبال قرار گرفت و تصویب شد. ضرغامی با بیان اینکه روحیه دولت مردمی شنیدن و استقبال از نقد و انتقاد سازنده است، گفت: اگر به خاطر داشته باشید گردشگری در روزهای نه چندان دور موضوع رده چندم کشور بود، اما الان این حوزه تبدیل به مسأله اصلی بسیاری از بزرگان کشور شده است. وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این تغییر را نخستین قدم برای تحول در کشور دانست و تاکید کرد: درخواست ما از فعالان حوزه گردشگری این است که مشکلات، موانع و انتقادات خود را مطرح کنند تا ما چالش‌ها را برطرف کنیم. او با اشاره به اینکه حدود ۴۰ مانع جدی هنوز بر سر گسترش گردشگری کشور وجود دارد، بیان کرد: درخواست من از جامعه گردشگری کشور و دیگر دست‌اندرکاران این حوزه این است که هر نوع چالش و مانعی که بر سر راه می‌بینند به این لیست اضافه کنند. ضرغامی با استقبال از نزدیکی و گسترش ارتباط میان تمامی بخش‌های حوزه گردشگری، افزود: باید تمامی اختلافات میان بخش‌های مختلف نظیر آژانس‌های گردشگری، هتلداران و دیگر فعالان این عرصه با افزایش ارتباط حل شود.

سه تابلو نقاشی اثر «باسکیا»‌ درحالی به زودی راهی حراجی خواهند شد که ارزش آن‌ها در مجموع بیش از ۸۶ میلیون دلار برآورد شده است. به گزارش ایسنا، حراجی «فیلیپس»‌ سه نقاشی مهم از «ژان میشل باسکیا»‌،‌ نقاش نامدار آمریکایی که در یک مجموعه خصوصی ایتالیایی نگهداری می‌شدند را به ارزش کلی ۸۶.۵ میلیون دلار در بهار امسال به مزایده می‌گذارد. آرت‌نیوز نوشت،‌ این آثار هنری که در فاصله ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۲ خلق شدند از یک مجموعه خصوصی ایتالیایی در حراجی ارائه خواهند شد. مهم‌ترین اثر این مجموعه، تابلو نقاشی ۲.۵ متری «بدون عنوان»‌ است که در آن «ایکاروس»، یکی از شخصیت‌های اساطیر یونانیظدر حین سقوط از آسمان به تصویر کشیده شده است. انتظار می‌رود که این نقاشی به قیمت ۴۰ الی ۶۰ میلیون دلار فروخته شود. علاوه بر این یک نقاشی «بدون عنوان»‌ دیگر از این هنرمند نیز ارائه خواهد شد، که با نام «پرتره بازیکن مشهور» شناخته می‌شود، که ارزش آن بین ۶.۵ تا ۸.۵ میلیون دلار برآورد شده است. دو هفته بعد از حراجی این دو نقاشی در نیویورک نیز نقاشی «بومی با چند تفنگ، انجیل، آموریت‌ها در سافاری»(۱۹۸۲) با قیمت تخمینی ۱۲ الی ۱۸ میلیون دلار در هنگ کنگ به مزایده گذاشته می‌شود. نقاشی‌های «باسکیا» به ویژه در آسیا با موفقیت به فروش می‌رسند. در مه سال ۲۰۲۲ بود که یک نقاشی «بدون عنوان» متعلق به سال ۱۹۸۲ میلادی به قیمت ۸۵ میلیون دلار فروخته شد. این درحالی است همان نقاشی حدود ۶ سال قبل‌تر به قیمت ۵۷.۳ میلیون دلار در حراجی «کریستیز»‌ چکش خورده بود.

محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران از 29 فروردین تا یکم اردیبهشت ماه میزبان بزرگترین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزی منطقه خاورمیانه است که امسال با استقبال چشمگیر شرکت های خارجی از جمله اروپایی مواجه شده است.به گزارش روابط عمومی نمایشگاه؛ حضور شرکت های خارجی بویژه کشورهای اروپایی در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزی ایران نسبت به سال گذشته 25 درصد رشد یافته است.در این نمایشگاه بیش از 87 شرکت از چهارده کشور هندوستان، چین، ترکیه، فرانسه، آلمان، روسیه، ایتالیا، اسپانیا، سوئیس، کره جنوبی، مالزی، آرژاتین، بلژیک و هلند حضور و مشارکت خواهند داشت.حضور پر رنگ شرکت های دانش بنیان و استارتآپی بخش مهمی از سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزیایران است که در حاشیه آن چندین نشست تخصصی و کارگاه های آموزشی نیز برگزار خواهد شد.سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزی به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپا و در آن حدود 340 شرکت داخلی و خارجی از مناطق مختلف، نوین ترین تولیدات، تجهیزات و خدمات مرتبط با صنعت شوینده و بهداشتی را ارائه می کنند. رئیس ستاد برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزی گفت: در این نمایشگاه انواع مواد شوینده و پاک‌کننده، محصولات سلولزی، آرایشی و بهداشتی، محصولات بهداشتی منزل، مواد اولیه واسطه‌ای، خدمات بازرگانی و مشاوره‌ای و همچنین انواع دستگاه‌ها، خط تولید و تجهیزات و ماشین‌آلات این حوزه ارائه خواهند کرد.علی مرادی با بیان اینکه این نمایشگاه با همکاری انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران و انجمن سلولزی بهداشتی ایران برپا می شود، گفت: در این نمایشگاه که در فضایی بالغ بر 34 هزار مترمربع و در ۱۰ سالن برگزار می‌شود، تولیدکنندگان؛ آخرین دستاوردها و تکنولوژی‌های روز این صنعت را به نمایش می گذارند. وی با اشاره به اينكه معرفي محصولات جديد يكي از اولويت هاي بر پايي اين نمايشگاه است، افزود: جذب سرمايه گذاري هاي داخلي و خارجي در اين حوزه، كمك به رونق توليد، ايجاد زمينه فعاليت هاي علمي و تحقيقي در مورد ذائقه مصرف كنندگان، رقبا و محصولات جديد آنها، پيش فروش كردن محصولات، شناسايي و انتخاب نمايندگان فروش جديد از مهمترين اهداف اين نمايشگاه است.مرادی اطلاع از آخرين استانداردهاي علمي و پژوهشي خارجي، اشتغالزائي، تعامل بين توليد كنندگان و مصرف كنندگان، معرفي توانمندي هاي شركت هاي داخلي و كشف استانداردهاي بالقوه در داخل كشور را نيز از مهمترين اهداف برگزاري سی و یکمین نمايشگاه بين المللي مواد شوينده، پاك كننده، بهداشتي، سلولزي و ماشين آلات وابسته عنوان كرد.سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی مواد شوینده، آرایشی، بهداشتی، سلولزی و ماشین‌آلات وابسته از 29 فروردین تا یکم اردیبهشت طی چهار روز از ساعت 8 تا ۱5 در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آماده بازدید علاقه‌مندان خواهد بود.

رئیس کل سازمان نظام‌پزشکی با اشاره به طرح مبحث تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ در جلسه پنجم فروردین ماه هیات دولت و تصمیم‌گیری درباره آن، گفت: مصوبه هیات وزیران برای افزایش تعرفه‌های پزشکی هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده است. به گزارش ایسنا، دکتر محمد رئیس‌زاده در نشست خبری «سالروز ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت» که صبح امروز، شنبه ۱۸ فروردین ماه برگزار شد، اظهار کرد: این سند در ۱۴ بند با بیش از ۹۲ مفهوم در حوزه مباحث و سیاست‌گذاری حوزه سلامت گنجانده شده است. وی با بیان اینکه عمل به این سند می‌تواند راهکار خروج از چالش‌های نظام سلامت باشد، گفت: عمل به این سند می‌تواند منجر به ادامه پیشرفت‌ها شود. اگر به این سند عمل نشود منجر به بروز چالش‌هایی می‌شود و از روند پیشروی پیشرفت‌ها جلوگیری می‌کند. رییس کل سازمان نظام پزشکی همچنین درباره تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۳ گفت: در حال حاضر، مصوبه هیات وزیران برای افزایش تعرفه‌های پزشکی هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده است. جلسه هیات دولت در پنجم فرودین‌ماه تشکیل شد و درباره تعرفه پزشکی بحث کرد. رئیس‌زاده درباره اعلام نرخ تعرفه‌های پزشکی از سوی برخی از انجمن‌ها گفت: انجمن‌ها تحت پوشش وزارت بهداشت هستند و احکام روسای انجمن‌ها توسط وزارت بهداشت تعریف می‌شود. اگر اظهار نظری درباره تعرفه پزشکی صورت گرفته باشد باید توسط وزارت بهداشت پاسخ داده شود. انجمن‌ها تحت پوشش سازمان نظام پزشکی نیستند. وی در پاسخ به سوالی درباره حواشی تعرفه‌های پزشکی و همچنین موضوع مرتبط با فوت مرحوم «فرشته بخشی» گفت: مرحوم فرشته بخشی یک پزشک طرحی بود که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی لرستان خدمت می‌کرد. اظهار نظر درباره مرحوم «بخشی» بر عهده وزارت بهداشت است. رئیس‌زاده ادامه داد: به دلیل اینکه مرحوم «بخشی» جزو سازمان نظام پزشکی به حساب می‌آید سازمان نظام پزشکی وظیفه دارد در ارتباط با این مورد بررسی‌های لازم را انجام دهد. خبر فوت مرحوم بخشی بسیار ناگوار کننده بود و من به دلیل اینکه بررسی بیشتری در ارتباط با این موضوع انجام داده باشم، شخصاً به آنجا رفتم. بخشی از موضوع که بر عهده سازمان نظام پزشکی بود انجام شده اما اظهار نظر درباره علت فوت بر عهده نهادهای مربوطه مانند سازمان پزشکی قانونی است. سازمان نظام پزشکی به عنوان یک مرجع برای علت فوت مرحوم بخشی به حساب نمی‌آید. رئیس کل سازمان نظام پزشکی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در ارتباط با اجرای عدالت در سلامت و اجرای سیاست‌های کلی سلامت اظهار کرد: سیاست‌های کلی نظام سلامت در سال ۹۳ ابلاغ شد. نکته مهم این است که از زمان ابلاغ این سیاست‌ها تا به امروز، ۳ دولت بر سر کار آمده‌اند. اظهار نظر من در ارتباط با اجرای سیاست‌های ابلاغی در حوزه نظام سلامت محدود به یک دولت خاصی نمی‌شود.
وی ادامه داد: موارد انجام شده طبق روتین نظام سلامت کشور است؛ در واقع آنچه که انجام شده ناظر بر سیاست‌های ابلاغی نبوده است. تمام اقدامات انجام شده در حوزه‌های مرتبط با نظام سلامت طبق همان شکل سنتی است. بررسی‌ها بیانگر این است که قانون یا آیین نامه‌ای منطبق بر سیاست‌های ابلاغی تصویب نشده است. رئیس‌زاده با اشاره به بند یک سیاست‌های ابلاغی نظام سلامت گفت: به عنوان مثال بند یک سیاست‌های ابلاغی درباره «ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، بهداشتی، درمانی و توانبخشی سلامت مبتنی بر اصول و ارزش‌های انسانی- ‌اسلامی و نهادینه سازی آن در جامعه» است. وزارت بهداشت و سایر ارگان‌های این مجموعه دارای معاونت‌های متفاوتی است اما هیچ متولی برای حوزه توانبخشی در نظر گرفته نشده است. وی با بیان اینکه در بند ۱.۱ سیاست‌های ابلاغی حوزه سلامت به موضوع ارتقاء نظام انتخاب، ارزشیابی و تعلیم و تربیت اساتید و دانشجویان و مدیران و تحول در محیط‌های علمی و دانشگاهی متناسب با ارزش‌های اسلامی، اخلاق پزشکی و آداب حرفه‌ای اشاره شده، خاطرنشان کرد: این درحالیست که متاسفانه نظام ارزشیابی ما مانند سابق است و هیچ تغییری در این نظام طی ۱۰ سال گذشته ایجاد نشده است. رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه آگاه سازی مردم از حقوق و مسئولیت اجتماعی خود در کانون توجه سیاست‌های ابلاغی حوزه سلامت قرار گرفته است، گفت: بند ۱.۲ این ابلاغیه به موضوع آگاه‌سازی مردم از حقوق خود اشاره کرده است. در این بند به آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسؤولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه اشاره شده است. ما در این حوزه توانسته‌ایم شرایط را بهبود ببخشیم؛چرا که رسانه‌ها در زمینه آگاه‌سازی مردم از حقوق خود بسیار نقش آفرینی کرده‌اند. اگرچه برنامه جامع و مدنی از سوی نظام سلامت در ارتباط با حقوق مردم اجرا نشده اما رسانه‌ها در این زمینه بسیار نقش دارند. وی با بیان اینکه موضوع بند ۲ سیاست‌های ابلاغی نظام سلامت در ارتباط با موضوع «پیشگیری» است، ادامه داد: موضوع بند ۲ سیاست‌های ابلاغی، «تحقق رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات» است. البته اتفاق خاصی در این زمینه نیفتاده است به نحوی که ساختار نظام سلامت کشور، بیشتر درمان محور است. رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه موضوع نظام ارجاع و سلامت خانواده به منظور «پیشگیری» مطرح شده است، افزود: از زمان ابلاغ این سیاست‌ها تا به امروز سه دولت به روی کار آمدند اما برنامه خاصی در ارتباط با نظام ارجاع و سلامت خانواده در این سه دولت انجام نشده است. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده هنوز به توفیق خاصی نائل نیامده است. رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه « تهیه پیوست سلامت برای طرح‌های کلان توسعه‌ای» از دیگر مواردی است که در سیاست‌های ابلاغی حوزه سلامت لحاظ شده است، افزود: بررسی‌ها بیانگر این است که پیوست سلامت برای طرح‌های توسعه‌ای نیز به هیچ عنوان انجام نشده است. تمام پروژه‌های صنعتی، ساختمانی، عمرانی و کشاورزی که ساخته شده‌اند فاقد پیوست سلامت هستند و کار طبق روال گذشته پیش می‌رود. بر اساس سیاست‌های ابلاغی تمام طرح‌های توسعه‌ای باید با پیوست سلامت انجام شوند. تهیه پیوست سلامت برای طرح‌های کلان توسعه‌ای در بند ۴.۲ سیاست‌های ابلاغی آمده است و نتیجه عدم اجرای این موضوع بر دوش نظام سلامت سنگینی می‌کند. وی با بیان اینکه ارتقاء شاخص‌های سلامت برای دستیابی به جایگاه اول در منطقه آسیای جنوب‌غربی از دیگر موارد ابلاغی است، گفت: شاخص‌های سلامت باید به طور کامل اعلام شود. هنگامی که شاخص‌های سلامت به طور کامل ارائه شود از نظرهای کارشناسی می‌توانیم جایگاه خود در منطقه آسیایی جنوب غربی را ارزیابی کنیم. ادعاهایی درباره شاخصه‌های سلامت مطرح می‌شود اما جایگاه ما در حوزه شاخص‌های سلامت باید علمی و دقیق باشد. رئیس‌زاده ادامه داد: اگر بخواهیم جایگاه خود در منطقه را بدانیم باید آخرین وضعیت شاخص‌های سلامت اعلام شود. کشور در ارتباط با برخی از شاخص‌ها مانند شاخص مرگ و میر مادران باردار از وضعیت خوبی برخوردار است و شاید جزو کشورهای برتر جهان به حساب آییم اما در برخی از زمینه‌ها جزو کشورهای اول نیستیم.