سلامت نیوز: مطالعات جدید نشان میدهد اغلب بیمارانی که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت میکنند یا در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشوند، از کمبود ویتامین K رنج میبرند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، محققان با بررسی بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا در هلند دریافتند شدت و پیامدهای منفی ویروس کرونا با کمبود ویتامین K مرتبط است.
کووید ۱۹ باعث ایجاد لخته خون و آسیب به فیبرهای ارتجاعی ریه میشود. از طرفی ویتامین K کلید تولید پروتئینهای ضد انعقاد خون است و به همین دلیل نقش مهمی در حفاظت از ریه دارد.
محققان به افراد توصیه میکنند که با رژیم غذایی سالم مقادیر کافی ویتامین K را در اختیار بدن قرار دهند و در صورت کمبود این ویتامین و پس از مشورت با پزشک، از مکمل استفاده کنند. این ویتامین حتی اگر در مقابل کووید ۱۹ نقش محافظتی نداشته باشد، برای بهبود عملکرد و سلامت رگهای خونی، استخوانها و عملکرد ریه مفید است.
سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کلم کالی و بروکلی و برخی محصولات لبنی منابع غنی ویتامین K محسوب میشوند. یک لیوان اسفناج خام، ۱۴۵ میکروگرم ویتامین K۱ به بدن میرساند که معادل ۱۸۱ درصد از نیاز روزانه یک فرد بالغ است.
همچنین یک لیوان کلم کالی ۱۱۳ میکروگرم یا ۱۱۴ درصد و یک لیوان بروکلی خرد و پخته شده ۱۱۰ میکروگرم معادل ۱۳۸ درصد از نیاز روزانه را تامین میکند.
کلمکالی یک سبزی سبز برگدار از همان خانوادهی کلم وحشی است که گل کلم، بروکلی، و کولارد هم جزو آن هستند.محققان احتمال میدهند رژیم غذایی نقش مهمی در مبارزه با ویروس جدید کرونا دارد.