سلامت نیوز:عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا، گفت: بیماران تحت درمان HIV خیلی کم به کرونا مبتلا می شوند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،«مینو محرز» عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا درباره نتایج تست کرونای ۱۲۰۰ نفر از مبتلایان به اچ آی وی که تنها کمتر از پنج مورد مثبت بوده است، گفت: ما متوجه شدیم که بیماران اچ آی وی که به ما مراجعه می کنند، در سلامت هستند؛ حتی آنها جزو گروههای دارای ریسک هم حساب نمیشوند؛ ما این را در کمیته به بحث گذاشتیم و در نهایت تصمیم گرفتیم، مبتلایان به HIV در ردیف پائینتری از گروههای پرریسک قرار بگیرند.
رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران ادامه داد: از تمام بیماران HIV مثبتی که ما با آنها ارتباط داشتیم، یک نفر زیر درمان رفت. دو نفر دیگر حتی متوجه نشده بودند که مبتلا به کووید ۱۹ هستند. خوشبختانه و بطور عجیبی در مبتلایان به HIV ابتلا به کووید ۱۹ کم است؛ حتی با این که داروهای آنها، داروی پروتکلهای تجویزی کرونا هم نیست.احتمالا «سی د ۴» بالای آنها ایجاد مصونیت می کند، البته این را هم باید گفت؛ بیماران اچ آی وی خیلی مراقبتهای بهداشتی را جدی میگیرند.
وی افزود: در رابطه با ابتلای بیماران اچ آی وی متحقیقی در رابطه با آمار باقیِ دنیا نکردم، امّا مطالعه ای بر بیماران خودمان که کردیم که نشان داد، بیماران تحت درمان ما خیلی کم به کرونا مبتلا می شوند. خود بنده، پزشک معالج حدود صد بیمار مبتلا به اچ آی وی هستم، حتی یک مورد هم ابتلا هم در بین بیمارانم ندیدم.
در بیمارستان امام خمینی هم بطور مرتب ۷۰۰ نفر ماهانه مراجعه مبتلایان اچ آی وی را داریم که در این جمع تنها ۳ مورد ابتلا مشاهده شد.
دو نفر از آنها هیچ علائمی نداشتند و بطور اتفاقی تست های آنها کووید۱۹ آنها مثبت درآمد؛ البته پیشتر هم ابتلا به ایدز آنها تشخیص داده نشده بود، حتی بستری هم نشدند. یک نفر از این سه نفر، که ابتلای به اچ آی وی او محرز بود، علائم کرونا داشت و بستری شد و در نهایت بهبود یافت و به خانه برگشت.
محرز تصریح کرد: هنوز معلوم نشده است که چرا بیماران اچ آی وی به کرونا مبتلا نمی شوند، تنها مصونیت نسبی آنها را محرز کردیم. بنابراین در کمیته بحث شد که به سطح کمتری از شاخص ریسک پذیری اطلاق داده شوند؛ چون عملا دیدیم که مورد مثبت کووید۱۹ در آن ها دیده نمی شود.
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت گفت: البته ما داروهایی را به بیماران اچ آی وی می دهیم که در درمان کرونا استفاده نمی شوند؛ البته از داروهای ایدز در کرونا استفاده شد، ولی این داروی روتین بیماران ما نیست، داروی روتین آنها در مقابله با کرونا قابل استفاده نبود.
محرز گفت: مدتی پس از شروع کرونا که من توانستم مطبم را باز کنم، تقریبا همه بیمارانم را معاینه کردم. همه در سلامت بودند و این خبر را هم شنیدند، خیالشان راحت تر شد. البته بیماران ما رعایت اصول بهداشتی را همیشه انجام می دهند، اما در بین بیماران اچ آی وی که معتاد تزریقی هستند، هم موردی ندیدیم.