عزم بانک ملت برای پرداخت تسهیلات اشتغال زایی کمیته امداد امام (ره)

با امضای تفاهمنامه میان بانک ملت و صندوق تضمین اشتغال امداد امام (ره)، سرعت پرداخت تسهیلات به مددجویان کمیته امداد سرعت بیشتری می گیرد.به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی بانک ملت، فرشید فرخ نژاد مدیرعامل این بانک در آیین امضای تفاهمنامه با صندوق تضمین اشتغال امداد امام خمینی(ره)، با تبریک هفته وحدت و میلاد پیامبر(ص) و امام جعفر صادق (ع)، امضای این تفاهمنامه را موجب تسریع در اعطای تسهیلات به جامعه هدف یعنی مددجویان بسیار نجیب کمیته امداد خواند و گفت: بانک ملت افتخار می کند در حوزه های مختلف در خدمت مجموعه کمیته امداد باشد. فرخ نژاد با مطلوب ارزیابی کردن عملکرد بانک ملت در سال های 1401 و 1402 در پرداخت تسهیلات به مددجویان، ابراز امیدواری کرد با افزایش سطح همکاری ها میان این بانک و شرکت های زیر مجموعه کمیته امداد، تا پایان سال شاهد عملکرد مطلوب و تاثیرگذاری در این حوزه باشیم.مدیرعامل بانک ملت با تاکید برلزوم عمل به تعهدات و ارائه خدمت به معرفی شدگان صندوق تضمین اشتغال ، برنامه ریزی برای تحقق 100 درصدی تکالیف و وظایف را با همت سرمایه انسانی توانمند بانک تا پایان سال قابل انجام دانست و از بخش های ذیربط در بانک خواست تا زمینه را برای تحقق این هدف فراهم کنند.

 

واحد خردایش ماهان سیرجان به بهره‌برداری می‌رسد

مدیرعامل شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان اعلام کرد: واحد خردایش، دانه‌بندی و پیش‌فرآوری شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان به ظرفیت پنج میلیون تن درسال به بهره‌برداری می‌رسد.به گزارش تجارت به نقل از گروه مالی گردشگری، علیرضا پژوه، مدیرعامل شرکت ماهان سیرجان، با اعلام این خبر افزود: با تکمیل نصب تجهیزات و انجام تست‌های پرفورمنس واحد خردایش دانه‌بندی و پیش فرآوری سنگ آهن این شرکت به بهره‌برداری خواهد رسید.وی بیان کرد: این پروژه با استفاده از تکنولوژی به‌روز و استفاده از توان ساخت داخل و بومی‌سازی تجهیزات با ظرفیت ۱۰۰۰ تن در ساعت طراحی و اجرا شده است.پژوه تاکید کرد: بهره‌برداری این پروژه تاثیر بسزایی در جهت افزایش بهره‌وری و کاهش قیمت تمام‌شده محصول تولیدی رنجیره فولاد هلدینگ ماهان خواهد داشت. او ادامه داد: این پروژه در زمان احداث برای 200 نفر اشتغال در پی داشت و با افتتاح این طرح صنعتی 120نفر به صورت مستقیم و 200 نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.مدیرعامل شرکت ماهان سیرجان گفت: دو پروژه احداث کارخانه کنسانتره و گندله‌سازی هر کدام به ظرفیت سالانه ۲.۵ میلیون تن را نیز در دست احداث داریم که طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته عملیات اجرایی آنها نیز آغاز شده است.

کسب رتبه برتر بانک مسکن در جشنواره شهید رجایی
بانک مسکن استان چهارمحال و بختیاری، رتبه برتر جشنواره شهید رجایی را در بین شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان کسب کرد و مورد تقدیر مقامات استانی قرار گرفت.به گزارش تجارت به نقل از هیبنا؛ در همین خصوص طی مراسمی که با حضور استاندار چهارمحال و بختیاری، معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری، رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و جمعی از مدیران کل برگزار شد، از بانک مسکن به دلیل کسب رتبه برتر در بین دستگاه اجرایی استان تجلیل به عمل آمد.غلامعلی حیدری، استاندار چهارمحال و بختیاری در مراسم تجلیل از فریبرز معصومی، مدیر شعب بانک مسکن استان؛ با بیان این مطلب که نیروی انسانی کارآمد و نخبگان جامعه در توسعه کشور نقش‌آفرینی می‌کنند؛ گفت: شناسایی نیروی انسانی شایسته و رشد و ارتقای آنان باعث تحول در کشور می شود.وی تاکید کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری برای رفع مشکلات مردم تلاش بسیار کردند و این جای تقدیر دارد.گفتنی است؛ بر اساس مواد ۸۱ و ۸۲ قانون مدیریت خدمات کشوری، دستگاه‌های اجرایی هرساله در خصوص عملکرد سالانه خود در چارچوب معیارها و شاخص‌های سازمان اداری و استخدامی کشور در ۶ گروه زیربنایی و توسعه زیرساخت، عمومی، امنیتی و قضایی، تولیدی و خدماتی، فرهنگی، علمی آموزشی، سلامت و رفاه اجتماعی و اقتصادی و مالی ارزیابی شده و در جشنواره شهید رجایی از سازمان‌های برتر تجلیل می‌شود که بر این اساس بانک مسکن استان چهارمحال و بختیاری رتبه برتر را در بین دستگاه های اجرایی و بانک های چهارمحال و بختیاری کسب کرد.

سطح توانگری بیمه رازی
از سوی بیمه مرکزی اعلام شد
شرکت بیمه رازی برای پنجمین سال پیاپی سطح یک توانگری مالی را از آن خود کرد.به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی و تبلیغات بیمه رازی، توانگری مالی شرکت بیمه رازی در حالی سطح یک را از آن خود کرده که این مهم برای پنجمین سال پیاپی تکرار و از سوی بیمه مرکزی تایید شده است.تمدید و تکرار سطح یک توانگری مالی بیمه رازی برای پنجمین سال پیاپی نشان از آن دارد که این شرکت توان ارائه بالاترین خدمات بیمه‌ای را در صنعت بیمه دارد و در کنار آن می‌تواند در پوشش ریسک‌های مختلف و قبولی اتکایی نقش قابل توجهی ایفا کند.

محسن سیفی، مدیرعامل بانک صادرات ایران:

گروه بانک و بیمه: محسن سیفی، مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: نقدینگی یکی از چالش‌های اصلی کشور و عامل تورم است؛ بخش عمده‌ای از تورم هم پدیده‌ای پولی است که کنترل نقدینگی می‌تواند به کنترل تورم کمک کند.
به گزارش تجارت به نقل از روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، محسن سیفی با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های اصلی کشور، تورم است، گفت: نقدینگی یکی از عوامل اصلی ایجاد تورم به شمار می‌رود، زیرا بخش عمده‌ای از تورم، پدیده‌ای پولی است. بنابراین، کنترل نقدینگی می‌تواند به طور قابل توجهی به کنترل تورم کمک کند.وی افزود: با این حال، میزان نقدینگی موجود در اقتصاد ایران نیز قابل توجه است و به نظر می‌رسد گام دوم بانک مرکزی باید هدایت این نقدینگی به سمت تولید و تقویت عرضه باشد تا ناترازی بین عرضه و تقاضا در اقتصاد ایران که به واسطه خلق نقدینگی به وجود آمده است، جبران شود و به فضای ثبات دست یابیم.سیفی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در اقتصاد ایران، حجم بالای تقاضای نقدینگی است و توقعات مردم، دولت و حاکمیت از بانک‌ها به طور کلی نادرست است. ما می‌خواهیم تمام تعهدات دولت و برخی مسائل اجتماعی را با منابع شبکه بانکی حل کنیم.وی تصریح کرد: اولین گام در راستای هدفمند کردن برخی از تسهیلات و اصلاح ناترازی و نقدینگی در اقتصاد ایران، اصلاح و مدیریت درست توقعات از بانک‌ها و تأمین مالی است.
به عنوان مثال، بخشی از تسهیلات تکلیفی و تبصره‌هایی که در قانون بودجه پیش‌بینی شده، بار سنگینی از ناترازی بودجه خانوار را بر دوش بانک‌ها می‌گذارد.این مقام ارشد بانکی تاکید کرد: یکی از تغییرات مهمی که باید در ساختار حاکمیت پولی ایران رخ دهد، این است که نگاه و توقع ما از شبکه بانکی باید متناسب با واقعیت‌های آن باشد. باید انتظارات ما از تأمین مالی و موضوعات مختلف، از جمله تسهیلات تکلیفی و تبصره‌ها، با آنچه در شبکه بانکی وجود دارد، همخوانی داشته باشد.وی ادامه داد: نکته دوم این است که باید فرهنگ‌سازی برای تأمین مالی غیر نقدی را در این مسیر تقویت کنیم که شامل فرهنگ‌سازی در زمینه زنجیره تأمین و تعهداتی است که بعداً منجر به تبدیل به تسهیلات نشوند.سیفی یادآور شد: اگر بتوانیم در ساختار حاکمیت پولی ایران ابزار‌های جدید و جذاب‌تری ایجاد کنیم، می‌توانیم بخشی از تسهیلات را به سمت مصرف صحیح هدایت کنیم و همچنین ناترازی شبکه بانکی را جبران کنیم که در نهایت به کنترل تورم در اقتصاد ایران منجر خواهد شد.مدیرعامل بانک صادرات ایران بیان داشت: حل مسئله ناترازی بانک‌ها ابزار‌های مختلفی دارد که فراتر از بانک مرکزی و حتی دولت باید به آن پرداخته شود. کنترل ترازنامه یکی از این ابزارهاست که اقدام درستی بوده، اما اگر در کنار سایر ابزار‌ها از آن استفاده نشود، ممکن است نارضایتی‌هایی در شبکه بانکی و جامعه نسبت به بانک مرکزی و بانک‌ها ایجاد کند. به طور کلی، به نظر می‌رسد باید از تمام ابزار‌ها برای رفع ناترازی شبکه بانکی استفاده کنیم.این مقام ارشد بانکی با بیان اینکه یکی از جدی‌ترین ابزار‌هایی که بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور باید در سال‌های آتی برای مقابله با ناترازی به آن توجه کنند، استفاده از ابزار‌های تأمین مالی غیرنقدی و مدل‌های زنجیره تأمین است، گفت: جذاب کردن این ابزارها، طراحی ابزار‌های مناسب و تسهیل این موضوعات برای مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان و شبکه بانکی ضروری است.سیفی تاکید کرد: اگر نیاز باشد، باید در بازار سرمایه نیز از این ابزار‌ها استفاده شود. تعامل با بازار سرمایه یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که در دوره آتی حکمرانی پولی باید به آن پرداخته شود.وی افزود: بانک مرکزی یکی از نهاد‌ها و ارکان اصلی است که باید به این مسئله بپردازد، اما سایر نهاد‌ها نیز باید در کنار آن وارد عمل شوند. مردم باید بپذیرند که یکی از عوامل جدی ایجاد ناترازی، تسهیلات و خلق نقدینگی است و موضوع نقدینگی در اقتصاد ایران، مبنای اصلی شکل‌گیری تورم به شمار می‌رود.مدیرعامل بانک صادرات ایران ادامه داد: تولیدکنندگان نیز باید این واقعیت را درک کرده و ابزار تأمین مالی غیرنقدی را بر نقدینه‌خواهی ترجیح دهند. همچنین، مردم باید ابزار غیرنقدی را در تسهیلات ازدواج از تولیدکنندگان بپذیرند تا حجم نقدینه‌خواهی کاهش یابد. در کنار این موارد، بانک مرکزی نیز باید مدل‌ها و الگو‌هایی که به کار می‌برد را توسعه دهد.وی در پایان با بیان اینکه تلاش کردیم تا نگاه بانک صادرات ایران را به ارائه خدمات مدرن به‌طور جدی‌تری پیگیری کنیم و حرکت تحولی بانک صادرات ایران از حوزه بانکداری سنتی به مدرن را با شتاب بیشتری به جریان بیندازیم گفت: در سال جاری برات الکترونیک و سفته الکترونیک را به چرخه خدمات بانک صادرات ایران اضافه کردیم که هر یک از این خدمات به نوبه خود مورد استقبال مشتریان بانک صادرات ایران قرار گرفته‌اند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد

گروه اقتصادی:‌چندین سال است که ایران در برداشت از پارس جنوبی از قطر جلوتر است اما به اعتقاد کارشناسان، تصمیم اخیر قطر مبنی بر اقداماتی که قصد دارد در این حوزه انجام دهد، ممکن است فرصت را برای ایران کمتر کرده و چنانچه این موضوع مورد غفلت واقع شود، احتمال دارد این برتری از دست ایران خارج شود. به‌گزارش ایسنا، میدان گازی پارس جنوبی که در قطر به نام "میدان گنبد شمالی" شناخته می‌شود، یکی از بزرگ‌ترین منابع گاز طبیعی جهان است که بین ایران و قطر به صورت مشترک قرار دارد. این میدان عظیم گازی در خلیج فارس و در عمق زیادی از بستر دریا واقع شده و سهم قابل‌توجهی از ذخایر گاز جهان را در خود جای داده است. میدان گازی پارس جنوبی ۹۷۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد که از این مقدار، ۳۷۰۰ کیلومتر مربع در آب‌های ایران و ۶۰۰۰ کیلومتر مربع در قلمرو قطر قرار دارد. برداشت گاز از این میدان برای دو کشور بسیار حائز اهمیت است، چرا که هر کدام برای تأمین انرژی داخلی و صادرات به بازارهای جهانی به این میدان وابسته هستند. تا چند سال پیش، ایران از نظر برداشت گاز از این میدان نسبت به قطر عقب‌تر بود. قطر به دلیل دسترسی به فناوری‌های مدرن‌تر و سرمایه‌گذاری‌های قابل توجه در صنعت نفت و گاز، توانسته بود بهره‌برداری گسترده‌تری از این میدان داشته باشد.

تولید گاز ایران بیشتر از قطر شد
این کشور در اوایل دهه ۲۰۰۰ با بهره‌گیری از شرکت‌های بین‌المللی و سرمایه‌گذاری‌های کلان، پروژه‌های عظیمی را برای استخراج گاز مایع (LNG) راه‌اندازی کرد که منجر به افزایش قابل توجه صادرات گاز این کشور شد. اما از اواسط دهه ۱۳۹۰، ایران با اجرای فازهای متعدد از توسعه پارس جنوبی و جذب فناوری‌های جدید در صنعت گاز توانست به تدریج تولید خود را افزایش دهد. در سال‌های اخیر، با افتتاح فازهای جدید پارس جنوبی، ایران توانسته است تولید گاز خود را از این میدان به سطحی برابر و حتی بیشتر از قطر برساند. ذخیره گاز در بخش ایرانی میدان پارس جنوبی ۱۴ تریلیون مترمکعب به‌همراه ۱۸ میلیارد بشکه میعانات گازی است که حدود ۷.۵ درصد از کل گاز دنیا و تقریباً نیمی از ذخایر گاز کشور را دربر می‌گیرد. ذخایر گازی بخش قطری این میدان، ۳۶ تریلیون مترمکعب است که IEA میزان قابل استحصال گاز در بخش قطری را حدود ۲۶ تریلیون مترمکعب برآورد کرده است. از علل پیشی گرفتن ایران از قطر می‌توان به اجرای فازهای متعدد پارس جنوبی، سرمایه‌گذاری داخلی و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی اشاره کرد، ایران طی سال‌های گذشته فازهای مختلف توسعه این میدان را با موفقیت به پایان رسانده است. هر فاز شامل بهره‌برداری از چاه‌های جدید، نصب سکوهای حفاری و توسعه زیرساخت‌های انتقال گاز می‌شود. با توجه به تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی و محدودیت‌های ورود شرکت‌های خارجی به ایران، کشور مجبور به تکیه بر منابع و توانمندی‌های داخلی خود شد. این امر منجر به پیشرفت فناوری‌های داخلی و افزایش تولید شد و استفاده از فناوری‌های نوین داخلی، بهره‌وری خود را افزایش دهد.