به گزارش
تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، بورس تهران در شرایطی یازدهمین ماه سال را سپری کرد که با ثبت میانگین زیان 18 درصدی و افت شدید قیمت ها ضعیف ترین عملکرد خود را به نمایش گذاشت.به طوری که تداوم سقوط قیمت های جهانی نفت و فلزات، در کنار ابهامات بودجه و مشخص نبودن نتیجه مذاکرات هستهای چشمانداز سودآوری شرکتهای بورسی را تحت تاثیر قرار داد و سهامداران را محتاط و ناامید کرد.
این روند تا جایی پیش رفت که در 20 روز کاری بهمن ماه، بورس تهران با کاهش مداوم قیمتها زمینه افت شاخص تا کانال 64 هزار واحدی را فراهم کرد، یعنی در این ماه شاخص بورس با افت 845 مواجه شد و برای اولین بار به کانال 64 هزار واحدی برگشت.به این ترتیب در بهمن ماه شاخص کل بورس با 1.3 درصد کاهش نسبت به دی ماه در 64 هزار و 720 واحد ماندگار شد.
بر این اساس با رسیدن شاخص بورس از 79 هزار و 15 واحد به 64 هزار و 720 واحد در پایان بهمنماه، فعالان تالار شیشهای در 11 ماهه امسال بهطور میانگین از محل سرمایهگذاری در بورس 18درصد زیان کردند. این در حالی است که در یازدهمین ماه سال ارزش و حجم معاملات بورس با کاهش قابل توجهی رو به رو شد و ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 22895 میلیارد ریال رسید و افت 25.4 درصدی را نسبت به دی ماه ثبت کرد.
در حالی که سهامداران بورس تهران در روزهای آخر سال منتظر اعلام بودجه سال آینده شرکتها و سایر تصمیات سیاسی و اقتصادی هستند که به گفته کارشناسان قیمتهای پایین سهام شرکتها و جذابیت قیمت برای خرید و برخی اقدامات موثر در بورس تهران مانند تغییرات حجم مبنا در کنار مشخص شدن نتیجه مذاکرات هستهای میتواند سودآوری مناسب را در میان مدت و تا مجمع سال آینده به همراه داشته باشد.