احسان قمری مدیرکل توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت درباره روند پرداخت مشوق های صادراتی گفت: براساس بند 10 سیاست های اقتصاد مقاومتی، حمایت هدفمند و همه جانبه از صادارت کالا و خدمات در راستای افزایش حجم و تنوع محصولات صادراتی به 15 کشور همسایه و حوزه اتحادیه اوراسیا و حمایت از زیرساخت های صادراتی از اصول کلی در اقتصاد مقاومتی است که بر این اساس بسته حمایتی صادرات غیرنفتی در سال گذشته تهیه شد.
او افزود: امسال نیز این بسته با حمایت بخش خصوصی و دولت تدوین و از اول تیرماه ابلاغ شد که مشوق های صادراتی در آن در دو بخش ابلاغ شده است. در مرحله اول ؛ 2 هزار میلیارت تومان از منابع صندوق توسعه ملی درکنار منابع بانکی با بازپرداخت دو ساله در اختیارصادرکنندگان قرار می گیرد که همه تسهیلات ریالی و ارزی را شامل می شود.
او افزود: مشوق ها و خدمات باید براساس بازگشت ارز حاصل از صادرات باشد همچنانکه اولویت ما نیز بازگشت ارز است.
مدیرکل توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت گفت: براساس بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی؛ مالیات برارزش افزوده صادرکنندگان سال 97 هم که تا 30 دی ماه سال 98 ایفای تعهد کرده اند، مسترد خواهد شد.
محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: مشوق های صادراتی از سال 90 قطع شد و از سال 97 با تخصیص هزار و 300 میلیارد تومان بودجه کلید خورد که از رقم حدود 20 میلیارد تومان ( کمتر از 2 درصد) در اختیار سازمان توسعه صادرات قرار گرفت.
او افزود: در سال 98 نیز 780 میلیارد تومان از اواخر بهمن تا اسفند بودجه تخصیص یافت ولی پرداخت نشد، برای سال 99 نیز فروردین بودجه 600 میلیارد تومانی تصویب و ابلاغ شده اما هنوز مبلغی پرداخت نشده است که عملیاتی شدن مشوق های صادراتی آن کماکان با مشکل مواجه است.
آقای لاهوتی گفت: غیر از بخش منابع صندوق توسعه ملی و سرمایه گذاری بانکها در بخش مشوق ها با توجه به بودجه نه چندان چشمگیر تخصیص یافته صفر است.
او افزود: در شرایط کنونی که دولت با کمبود منابع درگیر است می توان موانع را از طریق خود صادرکنندگان تسهیل گری و حمایت کرد بخصوص در بخش حمل نقل که می توان با حمایت ها قیمت ها را رقابتی کرد.