کد خبر: ۱۱۶۴۳
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۰
پدر زعفران ایران گفت: سطح زیر کشت زعفران در 40 سال اخیر افزایش یافته است.
به گزارش تجارت آنلاين، بهزاد صادقی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سطح زیر کشت زعفران استان در سال 52 حدود 10 هزار هکتار بوده که امروز به بیش از 80 هزار هکتار رسیده است. همچنین میزان زعفران تولیدی در 40 سال اخیر از 18 تن در سال به بالای 250 تن رسیده است. علت افزایش تولید این محصول در سال‌های اخیر، صنعتی شدن اسپانیا و خروج آن از بازار تولید زعفران جهان است.

وی افزود: تمام این میزان زعفران تولید شده در استان به فروش نمی‌رسد. به طور مثال در سال گذشته 20 درصد از زعفران تولید شده مازاد بوده که در صورت افزایش تولیدکنندگان این محصول، با مهاجرت روستاییان از این منطقه روبه‌رو خواهد شد.107 هزار بهره‌بردار خراسانی خرج زندگی خود را از فروش زعفران به دست می‌آورند و نباید انحصار تولید این محصول از خراسان خارج شود چرا که معیشت حدود 800 هزار نفر در خراسان از تولید زعفران و معیشت 200 هزار نفر از طریق بسته‌بندی و صادرات این محصول تامین می‌شود.

صادقی، اقلیم خراسان را خشک و کم‌باران دانست و بیان کرد: تنها محصولی که ارزش تولید در استان را دارد و می‌تواند مخارج زندگی افراد را تامین کند، زعفران است. تولید زعفران توسط استان‌های دیگر زنگ خطری برای کشور است. این مسئله خراسان و سایر مناطق کشور را با مشکل روبه‌رو می‌کند چرا که تغییر کاربری اراضی شمال کشور که از نعمت باران کافی برخوردارند باعث صدمه زدن به زمین‌های کشاورزی می‌شود.

وی، کیفیت زعفران را وابسته به دو عامل عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا دانست و افزود: هرچه ارتفاع از سطح دریا بیشتر باشد رنگ و عطر زعفران بهتر خواهد شد، به عنوان مثال کیفیت زعفران قائنات به دلیل ارتفاع 400 متری از سطح دریا نسبت به بجستان و بردسکن بهتر است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار