ایسنا،"حسین عبدالحی" در منطقه مرکزی تولید کل ماهیان کشور را حدود 370 هزار تن عنوان کرد و گفت: در تولید ماهی قزلآلا به علت شیوع بیماری ویروسی با کاهش روبرو بودهایم ولی در تولید میگو 70 درصد افزایش تولید داریم.
وی با اشاره به ممنوعیت صید ماهیان خاویاری در دریای خزر از سال 2011 اظهار کرد: طرحی برای توسعه پرورش ماهیان خاویاری تهیه و اجراست.
عبدالحی با بیان اینکه در این طرح تولید 10 هزار تن گوشت و 100 تن خاویار هدفگذاری شده است، اضافه کرد: بیش از 40 مزرعه در زمینه پرورش ماهیان خاویاری در استانهای ساحلی گیلان، مازندران و گلستان، قم، لرستان و فارس فعالیت میکنند.
وی از بهرهبرداری بزرگترین مرکز پرورش ماهیان خاویاری با ظرفیت 2000 تن گوشت و 30 تن خاویار در استان مازندران خبر داد.
معاون سازمان شیلات ایران با بیان اینکه در سال گذشته هزار تن گوشت و 1.5 تن خاویار تولید شده، قیمت هر کیلوگرم خاویار را شش میلیون تومان یا 1700 یورو عنوان کرد.
عبدالحی مقصد این صادرات را کشورهای اروپایی همچون اسپانیا و فرانسه عنوان کرد و افزود: توافقی با کشور روسیه انجام شده و در سال جاری بخشی از این تولیدات به این کشور صادر میشود.
وی با بیان اینکه بچه ماهی خاویاری را تولید و در بین مراکز پرورش ماهی توزیع میکنیم، گفت: دو گونه ماهیان خاویاری غیر بومی با نامهای استرلیا و سیبری را تکثیر کرده و در اختیار مراکز پرورش ماهیان خاویاری قرار دادهایم.
معاون آبزیپروری سازمان شیلات کشور در خصوص دریافت تسهیلات بانکی نیز با بیان اینکه واحدها برای دریافت مشکل دارند، گفت: برای ارائه تسهیلات بانکی هیچ مشکلی نداریم.
عبدالحی در ادامه با بیان اینکه 60 درصد تولیدات، ماهی گرم آبی است، افزود: عمده تولیدات در استانهای خوزستان، گیلان، مازندران و گلستان تولید میشود.
معاون آبزیپروری سازمان شیلات کشور استان مرکزی را جزو 10 استان برتر در زمینه آبزیپروری دانست و اضافه کرد: این استان در زمینهی پرورش ماهیان سردآبی، خاویاری و زینتی فعالیت چشمگیری دارد.
معاون آبزیپروری سازمان شیلات کشور با اشاره به پتانسیل استانهای آب های داخلی در توسعه آبزیپروری گفت: هدف از این سفر بررسی این پتانسیلها و فعالیت ها در استان مرکزی است.
وی با اشاره به اینکه استان مرکزی از استانهای پیشرو در زمینه آبزیپروری است، اظهار امیدواری کرد بتوانیم با شناسایی پتانسیلها اهداف توسعه آبزیپروری در سال 1394 را دنبال کنیم.