به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دکتر پروین میرمیران با بیان اینکه مصرف شیرهای غیرپاستوریزه، امکان دارد بیماریهای عفونی، میکروبی و انواع اسهالها را به دنبال داشته باشد، گفت: اولویت ما سالم بودن شیر است و میتوانیم از شیر پاستوریزه یا هموژنیزه با حفظ ارزش غذایی آن استفاده کنیم؛ مصرف شیر برای سلامت بدن ضروری است اما نوشیدن شیر فاسد یا آلوده میتواند باعث بیماریهای خطرناکی شود.
وی با اشاره به اینکه در لبنیات نباید از روغن پالم استفاده شود، بیان کرد: البته در انواع لبنیات بهخصوص ماست بهمنظور بهبود طعم و مزه، روغنهای خوراکی اضافه میکنند و ممکن است که مصرف مکرر آن برای سلامتی مشکلساز باشد بنابراین، در اصالت و برچسبهای تغذیهای کالاهای خوراکی باید به میزان و نوع چربی افزوده شده به آن به طور دقیق اشاره شود.
کودکان زیر دو سال شیر مادر مصرف کنند
مدیر گروه تغذیه بالینی و رژیمدرمانی در ادامه به مصرف روزانه شیر در گروههای مختلف سنی تأکید و تصریح کرد: برای کودکان توصیه شده که روزانه حداقل دو لیوان شیر مصرف کنند و در مورد کودکان دو سال به بالا توصیه به مصرف شیر کم چرب و کودکان زیر دو سال طبق علم روز و نظر اسلام توصیه به مصرف شیر مادر شده است.
تغذیه با شیر مادر مناسبترین نوع تغذیه برای شیرخوار است
وی ادامه داد: تغذیه با شیر مادر مناسبترین نوع تغذیه برای شیرخوار است؛ پس از زایمان، هیچ لحظهای را برای شروع تغذیه با شیر مادر نباید از دست داد. چربی موجود در شیر مادر از نوع چربیهایی زنجیره متوسط و بلند است که بهراحتی قابل هضم هستند و شیر مادر حدود 4 درصد چربی دارد. در حال حاضر علم روز به این نتیجه رسیده که مادران در سراسر دنیا و حتی آمریکا تشویق میشوند تا به فرزندانشان شیر خود را بدهند.
میرمیران ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده، شیرمادر برای رشد جسمی و ذهنی کودک با وجود چربی، برای رشد غشاهای سلولی مؤثر است. کودکانی که شیر مادر دریافت میکنند، در مقابل بیماریهایی همچون سرطان، ام اس و سایر بیماریها، مقاوم هستند چراکه شیر مادر سرشار از ایمونوگلوبینهای تقویت کننده سیستم ایمنی است.
وی در مورد کودکانی که شیر مادر را مصرف نمیکنند، بیان کرد: عدم مصرف شیر مادر نرمی استخوان را به دنبال دارد و در الگوهای غذایی و راهنماهای روزانه گفته میشود که نوزادان باید شیر مادر را دریافت کنند.
مدیر گروه تغذیه بالینی و رژیمدرمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه در خصوص تأثیرگذاری مصرف شیر بر استخوانها، تصریح کرد: افرادی که تا سن بلوغ شیر را تا دو لیوان مصرف میکنند، از رشد استخوانی بهتری برخوردار هستند. یعنی رشد آنها، متناسب با قد و ژنتیک خانواده خواهد بود اما افرادی که شیر کمتر مصرف میکنند، ممکن است از جهت قدی به حد پتانسیل نرسند.
میرمیران خاطرنشان کرد: شیر در گروه لبنیات بیشترین تأثیر را در نشست کلسیم بر استخوانها دارد بنابراین، برای جلوگیری از نرمی استخوان در کودکان شیر را توصیه و در بزرگسالان برای پیشگیری از پوکی استخوان و شکستگیهای نواحی مختلف استخوان ناحیه دست نیز توصیه به مصرف لبنیات بهویژه لبنیات غنیشده از ویتامین D میشود. چون جذب کلسیم با ویتامین D افزایش مییابد. بنابراین، اگر کلسیم در کنار ویتامین D باشد، جذب آن بهتر است و پیشگیری از پوکی استخوان پیشگیری میکند. برای همین به افراد مسن توصیه میشود یک تا دو لیوان شیر به طور روزانه بهمنظور جلوگیری از پوکی استخوان مصرف کنند.
تأثیر مصرف شیر بر استحکام دندانها
وی به تأثیر مصرف شیر بر استحکام دندانها تأکید کرد و گفت: چون ترکیب شیر از کلسیم است توصیه به دریافت شیر برای استحکام دندان میکنیم.
انتهای پیام/