عزم بانک ملت برای پرداخت تسهیلات اشتغال زایی کمیته امداد امام (ره)

بزرگترین بانک بورسی کشور گام ۱۲۰ همتی افزایش سرمایه را برداشت
بازرس قانونی، افزایش سرمایه بانک صادرات ایران از 21.5 هزار میلیارد تومان به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان را بلامانع اعلام کرد.به گزارش تجارت به نقل از روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، معاون مالی بانک با اعلام این خبر افزود: با استناد به گزارش بازرس قانونی و به منظور اجرای ماده ۱۴ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، افزایش سرمایه بانک صادرات ایران از مبلغ ۲۱۵ هزار و ۳۵۴ میلیارد ریال به هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد ریال از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها بلامانع تشخیص داده شده است.سیدمجتبی صالحی اظهار کرد: با توجه به گستردگی شبکه بانک صادرات ایران، فرآیند تجدید ارزیابی دارایی‌های طبقات زمین، ساختمان و سرقفلی ابنیه بانک توسط ۱۶۴۳ هیئت سه نفره از کارشناسان رسمی دادگستری قوه‌قضاییه صورت گرفته که در نوع خود بی‌نظیر است.معاون مالی بانک صادرات ایران تاکید کرد: با تبدیل شدن بانک صادرات ایران به بزرگترین بانک بورسی کشور، سهامداران وفادار تا رسیدن به سود سهمی و استفاده از برکات افزایش سرمایه مذکور، فاصله چندانی ندارند.بانک صادرات ایران در سال ۱۴۰۲ پس از ۲۲ سال، موفق به افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و سلب حق تقدم سهام شد.

 

وام ازدواج و فرزند آوری در صدر تسهیلات پرداختی پارسیان

بانک پارسیان در راستای عمل به تعهدات و تکالیف قانونی، طی 5‌ ماهه سال جاری 22 هزار و 200 میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه در بخش‌های ازدواج، فرزندآوری، اشتغال‌زایی، مسکن محرومین، خودرو بنیاد شهید و امور ایثارگران و ضروری به متقاضیان از طریق صندوق قرض‌الحسنه بانک پارسیان پرداخت کرده است.این بانک که در زمره بانک‌های برتر در زمینه پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری است از ابتدای امسال تا پایان مردادماه 1403، در راستای تحکیم بنیان خانواده و کمک به تشکیل آن و تسهیل ازدواج جوانان، با پرداخت بیش از 11 هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج، 3،346 جوان ایرانی را به خانه بخت فرستاد و به ‌منظور اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و رفع موانع و دغدغه معیشتی خانواده‌ها در فرزندآوری، تعداد 5،577 فقره وام فرزندآوری به مبلغ 4،256 میلیارد ریال پرداخت کرد.همچنین این بانک در راستای توسعه عدالت اجتماعی و ارتقای رفاه و امنیت اقتصادی اقشار جامعه و با توجه به اهمیت توسعه اشتغال‌زایی و کاهش نرخ بیکاری در روستاها و مناطق کم برخوردار در مدت یادشده این بانک بیش از 521 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال به مشمولان طرح اشتغال‌زایی اجتماع‌محور بنیاد برکت و افراد معرفی‌شده از کمیته امداد امام خمینی (ره) ارائه داده است.

در خانه بمانید و از خدمات
بورسی بهره‌مند شوید
امکان دریافت خدمات بورسی از طریق نرم‌افزار فام موسسه اعتباری ملل فراهم شده است. به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی موسسه اعتباری ملل: این موسسه، با هدف تسهیل فعالیت فعالان بازار سرمایه، نسبت به ارائه خدمات بورسی در نرم‌افزار فام اقدام کرده است. این گزارش می‌افزاید: هموطنان گرامی، می‌توانند ضمن نصب نرم‌افزار فام، از خدمات بورسی، شامل احراز هویت الکترونیکی سهام، ثبت نام سهام، درگاه یکپارچه دیجیتال بازار سرمایه، سهام عدالت، استعلام سهام عدالت، ثبت نام آنلاین کارگزاری ملل پویا، صندوق سرمایه‌گذاری اعتماد ملل، سامانه معاملات ملل پویا و تحلیل بازار بورس بهره‌مند شوند. با نرم‌افزار فام، ظرف چند ثانیه، از خدمات متنوع بانکی بهره‌مند شوید.

معرفی طرح تسهیلاتی جدید بانک ملت ویژه پزشکان، وکلا و سایر مشاغل تخصصی
بانک ملت برای متخصصان گروه های پزشکی، مرتبط پزشکی، وکلا و دیگر مشاغل تخصصی بسته تسهیلاتی متنوعی به منظور خرید مطب، دفتر کار، تجهیزات اداری، مواد اولیه ... طراحی و ارائه کرده است.
به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی بانک ملت، این طرح تسهیلاتی برای گروه های مختلف پزشکی، دندانپزشکی، داروساز و مشاغل مرتبط پزشکی مانند پرستاران طراحی شده است. از سوی دیگر برخی کسب و کار ها مانند آژانس های خدمات مسافرتی، مهدهای کودک، مهندسین و واحدهای فنی مهندسی دارای مجوز، وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضاییه و بسیاری از مشاغل دیگر نیز می توانند از تسهیلات طرح متخصصین بهره مند شوند.
این طرح شامل تسهیلات برای خرید مطب، دفتر و محل فعالیت تا سقف 70 میلیارد ریال در شهر تهران، 50 میلیارد ریال در مراکز استان ها و 40 میلیارد ریال در سایر شهرستان ها و تسهیلات سرمایه در گردش و سرمایه ثابت برای خرید تجهیزات اداری و تخصصی تا سقف 36 میلیاردریال است.

مدیر شعب بانک تجارت استان البرز عنوان کرد:

گروه بانک و بیمه: مدیرشعب بانک تجارت استان البرز گفت : بانک تجارت با به‌کارگیری ابزار موجود در نظام بانکی و طراحی و ارائه خدمات و محصولات جدید بعنوان ابزارهای تعهدی، گامی موثر در کنترل نقدینگی و همسو شدن با بانکداری جهانی برداشته است.
فرامرز القاصی با بیان اینکه قالب این محصولات به‌صورت الگوهای تامین مالی زنجیره‌ای و استفاده غیرمستقیم از نقدینگی بوده و بانک تجارت در صدد است، افزود: به کسب‌وکارهای مختلف سرویس‌های ویژه ارائه شود تا صاحبان مشاغل بتوانند بازار خود را گسترش دهند. وی ضمن تشریح ابعاد و کیفیت طرح ها و محصولات نو این بانک گفت: محصولات «تامین‌نو»، «کالانو»، «صنف نو»، «کسب نو» و «کشت نو» بانک تجارت بر مبنای تامین مالی زنجیره‌ای مبتنی بر اعتبار و در راستای کنترل گردش نقدینگی و تورم در عین تامین نیاز تمامی ارکان اقتصادی از تولیدکنندگان کلان تا مصرف‌کنندگان به‌ ویژه قشر حقوق‌بگیر جامعه ارائه شده است.القاصی با اشاره به تاثیر این محصولات در رونق تولید کالای ایرانی گفت: محصول «تامین‌نو» بانک تجارت با تعامل بزرگترین شرکت‌های تولیدی کشور راه ‌اندازی شده و در اولین گام با همکاری گروه صنعتی ایران خودرو و گروه سایپا، دو شرکت بزرگ صنعت خودروسازی کشور با تامین مالی بخشی از نیاز این صنعت کلیدی کشور، دوره آزمایشی خود را با موفقیت پشت‌سر گذاشت.
در این پلتفرم همه بازیگران بخش تولید با ریسک حداقلی و از طریق نقل ‌و انتقال اسناد زنجیره تامین ایفای نقش می‌کنند.وی «صنف نو» را فرصتی برای خرید اعتباری بین دو شرکت با دوره بازپرداخت متنوع با تزریق تدریجی نقدینگی به سیستم عنوان کرد و گفت: به‌عنوان نمونه، «صنف ‌نو» در صنعت خودرو و صنایع وابسته از جمله قطعه سازان نقش موثری داشته و راه برای فعالان این زنجیره مهم در استان البرز هموارکرده است.
مدیرشعب بانک تجارت البرز محصول «کالانو» این بانک را نیز به‌عنوان محصولی مختص مصرف‌کننده نهایی عنوان کرد و گفت: این محصول با استفاده از ابزار اعتباری، قدرت خرید عامه مردم را نه به ‌صورت نقدی بلکه به‌ صورت اعتباری افزایش داده و امکان خرید کالا با اقساط متنوع را برای مشتریان فراهم می‌کند، که در این زمینه از ابتدای شروع طرح در اواخر سال گذشته تاکنون به منظور خرید لوازم خانگی، موتور سیکلت، تراکتور، کامیون و... جهت اقشار مختلف تخصیص داده شده است.ایشان در خصوص محصول «کسب ‌نو» بانک تجارت نیز عنوان کرد: این محصول، ویژه کالاهای تندمصرف از جمله اقلام سوپرمارکتی و کالاهای ضروری و اساسی از طریق اعتباری با مکانیزمی متناسب با فعالیت این صنف طراحی شده و فروشگاه‌ها با استفاده از این خدمت می‌توانند با دست بازتر، از تامین‌کنندگانی که محصولات‌شان بخش عمده‌ای از نیاز خریدار را برآورده می‌کند، خرید کنند.
وی افزود: در این محصول امکان خرید اعتباری برای این فروشگاه‌ها فراهم شده و بانک از طریق این راهکار اعتباری، درصدی از خریدها را به‌عنوان پرداخت نقدی در اختیار فروشگاه قرار می‌دهد تا بتواند آن را به تامین‌کنندگان خود پرداخت کند.
مدیر شعب بانک تجارت استان البرز در جریان معرفی محصول «کشت ‌نو»، این طرح را جدید ترین محصول از سری محصولات نوین بانک تجارت خواند که به ‌منظور مدیریت پرداخت های مدت‌دار خریداران عمده به فروشندگان ازجمله کشاورزان، باغداران، دامداران، صیادان و ... طراحی و پیاده‌سازی شده است و امید است اجرایی شدن این طرح در استان ، کمک شایانی به تامین اعتبار خریداران و فروشندگان محصولات کشاورزی ، باغی و دامی را به همراه داشته باشد. وی در پایان با اشاره به عملکرد بانک تجارت در طراحی محصولات اعتباری جدید، آن را یک اقدام مبارک در راستای رفاه تولیدکننده و مصرف‌کنندگان دانست و اذعان داشت: اینکه ابزارهای نوین بانکی در رفت و برگشت بین بانک و مشتریان، صیقل بخورد و در جریان این روند، فرهنگ بانکداری معطوف به رشد تولید و ارتقاء بهره‌روی تولیدکنندگان کشور شود، اقدامی بسیار ارزشمند است؛ موضوعی که می تواند توسط مسئولان استانی به عنوان یک ارزش مورد توجه و حمایت قرار گیرد.

مهدی غضنفری در نشست مشترک با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مطرح کرد:

در نشست مشترک رئیس و اعضای هیأت عامل صندوق توسعه ملی با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، چالش‌های پیش روی این نهاد بررسی و در خصوص شیوه حل مشکلات رایزنی و تبادل نظر شد.

3 چالش مهم پیش‌روی صندوق توسعه ملی
به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی، نشست مشترک اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با رئیس و اعضای هیأت عامل صندوق توسعه ملی برای بررسی آخرین وضعیت منابع و مصارف صندوق توسعه ملی برگزار شد و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و رئیس صندوق توسعه ملی به رایزنی و هم اندیشی برای رفع چالش‌های پیش روی این نهاد پرداختند. در جلسه‌ای که با حضور مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی و دیگر همکاران او و غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و دیگر اعضای آن برگزار شد، رفع چالش‌های مرتبط با بازپرداخت مطالبات صندوق از سوی دولت و نیز سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در بخش نفت و گاز کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی در این نشست ضمن تشکر از توجه اعضا کمیسیون برنامه و بودجه به موضوعات و چالش‌های پیش روی صندوق توسعه ملی به دستاوردها و ظرفیتهای این نهاد در اقتصاد کشور اشاره کرد و سه چالش مهم پیش روی این نهاد را برشمرد.

درک ناکافی برخی مسئولان از ماموریت‌های صندوقهای ثروت
مهدی غضنفری اولین چالش را موضوع حکمرانی صندوقهای ثروت دانست و ضمن اشاره به درک ناکافی از ماموریتهای صندوقهای ثروت هشدار داد که عدم شناخت ماموریتها و کارکردهای این نهاد، ممکن است سبب پیگیری «نامسئله‌ها» به جای «مسئله‌ها» شود.
رئیس صندوق توسعه ملی افزود: اولین کاری که در «حکمرانی توسعه» باید انجام شود درک مفهوم ماموریتهای صندوقهای ثروت چه در ایران و یا در جهان است؛ به علت همین عدم درک درست، متاسفانه انتظاراتی از این نهاد مالی می‌رود که در شرح وظایف و ماموریتهای آن وجود ندارد.
غضنفری با تاکید بر ضرورت اصلاح نوع نگاه به صندوق توسعه ملی پیشنهاد داد تا کارگروهی مشترک از اعضای منتخب کمیسیون برنامه و بودجه و مسئولان صندوق توسعه ملی تشکیل شود تا ضمن مرور و بازتعریف مفاهیم مرتبط با صندوقهای ثروت، برای حل چالشهای پیش روی صندوق و نقش آفرینی آن در توسعه کشور رایزنی و هم‌ اندیشی کند.
رئیس صندوق توسعه ملی در ادامه سخنان خود به مباحث مطرح شده در نشست پرداخت و با اشاره به اظهارنظرهای اعضا در خصوص مدیریت منابع ارزی توسط بانک مرکزی یا اینکه قانون، 10 درصد از منابع صندوق توسعه ملی را به ریال تبدیل می‌کند و یا نوسانات نرخ ارز که موجب کاهش توان صندوق به لحاظ سنجش دلاری می‌شود، متذکر شد: گرچه اینها موضوعات مهمی هستند که در جای خود باید به آنها رسیدگی شود ولی اینها چالشهای اصلی صندوق توسعه ملی نیست و بهتر است ابتدا چالشهای واقعی را شناسایی و اولویت‌بندی کرده و سپس به سراغ راه‌حل‌ها برویم.

چالشهای مهم پیش‌روی صندوق توسعه ملی
مهدی غضنفری اظهار داشت: اکنون سه چالش مهم پیش روی صندوق توسعه ملی وجود دارد که باید برای رفع آنها کوشید. همانطور که در مقدمه گفتم چالش اول شناخت ناکافی دستگاه‌ها و مراجع تصمیم‌گیری از جمله مجلس شورای اسلامی و کمیسیونهای آن، برخی نهادهای دولتی و حتی مجمع تشخیص مصلحت نظام از مفهوم ثروت و سرمابه و سهم نسل آتی، توسعه و مفاهیمی از جنس حکمرانی است. رئیس صندوق توسعه ملی با بیان اینکه دومین موضوعی که به عنوان یک چالش مهم بر سر راه صندوق توسعه ملی قرار دارد استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در بودجه جاری کشور است افزود: اینکه چرا منابع ارزی صندوق توسعه ملی برای کسری بودجه دولت هزینه می‌شود را نباید ما بعنوان مسئولین صندوق پاسخ دهیم بلکه دیگران از جمله کمیسیون برنامه و بودجه و نیز مجلس باید پاسخگو باشند. اینکه لایحه بودجه را فراتر از توان ارزی کشور تصویب می‌کند و سبب می‌شود دولت برای تامین منابع ارزی و جبران کسری بودجه به سراغ گرفتن مجوز برداشت از صندوق توسعه ملی برود.
مهدی غضنفری گفت: متاسفانه این یکی از مواردی است که کمیسیون برنامه و بودجه و مجلس باید پاسخگوی آن باشند و نه در مقام و جایگاه پرسشگر، از صندوق توسعه ملی انتظار داشته باشند ما پاسخ دهیم که چرا از منابع صندوق برای جبران کسری بودجه استفاده شده است.
رئیس صندوق توسعه ملی با تاکید بر این نکته که وقتی بدون پیش‌بینی‌های دقیق نسبت به تامین هزینه‌های جاری و عمرانی کشور، بودجه‌ای فراتر از درآمد ارزی کشور بسته و مصوب می‌شود به صورت ضمنی به دولت مجوز و امکان برداشت از منابع صندوق توسعه ملی داده می‌شود. وی از نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه خواست به هنگام بستن اعداد بودجه توجه کنند که پیش‌بینی‌ها در خصوص درآمدهای ارزی غیرواقعی و فراتر از ظرفیتهای کشور نباشد تا به خاطر کسری بودجه، دولت به چاپ پول و یا برداشت از صندوق توسعه ملی دست نزند.
مهدی غضنفری در ادامه از سومین چالش پیش روی صندوق توسعه ملی به عنوان مهم‌ترین مسئله‌ی این نهاد نام برد و سایر موضوعات مطرح شده در مقایسه با چالش سوم را موضوعاتی فرعی خواند و گفت: چالش سوم و مهمترین مانع پیش روی صندوق موضوع خلق درامدهای جدید و سرشار ارزی از طریق تولید و صادرات نفت و گاز است.
مهدی غضنفری یادآوری کرد: متاسفانه در سالهای اخیر میادین مشترک نفت و گاز ما از طریق همسایه‌ها در معرض استخراج سریع و مداوم قرار گرفته است و سرمایه‌گذاریهای خارجی بسیاری در اطراف مرزهای جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از این میادین مشترک انجام شده است.
این در حالی است که ما به جای اینکه منابع صندوق توسعه ملی را برای سرمایه‌گذاری در این زمینه بکار بگیریم به اندک منابع انرژی باقی مانده خودمان دل خوش کرده‌ایم و در مورد چگونگی تقسیم یک کیک کوچک با هم دعوا می‌کنیم.
تلاش صندوق توسعه ملی برای بزرگ کردن کیک تولید ثروت در کشور
به گفته مهدی غضنفری مهمترین وظیفه کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات بحث در مورد چگونگی بزرگ کردن کیک تولید ثروت در کشور است که سریع‌ترین راه ممکن آن، سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید و صادرات نفت می‌باشد.
مهدی غضنفری ضمن گلایه از برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به خاطر رد کردن پیشنهاد مجلس در برنامه هفتم، موسوم به بند «ب» ماده 3 برنامه که به صندوق توسعه ملی اجازه حضور و سرمایه‌گذاری در منابع نفت و گاز را می‌داد، اظهار داشت: وقتی برخی اعضای نهادهای تصمیم‌گیر خود درک کاملی از مفهوم ثروت‌زایی و ایجاد جریان سرشار ارزی را ندارند بطور طبیعی صندوق توسعه ملی نمی‌تواند خودش را در مسیر رشد قرار دهد و سپس موجب رشد کشور شود.
مهدی غضنفری با اشاره به وضعیت و موقعیت صندوقهای ثروت نروژ و چین و امارت و منابع تحت مدیریت آنها در دنیا گفت: برخی از این نهادها در مقایسه با صندوق توسعه ملی بیش از چند برابر منابع را تحت مدیریت دارند و این نکته را به درستی دریافت کرده‌اند که ابتدا باید خود صندوق توسعه ملی منابع کافی به دست بیاورد تا بتواند با اهرم سازی منابع از آنها برای توسعه و پیشرفت کشور استفاده کند. رئیس صندوق توسعه ملی ضمن انتقاد از پیشنهادهایی که موجب کوچک شدن منابع تحت مدیریت صندوق می‌شوند تاکید کرد: تسهیلاتی که ریسک عدم بازپرداخت دارند از جمله مواردی هستند که نه کمکی به توسعه کشور می‌کنند و نه به شکوفایی صندوق.
مهدی غضنفری در پاسخ به اظهار نظر یکی از اعضای کمیسیون که به اصول بنیادی حکمرانی صندوق توسعه ملی اشاره کرده و گفته بود که صندوق توسعه ملی نتوانسته این اصول را اجرا و به آن وفادار بماند، اظهار داشت: اتفاقا قصد داشتم به این موضوع بپردازم، حال با تاکید شما، انگیزه بیشتری دارم. اجازه بدهید عرض کنم اصول هفتگانه فوق از سوی هیچیک از مراجع بالادستی به ما ابلاغ نشده بلکه اینها از مجموعه سخنرانیهای ما استخراج شده که در انتقاد از دولتمردان و تسهیلات‌گیرندگان و تصمیم‌گیران انجام شده بود. هم اینک سه سال است که ما تلاش می‌کنیم مفاهیم جدید این حوزه را بفهمیم و برای دیگران هم نقل کنیم. خلاصه‌ی مفاهیم درک شده را نوشته و از آنها اصول هفتگانه ( اینجا ) برای ممانعت از نابودی منابع صندوق را وضع کرده‌ایم. در واقع این بخش از اصول حکمرانی صندوق، که بر صیانت از منابع آن تاکید دارد برای ذینفعان قدرتنمدی نوشته شده که آینده را فدای حال می‌کنند. همه ما باید بدانیم اگر دارایی تحت مدیریت صندوق، هر سال بیشتر و بیشتر نشود، امکان پشتیبانی بیشتر و بیشتر از توسعه کشور و حفظ سهم نسل آتی وجود ندارد. همانطور که بنگاه و کشور و سایر بخشها به توسعه نیاز دارند خود صندوق توسعه ملی هم به توسعه نیاز دارد. ما کلا 160 میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت داریم حال آنکه صندوقهای نروژ و چین و امارات هر یک 10 برابر ما دارایی تحت مدیریت دارند. آنها حکمرانی این حوزه را آموخته‌اند اما ما می‌گوییم که مادرزادی حکمران هستیم؛ اینهم نتیجه آن.

نامه‌های سرگردان مهدی غضنفری به مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
غضنفری در پایان و در پاسخ به یکی از اعضای حاضر که پرسیده بود چرا رییس هیأت عامل صندوق این مطالب را برای مقام معظم رهبری گزارش نمی‌کند گفت: من تاکنون چندین نامه به محضر ایشان فرستاده و وضعیت صندوق و چالشهای آنرا گزارش کرده‌ام که به نظرم به دست ایشان نمی‌رسانند. اتفاقا نامه اخیر راکه هفته قبل فرستادم به شیوه‌ای رصد کردم و مطمئن شدم که دفتر معظم‌له، نامه را به ایشان نداده‌اند؛ و البته من راهی نمی‌دانم که چگونه از مانع دفتر رد شوم. مشکلات ما یکی دو تا نیست.

حمایت از صندوق توسعه ملی
در این نشست غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز ضمن تاکید و تایید نکات مطرح شده از سوی مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی از پیشنهاد وی استقبال کرد و گفت به زودی کارگروهی متشکل از هر دو نهاد برای رایزنی و همکاری بیشتر راه اندازی می‌شود تا به بازویی برای حمایت از صندوق توسعه ملی و ایجاد زمینه مناسب برای حضور این نهاد در طرح‌های توسعه‌ای کشور تبدیل شود.
در پایان این نشست اعضای کمیسیون حمایت خود را از سرمایه‌گذاری و مشارکت صندوق توسعه ملی در پروژه‌های نفت و گاز بویژه میادین مشترک اعلام کرده و بر اهمیت این سرمایه‌گذاری‌ها در تقویت اقتصاد کشور تاکید کردند.