کد خبر: ۱۱۴۰۱۲
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۹
تصویری از «وحید بهزادی» سلطان خودرو و همسرش «نجوا لاشیدایی» که به اعدام محکوم شدند را مشاهده می کنید.

سلطان خودرو و همسرش به اعدام محکوم شدند + عکس

غلامحسین اسماعیلی صبح امروز ۳۰ اردیبهشت در نشست خبری خود به چند حکم اخیرالصدور در شعب ویژه اقتصادی اشاره کرد و گفت: در شعبه دوم ویژه رسیدگی به اخلال در نظام اقتصادی کشور، در پرونده‌ای که در ابتدا بیش از ۵۰ متهم داشت، کیفرخواستی برای ۴۳ نفر صادر شد و در دادگاه ۳۴ نفر از اخلالگران محکوم شدند.

وی افزود: در این پرونده که یک پرونده تلفیقی بین اخلال در نظام ارزی و نظام اقتصادی خودرو است، وحید بهزادی فرزند ابوطالب و همسر وی به نام خانم نجوا لاشیدایی به جرم مشارکت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی منجر به قاچاق ارز از طریق ثبت سفارشات صوری، اخلال در نظام توزیعی نیازمندهای عمومی کشور از طریق پیش خرید بیش از ۶۷۰۰ دستگاه خودرو از شرکت سایپا، مشارکت در عملیات پولشویی به میزان ۳۲ هزار میلیارد ریال و موضوعات مربوط به سکه که از منرل متهمه ۲۴ هزار و ۷۰۰ سکه تمام بهار و یکصد کیلو طلا کشف شده، محکوم به اعدام شدند و این حکم قابل تجدیدنظر خواهی در دیوان عالی کشور است.

اسماعیلی اضافه کرد: مهدی جمالی مدیرعامل سابق سایپا به جرم مشارکت در اخلال در نظام توزیعی به هفت سال حبس، رضا تقی زاده ماکویی فرزند عباس معاون سابق بازاریابی سایپا به ۱۵ سال حبس، محمد عزیزی نماینده مجلس شورای اسلامی به جرم معاونت در اخلال در نظام توزیع خودرو به ۶۱ ماه حبس تعزیری، فریدون احمدی نماینده مجلس شورای اسلامی به جرم معاونت در اخلال در نظام توزیعی به ۶۱ ماه حبس تعزیری و حسی هشترودی رئیس سابق حراست کل سایپا به جرم معاونت در اخلال در نظام توزیعی به ۶۱ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

سلطان خودرو کیست؟ 

نجوا لاشیدایی و وحید بهزادی، زوج جوان دهه شصتی متهم ردیف اول و دوم پرونده اختلاس و کلاهبرداری ۳۳۰۰ میلیارد تومانی از شرکت خودروسازی سایپا در سالهای ۹۶ و ۹۷ است. سابقه آشنایی و همکاری این دو جوان که این روزها متهم به خرید و فروش صوری خودرو و اخلال در نظام ارزی و تولیدی کشور هستند، به فعالیت های شرکت هرمی پالینور در دهه هشتاد شمسی برمیگردد.

شرکتی که مثل گلدکوئست و گلدماین و یونیک فاینانس از هزاران تن از هموطنان به ادعای سرمایه گذاری در بورس و فلزات، کلاهبرداری کرد و شماری از لیدرهای آن از کشور فرار کردند و شماری نیز دستگیر شدند. اما طبق اعلام نماینده دادستان، نجوا لاشیدایی میلیاردها تومان با عضویت و فعالیت در این شبکه در دهه هشتاد شمسی، بدست آورد و به فهرست بانوان میلیاررد زیر ۴۰ سال ایران اضافه شد. حساب بانکی نجوا لاشیدایی در بانک صادرات از سال ۸۶ تا ۸۸ گردش مالی ۱۳ میلیارد تومانی داشته است و تعدادی از اعضای شرکت پالینور با وی همکاری می‌کردند.

نجوا لاشیدایی و وحید بهزادی، حتی افراد خانواده خود را نیز وارد بازی کثیفشان کردند و از خواهر و برادر و مادر نیز استفاده کردند. آن ها از افراد مختلف، با پرداخت پول، وکالت نامه می گرفتند تا با حساب بانکی آن ها کار کرده و جابجایی پول را در شرکت های خود از طریق این حساب های بانکی اجاره ای انجام دهند که مصداق پولشویی بود.

همکاری نجوا لاشیدایی و وحید بهزادی با ۲۴ نفر سبب شده تا پرونده تخلفات در شرکت خودروسازی سایپا در سال ۹۶ و ۹۷ که موجب گرانی و کمبود خودرو شد، ۲۶ متهم داشته باشد.

نجوا لاشیدایی و همسرش با کمک مادرانشان که آن ها را عضو علی البدل و بازرس شرکت هایی چون هرمس فارمد و هرمس ویونا کرده بودند، سفارش صوری و غیر واقعی خودرو انجام داده و معامله ارزی در سطح کلان را با تبانی با معاونان ارزی بانک های خصوصی و یکی از مسئولان بانک مرکزی، صورت دادند که موجب کیفرخواستی در حوزه اخلال در نظام ارزی کشور شده است.

نفری که نامشان در نخستین جلسه رسیدگی به تخلفات شرکت سایپا اعلام شد، ۱۶۷ هزار و ۸۳۴ خودرو را با رانت و پرداخت سکه و رشوه به مسئولان و مدیران وقت سایپا، تحویل و بین شماری از نمایندگی های فروش در سراسر کشور توزیع می کردند. این زوج جوان، متهم به پولشویی به میزان ۳۳۰۰ میلیارد تومان و فعالیت در شرکت های هرمی به ارزش ۲۶ میلیارد تومان هستند.

نجوا لاشیدایی و وحید بهزادی، با مدیرعامل سایپا و معاونت بازاریابی و فروش سایپا و مدیر برنامه ریزی فروش این شرکت خودروساز، در توزیع خودرو، تبانی کردند. یکی از کارهای این زوج جوان شیاد، جعل اسناد دولتی و جعل شناسنامه و جعل اسناد گمرکی و تحویل به بانک پارسیان و بانک سرمایه به منظور انجام عملیات حواله ارزی بدون دریافت مجوز بوده است.

برخی از اسنادی که آن ها برای کلاهبرداری و اختلاس از شبکه پولی و تولیدی کشور استفاده می کردند، با استخدام ۲ فرد که از متهمان این پرونده بزرگ پرونده کلاهبرداری در صنعت خودرویی هستند، جابجا و به آتش کشیده می شد تا اثری از آن باقی نماند. این وظیفه را برادران دهقان انجام می دادند.

خانم عصمت اوحدی، مادر وحید بهزادی (همسر نجوا لاشیدایی) متولد ۱۳۳۵ که در اطلاعات پایه بانکی، خود را خانه دار معرفی نموده، فاقد سابقه مالیاتی، به عنوان بازرس شرکت هرمس افق از  شرکت های  اقماری زوج جوان شیاد قصه ما، معرفی گردیده که ۳۵ حساب از وی شناسایی شده است. این حساب‌ها تا زمان تنظیم کیفرخواست سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال گردش حساب داشته اند که احتمالا در راستای فعالیت‌های خانم نجوا لاشیدایی و تامین وجه ۵ هزار سکه بوده است.

بر اساس کیفرخواست پرونده، «از حساب‌های وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی در شرکت شهاب پارس» بیش از ۱۸ میلیارد تومان به حساب یک زن واریز شده که «بنا بر تحقیقات به عمل آمده مجری شبکه من و تو» و مرجان تی وی بوده که در سال ۹۴ از کشور خارج شده است.

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار