به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، محققان شواهدی از جهش برخی شاخه های ویروس کرونا یافته اند که نشان می دهد این پاتوژن هرچند در خفاش ها وجود دارد در حال سازگاری با انسان ها است.
تحلیل بیش از ۵۳۴۹ ژنوم ویروس کرونا از ۶۲ کشور جهان نشان می دهد هرچند این ویروس رفتار ثابتی دارد اما جهش هایی نیز در آن اتفاق افتاده است، از جمله دو تغییر ژنتیکی که پروتئین اسپایک در ویروس را دگرگون کرده اند. ویروس با استفاده از پروتئین اسپایک به سلول های بدن انسان می چسبد.
این ژنوم ها از زمان شیوع ویروس کرونا در دو مخزن ژنتیک آپلود شده اند. با مطالعه ساختار ژنتیک ویروس، محققان متوجه شدند شاخه های مختلف آن چگونه متمایز شده اند. همچنین آنان نشانه های سازگاری ویروس با میزبان انسان خود را نیز بررسی کردند.
محققان دانشکده پزشکی Hygiene and Tropical Medicine لندن تاکید دارند هنوز کاملا مشخص نیست این جهش ها چه تاثیری بر ویروس دارند، اما از آنجا که تغییرات به طور جداگانه در کشورهای مختلف به وجود آمده، به بررسی نحوه گسترش ویروس کمک می کند.
جهش های پروتئین اسپایک در حال حاضر نادر هستند، اما مارتین هیبرد استاد بیماری های عفونی نوظهور و مولف ارشد این پژوهش می گوید: ظهور این جهش ها نشان دهنده نیاز به رصد ویروس کرونا در سراسر جهان است.
هیبرد در این باره می گوید: این دقیقا همان چیزی است که به دنبالش بودیم. اکنون محققان مشغول ساخت واکسن و درمان های مختلف در برابر پروتئین اسپایک هستند، زیرا به نظر می رسد این پروتئین هدف خوبی برای مقابله با بیماری باشد. ما باید این پروتئین را به دقت رصد کنیم تا مطمئن شویم هیچ جهشی روش های درمانی مذکور را بی اعتبار نمی کند.
مطالعه روی ویروس نشان داده پروتئین اسپایک کووید۱۹ به دلیل شکل خود می تواند بسیار راحت تر از سارس به سلول های بدن انسان بچسبد. این تمایز به محققان کمک کرد تا گسترش سریع کووید۱۹ در سراسر جهان را درک کنند.
محققان اکنون نگران آن هستند که جهش های پروتئین اسپایک این ویروس ادامه یابد، زیرا این جهش ها رفتار ویروس را تغییر می دهد.
همانطور که گفته شد در حال حاضر پژوهشگران سراسر جهان برای توسعه واکسن روی رفتار پروتئین اسپایک تمرکز کرده اند اگر تغییرات این پروتئین ها بسیار زیاد باشد، احتمالا واکسن های تولید کارآمد نخواهند بود.